5 rețete de suc pentru energie

Patru sticle cu sucuri diferite langa diferite fructe si legume.

Corpul tău are nevoie de mult mai mult decât simple calorii pentru a produce energie puternică și stabilă. Vitaminele, mineralele, enzimele și diferiți alți nutrienți au un rol vital în producerea de energie, iar o deficiență din oricare poate avea un impact serios asupra modului în care vă simțiți.

Legumele și fructele proaspete sunt unele dintre cele mai bune surse de nutriție de care aveți nevoie pentru a funcționa cât mai bine. Dar cum să le încadrăm suficient în dieta noastră? Aici intervine procesul de stoarcere a sucului (juicing).

Natura unică a sucurilor proaspăt făcute de fructe și legume le face să fie deosebit de eficiente, în special pentru cei care experimentează adesea niveluri de energie scăzute sau fluctuante haotic, din cauza efectelor zahărului sau a cofeinei.

Iată de ce sucurile sunt o sursă atât de mare de energie pentru corpul tău, mai ales în comparație cu cofeina sau zahărul. Urmează cinci rețete pentru a vă alimenta corpul, pentru a vă îmbunătăți concentrarea și pentru a vă spori vitalitatea generală.

Iată un videoclip interesant despre sucuri, pentru o piele limpede și multă energie!

Zahăr, cafeină sau suc proaspăt – Care este mai bun pentru energie?

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Energia zahărului

Mulți oameni încep ziua cu cereale zaharate pentru micul dejun sau pâine albă (practic echivalentă cu zahărul pentru corpul tău și, probabil, chiar mai rău). Acești carbohidrați simpli și artificiali sunt digerați extrem de repede și vă lovesc fluxul sanguin cu cantități mari de zahăr în doar 15 minute.

Veți vedea adesea cereale procesate trâmbițând pe ambalajul lor că sunt o sursă de energie. Dar este acesta cu adevărat tipul de energie pe care îl doriți? Este posibil să simțiți o explozie temporară, dar efectul este de scurtă durată.

Energia simplă a zahărului vă suprasolicită rapid fluxul sanguin cu mult prea multă glucoză pentru a fi manipulată. De fapt, este o asemenea amenințare pentru sănătatea corpului tău, încât produce hormonul insulină pentru a elimina excesul de zahăr din fluxul sanguin pentru depozitare.

Insulina este hormonul de depozitare a grăsimilor. Poate stoca în ficat o parte din excesul de zahăr pe care l-ați absorbit din pâine sau cereale sub formă de glicogen. Dar odată ce este plin, acesta poate fi transformat în trigliceride și depozitat ca grăsime corporală.

Eliminând excesul de zahăr din fluxul sanguin, insulina își face adesea treaba prea bine și vă lasă cu un nivel scăzut de zahăr din sânge. Așadar, la doar câteva ore după o masă concentrată în carbohidrați, energia dvs. a dispărut, vă simțiți obosit, uneori amețit și, de obicei, flămând din nou.

În plus, insulina a folosit acest timp pentru a stoca mai multe grăsimi corporale și pentru a preveni în mod eficient utilizarea celulelor adipoase ca energie.

Energia cafeinei

Mulți dintre noi încep ziua cu o cafea și, dacă sunteți dependent de cofeină, de obicei vă va face să vă simțiți mai bine și mai energic. Este important să ne dăm seama însă că acest lucru se datorează faptului că neagă temporar efectele lipsei cofeinei, lucru prin care trec milioane de oameni în fiecare dimineață.

Cercetările arată că odată ce înlocuiți cafeaua cu alternative mai sănătoase și nu mai sunteți dependenți de cofeină, veți obține performanțe mai bune fără ea decât atunci când ați avut nevoie doar pentru a vă trezi.

Chiar și pe termen mediu, cofeina devine din ce în ce mai puțin eficientă ca medicament și ajungeți să aveți nevoie de tot mai multă pentru a obține același efect. Pentru mulți oameni, rezultatul consumului de cafeină nu mai este doar despre de a avea puțină energie suplimentară, ci ar fi descris mai degrabă ca stare de tensiune și anxietate în lipsa ei.

De asemenea, cafeaua vă poate lipsi corpul de minerale importante, cum ar fi magneziul, poate crește aciditatea și poate provoca probleme gastro-intestinale, cum ar fi balonare, crampe și digestie slabă. Toate aceste efecte secundare repetate pot avea un impact serios negativ asupra nivelului de energie.

Vezi și: Cele mai bune probiotice pentru sănătatea vaginală

Sucuri proaspete pentru energie

Sucurile proaspăt preparate sunt una dintre cele mai simple și mai bune modalități de a vă îmbunătăți nivelul de energie. Acest lucru se datorează faptului că nutriția fructelor și legumelor proaspăt stoarse (presate la rece) este foarte ușor de asimilat, vă energizează celulele și oferă corpului ceea ce are cu adevărat nevoie pentru a funcționa la maxim.

Sucurile de legume și de fructe sunt surse concentrate de minerale electrolitice precum magneziu, calciu, potasiu și sodiu, atât de importante pentru metabolism, niveluri stabile de zahăr din sânge, funcții musculare și cerebrale și numeroase procese celulare implicate în producerea de energie în întregul corp.

Urme minerale cum ar fi fierul, manganul, seleniul și zincul sunt, de asemenea, vitale pentru crearea și menținerea energiei în corpul dvs. și presarea unei varietăți de produse este o modalitate excelentă de a acoperi multe dintre aceste baze nutriționale.

Pro-vitamina A, vitamina C și vitaminele B în special sunt vitale pentru o energie mentală și fizică stabilă. Când nivelurile sunt scăzute, corpul și creierul vor suferi în curând, dar sucurile proaspete sunt o modalitate simplă de a crește aportul de vitamine naturale și extrem de absorbabile.

Există o gamă bogată de enzime, antioxidanți și alți fitonutrienți pentru a-ți compune propriile sucuri, iar cele cinci rețete care urmează sunt exemple excelente de cât de ușor este să-ți îmbunătățești sănătatea cu suc făcut acasă.

Dacă doriți să vă creșteți nivelul de energie și să vă îmbunătățiți vitalitatea generală, atunci sucurile oferă o modalitate concentrată și eficientă de a oferi corpului dumneavoastră nutriția de care are nevoie.

Instrucțiuni de suc

Având în vedere cele cinci rețete și orice alte sucuri pe care doriți să le compuneți, există câțiva factori simpli de reținut:

Produsele organice sunt de preferat acolo unde este posibil, în special când vine vorba de morcovi, țelină, castraveți, mere, fructe de pădure și verdeață.

Dacă nu găsiți produse organice, spălați și curățați fructele și legumele în apă caldă și un strop de oțet de mere pentru a minimiza cerurile și spray-urile.

Este recomandat să adăugați sucul de lămâie sau lime și câteva cuburi de gheață în recipientul de colectare al storcătorului înainte de a începe să faceți suc. Acest lucru minimizează oxidarea și îmbunătățește reținerea nutrienților sucului.

Odată ce produsele dvs. sunt spălate și tocate pentru a se potrivi storcatorului, pur și simplu porniți aparatul și folosiți constant accesoriul de împingere. Cel mai bine este să alternați produse moi și apoi tari, cum ar fi roșiile urmate de morcovi, pentru a reduce riscul de supraîncălzire a aparatului și pentru a obține cel mai mult suc în ceașcă.

De îndată ce ați terminat, omogenizați și beți imediat pentru cel mai bun gust și cele mai multe beneficii pentru sănătate. În timp ce sucul de lămâie vă va lăsa puțin mai mult timp, sucurile proaspăt preparate sunt menite să fie savurate imediat.

Vezi și: Cele mai bune pudre proteice pentru persoanele vegane

Acum să trecem la rețete.

5 rețete de suc pentru o energie mai bună

The Power Veg

Când se bea: oricând

Cele mai bune situații: înainte sau după antrenament

Gusturi: ușor dulce și puternic

Morcovii sunt o legumă bogată în vitamine, minerale și antioxidanți și sunt perfecți pentru suc, în timp ce țelina este deosebit de hidratantă și alcalinizantă pentru o comunicare celulară adecvată.

Sfecla este, de asemenea, bogată în minerale energizante și fitonutrienți speciali care curăță ficatul și sângele. Ca ingredient final opțional, dar foarte recomandat, uleiurile volatile proaspete de ghimbir dau acestui suc o lovitură de energie vizibilă.

Ingrediente

 • 3 morcovi medii.
 • 2 teci de țelină apio.
 • 1 sfeclă mare sau 2 mici.
 • bucată de ghimbir de 2,5 cm, ceva mai mult dacă îți place gustul iute.

Pregătirea

 • Curățați toate legumele
 • Tăiați bucăți de 2 cm (tăiați sfecla puțin mai mică)
 • Presați toate ingredientele, se amestecă și se bea imediat
 • (rezultă 2 porții)

Sfat sănătos: ghimbirul este excelent pentru sistemul digestiv. S-a demonstrat că reduce greața de dimineață și de mișcare și chiar flatulența.

ReVITAlizer

Când se bea: dimineața și după-amiaza

Cele mai bune situații: ori de câte ori aveți nevoie de un impuls de energie

Gusturi: Bogat și spumos, ușor dulce

Roșiile bogate în licopen sunt excelente pentru sucuri, iar castravetele este extrem de hidratant, energizant și surprinzător de sănătos.

Merele adaugă dulceață și mulți antioxidanți, în timp ce kale este una dintre cele mai puternice frunze verzi din natură, plină de multivitamine excepționale.

Această rețetă de suc oferă multe elemente nutriționale și este o alegere excelentă pentru mine după o zi lungă la birou.

Ingrediente

 • 2 roșii mari
 • 1 castravete mare
 • 2 mere
 • 2 ramuri de kale

Pregătirea

 • Spălați bine toate produsele
 • Feliați mărul, roșiile și castraveții în bucăți (poate fi sau nu necesar, în funcție de storcătorul dvs.)
 • Presați totul, amestecați sucul și beți imediat
 • (rezultă 2 porții)

Sfat sănătos: Kale, așa-numita „Regina Verdețurilor” a câștigat în mod constant popularitate în ultimii ani datorită proprietăților sale antioxidante și de reducere a colesterolului.

Vezi și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

The Odd Couple Cure

Când se bea: după-amiaza și seara

Cele mai bune situații: pentru a completa o masă plăcută

Gusturi: Dulce, dar nu prea puternic

Este posibil să nu credeți că aceste ingrediente ar merge bine împreună, dar aceasta pare a fi una dintre acele surprize plăcute de suc care rezultă din experimentare.

Ananasul este o sursă bună de vitamina C și, în mod unic, de enzimă digestivă bromelină, în timp ce pătrunjelul este un ingredient de curățare intensiv și extrem de benefic pentru rinichi și ficat.

Sucul de varză este excelent pentru întregul tract gastrointestinal și în special pentru prevenirea ulcerelor din stomac. Adăugarea merelor delicioase împreună cu ananasul la această rețetă depășește în gust pătrunjelul și varza pe care nu ar trebui, astfel, să le gustați prea mult.

Ingrediente

 • jumătate de ananas mic.
 • 1 buchet de patrunjel.
 • jumătate de varză.
 • 2 mere.

Pregătirea

 • Curățați bine toate produsele
 • Treceți fiecare ingredient prin storcător (puteți să stoarceți și coaja ananasului – include multe dintre proprietățile sale nutritive!)
 • Se amestecă și se bea sucul imediat
 • (rezultă 2 porții)

Sfat sănătos: în afară de vitamina C și bromelină, ananasul include și un mineral numit mangan, care vă ajută să vă întăriți oasele!

The Sweet Mint Finisher

Când se bea: oricând după masă

Cele mai bune situații: ca modalitate de curățare, ajută la digerarea unei mese

Gusturi: Dulce și mentolat

Papaya este un fruct cu conținut ridicat de antioxidanți, care conține și o enzimă digestivă numită papaina. Această enzimă ajută la descompunerea proteinelor nedigerate problematice din corpul dvs. care vă pot afecta în mod negativ nivelul de energie.

Căpșunele au un gust excelent și sunt bogate în vitamina C. Nutrienții din ele îmbunătățesc, de asemenea, răspunsul organismului la stresul oxidativ și îmbunătățesc producția de celule roșii din sânge. În plus, uleiurile puternice volatile din menta proaspătă îmbunătățesc digestia și conferă acestui suc un final energizant.

Ingrediente

 • jumătate de papaya mare.
 • cană de căpșune.
 • mână de mentă proaspătă, inclusiv tulpini.

Pregătirea

 • Spălați bine toate produsele
 • Tăiați papaya în bucăți și tăiați tulpinile de pe căpșune
 • Presați de toate ingredientele și beți imediat
 • (rezultă 2 porții)

Sfat sănătos: Menta a fost folosită de mii de ani pe tot globul ca relaxant al tractului digestiv. Aroma sa activează saliva digestivă și enzimele din organism care ajută la descompunerea alimentelor fără probleme.

Vezi și: Cele mai bune mărci de oțet de mere de pe piață

Nutro-Tang

Când se bea: după-amiaza

Cele mai bune situații: relaxare într-o zi fierbinte

Gusturi: Dulce

Kiwi adaugă un gust frumos acestui suc și este o sursă excelentă de vitamina C, în timp ce zmeura este un pumn de fitonutrienți pentru o sănătate mai bună și niveluri mai ridicate de energie.

Pepenele roșu este surprinzător de bun pentru tensiunea arterială crescută și pentru îmbunătățirea fluxului sanguin pentru relaxare naturală. Este, de asemenea, o sursă excelentă de gustare pentru sănătatea inimii, protejând licopenul și compușii antiinflamatori.

Aceasta este o rețetă excelentă de suc pentru vară, vă va satisface cu adevărat setea și vă va încărca rapid bateriile atunci când sunteți obosit. Merită să încerci.

Ingrediente

 • 2 fructe kiwi (nu este nevoie să le curățați, doar spălați-le).
 • cană de zmeură.
 • Cât de mult pepene ai putea bea cu ușurință.

Pregătirea

 • Spălați-vă produsele (curățați coaja de pepene verde!)
 • Tăiați pepene verde și kiwi în bucăți de 2,5 cm
 • Puneți totul prin storcător
 • Adăugați gheață și beți rece
 • (rezultă 2 porții)

Sfat sănătos: coaja kiwi este una dintre singurele surse organice de acizi grași omega-3 (cel mai frecvent se găsesc la pești). Organismul are nevoie de acești acizi grași pe care nu îi poate produce în mod natural.

Concluzie

Simțiți-vă liberă să vă alcătuiți propriile rețete de consum pentru energie. Experimentarea face parte din distracție și cu cât mai multe fructe și legume încercați, cu atât o gamă mai largă de substanțe nutritive energizante veți livra direct în celulele corpului.

Dacă doriți să aveți un manual foarte detaliat cu privire la toate beneficiile sucului, nu doar pentru creșterea nivelului de energie, ci și pentru îmbunătățirea felului în care arătați, prevenirea bolilor și îmbunătățirea stării generale de sănătate pe termen lung, atunci The Ultimate Juicing Guide este cel mai bun pe care l-am văzut.

Are 50 de rețete de suc, informații nutriționale pentru o mare varietate de fructe și legume și instrucțiuni pas cu pas despre cum să le preparați.

Ați încercat să faceți suc presat la rece pentru a vă îmbunătăți energia? Dacă nu, aș recomanda cu insistență două săptămâni de preparare a unui suc proaspăt o dată pe zi.

Dimineața, înainte de prânz, la jumătatea după-amiezii, când ajungi acasă de la serviciu sau ori de câte ori se încadrează în programul tău este bine. Partea importantă este să-ți faci un obicei din a-l consuma. Majoritatea oamenilor sunt atât de fericiți de diferența pe care o face asupra sănătății și energiei lor!

Citește și: Cele mai bune pudre proteice pentru persoanele ce suferă de diabet

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc