Cele mai bune multivitamine pentru bărbații peste 50 de ani

Flacon cu pastile pe o masa cu fructe si legume.

Majoritatea oamenilor nu reușesc să obțină din dieta lor toate substanțele nutritive necesare zilnic. Acest lucru se poate datora alegerilor alimentare slabe, regimului de tip yo-yo sau pur și simplu lipsei de cunoștințe. Alegerea celor mai bun multivitamine pentru bărbații peste 50 de ani este o provocare.

Multivitaminele devin mai importante pe măsură ce îmbătrânești, pe măsură ce cerințele tale cresc, în timp ce capacitatea corpului tău de a absorbi scade. Piața este inundată de opțiuni. Este esențial să știi ce să cauți și să citiți etichetele cu atenție.

Ce sunt multivitaminele și cum funcționează?

Multivitaminele pot fi sub formă de pastile, capsule, injecții, comprimate masticabile, sau lichide. Acestea conțin o varietate de vitamine diferite și, uneori, conțin și minerale necesare corpului nostru.

Cutie cu multivitamine Alive! Men’s 50+ Ultra.Supliment alimentar Alive! Men’s 50+ Ultra

Un supliment puternic care conține 19 minerale și vitamine, pentru a promova sănătatea ochilor, inimii și imunității.

Cutie multivitamine Garden of Life Vitamin Code.Supliment alimentar Garden of Life Vitamin Code

Multi vitamine provenite din alimente întregi care sunt mai ușor absorbite decât cele sintetice. Promovează sănătatea prostatei.

Flacon cu multivitamine Men’s Complete.Multivitamine pentru barbati peste 50 ani Men’s Complete

Conțin nutrienţi de calitate în doze mari, care asigură energie şi vitalitate, precum şi susținerea funcționarii normale a prostatei.

Cutie cu multivitamine GNC Multivitamine si Minerale Mega Men Energie si Metabolism.GNC Multivitamine şi Minerale Mega Men Energie şi Metabolism

Cu un complex de vitamin B ce transformă carbohidrații în energie, îmbunătățind metabolismul.  Susțin sănătatea oaselor și a imunității.

Cutie cu multivitamine Centrum Silver 50+.Centrum Silver 50+ pentru barbati, produs de Pfizer

Multivitamine fără gluten pentru bărbații de  peste 50 de ani, care promovează sănătatea creierului, a inimii, a ochilor și a mușchilor. Ușor de înghițit.

De ce bărbații peste 50 de ani ar trebui să ia multivitamine

Pe măsură ce îmbătrânești, ești expus riscului pentru mai multe afecțiuni. Probleme de energie diminuate, osteoporoză, probleme cardiace, de prostată și de vedere sunt câteva dintre preocupările care pot fi ameliorate prin suplimentarea cu vitamine.

Dacă suferi de lipsă de energie sau te simți obosit în mod constant, probabil ca vei cataloga această stare drept „am îmbătrânit”. Cu toate acestea, ar trebui să ţi se verifice nivelurile sanguine de către medicul curant – acestea pot fi simptome ale unui deficit de fier, adică anemie.

În acest caz, este posibil să ai nevoie de supliment B-12 și acid folic. Adăugarea acestor suplimente în dietă  te va ajuta să îţi menții sănătoase celulele roșii din sânge și sistemul nervos, astfel încât să te simți mult mai vioi.

Vitamina D este slab absorbită la bărbații peste 50 de ani și este necesară o cantitate adecvată de vitamina B-12 pentru a menține nivelul de energie. În mod similar, calciul și vitamina D sunt esențiale pentru oasele puternice.

Pe măsură ce îmbătrânești, oasele tale devin mai poroase și mai fragile. Se pot sparge mai ușor. Adăugarea de vitamina D și calciu menține oasele puternice.

Boli cronice asociate vârstei, cum ar fi bolile de inimă și diabetul zaharat, tind sa se amelioreze prin administrarea de vitamine antioxidante – beta caroten, vitamina C și vitamina E. Deoarece bolile de inimă sunt o cauză principală de deces pentru bărbați, adăugarea acestor nutrienți în dieta ta prin alimente sau un supliment poate fi benefic pentru sănătatea ta generală.

Bărbații trebuie să ia suplimente pentru a asigura o prostată sănătoasă. In acest sens, medicii recomandă zinc, vitamina D, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, vitamina C, licopen, vitamina E și seleniu pentru rezultate optime.

În plus, mulți bărbați au probleme cu vederea și memoria pe măsură ce îmbătrânesc. Există o varietate de suplimente diferite care pot ajuta bărbații să-și păstreze vederea și amintirile ascuțite pe măsură ce îmbătrânesc. Antioxidanții precum vitaminele A, C și E sunt esențiale pentru ochi sănătoși, în timp ce vitamina B-12 și gingko biloba sunt recomandate pentru memorie și sănătate cognitivă.

Cum să alegi cele mai potrivite multivitamine  pentru bărbați peste 50 de ani

Primul lucru de făcut atunci când alegi multivitamine pentru bărbați este să cauți unele specifice vârstei și sexului.

Deoarece nevoile se schimbă pe măsură ce îmbătrânești, cele mai bune vitamine formulate pentru vârstnici sunt adaptate nevoilor unei persoane cu vârsta peste 50 de ani. De asemenea, deoarece bărbații și femeile au nevoi diferite, caută suplimentul care se potrivește sexului tău.

Apoi, va trebui să decizi ce formă este cea mai bună. Majoritatea multivitaminelor se găsesc ca pastile sau capsule, dar există și lichide, comprimate masticabile și chiar injecții administrate de medic. Lichidele sunt absorbite mai repede, dar pot avea un gust neplăcut.

Pastilele pot fi mai convenabile, mai ales dacă ești o persoană care călătorește frecvent. Adaptează suplimentul la stilul tău de viață și la nevoile tale.

Cel mai important aspect al fiecărui complex de multivitamine sunt nutrienții pe care îi conține. Citește cu atenție eticheta și caută unul care conține substanțele nutritive de bază: vitamina C, B1, B2, B3, B6, acid folic, B12, B5, biotină, A, E, D2 sau D3, K, potasiu, iod, seleniu , bor, zinc, calciu, magneziu, mangan, molibden, betacaroten și fier.

În timp ce citești acea etichetă, ar trebui să iei în considerare cantitatea fiecărui nutrient inclus.

Cel mai bun mod de a utiliza multivitamine

Ia întotdeauna doza recomandată din toate multivitaminele. În timp ce unele vitamine luate în exces sunt pur și simplu eliminate și irosite, altele ar putea dăuna sănătății tale. Încercă să îţi răspândești suplimentele pe tot parcursul zilei. Luarea lor înainte sau după masă va ajuta la evitarea supărării sistemului digestiv.

Controverse asupra multivitaminelor

În timp ce majoritatea medicilor vor fi de acord că multivitaminele sunt benefice, există unii care spun că îţi irosești banii pe ele. De exemplu, Regan Bailey, un epidemiolog nutriționist la Institutul Național de Sănătate, spune: „Majoritatea datelor științifice disponibile nu susțin rolul suplimentelor alimentare pentru îmbunătățirea sănătății sau prevenirea bolilor”. Oameni precum Bailey susțin că o dietă sănătoasă îţi va oferi cantitățile zilnice recomandate de nutrienți de care ai nevoie.

Deși ar trebui să încerci să consumi o mare parte din doza zilnică din surse alimentare, multivitaminele pot fi în continuare benefice.

Mulți vârstnici consideră că le lipsește pofta de mâncare sau nu pot mânca anumite alimente. Pe măsură ce îmbătrânești, s-ar putea să descoperi că nu vrei să petreci atât de mult timp pregătind mese complexe și nutritive. Aceste probleme pot duce la deficiențe de nutrienți. Multivitaminele pentru bărbații peste 50 de ani pot fi instrumente importante pentru a ajuta persoanele în vârstă să obțină cantitatea adecvată de substanțe nutritive.

Cele mai bune multivitamine pentru bărbații peste 50 de ani

Supliment alimentar Alive! Men’s 50+ Ultra

Cutie cu multivitamine Alive! Men’s 50+ Ultra.

Acest supliment multivitaminic este o sursă naturală de nutrienți. Pe lângă cele 23 de vitamine și minerale, include 26 de fructe și legume, 14 alimente verzi, 12 ciuperci organice și 12 enzime digestive.

Mai exact, conține vitamine B suplimentare pentru energie, 1000 UI. de vitamina D3, calciu pe bază de plante, bioflavenoide citrice puternice. De asemenea, conține amestecuri speciale pentru diverse probleme – de ex. sănătatea prostatei și a inimii, a ochilor și a apărării imune sunt toate susținute de diferiți nutrienți.

Avantaje

 • Preț avantajos
 • Ușor de procurat

Dezavantaje

  • Tablete mari
  • Comprimatele nu au film protector pentru a facilita înghițirea
  • Pot trece câteva săptămâni pentru a simți rezultate

Verifică preț Alive! Men’s 50+ Ultra aici!

Supliment alimentar Garden of Life Vitamin Code

Cutie multivitamine Garden of Life Vitamin Code.

Acest produs este formulat special pentru nevoile bărbaților de peste 50 de ani. Se mândrește cu vitamine și minerale care susțin prostata, sănătatea ochilor, sănătatea inimii, tensiunea arterială sănătoasă, creșterea energiei minții și a corpului.

Acest supliment este fabricat din surse de alimente crude care sunt mai ușor de digerat decât substanțele chimice sintetice. O combinație de nutrienți, probiotice și enzime fac acest supliment unic. În plus, este fără gluten, fără lactate și nu conține lianți sau umpluturi.

Avantaje

 • Complet natural
 • Surse de alimente crude
 • Fără gluten și fără lactate
 • Probioticele din conținut te ajută să vă digeri alimentele mai ușor
 • Oferă mai multă energie
 • Ajută la scăderea tensiunii arteriale
 • Creșterea clarității mentale
 • Fără fier
 • Ajută la ameliorarea problemelor de somn
 • Creșterea imunității
 • Capsulele sunt ușor de înghițit

Dezavantaje

  • Preț mai mare pe pilulă
  • Se administrează patru pe zi
  • Poți observa dureri de stomac sau exces de gaze la început

Verifică preț Garden of Life Vitamin Code aici!

Multivitamine pentru barbati peste 50 ani Men’s Complete

Flacon cu multivitamine Men’s Complete.

Complex de vitamine şi minerale ce conțin nutrienţi de calitate, meniți sa asigure un metabolism sănătos. Cele 22 vitamine si minerale ale rețetei susțin sănătatea sistemului osos, mușchi puternici, un sistem imunitar puternic,  şi nu în ultimul rând, sănătatea prostatei.

Special concepute pentru bărbații de peste 50 de ani, suplimentul Men’s Complete conferă energia şi starea de bine de care ai nevoie pentru a te simți plin de viață. Toate acestea, fără să trebuiască să înghiți o mulțime de pastile pe zi. Sunt dozate pentru administrarea unei singure tablete pe zi.

Avantaje

 • Ușor de digerat
 • Sprijină inima
 • Sănătatea ochilor și a prostatei
 • Crește nivelul de energie
 • Ajută la susținerea memoriei
 • Este posibil să nu te mai confrunți cu atât de multe răceli deoarece susțin sistemul imunitar
 • Doar un comprimat pe zi

Dezavantaje

  • Calitatea rețetei este inferioara altor formule
  • Conțin şi alte ingrediente (celuloza microcristalina, croscarmeloza de sodium…, arome, coloranți alimentari E132 si E133 )

Verifică preț Men’s Complete aici!

GNC Multivitamine şi Minerale Mega Men Energie şi Metabolism

Cutie cu multivitamine GNC Multivitamine si Minerale Mega Men Energie si Metabolism.

Acest supliment este recomandat ca parte a stilului tău de viață sănătos. Conține vitamine și minerale care susțin imunitatea, sănătatea oaselor și a articulațiilor, precum și sănătatea generală și bunăstarea.

În plus, GNC Multivitamine şi Minerale se mândrește cu faptul că protejează celulele sănătoase de deteriorarea radicalilor liberi. Conține vitamina D3 și calciu semnificative pentru a ajuta la promovarea oaselor puternice, şi a dinților.

Avantaje

 • Ajută la promovarea sănătății oaselor puternice și a sistemului imunitar
 • Formulat special pentru sănătatea bărbaților peste 50 de ani
 • Oferă mai multă energie
 • Nu conțin coloranți artificiali, arome artificiale, grâu, gluten, lactate, fermenți.

Dezavantaje

  • Două comprimate pe zi
  • Pilule mari care pot fi dificil de înghițit
  • Pot apărea dificultăţi de digestie
  • Conțin cofeina, așa încât este bine să ai aprobarea medicului

Verifică preț GNC Multivitamine şi Minerale aici!

Centrum Silver 50+ pentru barbati, produs de Pfizer

Cutie cu multivitamine Centrum Silver 50+.

Multivitaminele Centrum Silver conțin substanțe nutritive cheie pentru a ajuta persoanele în vârstă să își satisfacă nevoile nutriționale. Acest amestec include vitamine B pentru energie, antioxidanți pentru susținerea sănătății imune și luteină și vitaminele A, C și E pentru a sprijini sănătatea ochilor.

Acest supliment are vitamine care susțin mușchii sănătoși la bărbați, precum și ochii sănătoși, sănătatea creierului și sănătatea inimii. Conține vitamina D suplimentară, deoarece aceasta este o vitamină pe care persoanele în vârstă tind să o asimileze mai dificil.

Avantaje

 • Preț destul de accesibil
 • Produs conceput special pentru a satisface nevoile persoanelor în vârstă

Dezavantaje

 • Conțin atât zahăr, cât și amidon
 • Pastilele sunt mari și greu de înghițit

Verifică preț Centrum Silver 50+ aici!

Citește și:

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc