5 moduri ușoare și naturale de a renunța la fumat

Fata rupand o tigara.

Dacă citești acest post chiar acum, atunci știi că fumatul este rău pentru tine. Știi că ar trebui să renunți. Probabil că ai persoane dragi care vor ca tu să renunți. Știți că vă puneți în pericol sănătatea și sănătatea celor din jur.

Dar este atât de greu, nu-i așa? Este ușor să treci cu vederea informațiile rele și obiective despre fumat. Suntem bombardați cu fapte peste tot – de la reclame la televiziune și radio până la marketingul de gherilă pe străzi, la sfatul familiei sau al prietenilor. Pur și simplu nu puteți scăpa de oamenii care vă spun că fumatul este rău.

Statisticile privind fumatul

În prezent, aproape 250 de milioane de femei fumează țigări. Știați că riscul de boală și deces al unei femei care fumează este de fapt mai mare decât riscul unui bărbat?

CDC afirmă că, între 1964 și 2014, „riscul unei femei de a muri din cauza fumatului este mai mare de triplu”. Dacă acest lucru nu este suficient de înspăimântător, luați în considerare aceste informații suplimentare din CDC:

200.000 de femei mor în fiecare an din cauza bolii legate de fumat

Femeile fumătoare cu vârsta peste 35 de ani au un risc ușor mai mare de deces din cauza bolilor de inimă decât bărbații care fumează

Fumătoarele sunt mai predispuse să moară din cauza BPOC decât fumătorii de sex masculin

Pe scurt, fumatul este rău și se pare că afectează mai mult femeile.

Vestea bună este că fumatul în rândul adulților din SUA a scăzut cu peste 5 milioane de oameni în ultimii 9 ani. Aceasta înseamnă că există mai puțini oameni care fumează și mai mulți oameni care renunță. Dacă ei o pot face, și tu poți.

Asta sunt aici să vă împărtășesc astăzi. Deci să începem cu singurul mod în care știu cum: abordarea naturală. Când oamenii au început să-mi ceară sfaturi despre cum să renunț la fumat odată pentru totdeauna, a trebuit să aflu care sunt câteva modalități naturale de a renunța la fumat.

Vezi și: Care este cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Ajutoare convenționale pentru încetarea fumatului

La începutul anilor ’90, popularitatea pentru mulți fumători a fost terapia de înlocuire a nicotinei (NRT). Potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Droguri, NRT-urile, cum ar fi plasturele de nicotină sau guma de nicotină, au fost „primele tratamente farmacologice aprobate de FDA pentru renunțarea la fumat”.

Vă puteți imagina popularitatea acestor tratamente atunci când au apărut pentru prima dată pe piață. Mai târziu, au fost dezvoltate și medicamente precum Chantix și Zyban.

Aceste opțiuni de tratament au ajutat mii de oameni să renunțe la fumat și pot fi discutate cu medicul dumneavoastră dacă credeți că ar putea fi potrivite pentru dvs. Rețineți, efectele secundare pot fi severe și abundente cu aceste tratamente, așa că vă rugăm să cântăriți toate opțiunile înainte de a vă angaja pe acest drum.

Cu toate acestea, efectele secundare ale fumatului continuu sunt probabil mult mai grave. Cel puțin tratamentele medicamentoase sunt pe termen scurt și vă vor opri de la o dependență pe termen lung.

Moduri naturale de a renunța la fumat

Pot presupune că, dacă ați aterizat aici căutați o modalitate naturală de a renunța la fumat. Norocul face să existe o mulțime de sfaturi despre cum să realizezi cu succes acest lucru. Ca întotdeauna, sunt aici să vă spun despre asta!

Pregătirea este cheia

În timp ce majoritatea oamenilor cred că renunțarea începe din momentul în care terminați ultima țigară, acest lucru este departe de adevăr. Pentru a avea cele mai mari șanse de succes, ar trebui să parcurgeți o perioadă de pregătire amănunțită pentru a vă pregăti corpul și, mai important, mintea, pentru ceea ce urmează.

Unii oameni renunță fără un gând prealabil și îl descurcă foarte bine. Alții au nevoie de planificare, asistență și timp.

5 moduri de a te pregăti pentru a te lăsa de fumat

Descoperiți „de ce” fumați

Cred că cel mai important lucru pe care îl poate face un fumător atunci când începe procesul este să-și dea seama de ce o fac. Cum îți dai seama de asta? Se reduce la a vă pune câteva întrebări simple, dar extrem de semnificative și utile:

 • DE CE renunți?
 • DE CE este important pentru tine să renunți?
 • DE CE va fi diferit de această dată?
 • DE CE ești gata să faci această schimbare?

Vezi și: Cele mai bune suplimente și pilule cu leptină

Răspunsul la aceste întrebări simple vă va aduce mintea în spațiul potrivit. Vă va reaminti de ce ați decis să faceți acest lucru, pentru cine o faceți și de ce veți reuși.

Poate că renunțați din motive de sănătate sau pentru că nu doriți să dați un exemplu rău copiilor dvs. Poate că renunțați pentru că ați pierdut pe cineva drag din cauza unei boli legate de fumat sau poate că sunteți doar obosiți să fiți dependenți de nicotină.

Indiferent care este motivul tău, fă-ți timp pentru a-l internaliza. Familiarizați-vă cu el, păstrați-l privat pentru o vreme și apoi fiți gata să-l scoateți „din buzunar” de fiecare dată când trebuie să vă răspundeți de ce nu aveți o țigară.

Din fericire, răspunsurile tale la întrebările „de ce” vor fi acolo pentru a te ajuta în momentele întunecate și dificile din experiența ta.

Urmăriți-vă obiceiurile actuale

Ceva pe care îl puteți face, chiar înainte de a avea ultima țigară, este să vă monitorizați comportamentele actuale. Urmărirea obiceiurilor de fumat este o modalitate excelentă de a vedea când, unde și cum apar obiceiurile tale de fumat. Știu de la mulți dintre prietenii mei că adesea au fumat din automatism, din cauza plictiselii, anxietății sau situațiilor sociale.

Identificarea automatismelor poate fi utilă. Încercați să o faceți punând aceste întrebări și urmărindu-vă comportamentul timp de o săptămână sau două.

 • La ce oră din zi fumezi?
 • Ce declanșează nevoia de a fuma?
 • Fumați din obișnuință, din motive sociale, plictiseală etc.?
 • Cât de des fumezi?
 • Unde fumezi?
 • Cu cine fumezi?

Fixarea tuturor acestor puncte poate deschide ochii. Sigur, s-ar putea să știi că și consumul de alcool te face să fumezi mai mult, dar cu cine ești atunci când se întâmplă asta? Unde ești când se întâmplă asta? Cunoașterea mediului obișnuit vă poate ajuta cu adevărat atunci când renunțați.

Spuneți prietenilor și familiei despre decizia dvs.

Nu există nimic asemănător asumării unei responsabilități care să vă mențină pe drumul cel drept. Recunoașterea publică a faptului că încercați să eliminați un obicei este o modalitate excelentă de a realiza acest lucru. Spune-le prietenilor și familiei sau chiar postează pe rețelele sociale. Veți fi mult mai motivați pe tot parcursul procesului și dornici să nu-i dezamăgiți pe ceilalți.

Puteți merge chiar atât de departe încât să vă creați propriul grup de responsabilitate fără fumat. Grupurile de responsabilitate au succes, deoarece puteți avea un grup de persoane cu aceeași idee, dornice să atingă același obiectiv. Camaraderia pe care o dezvoltați unul cu celălalt vă poate trage pe toți într-o direcție pozitivă.

Umpleți trusa personală ”fără fumat”

În zilele noastre, există o mulțime de instrumente disponibile pe computer, smartphone sau chiar în orașul dvs. care vă pot ajuta să renunțați. Consultați următoarele instrumente pe care puteți să le aveți la îndemână înainte de a începe.

 • Aplicații de fumat pe telefon care vă ajută să renunțați
 • Nicotină anonimă Program de recuperare în 12 etape
 • Linii de asistență telefonică gratuite
 • Grupuri de suport

Vezi și: Cele mai bune suplimente cu colagen

Învață să-ți gestionezi declanșatoarele și poftele

Cunoașterea în prealabil a factorilor declanșatori vă poate ajuta să învățați să le gestionați. Declanșatoarele pot apărea sub diferite forme, cum ar fi emoții, obiceiuri sau situații sociale. Dacă știți că anumite emoții precum anxietatea, stresul sau singurătatea vă fac să ajungeți la o țigară, începeți să gândiți noi modalități de a ușura acele sentimente supărătoare.

Poate că declanșatoarele vin atunci când vă aflați în mijlocul obiceiurilor zilnice, cum ar fi să beți o cafea în drum spre serviciu sau când beți alcool sau să vorbiți la telefon. Dacă poți identifica aceste situații din timp, poți fi mai conștient de faptul că, în mod inconștient, ai nevoie de un fum.

În cele din urmă, pot exista declanșatoare sociale, cum ar fi anumite evenimente sociale, baruri sau chiar petrecerea timpului liber într-un grup de fumători. S-ar putea să trebuiască să planificați să evitați inițial aceste locuri, mai ales dacă știți că va fi prea greu să vă mențineți puternici. Reintroduce-te încet, odată ce poftele tale sunt sub control.

După ce te pregătești să renunți, vine momentul în care trebuie doar să o faci. În cele din urmă veți fuma ultima țigară. Pofta va începe. Sentimentul că nu vei reuși va fi în prim-planul minții tale. Gândul că poate nu vrei să reușești va fi și el acolo.

Ignoră-le!

În schimb, încercați aceste 4 lucruri pentru a rămâne focalizată, fără a recurge la ajutor medical sau dependențe alternative.

4 lucruri de făcut după ce ați renunțat

Rămâi ocupată

Mâinile inactive sunt locul de joacă al diavolului. Cel mai important lucru pe care îl puteți face, mai ales în primele zile, este să rămâneți ocupată. Acum este un moment minunat pentru a începe un nou hobby, pentru a încerca un nou sport, pentru a descoperi un nou parc sau teatru sau chiar pentru a încerca o nouă formă de transport, cum ar fi o bicicletă, pentru a ajunge la locul de muncă.

Exercițiu

Dacă tot a venit vorba despre ciclism, exercițiile fizice sunt o modalitate uimitoare de a vă petrece timpul acum că nu fumați. Nu numai că veți ține la distanță orice frustrare, dar vă veți înveseli starea de spirit, vă veți crește forța și rezistența și veți ajuta la sănătatea și bunăstarea generală.

Evitați evenimentele, oamenii și restaurantele pline de fum

Un lucru bun de luat în considerare în acest timp sunt unitățile fără fum. Planificați-vă timpul liber în locurile în care fumatul nu este permis; locuri precum un cinematograf, o bibliotecă, o librărie, un muzeu, o galerie de artă sau chiar o sală de gimnastică sau piscină locală.

Nu luați nici măcar un singur fum

La un moment dat, probabil că veți fi atât de depășit de dorința de a fuma, încât veți gândi că am nevoie doar de un fum de țigară. Nu o faceți! Acel mic gest te-ar putea trimite într-o spirală descendentă.

Personal, am avut ocazional o țigară ici și colo în tinerețea mea, dar nu am dezvoltat niciodată o dependență mai departe de asta. Cu toate acestea, tatăl meu a fumat cea mai mare parte a vieții sale și, după ce a renunțat acum 5 ani, mi-a spus că, dacă ar avea chiar și o singură țigară, ar alerga la magazin să cumpere un cartuș un minut mai târziu.

Cu toții suntem diferiți, vă cunoașteți pe voi înșivă și ce puteți face. Pur și simplu fii inteligent în acest sens și revino mereu la „de ce”.

Chiar și cu toate aceste pregătiri și aceste tactici grozave, fără ajutorul medicamentelor sau NRT-urilor, renunțarea la fumat poate fi totuși extrem de dificilă. Vestea bună este că există o mulțime de alți asistenți naturali care vă așteaptă.

Vezi și: Cele mai bune 5 produse anti escare

5 moduri naturale de a renunța la fumat

Când vine vorba de renunțare, trebuie să încercați ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. În loc de a încerca ”doar” o țigară, cum făceai în liceu, puteți solicita asistență din partea unor tactici naturale care vă vor ajuta să renunțați la fumat.

Comunitățile de renunțare la fumat discută cele mai bune 5 modalități de a renunța la fumat în mod natural, acestea incluzând:

 • Apă
 • Ghimbir
 • Suc de struguri
 • Ginseng
 • Vitamine

Apa ajută la eliminarea toxinelor din corpul tău și îți oferă un plus suplimentar de care are nevoie corpul tău atât de disperat, deoarece scapă de ani de zile de abuz de nicotină.

Ghimbirul este un mare ajutor pentru stomacul deranjat. Când renunță, oamenii se plâng adesea de probleme la stomac. Ghimbirul este o modalitate excelentă de a ajuta la simptomul respectiv.

Sucul de struguri are acizi care vă detoxifică în mod natural corpul și împreună cu apa vă pot ajuta să vă curățați corpul de toxine mai repede.

Se spune că ginsengul ajută la controlul poftei, împreună cu multe alte beneficii:

Și, în cele din urmă, vitaminele, desigur, vă vor ajuta să umpleți sistemul pe care probabil l-ați ignorat tot timpul.

Gânduri finale

În timp ce încercarea de a renunța la fumat ar putea fi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le veți face vreodată, cu siguranță nu este imposibil. Pregătindu-vă în prealabil, descoperind ”de ce” și folosind toate instrumentele din ”cutia de instrumente fără fumat”, veți fi pe drumul cel bun pentru a vă lipsi de nicotină.

Amintiți-vă că pregătirea, recunoașterea împrejurimilor dvs. actuale și internalizarea motivelor pentru care faceți acest lucru, vor fi instrumentele finale pentru succes.

Deci ce crezi? Sunteți gata să lăsați acest obicei pentru totdeauna și să trăiți o viață sănătoasă și liberă de dependență? Așa sper. Suntem cu toții pregătiți, dispuși și așteptăm să vă ajutăm în călătoria dvs.

Dacă sunteți în proces de renunțare sau vă gândiți să renunțați, vă rugăm să comentați mai jos, astfel încât să vă putem auzi luptele și povestea.

Citește și: Cele mai bune mărci de oțet de mere de pe piață 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc