Cele mai bune 5 produse anti escare

Persoana stand intr-un pat de spital.

Dovezile medicale au concluzionat că, dacă petreci mult timp în pat sau așezat pe un scaun, poți dezvolta ulcere de presiune sau escare așa cum sunt numite în mod obișnuit. Escarele pot fi dureroase și inconfortabile și, dacă nu sunt tratate, se pot infecta. Există diferite modalități de a gestiona escarele, cum ar fi repoziționarea în pat, utilizarea unei perne sau a unei saltele speciale și aplicarea unui unguent.

Leziunile apar frecvent pe fese, omoplați și coloana vertebrală atunci când oamenii sunt culcați. De asemenea, se pot dezvolta pe spatele capului, brațelor și picioarelor, precum și pe călcâie. Primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă ai una sau mai multe escare este să te consulți cu medicul pentru sfaturi avizate.

Cu mulți ani în urmă, tatăl meu a fost internat pentru o perioadă lungă de timp și a dezvoltat o serie de escare. Asistentele l-au întors frecvent pentru a oferi o ușurare și au aplicat și produse de curățare și creme. Când rănile s-au vindecat, a continuat să folosească unguente ca măsură preventivă.

Top 5 cele mai bune 5 produse anti escare

Cutie cu crema antiseptica Sudocrem.Cremă Antiseptică Sudocrem

Impermeabilizează pielea ferind-o de contactul cu transpirația şi alți factori iritanți.

Crema anti escare Seni Care.Crema pentru îngrijirea corpului Seni Care

Hidratează pielea, are un efect de calmare, antiseptic, şi se absoarbe rapid în piele.

Spray cu cicatridina Farma Derma.Cicatridina spray – Farma Derma

Formează două straturi: unul ce asigură uscarea secrețiilor din plagă, iar celălalt formează un film protector la suprafața rănii.

Crema anti escare Avene Cicalfate.Crema reparatoare Avene Cicalfate

Bogată în apă termală Avene, ingredientele active limitează proliferarea bacteriană, şi au un efect de calmare imediată la nivelul epidermei.

Unguent anti escare Bios Mineral Plant.Unguent cu gălbenele, miere şi propolis – Bios Mineral Plant

O cremă de vindecare 100% naturală antiseptică, calmează iritațiile severe ale pielii, inclusiv escare.

Cine are nevoie să folosească crema pentru escare?

Oricine are una sau mai multe escare poate aplica un unguent pentru a ajuta la durere și inflamație. Utilizarea unei creme ar trebui să atenueze o parte din durerea și disconfortul asociat cu escara. De asemenea, crema va calma pielea, astfel încât să te simțiți mai confortabil.

Se spune că prevenirea este mai bună decât vindecarea și, de asemenea, poți folosi o cremă pentru a preveni apariția escarelor în primul rând. Dacă știi că vei sta pe scaun cu rotile pentru perioade lungi de timp, sau că vei fi imobilizat într-un pat, poți aplica creme. Utilizarea unguentului alături de un săpun igienic va contribui, de asemenea, la menținerea bacteriilor la distanță.

Chiar și atunci când escarele tale s-au vindecat, poți beneficia în continuare de utilizarea unei creme ca măsură preventivă. Escarele se pot redeschide și utilizarea unei creme bune poate ajuta la protejarea pielii deteriorate. Multe unguente creme vor hidrata pielea, ceea ce este util și atunci când ai suferit anterior de escare.

Persoanele în vârstă sunt deosebit de predispuse la apariția “rănilor de pat” și pot beneficia de utilizarea cremei. Pe măsură ce îmbătrânim, este posibil să nu ne mișcăm atât de mult și putem petrece mai mult timp așezat sau culcat. Pielea noastră se deteriorează și pe măsură ce îmbătrânim și aplicarea cremei pe zonele vulnerabile ale corpului este benefică.

Este demn de subliniat faptul că, pe lângă utilizarea cremei, trebuie să te asiguri că escarele sunt păstrate curate. Spală întotdeauna zona de tratat înainte de a aplica unguentul, pentru a obține cele mai bune rezultate. Dacă ești imobilizat la pat, este de asemenea important ca lenjeria de pat sa fie schimbata  în mod regulat în scopuri de igienă.

Cum funcționează crema pentru escare?

Cremele folosite pentru tratarea escarelor oferă o serie de beneficii, iar cea principală este prevenirea infecției. Utilizarea unei creme antiseptice sau antibiotice va ajuta la menținerea curată a escarei deschise sau închise. Crema combate, de asemenea, bacteriile dăunătoare care pot pătrunde într-o rană și pot provoca probleme.

Crema va calma și escara, astfel încât să te simți mai confortabil atunci când ești nevoit să stai vreme îndelungată în pat. O escară închisă poate da mâncărimi, iar crema va calma mâncărimea, astfel încât să nu o zgârii. Rănile deschise pot, de asemenea, să fie umede și să provoace iritații, iar o cremă bună va ajuta la controlul acestui disconfort.

Unele dintre creme vor stimula, de asemenea, fluxul sanguin, care poate ajuta la procesul de vindecare. Un flux bun de sânge va promova o creștere sănătoasă a pielii, care este necesară pentru ca escarele să se vindece corect. Multe dintre cremele care sunt folosite pe escare vor hidrata, de asemenea, zona din jurul rănii reale. Acest lucru va preveni uscarea pielii și va menține pielea moale și suplă. Hidratarea regulată cu cremă poate ajuta, de asemenea, la prevenirea dezvoltării ulceraţiei.

Un unguent bun va sigila, de asemenea, o escară deschisă și va oferi o barieră, astfel încât murdăria, bacteriile și transpirația să nu pătrundă în rană. Dacă stai  culcat într-o poziție pentru perioade lungi de timp, vei transpira. Dacă transpirația și bacteriile intră în rană, există un risc crescut de infecție, ceea ce ar putea duce la complicații suplimentare.

Cum aleg crema pentru escare?

Căută o cremă care să prevină infecția, astfel încât să nu apară complicații suplimentare. Majoritatea cremelor conțin antiseptice sau formule anti-bacteriene pentru a combate infecția. Unele dintre creme stimulează, de asemenea, sistemul natural al  organismului pentru a combate bacteriile dăunătoare care pot provoca infecții.

Merită să cauți o cremă care să hidrateze și pielea, astfel încât să te simți mai confortabil. În unele cazuri, escarele vor provoca mâncărime și o bună cremă hidratantă te va ajuta. Ultimul lucru pe care dorești să-l faci este să zgârii zona din jurul rănii, deoarece acest lucru ar putea duce la deschiderea plăgii și infectarea ei.

Înainte de a cumpăra orice cremă, aruncă o privire la lista ingredientelor utilizate , pentru a te asigura că este potrivită pentru tine. Unele persoane pot avea alergii la unele dintre ingredientele active utilizate în creme. Dacă ești alergic la un ingredient și utilizezi crema, ai putea avea o reacție cutanată proastă care trebuie evitată.

Utilizează o cremă ușor de aplicat și una care nu lasă reziduuri greu de îndepărtat. Majoritatea cremelor se află în tuburi și se aplică ușor pe escară. Este important ca crema să fie ușor de spălat, astfel încât escara și pielea din jur să poată fi curățate corespunzător.

Mai jos este o listă de verificare a lucrurilor de căutat atunci când alegeți o cremă potrivită pentru escare:

 • Folosește o cremă care previne infecția.
 • Folosește o cremă care hidratează și pielea.
 • Verifică ingredientele folosite din prospect.
 • Folosește o cremă ușor de aplicat.
 • Cumpără o cremă ușor de spălat.

Care este cea mai bună cremă pentru escare?

Am analizat o serie de creme care pot fi aplicate escarelor și am selectat cinci produse. Principalele lucruri pe care le-am analizat au fost calitatea și eficacitatea cremei pentru tratarea escarelor. Am analizat cinci creme și am evidențiat câteva argumente pro și contra pentru fiecare.

Cremă Antiseptică Sudocrem

Cutie cu crema antiseptica Sudocrem.

Crema  Sudocrem poate fi folosită împotriva erupțiilor, iritațiilor, dermatitei de incontinență, escare.

Cu acțiunea sa dovedita clinic de protejare a pielii sensibile, calmează pielea şi contribuie la formarea unei bariere de protecție, având proprietăți impermeabile. In acest fel se elimina contactul cu factori iritanți precum transpirația, şi are un efect emolient asupra pielii.

Oxidul de zinc prezent în această cremă, este un astringent care reduce pierderea hidratării din țesuturi; Benzoatul de benzil și cinamatul de benzil contribuie la protecția împotriva celor mai comune contaminări bacteriene.

Se găsește în flacoane de diverse dimensiuni, așa că poți alege cantitatea care ţi se pare necesară: de la 60g la 400g.

Unii dintre cei care au folosit această cremă pentru tratarea escarelor spun că crema este mult prea groasă și dificil de îndepărtat.

Avantaje

 • Calmează pielea iritată
 • Impermeabilizează pielea ferind-o de contactul cu transpirația şi alți factori iritanți
 • Emolientă
 • Antibacteriană
 • Preț rezonabil
 • Flacoane de diverse dimensiuni

Dezavantaje

  • Foarte groasă şi dificil de îndepărtat

Verifică preț Sudocrem aici!

Crema pentru îngrijirea corpului Seni Care

Crema anti escare Seni Care.

Combinația de ingrediente din aceasta cremă (D-pantenol, SINODOR, extract de mușețel, biocomplex de in, lanolină, oxid de zinc, glicerină, unt de Shea), au o acțiune sinergică pentru prevenirea escarelor, inflamațiilor şi iritațiilor pielii.

De asemenea ajută la vindecarea şi regenerarea pielii traumatizate, hrănind-o şi îngrijind-o intensiv. Hidratează pielea, are un efect de calmare, antiseptic, şi se absoarbe rapid în piele.

Câțiva clienți care au folosit acest unguent au spus că nu pare prea eficient atunci când își tratează rănile. Clienții au mai spus că unguentul lasă un reziduu lipicios pe piele atunci când este aplicat.

Avantaje

 • Ușor de aplicat
 • Se absoarbe cu ușurință în piele

Dezavantaje

  • Poate lasă un reziduu lipicios pe piele
  • Poate păta hainele

Verifică preț cremă Seni Care aici!

Cicatridina spray – Farma Derma

Spray cu cicatridina Farma Derma.

Acidul hialuronic prezent în Cicatridina spray, este un glicozaminoglican anionic ce intră în alcătuirea țesuturilor de tip conjunctiv, epitelial și nervos, stimulând regenerarea acestora.

De asemenea, celelalte componente (Vitamina E, ulei esențial de Arbore de ceai, ulei de migdale dulci, ulei esențial de lămâie), au acțiune antiseptica, antifungică şi antiinflamatoare.

Imediat după aplicarea sprayului, se formează două straturi: unul ce asigură uscarea secrețiilor din plagă, iar celălalt formează un film protector la suprafața rănii, în felul acesta accelerându-se procesul de cicatrizare.

Cei care au utilizat acest spray spun ca senzația imediată este una de răcorire şi calmare a pielii, sprayul lăsând la suprafața rănii o pudra albă cu efect miraculos în vindecarea acesteia.

Avantaje

 • Aplicare foarte ușoară sub formă de spray
 • Stimulează regenerarea țesuturilor
 • Acțiune antiseptică, antiinflamatoare
 • Formează un film protector la suprafața rănii

Dezavantaje

  • Preț foarte ridicat

Verifică preț Cicatridina spray – Farma Derma aici!

Cremă reparatoare Avene Cicalfate

Crema anti escare Avene Cicalfate.

Bogată în apă termală Avene, ingredientele active Sucralfat , Sulfat de Cupru şi Sulfat de Zinc, limitează proliferarea bacteriană, şi au un efect de calmare imediată la nivelul epidermei.

Are o textură foarte fină, şi se aplică foarte ușor, fiind recomandată în tratarea iritațiilor atât la adulți cât şi la copii, ajutând de asemenea la cicatrizarea rănilor.

Avantaje

 • Cu apă termală Avene
 • Textură fină
 • Se absoarbe foarte ușor în piele

Dezavantaje

  • Preț destul de mare

Verifică preț cremă Avene Cicalfate aici!

Unguent cu gălbenele, miere și propolis – Bios Mineral Plant

Unguent anti escare Bios Mineral Plant.

Cremă 100% naturală, realizată din: ceară de albine, ulei de Palmier, extract uleios de propolis, extract uleios de Calendula Officinalis, miere.

Această cremă naturală de vindecare antiseptică realizată de Bios Mineral Pant este potrivită pentru tratarea escarelor și a diferitelor afecțiuni ale pielii. Crema oferă o ușurare a durerii și ajută la prevenirea infecțiilor în timp ce calmează pielea. Produsul este realizat cu ingrediente naturale.

Clienții care au achiziționat această cremă spun că este eficientă pentru tratarea escarelor, iar durerile lor sunt diminuate. Clienții au mai spus că crema are proprietăți bune de hidratare, iar pielea lor e mai moale.

Se recomanda precauție la persoanele alergice la oricare din ingredientele cremei.

Câțiva oameni care au aplicat această cremă au spus că au simțit o senzație de furnicături neplăcute pe piele. Câțiva clienți au mai spus că crema a fost greu să se spele pe mâini după aplicare.

Avantaje

 • 100% ingrediente naturale
 • Cu propolis care are proprietăți antiseptice

Dezavantaje

  • Posibilă senzație de furnicături la aplicare
  • Destul de greu de curăţat
  • Precauție la persoane alergice

Verifică preț Unguent Bios Mineral Plant aici!

Alegerea noastră

Toate cremele pe care le-am analizat pot fi folosite pentru tratarea escarelor și toate oferă o ușurare pentru cei care suferă. Niciuna dintre creme nu conține substanțe chimice dăunătoare și sunt ușor de aplicat.

După ce am analizat toate opțiunile  în detaliu, cea mai bună alegere pentru prevenirea şi tratarea escarelor este crema Antiseptică Sudocrem.

Această cremă are un preț foarte rezonabil și este disponibilă în cantități diferite pentru a oferi clienților posibilitatea de a alege. Crema previne infecțiile, oferă o ușurare a durerii și, de asemenea, hidratează pielea.

Citește și: Cele mai bune mărci de oțet de mere de pe piață 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc