Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Cele-mai-bune-suplimente-pentru-antrenamentul-de-tip-crossfit

A existat o perioadă în care se credea că petrecerea a nenumărate ore la sala de fitness pe banda de alergat sau vâslitul în barcă de-a lungul râului Hudson erau cele mai bune metode de a ne menține în formă.

De-a lungul anilor, am văzut diferite tipuri de fitness ce au ieșit la lumină. Unele dintre ele au rămas, altele au dispărut pe parcurs.

Acest tip de antrenament provocator și de intensitate crescută a adunat mulți entuziaști în lumea fitness-ului. A stârnit vâlva în toată lumea, nu numai în SUA. Mulți au descoperit că nu este un regim pur și simplu la modă, și a redefinit atitudinea oamenilor față de antrenament.

Teoria și succesul antrenamentului de tip Crossfit se leagă de constanta variere a  exercițiilor utilizate pentru a se crea un antrenament pentru întregul corp. Nu aveți nevoie de o sală de fitness plină de echipamente de înaltă calitate pentru acest tip de antrenament.

Aproape orice persoană ce merge la sală are un anumit tip de supliment preferat, iar când vine vorba de crossfit, nu se face o excepție. Dar fiind atât de multe opțiuni pe piață, care sunt cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit?

Am decis să aflu mai multe despre acest fenomen și despre ce ar trebui să fie în geanta de sală.

Istoria Crossfit-ului

Să începem cu un mic istoric. Crossfit-ul a apărut de mai mult timp decât credeți.

Este creația unui om pe nume Gregg Glassman, un fost gimnast și antrenor ce obișnuia să antreneze forțele polițienești printr-o metodă similară.

Așa a descoperit că activitățile de grup pline de spirit competitiv, față de activitățile fizice pe cont propriu, se leagă de natura umană, și crește nivelul efortului și performanța. Astfel, ceea ce acum este cunoscut ca și crossfit, s-a născut.

Top 7 cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Recipient cu suplimente Micronized Creatine BPI Sports.Micronized Creatine BPI Sports 

Ajută la creșterea nivelului de forță, la recuperarea musculară și la îmbunătățirea performanței.

Punga cu suplimente Beta Alanine Myprotein.Beta Alanine Myprotein 

Crește nivelul forței și al performanței, diminuând, în același timp, stările de oboseală.

Recipient cu suplimente Xtend BCAAs Scivation.Xtend BCAAs Scivation 

Conține BCAA-uri, ce ajută la creșterea nivelului de energie.

Flacon cu suplimente Omega-3 Forte Vitaking.Omega-3 Forte Vitaking

Acest produs ajută la stimularea sistemului nervos.

Flacon cu suplimente ISO Whey Zero BioTech USA.ISO Whey Zero BioTech USA

Acest produs este bogat în proteine, fiind potrivit pentru persoanele ce necesită o dietă cu un aport proteic ridicat.

Flacon cu suplimente Acetyl L-Carnitine Jarrow Formulas.Acetyl L-Carnitine Jarrow Formulas 

Antioxidanții conținuți de acest produs ajută la funcționarea cerebrală la un nivel optim.

Recipient cu suplimente Animal Pak Universal Nutrition.Animal Pak Universal Nutrition

Acest produs conține vitamine, minerale, antioxidanți, enzime și multe alte substanțe necesare pentru optimizarea sănătății și a funcționalității organismului.

Ce este Crossfit-ul?

Crossfit-ul este definit ca fiind ”un program de fitness de intensitate crescută, ce incorporează elemente din mai multe sporturi și mai multe tipuri de exerciții.” 

Crossfit-ul folosește o varietate de discipline pentru a testa forma fizică, precum:

 • Antrenamentul de forță
 • Rezistența
 • Greutățile
 • Gimnastica
 • Antrenamentul cu greutate corporală
 • Cardio

Varietatea este cu siguranță cuvântul cheie. Antrenamentul este diferit în fiecare zi, deci poate să reprezinte un punct în plus dacă vă pierdeți ușor răbdarea.

Care sunt dezavantajele antrenamentului de tip Crossfit?

Leziunile

Ca în cazul oricărei forme de exercițiu extrem, intens sau rapid, există un risc ridicat de lezare dacă mișcările nu sunt făcute în mod  corect.

În situații extreme poate apărea o condiție medicală numită rabdomioliză ce este cauzată de descompunerea treptată a țesutului muscular, acesta ajungând în fluxul sanguin, și eventual sfârșind în rinichi.

Antrenamentul pe cont propriu

Dacă preferați să vă antrenați singuri iar gândul de a face parte dintr-o comunitate de crossfit este deranjat, atunci este posibili ca dacă vă aruncați cu capul înainte și mergeți la o sală de crossfit să fugiți imediat de acolo fără să doriți să vă uitați înapoi.

Cu toate acestea, există alternative. Puteți să faceți antrenament de tip crossfit, dar este posibil să nu aveți parte de aceleași beneficii pe care le-ați avea dacă v-ați antrena cu un grup.

Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip Crossfit

După cum am spus mai sus, antrenamentul de tip crossfit este un antrenament cu un ritm alert , ce vă va împinge până la limite în fiecare sesiune. Deci, ce faceți dacă doriți să vă întreceți limitele sau să ajungeți la un alt nivel când vine vorba de forma fizică?

Aici intră în scenă luarea în considerare a unui supliment potrivit ce poate să facă diferența completând lipsurile și ajutându-vă să vă atingeți scopul.

Creatina

Creatina este făcută în corp din amino acizi. Se poate găsi în primul rând în musculatură. Puteți consuma creatină din surse naturale alimentare precum carnea roșie sau peștele.

Beneficiile principale ale  suplimentelor pe bază de creatină sunt:

 • Vă dau energie
 • Vă îmbunătățesc performanța
 • Cresc musculatura
 • Reduc potențialele leziuni/oboseala

Cercetările sugerează că prin administrarea de suplimente pe bază de creatină atleții pot beneficia de o creștere a forței musculare. Ajută la reducerea oboselii apărută din cauza activităților repetitive și crește masa musculară.

Unul dintre rolurile principale ale creatinei este de a oferi energie musculaturii pentru a o ajuta să funcționeze. După cum știți, teoria crossfit-ului susține că trebuie să mergeți până la extrem, deci, atunci când începeți un antrenament cu cerințe mari corpul dumneavoastră va avea nevoie de multă creatină pentru a reface energia ce a fost folosită pe timpul antrenamentului.

Dacă musculatura are mai multă energie, ar trebui să poată să se mențină pentru mai mult timp activă. Dacă luați suplimente pe bază de creatină. Teoretic, oferiți corpului un impuls pentru a îmbunătăți performanța.

Un studiu a analizat efectele creatinei din trei puncte de vedere cheie:

 • Antrenamentul de rezistență
 • Forța musculară
 • Performanța în timpul ridicării de greutăți

Rezultatele au dus la concluzia că antrenamentul de rezistență crește forța musculaturii cu 8%. Atunci când ridicarea de greutăți și antrenamentul de rezistență se combină. Forța musculară este crescută cu 14%. 

Deci, creatina poate fi mai eficientă dacă sunt combinate mai multe tipuri de exerciții și discipline decât în cazul unui sport specific. Pentru toți fanii crossfit-ulu asta ar putea însemna o alegere ușoară când vine vorba de suplimente, deoarece poate fi una dintre cele mai eficiente variante.

Cum să luați creatină

Oamenii cred, în general, că este nevoie să se consume o doză mare de creatină zilnic (aprox. 20g) iniția, pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a atinge nivelul maxim și pentru a avea parte de o creștere musculară în cel mai scurt timp.

Cu toate acestea, un studiu realizat asupra eficienței dozelor mari de creatină a arătat că dacă se ia o doză de 20 g pentru 6 zile, apoi se reduce doza la 2 g per zi pentru următoarele 30 de zile, se va genera un nivel mai mare de creatină mai rapid în corp.

Puteți obține același nivel și dacă luați constant o doză mică, de 3g pe zi pentru aceiași durată de timp. Deci, este cam același lucru.

După ce să vă uitați atunci când alegeți un supliment pe bază de creatină

Calitate

Sunt un mare fan al variantelor curate și naturale. De ce să încercați să vă îmbunătățiți nivelul de sănătate și apoi să decideți să luați un supliment ce conține chimicale și substanțe de umplutură? Ar trebui să vă uitați după un produs care să vă asigure că are ca și conținut monohidrat de creatină pur.

Micronizat

Asta înseamnă că moleculele de creatină au fost deja măcinate sub forma unei pudre fine în așa fel încât corpul să le poată absorbi rapid. Ajută și la dizolvarea mai rapidă în lichide.

O bună opțiune ar fi:

Micronized Creatine BPI Sports 

Recipient cu suplimente Micronized Creatine BPI Sports.

Acest produs pe bază de creatină oferă o sursă în plus de energie organismului, crescând rezistența în timpul antrenamentului, și nivelul forței, și reducând timpul de recuperare după antrenament. Creatina este un nutrient important pentru persoanele atletice și active, și vă poate îmbunătăți performanța.

Pro

  • Putere sporită
  • Creșterea masei musculare
  • Recuperare optimă
  • 120 de serviri
  • Preț atractiv
  • 100% Creatină pură
  • Micronizată
  • 5g creatină per porție
  • Se găsește în varianta de 300 g și de 600 g

Verifică preț Micronized Creatine BPI Sports aici!

Beta-alanina

Beta alanina este un amino acid creat de corp. Oricine merge des în magazinele cu suplimente știe că acest amino acid ajută la creșterea musculară.

Beneficiile principale ale beta-alaninei sunt:

 • Încetinește oboseala musculară
 • Oferă energie musculaturii
 • Depune masă musculară
 • Funcționează cel mai bine în cazul activităților pe bază de impulsuri scurte

Atunci când începeți să vă antrenați, musculatura acumulează acid lactic ce cauzează mai apoi oboseala și febra musculară. Se întâmplă cel mai des în cazul antrenamentelor cu intensitate crescută din moment ce vă împingeți mereu limitele.

Beta – alanina se convertește în enzime cu numele de carnosine ce funcționează precum un scut în jurul musculaturii, pentru a încetini acumularea de acid lactic.

Rezultatul final pot fi maximizate în timpul antrenamentului, din moment ce veți putea să vă împingeți mai mult și pentru un timp mai îndelungat limitele.

De fapt, s-a dovedit că beta-alanina funcționează cel mai bine pe perioade scurte de timp în timp ce faceți activități extenuante. Nu are aceleași rezultate în cazul antrenamentelor cu impact scăzut, cum ar fi sporturile de tip jogging sau înot.

Studiile recente sugerează că perioada optimă de timp pentru a obține cea mai bună creștere musculară prin folosirea de beta-alanină este o perioadă de între 60 și 300 de secunde.

Într-un alt studiu, pentru a se determina efectul suplimentelor, voluntarii au luat parte la un program de antrenament cu intervale de intensitate crescută pentru 6 săptămâni. Rezultatele au dovedit că antrenamentul cu intensitate crescută a jucat un rol important, influențând factori legați de nivelul de carnosine.

Asta înseamnă că, cu cât vă forțați mai mult, cu atât funcționează mai bine beta-alanina. Dacă aveți nevoie de ceva care să vă ajute să vă forțați mai mult, acest supliment merită luat în considerare.

Cum să luați beta-alanină

Oamenii tind să ia mai multă alanină pentru a crește nivelul optim din corp într-o perioadă de 30 de zile, O doză de până la 6 grame poate fi administrată pe parcursul zilei. Beta-alanina nu depinde de antrenament, deci poate fi administrată în orice parte a zilei.

După aceea, pentru a vă menține nivelul, puteți reduce doza la 1-2 grame pe zi, cu toate că cercetările pot sugera că cea mai eficientă variantă este menținerea unei doze de 1,2 g pe zi.

După ce să vă uitați atunci când alegeți un supliment pe bază de beta-alanină

Calitate

Calitatea vine mereu pe primul loc atunci când vine vorba de substanțele pe care le veți consuma. Verificați mereu dacă marca de la care produsul vine are o reputație bună.

Ingrediente

Verificați mereu ce ingrediente în plus sunt incluse pentru a vedea dacă sunt incluse ingrediente de umplutură. Beta-alanina pură este cea mai bună opțiune.

Pudră contra pastile

Gândiți-vă care dintre cele două este mai potrivită pentru dumneavoastră. Pudra este mai flexibilă decât capsulele sau tabletele. Dar pastilele sunt mai convenabile.

Efecte adverse

Beta-alanina este considerată ca fiind un supliment sigur pentru folosință, iar unul din efectele adverse comune este parestezia, ce reprezintă o senzație de furnicături prin corp. Este perfect normal și devine în general mai slab după ce se începe folosirea frecventă a beta-alaninei.

O bună opțiune ar fi:

Beta Alanine Myprotein

Punga cu suplimente Beta Alanine Myprotein.

Acest produs pe bază de beta – alanine ajută la creșterea nivelului de rezistență, îmbunătățind performanța pe timpul antrenamentului și încetinind instalarea stării de oboseală. Beta alanina este un aminoacid important ce stimulează ridicarea nivelului de Carnozină în masa musculară, mai ales dacă este combinat cu L- Histidina.

Pro

 • Administrarea de Beta Alanina va contribui la creșterea producției de Carnozină
 • Crește semnificativ forța
 • Crește performanța musculară
 • Încetinește senzația de oboseală musculară
 • Myprotein este o firmă cunoscută ce face suplimente
 • Conține numai Beta-alanine

Contra

  • Preț ridicat
  • Efectul advers ce provoacă furnicături

Verifică preț Beta Alanine Myprotein aici!

BCAAs

BCAA-urile sunt cele ai populare suplimente în lumea fitness-ului. Pot oferi beneficii majore atunci când vine vorba de performanța fizică.

Acest trio de amino acizi în lanț este făcut din leucine, izoleucine și valine și împreună joacă un rol important în îmbunătățirea sintezei proteice în musculatură.

 • Beneficiile principale ale BCAA:
 • Reduc oboseala musculară
 • Cresc performanța, forța și energia
 • Ajută la depunerea de masă musculară
 • Ajută la arderea grăsimilor

Atunci când treceți prin chinul unei sesiuni de crossfit, este destul de sigur că veți avea parte de dureri și arsuri musculare la un moment dat.

Dar dacă începeți să obosiți la jumătatea antrenamentului, cum o să vă forțați ca să vă întreceți limitele? Studiile sugerează că BCAA-urile sunt eficiente pentru reducerea inflamației musculare și a senzației de oboseală.

Cu toții știm că refacerea este importantă într-un regim de antrenament. Dacă vă simțiți de parcă ați fi dat 10 ture cu Roman Reignsafter cu o zi în urmă, clar nu vă veți atinge scopul în ziua următoare.

BCAA-urile accelerează procesul de refacere în timp ce reaprovizionează musculatura prin sinteza proteică ce ajută la depunerea de masă musculară. Deci ar trebui să vă puteți antrena mai frecvent și să reușiți să vă întreceți propriul record mai repede.

După ce să vă uitați atunci când alegeți un supliment cu BCAA

Rație

Rația standard este 2:1:1, cu leucinele (substanța ce îmbunătățește cel mai mult sinteza proteică) având cea mai mare proporție din cele 3.

Ingrediente

Verificați eticheta pentru a afla ce include suplimentul, și asigurați-vă ca găsiți în el leucine, izoleucine și valine. Dacă doriți să vă reduceți talia, aveți grijă la conținutul de zaharuri și la conținutul de calorii, nu ați vrea să consumați ceva ce seamănă la conținut cu un suc, nu-i așa?
Tip

BCAA-urile se pot găsi sub formă de pudră sau pastile. Alegeți după preferințele dumneavoastră personale.

Cu toate acestea, dacă decideți să alegeți un produs sub formă de pudră, verificați cât de bine se dizolvă și ce gust are. Credeți-mă, a bea un shake plin de cocoloașe poate fi foarte neplăcut, chiar nu ați vrea să beți așa ceva.

O bună opțiune ar fi:

Xtend BCAAs Scivation

Recipient cu suplimente Xtend BCAAs Scivation.

Scivation Xtend BCAAs este noua variantă a suplimentului cu numele de Scivation Xtend, diferențele constând numai în denumirea produsului și aspectul ambalajului.

Acest produs nu conține zaharuri sau carbohidrați și se administrează în timpul antrenamentului, ajutând la îmbunătățirea performanței pe timpul antrenamentului prin creșterea sintezei proteice din musculatură, aceasta asimilând mai multe proteine din alimentele pe care le consumați. Produsul ajută și la refacerea mai rapidă a musculaturii în timpul antrenamentului.

Pro

 • Fără zahăr
 • Fără lactoză
 • Fără carbohidrați
 • Amestec de BCAA-uri ce ajută la regenerarea musculaturii
 • Arome de Fruit Punch, Struguri, Pepene Roșu, Lemon Lime, Green Apple etc.

Contra

  • Preț ridicat

Verifică preț Xtend BCAAs Scivation aici!

Ulei de pește/Omega 3

Potențialele beneficii de sănătate ale uleiului de pește, și în mare parte a omega 3 sunt nenumărate. Acizii grași esențiali, EPA și DHA se găsesc în ulei și reprezintă elemente cheie.

Principalele beneficii ale omega 3 când vine vorba de crossfit sunt:

 • Promovează pierderea în greutate
 • Reduce oboseala musculară
 • Ajută la creșterea musculaturii
 • Întărește și lubrifiază articulațiile
 • Susține sistemul imunitar

Cercetările sugerează că adăugarea uleiului de pește în regimul pentru antrenament, în combinație cu o dietă sănătoasă poate scădea nivelul de grăsime corporală. De fapt, antrenamentul sporește de fapt efectele omega 3-ului.

Uleiul de pește poate ajuta și la refacerea musculară după un antrenament extenuant. S-a dovedit că acești acizi grași pot ajuta la creșterea eficienței oxigenului în musculatură ce rezultă în reducerea efectelor oboselii musculare.

După ce să vă uitați atunci când alegeți Omega 3 Ulei de pește

Ingrediente

Verificați eticheta pentru a vedea cât de mult ulei de pește pur conține produsul și mai ales rația conținută de EPA și DHA, deoarece sunt cei mai importanți. Nu vreți să consumați un produs făcut mai mult din ingrediente de umplutură decât din ulei de pește.

Omega-3 Forte Vitaking

Flacon cu suplimente Omega-3 Forte Vitaking.

Acest produs ajută metabolismul și stimulează activitatea sistemului nervos. Conține 1200 mg de ulei de pește, cantitate ce s-a dovedit a fi benefică pentru persoanele ce suferă de dureri de spate, gât sau articulații și pentru persoanele cu un stil de viață atletic sau activ.

Produsul vine sub formă de capsule, fiind necesară o singură administrare pe zi pentru a avea parte de toate beneficiile aduse de uleiul de pește, iar cele 90 de capsule vă vor ajunge pentru o perioadă îndelungată de timp.

Pro

  • Conține 1200 mg de ulei de pește
  • Compoziție Omega 3 de 216 mg EPA și 144 mg DHA.
  • Preț atractiv.
  • 90 de porții sub formă de capsule
  • Se ia 1 capsulă pe zi
  • Pudra proteică din zer

Verifică preț Omega-3 Forte Vitaking aici!

Proteinele din zer sunt o altă opțiune populară în lume. Multe peroane optează pentru consumul de zer deoarece este o excelentă sursă de proteine cu nenumărate beneficii ce pot ajuta la impulsionarea forței și la îmbunătățirea performanței și refacerii.

Mai jos veți găsi câteva beneficii ale zerului:

 • Ajută la depunerea de masă musculară
 • Ajută la reducerea timpului de refacere
 • Ajută la reducerea oboselii musculare
 • Protejează musculatura
 • Suprimă apetitul

Proteinele sunt cărămizile musculaturii atunci când vine vorba de activități intense precum crossfit-ul, efortul extenuant pe care îl faceți se simte ca și cum ați sparge acei pereți metaforici cu o bilă pentru demolare.

S-a dovedit prin mai multe studii că zerul crește cel mai mult sinteza proteică, mai ales în cazul antrenamentului de rezistență și îmbunătățește și refacerea.

Asta poate ajura la depunerea de masă musculară, protejarea și repararea acelor mușchi pentru a vă asigura că musculatura este pregătită pentru următoarea ”luptă”.

Poate fi potrivit pentru persoanele ce doresc să piardă câteva kilograme. Majoritatea oamenilor doresc să vadă rezultate rapide atunci când vine vorba de pierderea în greutate, printre care și eu.

Zerul, fiind o proteină, are potențialul de a reduce apetitul ce poate ajuta la scăderea riscului de a mânca după antrenament. Poate crește metabolismul ce ajută la arderea grăsimilor ce se leagă de musculatura importantă.

După ce să vă uitați atunci când alegeți un supliment pe bază de zer

Dozaj

Doza standard este în mod normal de 20-30 de grame de proteine.

Ingrediente

Citiți eticheta cu grijă pentru a vă asigura că orice ingredient adițional este folositor sau necesar.

ISO Whey Zero BioTech USA

Flacon cu suplimente ISO Whey Zero BioTech USA.

Acest produs pe bază de proteine din zer are un conținut mare de proteine, potrivit pentru persoanele ce necesită suplimentarea nivelului de proteine din dietă. Formula  este potrivită și pentru persoanele cu un stil de viață activ, dar  și pentru sportivii profesioniști, și nu conține zaharuri, lactoză sau gluten.

Suplimentul are în compoziție BCAA-uri și aminoacizi și ajută la creșterea masei musculare, accelerând refacerea masei musculare după efectuarea antrenamentului.

Proteinele izolate din zer conținute de  acest produs au fost extrase printr-o metodă specială, ce constă în separarea moleculelor în momentul fazei coloidale cu ajutorul presiunii și la o temperatură scăzută.

Pro

  • Ingredient de bază: Izolat de zer
  • Conținut de proteine foarte ridicat
  • Cu adaos de aminoacizi: glutamină și BCAA
  • Absorbție rapidă și ușoară
  • Fără zahăr, lactoză și gluten
  • Fără conservanți
  • Fără aspartam

Verifică preț ISO Whey Zero BioTech USA aici!

L-Carnitină

L-carnitina este un alt amino acid ce se  folosește ca supliment în comunitatea de fitness de ceva timp. Este destul de faimos pentru potențialul său de ardere a grăsimilor. Scopul său principal este să se lege de grăsimile din corp pentru a le transforma și a le folosi drept energie.

Dar există și alte beneficii ale l-carnitinei:

 • Reduce grăsime.
 • Ajută la transformarea grăsimii în energie
 • Ajută la creșterea musculaturii
 • Crește forța musculară
 • Reduce oboseala musculară
 • Crește nivelul de energie

De fapt, în timp ce L-carnitina se ocupă de mișcarea grăsimii din acele spații în care a fost stocată în corp, oferă, în același timp, beneficii considerabile în alte zone ce pot îmbunătăți nivelul de efort.

L-carnitina reduce nivelul de glicogen folosit de musculatură în timpul activității intense schimbându-l cu grăsimile stocate din corp, ce sunt transferate prin corp.

Asta înseamnă că nu crește numai nivelul de energie arzând grăsimi ci le și transformă în musculatură, ceea ce înseamnă că puteți rezista mai mult timp la antrenament. Deci, puteți pierde grăsimi în timp ce vă păstrați musculatura. Un adevărat câștig!

După ce să vă uitați atunci când alegeți un supliment pe bază de L-carnitină

Doza

Doza poate merge până la 3 grame în cazul atleților, dar cea mai comună doză de pe piață este de 1 gram. Puteți meleu să luați mai multe doze dacă este necesar.

Tipuri de L-carnitină

Sunt multe forme de Lcarnitină, dar L-tartrate este cel mai comun pentru sportivi și pare a fi cel mai eficient.

Acetyl L-Carnitine Jarrow Formulas 

Flacon cu suplimente Acetyl L-Carnitine Jarrow Formulas.

L-Carnitina este un aminoacid important, prezent în majoritatea celulelor din organism, un nivel crescut aflându-se în creier, sistemul nervos, inimă, ficat și în celulele spermatice.

Acest produs conține substanța primă în forma sa acetilată și activă ( L-carnitina). ce ajută organismul, și vine sub formă de capsule vegetale ce pot fi folosite și de persoanele ce urmează o dietă vegană sau vegetariană.

Compoziția produsului nu conține gluten, soia, lactate, ou, pește,  nuci etc.

Pro

 • L-carnitină activă şi acetilată(500 mg/cps);
 • Sub formă de capsule vegetal
 • Potrivite și pentru persoanele ce urmează o dietă vegane sau vegetariene
 • Nu are în conținut gluten, lactoză, ou, pește , nuci etc
 • 60 de capsule

Contra

  • Preț ridicat

Verifică preț Acetyl L-Carnitine Jarrow Formulas aici!

Multivitamine

Multivitaminele se găsesc probabil în dulapul cu medicamente al oricui, chit că practicați sau nu crossfit.

Dacă urmați o dietă echilibrată, atunci ar trebui să puteți obține toți nutrienții prin consumul de alimente. Cu toate acestea, multivitaminele sunt de ajutor, fiind un plan B dacă vreți să vă asigurați că aveți parte de tot ce este nevoie pentru a fi în formă și sănătoși, și pentru a vă antrena mai des.

Unele dintre beneficiile multivitaminelor sunt:

 • Ajută sistemul imunitar
 • Reaprovizionează nutrienții folosiți
 • Încurajează sănătatea generală
 • Îmbunătățesc condiția fizică și mentală

Nutrienții adiționali ar trebui să fie o parte esențială din kit-ul oricărei persoane active -mai ales în cazul persoanelor ce practică antrenamentul de tip crossfit

Se știe că, cu cât sunteți mai activi, cu atât aveți nevoie de mai mulți nutrienți, deci este mai ușor pentru atleți să sufere de deficiențe.

Un studiu făcut asupra efectelor exercițiilor și a căldurii asupra necesităților de vitamine a fost realizat și a arătat că în cazul vitaminelor hidrosolubile se pot transpira între 50 micrograme per 100 ml.

După ce să vă uitați atunci când alegeți un supliment cu Multivitamine

Dozaj

Doza zilnică recomandată a majorității nutreinților este un bun punct de început.

Animal Pak Universal Nutrition 

Recipient cu suplimente Animal Pak Universal Nutrition.

Acest produs este unul dintre cele mai bine vândute suplimente nutritive, fiecare pachețel de multivitamine conținând peste 60 de substanțe importante pentru organism ce ajută la îmbunătățirea performanței în timpul antrenamentului.

Produsul este potrivit pentru sportivii ce fac antrenamente cu un nivel ridicat de intensitate și ce au nevoie de suplimente potrivite pentru îmbunătățirea performanței.

Produsul este un supliment  ce conține vitamine, minerale, enzime și multe alte substanțe importante pentru funcționarea în parametrii optimi a musculaturii.

Pro

 • Peste 60 de elemente necesare
 • Destinat sportivilor care practică antrenamente intense
 • Un supliment ce conține minerale, vitamine, enzime și multe alte substanțe importante
 • 44 pliculețe

Contra

  • Preț ridicat

Verifică preț Animal Pak Universal Nutrition aici!

Concluzii

Mai sus aveți 7 dintre cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit. Adăugarea acestora în kit-ul dumneavoastră de antrenament poate să vă ajute cu siguranță, impulsionând performanța pentru ca dumneavoastră să aveți parte de cele mai bune rezultate.

Dacă vă place antrenamentul de tip crossfit și aveți un ”kit” de suplimente despre care nu am discutat, fără de care simțiți că nu puteți trece prin sesiunile de antrenament, spuneți-ne în comentarii. Este mereu plăcut să aflăm mai multe despre experiențele cititorilor.

Citește și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc