Beneficiile cromului – Surse alimentare și cel mai bun supliment de crom

Fata cu o pastila si un pahar in maini.

Cromul este un oligoelement de care corpul dumneavoastră are nevoie într-o cantitate foarte mică pentru unele procese metabolice foarte importante.

De ce ai nevoie de crom

Cromul adecvat este esențial pentru utilizarea corectă a carbohidraților, proteinelor și acizilor grași în dieta dvs. și este un factor cheie în metabolismul sănătos. Este implicat în reglarea nivelului de zahăr din sânge și transportul glucozei în celule de către insulină.

Din acest motiv, cromul poate fi deosebit de important pentru persoanele care doresc să slăbească și să scadă riscul de diabet. SUA are una dintre cele mai mari incidențe ale deficitului de crom din lumea occidentală, cu estimări între 25% și 50% din populația americană cel puțin ușor deficitară în crom.

Acest lucru se datorează atât dietelor foarte procesate, cât și nivelurilor foarte scăzute de crom din sol în Statele Unite, din cauza agriculturii intensive.

Având în vedere acest lucru, suplimentarea cu crom ar merita luată în considerare pentru oricine nu mănâncă o mulțime de alimente bogate în crom recomandate mai jos.

Acest lucru este, de asemenea, deosebit de important pentru persoanele în vârstă, despre care se crede că au adesea o capacitate diminuată de a absorbi puținul crom rămas în alimentele lor.

Cel mai bun tip de supliment de crom pe care l-am găsit este la sfârșitul acestui articol, dar mai întâi, unele dintre beneficiile potențiale pentru sănătate ale obținerii mai multor crom în dieta ta.

4 Beneficii ale cromului

Sensibilitate la insulină pentru normalizarea nivelurilor de zahăr din sânge

S-a demonstrat că cromul vă face corpul mai sensibil la hormonul insulină. Insulina este responsabilă pentru transportul zaharurilor în fluxul sanguin în celule, dar atunci când există prea multă glucoză în sânge, aceasta poate fi transformată în grăsimi pentru depozitare.

Prin creșterea sensibilității la insulină, cromul poate ajuta la procesarea mai rapidă a glucozei din sânge.

Acest lucru poate reduce vârfurile de zahăr din sânge care duc la excesul de glucoză transformat în trigliceride și stocat ca grăsime corporală.

Chiar și în cazul cromului suplimentar există limite în ceea ce privește capacitatea insulinei de a face față în mod eficient cantităților masive de carbohidrați simpli care se găsesc în alimentele nedorite, cum ar fi pâinea albă și suc. Dacă doriți să pierdeți în greutate, cel mai simplu și mai eficient pas este să începeți cu reducerea carbohidraților.

Vezi și: Cele mai bune probiotice pentru sănătatea vaginală

Risc mai mic de diabet

Cererile constante de insulină în pancreas pot declanșa lanțul distructiv de evenimente care duce la diabetul de tip II. Prin creșterea sensibilității la insulină, un aport alimentar bun de crom poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boala.

Încă o dată, o tabletă mică de crom nu va compensa o dietă cu junk food, dar suplimentarea ar putea îmbunătăți factorii de risc ai diabetului, așa cum s-a demonstrat în această cercetare.

Persoanele care trăiesc deja cu diabet zaharat ar trebui să consulte medicul dacă doresc să vadă dacă suplimentul de crom ar putea contribui la îmbunătățirea controlului glicemiei. Studiile sunt în general pozitive, dar este important să discutați dacă suplimentele de crom pot interfera cu alte medicamente.

Îmbunătățirea dispoziției

Persoanele cu deficit de crom pot avea probleme cu producerea de serotonină suficientă, hormonul asociat cu relaxarea și starea de spirit pozitivă.

Dacă aveți un conținut scăzut de crom, suplimentarea poate ajuta la creșterea producției de serotonină, deși există multe alte deficiențe nutriționale, cum ar fi vitaminele B scăzute, care ar putea fi, de asemenea, responsabile de nivelurile reduse de serotonină.

Energie suplimentară

Deoarece cromul este necesar pentru un metabolism eficient al proteinelor, grăsimilor și carbohidraților, unii oameni (care probabil erau anterior deficienți în crom) au raportat energie suplimentară atunci când încep să ia un supliment de crom.

Mulți alți nutrienți, cum ar fi fierul, pot afecta, de asemenea, drastic nivelul de energie, iar o dietă sănătoasă și variată este o abordare mai cuprinzătoare pentru creșterea energiei zilnice.

7 alimente bogate în crom

Drojdia de bere

Vechea drojdie de bere de bază este una dintre cele mai bogate surse de crom.

Doar o lingură din acesta adăugată la un musli de casă sau într-un smoothie oferă până la 15 mcg de crom – aproximativ jumătate din aportul zilnic recomandat.

Acest lucru îl face o alternativă serioasă pe bază de alimente la suplimentarea regulată.

Broccoli

Broccoli, un nutritiv superstar, este o sursă excelentă de crom, cu aproximativ jumătate din aportul recomandat într-o ceașcă de legume.

La fel ca în cazul majorității legumelor, este mai bine să le gătiți la abur decât să le fierbeți în apă, proces care poate elimina o mare parte din valoarea nutrițională.

Ouă de gamă liberă

Gălbenușurile de ouă sunt o sursă bună de seleniu dacă puii care le-au produs au avut o dietă sănătoasă.

Cartof dulce

Cartofii dulci delicioși sunt, în general, superiori nutrițional față de cartofii obișnuiți.

Sunt o sursă bună de crom, precum și pro-vitamina A și o mare varietate de antioxidanți și alte minerale.

Porumb

Porumbul pe știulete poate fi o sursă naturală de crom, dar, din păcate, majoritatea porumbului este acum modificat genetic pentru a conține toxine suspecte ce ucid insectele.

Dacă doriți să evitați experimentul Monsanto, se spune că porumbul pur nu conține GMO. Ca și în cazul grâului și a majorității celorlalte cereale, produsele prelucrate din porumb vor conține puțin sau deloc seleniu.

Carne de vită hrănită cu iarbă

Cel mai bun tip de carne de vită este cea provenită de la animale hrănite cu iarbă. Vacile crescute mai degrabă cu iarbă, decât cu o dietă de deșeuri de prelucrare a porumbului cu antibiotice adăugate, vor produce întotdeauna carne de vită superioară care conține niveluri bune de crom și multe alte minerale.

Ovăz

Ovăzul laminat tradițional este o sursă de seleniu și este unul dintre cerealele mai sănătoase dacă nu încercați în prezent să slăbiți.

Dacă nu primiți în dietă o mulțime de alimente bogate în crom, sau doriți doar să vă creșteți aportul pentru beneficiile potențiale asupra zahărului din sânge, atunci ar trebui să luați în considerare un supliment suplimentar de crom.

Vezi și: Cel mai bun șampon împotriva căderii părului 

Cel mai bun supliment de crom de luat

Aportul zilnic recomandat pentru crom este de 25 mcg pentru femei și de 35 mcg pentru bărbați, deși este probabil prea mic pentru a oferi potențialele beneficii pentru sănătate menționate anterior.

Aceste niveluri scăzute pe care atât de mulți dintre noi le avem, ne arată doar cât de puțin crom există în majoritatea alimentelor din supermarket. Majoritatea suplimentelor de crom livrează 200 mcg de crom și aceasta este, în general, considerată o cantitate zilnică bună, fără efecte secundare raportate frecvent.

Ca întotdeauna, cel mai bine este să discutați cu medicul despre utilizarea cromului dacă luați alte medicamente, în special cele care vă afectează nivelul zahărului din sânge. Există, de fapt, mai multe tipuri diferite de suplimente de crom disponibile pe baza legării urmei minerale la diferiți compuși pentru o livrare optimă.

Picolinat de crom, chelavit de crom și polinicotinat de crom par a fi cele mai populare. Există diferiți susținători ai acestor trei forme de crom, cu multe dezbateri online, în special dacă cea mai bună formă este picolinatul de crom sau polinicotinatul de crom.

De fapt, studiile arată beneficii diferite pentru fiecare, dar au găsit că toate trei au îmbunătățit sensibilitatea la insulină, în timp ce atât picolinatul, cât și polinicotinatul „oferă protecție în diminuarea formării radicalilor liberi și a deteriorării ADN-ului în ficat și rinichi”.

Cea mai bună modalitate de utilizare este să luați o tabletă de crom cu cea mai mare masă de carbohidrați a zilei, indiferent dacă este vorba de cereale pentru micul dejun dimineața, sandvișuri pentru prânz sau feluri de mâncare cu paste sau orez seara.

Există câteva motive foarte bune pentru a limita alimentele procesate din cereale și alți carbohidrați simpli din dieta ta, dar dacă le ai, cromul îți poate ajuta corpul să-și normalizeze nivelul zahărului din sânge, mai ales dacă anterior ai fost deficient în acest mineral esențial.

Citește și: Cele mai bune mărci de oțet de mere de pe piață 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc