Cele mai bune probiotice pentru sănătatea vaginală

Cele-mai-bune-probiotice-pentru-sanatatea-vaginala

Care sunt problemele?

Deoarece vaginul este un mediu umed și întunecat, creșterea excesivă a organismelor dăunătoare poate fi o problemă serioasă. Există trei surse principale de iritație a zonei vaginale care pot afecta femeile în orice moment, chiar dacă acestea nu sunt active sexual. Infecții micotice, vaginoză bacteriană și pH dezechilibrat.

Infecțiile micotice apar ca urmare a varietății de micoză Candida Albicans care crește fără control în zona vaginală. Vaginoza bacteriană apare atunci când bacteriile necunoscute depășesc numărul coloniilor de bacterii bune care trăiesc în zona vaginală.

PH-ul dezechilibrat poate rezulta din orice lucru la fel de simplu ca utilizarea unui săpun greșit, până la purtarea de lenjerie intimă care nu este suficient de aerisită. Deși fiecare boală este incredibil de diferită, simptomele lor pot fi tratate cu ajutorul probioticelor.

Top 5 cele mai bune probiotice pentru sănătatea vaginală

Cutie cu probiotice Probiotice RAW Vaginal Care, Garden of Life.Probiotice RAW Vaginal Care, Garden of Life

Fiecare capsulă conține 50 de miliarde de culturi vii, ceea ce reprezintă o cantitate standard pentru menținerea sănătății tractului vaginal și urinar, precum și pentru combaterea infecțiilor cu micoze.

Cutie cu probiotice PiLeJe Lactibiane CND 10M.PiLeJe Lactibiane CND 10M

Suplimente alimentare potrivite pentru tulburări ocazionale, mai ales in timpul tratamentelor cu antibiotice

Flacon cu probiotice Candida Cleanse Solaray.Candida Cleanse Solaray

Cu ingrediente naturale, extractele din plante acționează direct asupra sănătății în sfera uro-genitală.

Cutie cu probiotice Jarro-Dophilus Women.Jarro-Dophilus Women

Conține un amestec de 4 tulpini de bacterii benefice și 5 miliarde de culturi active vii ale celor două forme cele mai necesare de lactobacil.

Desen cutie probiotice GynOphilus Biose.GynOphilus Biose

Fiecare capsulă are o compoziție unică ce combină LCR Regenerans cu Lactobacillus Rhamnosus Doderlein prezent în mod natural în vagin, și elemente nutritive (prebiotice).

De ce să folosești probiotice pentru sănătatea vaginală

Echilibrul bacteriilor bune care este prezent în mod natural în vagin poate fi ușor perturbat.

Completarea cu probiotice, în special cele care conțin culturi bacteriene esențiale pentru sănătatea vaginală, este o modalitate excelentă de a te asigura că organismul tău are întotdeauna bacteriile sănătoase de care are nevoie pentru a-ţi menține sănătos vaginul și sistemul imunitar în stare bună de funcționare.

Cum să alegi cele mai bune probiotice pentru sănătatea vaginală

Există culturi bacteriene specifice care sunt responsabile pentru protejarea vaginului și a țesuturilor periferice de atacul prin creșterea excesivă a ciupercilor sau a bacteriilor externe dăunătoare.

Atunci când alegi un probiotic specific pentru sănătatea vaginală, trebuie să fii sigură că produsul nu numai că are aceste bacterii, ci și că există în cantități  suficiente pentru scopurile tale.

Culturile bacteriene care s-au dovedit a viza în mod specific micozele nedorite și alți invadatori includ Lactobacillus și Acidophilus. Aceste bacterii utile lucrează în tandem pentru a crea un ecosistem care este incredibil de rezistent la micoze și agenții patogeni nedoriți.

Ce anume să cauți

Unele companii pot produce probiotice care susțin că sunt utile pentru sănătatea vaginală pe baza conținutului lor de lactobacillus sau acidophilos. Doar produsele care conțin ambele tipuri de bacterii sunt utile femeilor care doresc să se ferească de infecții sau să își mențină flora naturală.

Lactobacillus singur a fost susținut în trecut ca un puternic ucigaș al micozelor, cu toate acestea aceste afirmații se bazează pe studii clinice efectuate pe vaci. Odată ce studiile au trecut la testarea la om, s-a stabilit că, de una singură, această tulpină bacteriană depune doar eforturi minime pentru a proteja vaginul de agenții patogeni nedoriți.

Cel mai bun mod de a utiliza probiotice pentru sănătatea vaginală

În primul rând, începe prin a-ţi evalua nevoia. Femeile mai tinere, sănătoase, au nevoie în general de mai puține miliarde de culturi vii. Femeile în vârstă și femeile mai sedentare produc bacterii mai puțin sănătoase, astfel încât poate fi necesară o doză mai mare.

În plus, cele care se confruntă cu o problemă de sănătate, cum ar fi o infecție micotică, ar putea avea nevoie de o cantitate mai mare de culturi vii.

Diversitatea este cheia pentru a face ca probioticele să funcționeze. Cu cât tulpinile sunt mai active în cadrul fiecărui produs, cu atât mai bine. Asigură-te că nu confunzi numărul de tulpini cu numărul (în miliarde) de culturi vii pe care le conține un produs.

Tulpinile sunt diferitele tipuri de bacterii utile prezente, în timp ce cantitatea de culturi vii determină cât din fiecare tulpină este prezentă. Deși unele femei ar putea dori doar să ia o doză mai mică de probiotice, cum ar fi 10 miliarde de culturi vii, ar trebui să ia în considerare un produs care are multe tulpini active diferite.

Controversele

Mulți sunt sceptici cu privire la beneficiile ingerării intenționate a bacteriilor vii. Ei cred că flora sănătoasă se menține și nu necesită ajutor din exterior. Acest lucru este adevărat în majoritatea cazurilor, atunci când o persoană este sănătoasă și nu a luat niciun medicament care să perturbe bacteriile.

Cu toate acestea, în această epocă modernă a antibioticelor, unde sunt prescrise în general pentru orice fel de afecțiuni, chiar și atunci când nu sunt necesare, mulți au descoperit că depozitele lor naturale de bacterii sănătoase sunt aproape epuizate.

Femeile, în special, suferă cel mai mult de utilizarea excesivă a antibioticelor, deoarece nu este nevoie de mult pentru a demonta complet protecția construită de flora vaginală sănătoasă. Unele femei suferă de infecții cu micoze recurente chiar și atunci când nu au luat un antibiotic de ani de zile, deoarece bacteriile lor utile nu mai sunt suficient de puternice pentru a combate micozele.

Recenzii

Există atât de multe companii diferite care produc probiotice în zilele noastre încât poate fi dificil să decizi ce produs să alegi. Chiar și companiile specializate în sănătatea femeilor s-ar putea să nu producă suplimente de cea mai înaltă calitate de acest tip, astfel încât să știi puțin mai mult despre ceea ce face ca fiecare produs să fie excelent este o modalitate bună de a face cele mai bune alegeri pentru corpul dar și portofelul tău.

Probiotice RAW Vaginal Care, Garden of Life

Cutie cu probiotice Probiotice RAW Vaginal Care, Garden of Life.

Cu o singură capsulă pe zi (ușor de înghițit, fiind de dimensiuni mici), îți asiguri beneficiile aduse de hrana „adevărată”. Probioticele Garden of Life Vaginal Care sunt concentrate, obținute în special din concentrat de iaurt și chefir. Susțin atât echilibrul florei vaginale cât și pe cel al tractului urinar, asigurând sănătatea acestora.

Fiecare capsulă conține 50 de miliarde de culturi vii, ceea ce reprezintă o cantitate standard pentru menținerea sănătății tractului vaginal și urinar, precum și pentru combaterea infecțiilor cu micoze.

“Raw” presupune că sunt obținute din produse crude, netratate, ținute la temperaturile ideale în timpul transportului și depozitarii, astfel încât culturile bacteriene bune ajung în organismul tău, vii.

RAW Vaginal Care conține 38 tulpini bacteriene și un număr mare de UFC care asigură un cocktail de enzime ce ajută la spargerea pereților celulari ai ciupercilor ce provoacă micoze.

Avantaje

 • Conține 38 tulpini de bacterii distincte
 • Conține 50 de miliarde de culturi vii
 • Capsulele sunt Raw, nu conțin OMG, gluten sau soia.

Dezavantaje

  • Preț ridicat
  • Unele persoane au raportat tulburări temporare de stomac

Verifică preț Probiotice RAW Vaginal Care, Garden of Life aici!

PiLeJe Lactibiane CND 10M

Cutie cu probiotice PiLeJe Lactibiane CND 10M.

Capsulele Pileje Lactibiane sunt suplimente alimentare potrivite pentru tulburări ocazionale, mai ales în timpul tratamentelor cu antibiotice. Previn instalarea micozelor şi ajută la menținerea unei microflore vaginale echilibrate.

Fiecare capsulă conține  10 miliarde UFC, tulpini de Lactobacillus helveticus candisis.

Tulpinile utilizate de Lactibiane Cnd aparțin colecțiilor private ale Institutului Pasteur din Franța.

Avantaje

 • Echilibrează flora vaginală
 • Inhibă proliferarea fungilor şi apariția ciupercii Candida albicans în timpul tratamentelor cu antibiotice.

Dezavantaje

  • Preț relativ mare
  • Capsule mari, destul de greu de înghiţit

Verifică preț PiLeJe Lactibiane CND 10M aici!

Candida Cleanse Solaray

Flacon cu probiotice Candida Cleanse Solaray.

Cu ingrediente naturale, extractele din plante acționează direct asupra sănătății în sfera uro-genitala.

Efect benefic asupra mediului vaginal:  calmează iritațiile, menține un pH echilibrat, reduce proliferarea microorganismelor dăunătoare. De asemenea acționează la nivelul sistemului digestiv îmbunătățind digestia și asigurând echilibrul florei intestinale.

Echilibrează raportul estrogen-progesteron.

Ajută la eliminarea toxinelor din organism și întărește sistemul imunitar.

Avantaje

 • Ingrediente naturale, din pulberi de plante
 • Capsulele vegetale sunt potrivite în dietele vegetariene sau vegane.

Dezavantaje

  • 2 capsule pe zi
  • Nu sunt recomandate în perioada de sarcina sau alăptare

Verifică preț Candida Cleanse Solaray aici!

Jarro-Dophilus Women

Cutie cu probiotice Jarro-Dophilus Women.

Fiecare capsulă conține un amestec de 4 tulpini de bacterii benefice și 5 miliarde de culturi active vii ale celor două forme cele mai necesare de lactobacil, ceea ce îl face perfect adecvat pentru femei ca supliment preventiv o dată pe zi, pentru promovarea sănătății tractului uro-genital.

Prin asigurarea echilibrului la nivelul microflorei vaginale, se reduc manifestările neplăcute: mâncărimi, senzație de arsură, dureri și iritație, sau secreții abundente cu miros urât.  Jarro-Dophilus ajută și în cazul problemelor urinare, eliminând senzația de usturime în timpul urinarii.

Îmbunătățește imunitatea epiteliului vaginal și cervical prin secreția de bacteriocine și formarea unui biofilm la suprafața mucoasei vaginului, împiedicând astfel dezvoltarea microorganismelor dăunătoare.

Tulpinile Lactobacilli Astarte sunt izolate din flora vaginală fiziologică umană, fiind brevetate de către compania HSO Health Care GmbH, si testate clinic pentru susținerea echilibrului microflorei vaginale.

Avantaje

 • Ingredientele naturale permit ca aceste suplimente să fie folosite și în dietele vegane sau vegetariene
 • 5 miliarde de culturi vii per capsulă pentru o repopulare optimă a florei microbiene
 • Capsule protejate rezistente la aciditatea gastrică

Dezavantaje

  • Nu conțin acidofilus
  • Nu este util pentru tratarea infecțiilor active

Verifică preț Jarro-Dophilus Women aici!

GynOphilus Biose

Desen cutie probiotice GynOphilus Biose.

GynOphilus Biose sunt capsule care reechilibrează flora vaginală. Capsulele reduc disconfortul dat de mâncărimi, senzație de arsură, leucoree sau uscăciune vaginală, acționând direct asupra agenților infecțioși (ciuperci sau bacterii dăunătoare).

Fiecare capsulă are o compoziție unică ce combină LCR Regenerans cu Lactobacillus Rhamnosus Doderlein prezent în mod natural în vagin, și elemente nutritive (prebiotice).

Avantaje

 • Formează o barieră protectoare;
 • Acţioneaza împotriva agenților infecțioși (ciuperci și bacterii);
 • Indicat în controlul recidivelor infecțiilor vaginale

Dezavantaje

 • Comprimate cu administrare vaginală, de 2 ori pe zi
 • Este necesară utilizarea unui absorbant igienic zilnic
 • Nu se recomandă utilizarea de preservative sau spermicide

Verifică preț GynOphilus Biose aici!

Si câştigătorul este…

Una peste alta, câștigătorul clar trebuie să fie Probiotice RAW Vaginal Care, Garden of Life. Este perfect potrivit pentru femeile care nu se confruntă cu niciun fel de infecție vaginală, fiind în același timp un supliment suficient de puternic pentru a combate chiar și cele mai virulente cazuri de creștere excesivă a florei bacteriene dăunătoare.

38 tulpini bacteriene distincte oferă o gamă variată de protecție împotriva micozelor și a agenților patogeni nedoriți. În același timp, 50 de miliarde de culturi active oferă acestor tulpini numărul de care au nevoie pentru a forma colonii puternice și durabile. Probiotice RAW Vaginal Care, Garden of Life este cel mai complet produs dintre cele discutate în acest ghid.

Citește și: Care este cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc