Cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Diverse medicamente si fructe pe o masa vazute de aproape.

Complexul de vitamina B este un supliment care conține opt vitamine B – B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B3 (niacină), B5 (acid pantotenic), B6, B7 (biotină), B9 (folat) și B12. Aceste vitamine sunt extrem de importante pentru o varietate de funcții corporale, inclusiv activitatea hormonală, producerea de energie și stimularea sistemului imunitar.

Care este cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat ? Continuă să citești pentru a afla!

 

Cutie de vitamina B Garden of Life Vitamin Code RAW B-Complex.Supliment alimentar Garden of Life Vitamin Code RAW B-Complex

Include vitaminele importante B1, B2, B3, B5, B6 și B12; acest supliment este potrivit pentru vegetarieni și vegani.

Flacon cu vitamine Now B-100.Supliment nutritiv Now, Vitamina B-100, 100 capsule

O formulă puternică de vitamină B, cu doze generoase, care depășește cantitatea zilnică recomandată pentru toate ingredientele.

Flacon cu vitamine GNC B-Complex Complete.GNC B-Complex Complete

Tablete cu eliberare prelungita care are o contribuție benefică asupra metabolismului carbohidraților, ajutând astfel la producția de energie.

Flacon cu vitamine B-Complex Solaray.Supliment alimentar B-Complex Solaray

Este foarte comod de utilizat, fiind necesara o singura tableta pe zi, un flacon ajungând pentru o perioada de 50 de zile de folosire.

Flacon cu vitamine Vitamina B12 lichida cu B Complex Solgar.Supliment alimentar Vitamina B12 lichida cu B Complex Solgar

Vine în ajutorul persoanelor care se confrunta cu dificultatea de a înghiți pastile. Se administrează sublingual.

Cine are nevoie de suplimente complex de vitamina B?

Ca și în cazul altor vitamine sau minerale, alocarea dietetică recomandată a complexului de vitamina B variază în funcție de sex și vârstă. Fiecare tip de vitamina B este necesară și în cantități diferite. De exemplu, se recomandă ca atât bărbații, cât și femeile să consume zilnic aproximativ 5 mg de vitamină B5. Cu toate acestea, bărbații ar trebui să consume zilnic 16 mg de vitamina B3, în timp ce femeile ar trebui să consume doar 14 mg.

Deși există o abundență de surse de hrană care conțin vitamine B, anumite persoane prezintă un risc mai mare de deficiență.

Vitaminele B se găsesc în cerealele integrale (care conțin vitamina B1), puiul (care conține vitamina B3) și verdeața cu frunze (care conține vitamina B9). Deci, dacă eşti vegetarian, este posibil să nu obții suficientă vitamină B din produsele din carne. La fel, dacă eşti intolerant la gluten, este posibil să nu îndeplineşti cerințele zilnice pentru vitamina B1. Adulții mai în vârstă și cei cu alcoolism sau insuficiență cardiacă prezintă, de asemenea, un risc mai mare de deficit de vitamina B.

Ce fac suplimentele cu vitamina B

Suplimentele cu complex de vitamina B tratează și previn deficiențele de vitamina B. Simptomele deficitului de vitamina B pot avea efecte grave sau de durată.

Fiecare vitamină B are o funcție diferită și toate sunt foarte importante pentru corpul uman. Vitaminele B1 și B2 sunt importante pentru mușchi, nervi și inimă. Vitamina B3 ajută la transformarea alimentelor în energie, în timp ce B5 descompune grăsimile și carbohidrații pentru energie.

Acesta din urmă, împreună cu vitamina B7, este, de asemenea, responsabilă pentru producerea de hormoni. Chiar și sistemul imunitar este susținut de o vitamină B (B6). Vitamina B9 ajută la crearea și menținerea ADN-ului. În cele din urmă, vitamina B12 joacă un rol în sistemul nervos și în formarea de celule roșii din sânge.

În mod clar, vitaminele B sunt cruciale pentru aproape fiecare sistem de organe. Deci, o defecțiune a oricăruia dintre aceste sisteme poate indica un deficit de vitamina B.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Cu toate acestea, nu este nevoie să ai simptome ale unei deficiențe pentru a lua un supliment de complex de vitamina B; le poți folosi pentru a te proteja pe termen lung. Unele studii constată că vitaminele B (în special vitaminele B6, B9 și B12) încetinesc declinul cognitiv. Aceste vitamine B speciale pot preveni și degenerescența maculară, care este o boală a ochilor care devine mai prevalentă pe măsură ce îmbătrânim.

Un lucru important de remarcat este că vitaminele B sunt de obicei sigure, deoarece sunt solubile în apă. Deci, corpul tău va scăpa de orice exces. Cu toate acestea, dacă iei un supliment de vitamina B în doze foarte mari (mai mult decât cantitatea zilnică recomandată), acesta poate avea efecte adverse. Aceste supradoze rare pot duce la probleme cu pielea, probleme de vedere și complicații cardiace. Nu uita să citeşti şi să respecţi instrucțiunile de pe etichetă și să discuți cu medicul tău înainte de a lua orice suplimente.

Deci, cum poți alege cel mai bun supliment de vitamina B complex?

Cum să alegi suplimentul potrivit

Când alegi un supliment complex de vitamina B (sau orice supliment, de altfel), citeşte întotdeauna eticheta.

Forma

Deși suplimentele complex de vitamina B vin sub diferite forme (cum ar fi lichide sau pastile), toate sunt absorbite la fel de bine. Deci, în ceea ce privește absorbția, nu trebuie să îţi faci griji cu privire la forma pe care o alegi.

Cu toate acestea, gustul vitaminei poate fi afectat de formă. De exemplu, vitaminele sub formă de pudră și masticabile pot avea un gust amar. Pastilele pot fi, de asemenea, dificil de înghițit, deci poate doreşti să optezi pentru o versiune masticabilă sau lichidă, dacă ai dificultăți la înghițire.

Dozare

Un alt lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este dozarea fiecărei vitamine B. Corpul nostru are nevoie de cantități diferite din fiecare vitamină B, deci dacă suplimentul conține cantități egale din fiecare, nu este bine echilibrat. Dacă iei prea mult dintr-un singur tip de vitamina B, corpul tău va scăpa de ea prin urină.

Ingrediente

Eticheta va conține, de asemenea, informații despre potențiali alergeni, coloranți alimentari și conservanți.

Ca întotdeauna, cu cât sunt mai puține ingrediente inutile, cu atât mai bine!

Apropo de ingrediente, vei dori să găseşti un supliment cu versiuni naturale de vitamine B9 și B12. Multe suplimente conțin acid folic, forma sintetică a vitaminei B9, care poate fi legată de un risc crescut de cancer! Unele conțin, de asemenea, vitamina B12 sintetică (cianocobalamină), care eliberează o cantitate mică de cianură în corpul tău. Dacă dorești să mergi pe cât mai natural posibil, vei dori suplimente de vitamine cu folat și vitamina B12 ca metilcobalamină.

Calitate

În cele din urmă, veți dori să te asiguri că produsul pe care îl utilizezi este sigur. De obicei, poți afla dacă un produs comestibil este sigur prin certificările și aprobările sale de către organismele de reglementare, cum ar fi ANMDMR.

Supliment alimentar Garden of Life Vitamin Code RAW B-Complex

Cutie de vitamina B Garden of Life Vitamin Code RAW B-Complex.

Acest supliment din Garden of Life este prietenos cu veganii și fără gluten. Fiecare flacon conține fie 60, fie 120 de capsule, dintre care două trebuie administrate zilnic.

Recomandăm  acest produs pentru că nu conține ingrediente sintetice. Conține folat și metilcobalamină, formele naturale (și mai ușor de absorbit) ale vitaminelor B9 și B12. În plus, conține un amestec de probiotice și enzime, care ajută funcția digestivă. De asemenea, conține un amestec de fructe și legume (care conține 23 de fructe și legume), pentru nutriție suplimentară. Aceasta îl face o alegere excelentă dacă nu mănânci atâtea legume cât ar trebui!

Mulți utilizatori laudă acest supliment pentru creșterea energiei, îmbunătățirea dispoziției și efecte benefice asupra pielii. Nu există, practic, nici o plângere a persoanelor care se luptă să înghită capsula.

Singurul inconvenient la acest produs este prețul! Da, este un produs de înaltă calitate (fiind certificat non-OMG, Organic etc.), dar este de trei ori prețul unor alte suplimente de complex de vitamine B.

Avantaje

 • Prieten pentru vegani
 • Prieten pentru Kosher
 • Non-OMG
 • Fără gluten
 • Fără lactate
 • Amestec de probiotice și enzime
 • Amestec de fructe și legume
 • Ingrediente naturale și versiunea naturală a tuturor vitaminelor B.

Dezavantaje

  • Preț relativ ridicat
  • Conține drojdie de bere (poate fi problematică pentru cei cu sensibilitate la drojdie)

Verifică preț Garden of Life Vitamin Code RAW B-Complex aici!

Supliment nutritiv Now – Vitamina B-100, 100 capsule

Flacon cu vitamine Vitamina B-100.

NOW Foods oferă un supliment complex B într-un flacon de 100 de capsule fără gluten, adecvate pentru vegetarieni. Unii utilizatori se plâng că aceste capsule sunt mari și greu de înghițit.

NOW Foods este o companie foarte certificată, fiind certificată non-OMG, aprobată Kosher și în deplină conformitate cu bunele practici de fabricație ale ANMDMR. Așadar, poți fi liniștit că produsul este sigur și nu este contaminat.

Acest produs conține colină și inozitol, ceea ce este excelent, deoarece acestea sunt ambele substanțe nutritive esențiale. Colina este importantă pentru funcțiile de memorie și structura membranei celulare, în timp ce inozitolul poate preveni neuropatia.

Dezamăgitor este că, deși acest produs este potrivit pentru vegani și pare a fi natural din perspectiva unui străin, acesta conține versiunile sintetice ale vitaminelor B9 și B12. Asta în timp ce prețul este aproximativ același pentru alte suplimente complexe de vitamina B, vegetariene.

Avantaje

 • Fără grâu
 • Fără gluten
 • Fără lactoză
 • Fără nuci
 • Fără zahăr
 • Non-OMG
 • Vegetarian
 • Cuşer
 • Conține colină
 • Inozitol

Dezvantaje

  • Capsule destul de mari
  • Poate mirosi urât pentru unii oameni
  • Tabletele se pot degrada
  • Tabletele sunt sfărâmicioase
  • Conțin versiuni sintetice de vitamina B9 și vitamina B12

Verifică preț Now – Vitamina B-100 aici!

GNC B-Complex Complete

Flacon cu vitamine GNC B-Complex Complete.

Complexul B Complete™ conține tablete cu eliberare prelungită, ceea ce înseamnă ca sunt formulate astfel încât să cedeze substanța activă într-un ritm mai lent, menținând astfel concentrațiile plasmatice constante timp îndelungat.

Acest produs are o contribuție benefică asupra metabolismului carbohidraților, ajutând astfel la producția de energie.

In compoziția sa găsim antioxidanți şi un amestec de extracte din plante: Bioflavonoide din citrice, Gențiana, Panax Ginseng, Guarana, Valeriană şi Lemn dulce. Este, de asemenea, fără gluten, fără zahăr și fără lactate.

Prospectul are o atenționare privind supradozarea de fier, care poate fi fatală la copii mai mici de 6 ani. Prin urmare atenție să nu laşi flaconul la indemna copiilor! De asemenea, conținutul de Niacină poate duce la o reacție de înroşire a fetei.

Înaintea efectuării unor analize de sânge, trebuie sa informezi medicul despre conținutul de Biotină al acestui produs.

Avantaje

 • Susține metabolismul şi producția de energie
 • Îmbunătăţeşte funcțiile sistemului imunitar şi ale sistemului nervos
 • Fără gluten
 • Fără zahăr
 • Fără arome artificiale
 • Fără coloranți sau conservanți

Dezavantaje

  • Preț destul de mare
  • Conține versiuni sintetice de vitamina B9 și vitamina B12

Verifică preț GNC B-Complex Complete aici!

Supliment alimentar B-Complex  Solaray

Flacon cu vitamine B-Complex Solaray.

Suplimentul alimentar de la Solary are o formula echilibrata ce furnizează cantităţi optime ale vitaminelor complexului B. Este benefic în cazul în care treci pe o dietă preponderent vegană sau vegetariană, fiecare capsulă conținând  100 mcg de vitamina B12.

Este foarte comod de utilizat, fiind necesara o singura tableta pe zi, un flacon ajungând pentru o perioada de 50 de zile de folosire.

Produsul facilitează funcționarea n parametri normali a sistemului nervos, precum şi metabolizarea şi sinteza unora dintre neurotransmiţători. Menține în limite normale numărul globulelor roșii din sânge. Ajută la menținerea sănătății părului, mucoaselor, pielii şi ochilor. Protejează împotriva stresului oxidativ, şi reduce senzația de oboseala.

Avantaje

 • Conține vitamina B12, 100mcg/capsulă
 • Doar o tabletă pe zi
 • Sub formă de capsule vegetale
 • Preț rezonabil
 • Fără gluten

Dezavantaje

  • Conține versiuni sintetice ale vitaminelor B9 și B12
  • Prudenţă la persoanele cu alergii

Verifică preț B-Complex  Solaray aici!

Supliment alimentar Vitamina B12 lichida cu B Complex Solgar

Flacon cu vitamine Vitamina B12 lichida cu B Complex Solgar.

Complexul Solgar vine în ajutorul persoanelor care se confrunta cu dificultatea de a înghiți pastile. Se administrează cu ajutorul unui picurător, sub limbă, cu recomandarea de a păstra medicamentul sub limbă timp de câteva secunde, înainte de a-l înghiți.

Acest produs este Vitamina B12, singura vitamină ce conține cobalt, un oligoelement, căreia i se adăugă Acid pantotenic, Niacină, Vitamina B6, B1, Acid Folic şi D-Biotină. Vitamina B12 are un rol esențial în funcționarea celulelor organismului, în special cele din măduva osoasa, contribuind de asemenea la formarea globulelor roșii din sânge.

Producătorul Solgar Inc., SUA se mândrește cu faptul că oferă suplimente alimentare din surse naturale eliminând alergenii, coloranții artificiali şi arome.

Complexul Solgar nu conține zaharuri, amidon, soia, gluten, sau lactoză, putând fi consumate fără probleme de către persoanele cu regim vegetarian sau vegan.

Produsul facilitează absorbția micronutrienţilor, îmbunătățește funcțiile sistemului nervos, şi ajută la menținerea în parametri normali a globulelor roșii.

Avantaje

 • Administrare ușoară, sublinguală
 • Nu conține zaharuri, amidon, soia, gluten, sau lactoză

Dezavantaje

 • Preț destul de mare
 • Conține doar o parte din vitaminele B

Verifică preț Vitamina B12 lichida cu B Complex Solgar aici!


Citește și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc