9 sfaturi de gândire pozitivă: puterea pozitivității asupra sănătății tale

Baloane galbene cu smilley pe ele.

De fiecare dată când te afli într-o situație nouă, care sunt primele tale gânduri?

Ești genul de persoană care gândește: „Doamne, asta este oribil!”

Ești genul de persoană care crede: „Minunat, ceva nou!”

În principiu există două tipuri de oameni: cei care gândesc pozitiv și cei care gândesc negativ. Știați că pesimiștii tind să aibă mai multe probleme de sănătate decât cei care gândesc pozitiv? Gândirea pozitivă nu numai că vă poate face mai sănătos, dar vă poate ajuta de fapt să aveți o viață mai bună.

În acest articol vom analiza mai atent impactul gândirii pozitive și negative. Până la final, veți fi convinși că a avea o atitudine veselă față de viață este cheia pentru a trăi mulți ani de acum înainte!

Impactul negativității

Negativitatea este cam ca o dependență. Odată ce începeți să aveți gânduri negative, este ușor să continuați să vă umpleți capul cu ele. Dar, după cum veți vedea mai jos, este cel mai RĂU lucru pe care îl puteți face pentru sănătatea dumneavoastră!

Negativitate și depresie

Un studiu publicat în Journal of Personality and Social Psychology a examinat tiparele de gândire ale studenților care suferă de depresie.

Primul lor experiment a constatat că gândurile negative s-au întors întotdeauna, chiar dacă elevii au reușit să le reprime.

Al doilea experiment a constatat că folosirea gândurilor pozitive a fost mai eficient la distragerea atenției de la gândurile negative.

Studiul a descoperit că negativitatea înrăutățește depresia, deoarece gândurile negative care însoțesc depresia tind să conducă la mai mult. Aceste gânduri vă pot submina încercările de a controla depresia!

Negativitate și funcție cognitivă

Într-un experiment publicat în 2006 în Journal of Clinical Psychology, oamenii au fost împărțiți în două categorii: anxioși (îngrijorați) și relaxați (non-îngrijorați).

Ambelor grupuri li s-au atribuit sarcini de clasificare și ambele grupuri au avut performanțe egale atunci când elementele pe care le clasificau aparțineau în mod clar unei singure categorii. Cu toate acestea, atunci când ambiguitatea categoriilor de articole a crescut, performanța celor din grupul celor anxioși a scăzut.

Un al doilea studiu a constatat că performanța a crescut pe măsură ce gândurile negative au crescut. Ambelor grupuri li s-a spus să se „relaxeze” sau „să-și facă griji” și li s-au dat aceleași sarcini.

Cei din categoria „relaxați” s-au comportat la fel de slab ca „anxioșii” după doar 15 minute de când li s-a spus să-și facă griji. Acei cărora li s-a spus să fie „relaxați” au avut performanțe mai bune decât omologii lor anxioși, chiar dacă inițial erau în categoria celor „anxioși”.

Ce înseamnă asta? Practic, gândurile negative și anxietatea vă reduc funcția cognitivă!

Vezi și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Negativitate și durere

Un studiu publicat în 1990 a constatat că gândurile negative au crescut senzațiile de durere.

185 de persoane care suferă de dureri cronice, anemie cu celule secera și artrită reumatoidă au fost studiate pentru a vedea cum gândurile negative le-au afectat durerea și invers.

Cei care au gândit negativ și au avut o mulțime de vorbe negative despre sine au raportat nu numai mai multă durere, ci și o suferință psihologică mai mare. Pacienții care suferă de durere cronică au avut tendința de a avea mai multe gânduri negative în timpul aparițiilor dureroase decât cei care suferă de durerea intermitentă cauzată de artrită și anemie cu celule secera.

După cum puteți vedea, durerea poate provoca gânduri negative, dar gândirea negativă va înrăutăți durerea!

Simptome fizice ale negativității

Potrivit Clinicii Mayo, gândirea negativă care duce la stres poate face ravagii în corpul dumneavoastră. Când grijile și anxietățile tale se transformă în stres, pot apărea următoarele simptome:

Simptome fizice:

  • Tensiune musculară
  • Dureri musculare
  • Dureri de cap
  • Dureri în piept
  • Reducerea dorinței sexuale și a libidoului
  • Probleme de somn și insomnie
  • Probleme digestive
  • Oboseală

Simptome emoționale:

  • Starea de spirit se schimbă
  • Anxietate
  • Neliniște
  • Iritabilitate și furie
  • Depresie sau tristețe
  • Lipsa concentrării și motivației

Simptome comportamentale:

  • Schimbarea poftei de mâncare (supraalimentare sau subalimentare)
  • Abuzul de alcool și / sau droguri
  • Retragere socială
  • Izbucniri de furie
  • Consumul de tutun / nicotină

După cum puteți vedea, gândirea negativă și stresul pot afecta sănătatea dvs., așa că este timpul să vă schimbați mentalitatea și să începeți să gândiți gânduri pozitive!

Vezi și: Care este cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Ce este gândirea pozitivă?

Silueta unei fete cu pumnul ridicat in sus.

Când oamenii aud termenul „gândire pozitivă”, cei mai mulți dintre ei se gândesc automat la cineva care poate vedea numai binele în toate lucrurile rele care se întâmplă în viață. Aceasta nu este definiția gândirii pozitive și cu siguranță nu este realistă. Nimeni nu va vedea lumea doar prin ochelari de culoare roz!

Gândirea pozitivă nu este același lucru cu încercarea de a trece peste lucrurile negative din viață sau de a ignora problemele tale. Gândirea pozitivă ESTE abordarea cu o atitudine pozitivă a provocărilor pe care viața vi le pune pe masă. În loc să devii negativ și să-ți faci griji cu privire la o provocare, gândirea pozitivă te va ajuta să abordezi această problemă cu atitudinea „cum pot profita la maximum de această situație?”.

Când te afli într-o situație, mintea ta tinde să raționeze. Vă oferă explicația ”de ce” s-a întâmplat ceva și modul în care îl explicați indică dacă sunteți o persoană negativă sau pozitivă.

Să presupunem că tocmai v-ați găsit blocat la birou într-o sâmbătă, făcând acte suplimentare:

O persoană negativă va mormăi cu privire la faptul că șeful său „are ceva împotriva lui” și cum „îl încarcă întotdeauna cu munca grea”.

O persoană pozitivă va face munca doar pentru că este „ceva ce trebuie făcut și eu sunt cel care o face”.

După cum puteți vedea în exemplu, persoana pozitivă nu se mai bucură de slujbă, dar își dă seama că nu este un lucru rău. Gândirea pozitivă este foarte realistă, dar totuși găsește o modalitate de a profita la maximum de o situație proastă.

Beneficiile gândirii pozitive

Există un număr surprinzător de beneficii oferite de gândirea pozitivă și ați fi uimit de modul în care pozitivitatea vă poate afecta sănătatea în bine!

Sporiți imunitatea

Știați că stresul poate reduce imunitatea naturală a organismului la boli? Gândirea pozitivă ajută la combaterea stresului, împiedicându-l astfel să influențeze negativ sistemul imunitar. De fapt, s-a constatat că gândirea pozitivă crește capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor.

Îmbunătățiți sănătatea inimii

Inima ta este un organ surprinzător de delicat, având în vedere toată munca grea pe care o face, și atât stresul, cât și anxietatea pot ”încurca” funcția inimii tale. Cu toate acestea, pozitivitatea vă poate reduce riscul de boli de inimă, inclusiv accident vascular cerebral și atacuri de cord. Oamenii care gândesc pozitiv tind să facă mai multe exerciții, să mănânce mai sănătos și să ducă o viață mai fericită!

Lupta împotriva stresului

După cum ați citit mai sus, stresul poate duce la tot felul de probleme de sănătate. Nu numai că există probleme de sănătate CAUZATE de stres, dar aproape orice boală și tulburare de pe planetă este agravată de anxietate și stres. Gândirea pozitivă poate ajuta la gestionarea stresului, prevenind astfel o gamă largă de probleme de sănătate!

Creșteți rezistența

Studiile au constatat că gândirea pozitivă a ajutat victimele crizelor să se refacă mai repede. Gândurile pozitive vă ajută să fiți mai rezistenți, permițându-vă să vă reveniți chiar și din experiențe grave sau traumatice.

Vezi și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Extindeți durata de viață

Un studiu realizat la Universitatea din Londra a constatat că persoanele în vârstă care au gândit pozitiv tind să îmbătrânească mai sănătos. Aceasta înseamnă că au suferit de mai puține probleme de sănătate fizică și emoțională pe măsură ce îmbătrâneau. Au avut chiar o speranță de viață mai lungă decât omologii lor pesimiști!

Tolerează durerea

Într-un studiu publicat în Science Direct, s-a dovedit că gândirea pozitivă ajută oamenii să tolereze durerea. Având în vedere că stresul și negativitatea fac ca senzațiile dureroase să fie mai puternice, este ușor de văzut cum gândirea pozitivă poate ajuta la reducerea durerii – dar vă ajută, de asemenea, să vă îndepărtați mintea de durere și, astfel, să o tolerați mai bine.

Te face mai sănătos

În numeroase studii publicate online, cercetătorii au descoperit că persoanele care practică gândirea pozitivă tind să fie mai sănătoase datorită faptului că au grijă de ele însele. Fac mai multă mișcare, mănâncă mai bine, se bucură mai mult de hobby-urile lor și de activitățile recreative, sunt mai conectați social, dorm mai bine și trăiesc mai bine.

Previne hipertensiunea

Tensiunea arterială ridicată este unul dintre multele lucruri care pot provoca tulburări cardiace, cauza numărul unu a deceselor din lumea de azi. S-a dovedit că gândirea pozitivă scade tensiunea arterială, prevenind astfel riscul de hipertensiune și alte probleme cardiace. Anxietatea a fost direct legată de problemele cardiace, deci pozitivitatea este cheia unei inimi sănătoase!

Alte beneficii ale gândirii pozitive

Fata in varful unui munte cu mainile ridicate in aer.

Beneficiile enumerate mai sus sunt pentru sănătatea fizică, dar există mult mai multe beneficii emoționale ale gândirii pozitive:

Rezolvați mai bine problemele. Dacă aveți o perspectivă pozitivă asupra problemelor cu care vă confruntați, acestea vor fi mai ușor de gestionat și depășit.

Bucură-te mai mult de viața ta. La urma urmei, dacă totul din viața ta poate fi luat cu un dram de pozitivitate, vei descoperi că viața este mult mai plăcută!

Dezvoltă obiceiuri pozitive. A fi pozitiv te ține departe de lucruri dăunătoare precum fumatul, consumul excesiv de medicamente sau mâncare și consumul de droguri.

Îmbunătățiți-vă stima de sine. Odată ce vei deveni obișnuit să gândești pozitiv la situații externe, în curând vei obține obiceiul de a fi pozitiv cu tine însuți.

Formați relații sănătoase, pozitive. A fi pozitiv te va face să cauți binele în ceilalți, ceea ce te va ajuta să formezi relații pozitive și productive cu ei.

Adevărul este că a gândi pozitiv este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face, nu doar pentru sănătatea ta fizică, ci și pentru sănătatea ta emoțională!

Vezi și: Cele mai bune mărci de oțet de mere de pe piață 

Cum să schimbați gândurile negative în gândurile pozitive

Ești genul de persoană care are o problemă cu negativitatea cronică? Toate gândurile tale interne sunt reduse și negative? Vorbirea dvs. despre sine este plină de cuvintele „nu pot”? Dacă da, este timpul să vă schimbați negativitatea în pozitivitate, de dragul sănătății!

Nu va fi ușor să schimbi modul în care gândești, dar se poate face! Iată câteva modalități prin care vă puteți schimba obiceiurile de la gândirea negativă la gândirea pozitivă:

Zâmbetul

Poate părea banal, dar știați că zâmbetul a fost dovedit științific că vă îmbunătățește starea de spirit și tiparele de gândire? Mușchii din frunte sunt legați direct de centrul emoțional al creierului, iar încrețirea lor într-o încruntare vă poate face să vă simțiți deprimat. Zâmbetul, pe de altă parte, îți trimite gânduri pozitive, fericite. Obișnuiește să zâmbești mai mult și vei fi mai fericit în general!

Practicați yoga sau meditație

Ceea ce face ca yoga să fie o activitate atât de grozavă este că te ajută să-ți aduci atenția spre interior și să-ți asculți vorbirea interioară. Meditația face același lucru și ambele activități vă vor ajuta modul în care gândiți. Dacă auzi multă negativitate, depune eforturi conștiente pentru a înlocui aceste gânduri cu altele pozitive

Înlocuiți în mod conștient gândurile

Ori de câte ori te surprinzi gândind negativ, depune eforturi conștiente pentru a înlocui vocea interioară cu una pozitivă. De fapt, îți poți face un obicei ca de fiecare dată când crezi ceva negativ despre o persoană, situație sau provocare, TREBUIE să te gândești la două sau trei pozitive. În cel mai scurt timp, va deveni un obicei!

Preia controlul asupra vieții tale

În loc să vă plângeți când vă aflați în situații negative, preluați controlul și nu permiteți să se întâmple acele situații. Faceți o alegere conștientă dacă veți face sau nu ceva și nu mai fi victimă în propria viață. Începeți să vă gândiți la alegerile voastre.

Vezi și: Cele mai bune pudre proteice pentru persoanele ce suferă de diabet

Fiți în preajma gânditorilor pozitivi

Uită-te la oamenii pe care îi numești prieteni. Sunt ei oameni pozitivi care caută întotdeauna binele în viață sau atitudinile lor tind spre negativ? În loc să stai în jurul oamenilor care te vor însoți în nenorocirea ta, găsește oameni care să te ajute să te scoată din ea. Cu cât ai mai multă pozitivitate în viața ta, cu atât lumea din jurul tău va deveni mai strălucitoare.

Rezolvați problemele altcuiva

Sunteți stresat sau îngrijorat de o situație în care vă aflați? Începeți să ajutați pe altcineva să facă față problemelor lor. S-ar putea să-ți dai seama că viața ta nu este atât de rea pe cât ai crezut, iar lucrurile sunt destul de grozave pentru tine!

Cântă

Știința a dovedit că a cânta ajută la combaterea depresiei și îți stimulează starea de spirit, așa că fredonează acum melodiile tale preferate! Cu cât cânți mai mult, cu atât vei deveni mai fericit. Este o activitate extraordinară de stres, plus că este foarte distractiv!

Citit

La fel cum ar trebui să te înconjori de oameni pozitivi, ar trebui să citești și cărți, citate și materiale care întăresc pozitivitatea. Găsiți podcast-uri care vă inspiră sau ascultați discuțiile TED. Găsiți citate despre pozitivitate și lipiți-le în casă. Cu cât te înconjori de mai multă pozitivitate, cu atât mai bine!

Faceți o listă

Sunteți îngrijorat sau stresat de ceva sau aveți gânduri negative care vă afectează mintea? În loc să renunți la griji, enumeră lucrurile pentru care trebuie să fii pozitiv sau recunoscător. Faceți-vă o obișnuință din a forma o listă de 5-10 articole de fiecare dată când vă crește stresul.

Adevărul este că gândirea pozitivă vă va îmbunătăți viața în fiecare aspect, așa că este timpul să începeți să vă înlocuiți vechile gânduri negative cu altele pozitive. Găsiți modalități de a conștientiza atunci când gândiți negativ și faceți-vă un obicei să gândiți pozitiv în fiecare situație.

Vă voi spune un mic secret: devine din ce în ce mai ușor pe măsură ce perseverați!

Este greu să începi să gândești pozitiv și îți va lua ceva timp să îți formezi obiceiul de a înlocui gândurile vechi cu altele noi. Cu toate acestea, dacă începeți lupta pentru a vă schimba mentalitatea, eforturile dvs. vor începe în curând să dea roade. În cel mai scurt timp, vei fi o persoană pozitivă până la capăt!

Citește și: Cele mai bune probiotice pentru sănătatea vaginală

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc