Există într-adevăr vitamine care te fac fericit?

Folie cu pastile galbene cu smilley-uri pe ele.

Nici o vitamină nu este un ingredient perfect pentru a vă face fericiți. Cu toate acestea, s-a dovedit că anumite vitamine ajută la reglarea dispoziției. Acest lucru înseamnă că lipsa lor poate să vă facă să vă simțiți letargic. Rețineți că tulburările de dispoziție, cum ar fi depresia și tulburarea bipolară, pot fi foarte grave, iar aceste vitamine pot să nu fie leacul.

Dar consumul acestor vitamine în mod regulat, ca parte a unei diete bine echilibrate, vă poate ajuta să vă sporiți starea de spirit generală dacă vă simțiți puțin leneși. Iată o listă utilă a vitaminelor care vă oferă energie și vă fac fericiți, precum și cele mai bune modalități de a le obține.

Complexul de vitamine B

Când vă gândiți la ce vitamine ar trebui să luați pentru a obține mai multă energie, vă confruntați cu multe opțiuni. Există o întreagă familie de vitamine B care s-au dovedit a crește energia, reduce stresul și promovează fericirea. Aceste vitamine includ B6 și B12, dar pot fi deghizate și sub numele lor, cum ar fi tiamina, riboflavina și acidul folic (B1, B2 și B9).

În timp ce există suplimente de vitamina B disponibile pe piață, cel mai bun mod de a vă asigura că obțineți suficient, este să mâncați alimentele potrivite. Proteinele animale sunt abundente în vitaminele B.

Și dacă nu mâncați carne, orientați-vă către legumele cu frunze întunecate, cum ar fi kale și cerealele integrale. Modul meu preferat de a obține vitamine din grupul B este să presar drojdie nutrițională pe o salată. Este o sursă bună de vitamine B și ușor de adăugat la orice masă.

Vezi și: Care este cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Vitamina D

Mulți oameni nu se satură de această vitamină. În ultimii ani, vitamina D a făcut obiectul multor studii, indicând numeroase beneficii. Printre aceste efecte pozitive se numără prevenirea anumitor tipuri de cancer, absorbția crescută a calciului și starea de spirit îmbunătățită. Deci, de ce atât de mulți oameni sunt încă deficienți de vitamina D? Există o mulțime de vitamine care te fac să te simți fericit!

În zilele noastre oamenii petrec din ce în ce mai puțin timp afară. Și nu numai pentru că lucrăm mai mult și ne uităm mai mult la televizor. Pe măsură ce conștientizarea cauzelor cancerului de piele a crescut, oamenii au început să evite lumina directă a soarelui. Dar expunerea la lumina soarelui este una dintre cele mai bune surse de vitamina D ale corpului. Când este expus razelor ultraviolete, corpul tău produce această vitamină.

Acum, deși știm cu toții că multă expunere la soare fără protecție solară are efecte negative de lungă durată asupra pielii noastre, este suficientă o cantitate mică de lumină solară zilnică. Există, de asemenea, surse dietetice de vitamina D, cum ar fi somonul, ouăle și laptele fortificat.

Vitamina C

Majoritatea oamenilor cunosc beneficiile pe care le oferă vitamina C, cum ar fi creșterea sistemului imunitar. În plus, însă, vitamina C este un puternic antioxidant care vă ajută corpul să elimine radicalii liberi dăunători din corp.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Mai ales creierul este sensibil la acești radicali liberi și pot produce daune ce duc la cancer, îmbătrânire timpurie și tulburări de dispoziție. Deoarece vitamina C luptă împotriva radicalilor liberi, aceasta poate preveni deteriorarea și vă poate menține starea de spirit stabilă.

Omega 3

Ok, știu că omega 3 nu sunt de fapt vitamine. Sunt acizi grași din punct de vedere tehnic. Dar le-am inclus pe această listă, deoarece, la fel ca vitaminele care te fac fericiți, omega 3 este o parte esențială a unei diete sănătoase și poate avea un impact uriaș asupra stării tale de spirit.

Studiile au arătat că în culturile cu cel mai mare consum de omega 3 există cele mai scăzute rate de depresie, precum scandinavii și japonezii. Trucul pentru a obține suficient omega 3 este simplu: consumul de pește gras. Macroul, păstrăvul, heringul și tonul roșu au cele mai ridicate niveluri. Dacă nu sunteți un fan al fructelor de mare, căutați semințe de in, alge sau suplimente cu ulei de pește.

Concluzie

Nu uitați că aceasta este doar o listă scurtă a vitaminelor ușor de obținut care vă fac fericiți! În timp ce a lua un complex de multivitamine poate părea o modalitate ușoară de a vă asigura că obțineți toți nutrienții de care aveți nevoie, cel mai bine este să mâncați o dietă bogată în vitamine.

Consumarea unei diete sănătoase, evitarea cauzelor de radicali liberi, cum ar fi alcoolul și tutunul, și antrenamentul regulat, aproape garantează că veți avea o dispoziție bună tot timpul.

Citește și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc