Cele mai bune suplimente cu colagen

Cele-mai-bune-suplimente-cu-colagen

Pe măsură ce îmbătrânim, micronutrienții care odată erau disponibili din abundență în corpul nostru devin din ce în ce mai puțini cu fiecare an care trece. Pentru cei care doresc să întoarcă timpul, cel mai bun supliment de colagen va reaproviziona  producția naturală de acid hialuronic, ajutând la combaterea ridurilor.

Dar când vine vorba de suplimente de colagen premium, care sunt cele mai bune? Aruncă o privire și află.

Top 5 cele mai bune suplimente cu colagen

Cutie cu suplimente colagen Niche4health Hydrolyzed Collagen.Niche4health Hydrolyzed Collagen

Acest produs oferă colagen 100% pur, hidrolizat,  fiind îmbogățit cu vitaminele C şi D.

Cutie cu suplimente halogen NeoCell Super colagen.NeoCell Super colagen

Include colagenul de tip 1 și 3, care formează 90% din colagenul corpului – contribuind la minimizarea ridurilor.

Cutie si flacon cu suplimente colagen BioSil.Generator avansat de colagen BioSil

Tabletele îmbunătățesc elasticitatea, rezistența și volumul pielii, părului și unghiilor, precum și densitatea osoasă.

Cutie cu suplimente colagen Colafast Colagen Rapid, Good Days Therapy.Colafast Colagen Rapid, Good Days Therapy

Colagen tip II din cartilaj de pisică de mare şi tip I extras din peşte. 100% fără materiale sintetice, fără gust de pește.

Flacon cu suplimente colagen Doctor's Best Colagen.Doctor’s Best Colagen de tipul 1 si 3 cu vitamina C

Proteina de colagen a fost hidrolizată pentru a crea o dimensiune moleculară redusă – permițând  să fie mai ușor absorbită în organism.

Ce este colagenul?

După cum știm, proteinele sunt unul dintre cei mai abundenți macronutrienți din corpul uman. Aproximativ 30% din toate proteinele sunt alcătuite din colagen.

Beneficiile colagenului includ o serie de funcții în organism, susținând în special structura pielii noastre, conferind pielii elasticitatea acesteia și menținând la distanță semnele îmbătrânirii.

Există 28 de tipuri de colagen în organism, deși aproximativ 80% din colagenul pe care îl avem este de tip I, II sau III.

Colagenul de tip I este forma cea mai ușor disponibilă, cunoscută sub numele de „proteina matricei majore”. Oferă pielii fermitatea sa.

Colagenul de tip II contribuie la mobilitatea articulațiilor noastre și poate fi utilizat pentru tratarea durerilor articulare și a îmbătrânirii.

Colagenul de tip III se află chiar în spatele colagenului de tip I ca a doua formă cea mai disponibilă. Bebelușii și copiii mici au o mulțime din această formă, oferindu-le pielii acel aspect de piersică; pe măsură ce îmbătrânim, aceasta este înlocuită cu colagen de tip I mai puternic.

Ce fac suplimentele de colagen?

Scopul suplimentelor de colagen, indiferent de forma pe care o alegi (pastile sau colagen lichid), este de a  încuraja corpul să restabilească producția sa naturală de colagen.

Mulți utilizatori cred că suplimentele de colagen premium pot șterge până la zece ani de îmbătrânire în câteva săptămâni. Cine nu și-ar dori asta? Mă înscriu şi eu, dacă se întâmplă această minune!

Toate suplimentele de colagen diferă ușor de la marcă la marcă, cu toate acestea toate  vor oferi pielii antioxidanți, substanțe nutritive, umiditate și hidratare.

Acestea fiind spuse, nu este vorba doar de piele. Cercetările au arătat că suplimentele de colagen pot fi utile pentru cei care merg la sala de gimnastică în lupta pentru a obține corpul perfect.

Un studiu publicat în British Journal of Nutrition a arătat că, „combinația de exerciții de rezistență și suplimentarea peptidelor de colagen a dus la o îmbunătățire mai pronunțată a compoziției corpului, după cum se indică printr-o creștere semnificativă a masei musculare”.

Cât de mult colagen avem nevoie?

Deși cercetările variază, majoritatea studiilor majore concluzionează că, sub formă de suplimente, avem nevoie de 7 grame pe porție pentru a profita de beneficiile colagenului.

Ce trebuie să cauți într-un supliment de colagen premium

Atunci când te gândeşti să achiziționezi un supliment de colagen, există câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a cumpăra. Iată principalele lucruri de care trebuie să fii atentă.

Biodisponibilitate

Biodisponibilitatea în termeni simpli înseamnă cantitatea de ingredient activ care este absorbită de organism. Acesta este ceva important de căutat în toate suplimentele alimentare, nu doar în colagen.

De exemplu, dacă suplimentul conține 1000 mg și biodisponibilitatea suplimentului este de 70%, atunci vei primi 700 mg de ingredient activ pe porție.

După cum îți poți imagina, biodisponibilitatea este unul dintre cei mai importanți factori care ne informează cât de bine va funcționa un supliment. Când vine vorba de colagen, există două lucruri majore de luat în considerare în ceea ce privește biodisponibilitatea suplimentului.

În primul rând, atunci când substanțele nutritive sunt sub formă lichidă, acestea sunt mai bine absorbite de organism. Prin urmare, un supliment lichid de colagen ar fi mai biodisponibil decât cel al pastilelor sau pulberilor.

De asemenea, moleculele de colagen sunt foarte mari (în general prea mari pentru a fi absorbite de fluxul sanguin), ceea ce înseamnă că nu ajung niciodată la stratul de dermă al pielii. Prin urmare, ai nevoie de un supliment hidrolizat. Prin hidrolizare, moleculele sunt mai mici și pot fi ușor absorbite de corp.

Ingrediente

Colagenul singur (la doza potrivită) poate face lucruri minunate. Cu toate acestea, la fel ca mulți micronutrienți, există și alte ingrediente care vor ajuta colagenul, inclusiv:

 • Vitamina C

Vitamina C este esențială pentru sinteza colagenului. Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a arătat că un aport mai mare de vitamina C a fost asociat cu un aspect mai puțin ridat al pielii la femeile americane de vârstă mijlocie.

 • CoQ10

CoQ10 este o enzimă naturală abundentă în corpul nostru care acționează ca un antioxidant și protejează pielea de deteriorarea radicalilor liberi și de îmbătrânire.

 • Acid hialuronic

Acidul hialuronic este o moleculă produsă în mod natural de organism, care conferă pielii noastre capacitatea de a reține apa. Acesta este cel ce ajută  la păstrarea pielii plină și hidratată.

 • Ceramida

Ceramida este o moleculă lipidică cerată care provine din porumb și promovează sănătatea stratului epidermic al pielii. Aceasta protejează straturile subterane și ajută pielea să păstreze umezeala.

Surse de colagen premium

Când vine vorba de suplimentele de colagen, principalele surse de colagen includ bovine (vacă), porcine (porc) și marine (pești).

Colagenul provenit din pește este cel mai biodisponibil. Colagenul de origine marină este ușor absorbit de corp și menține pielea fără riduri. Deși costurile de fabricație sunt mai mari, această formă de colagen este mai pură decât alternativele mai ieftine (bovine sau porcine).

Reputația producătorului

Atunci când cumperi orice formă de supliment alimentar, este extrem de important să alegi un produs făcut de un producător de renume. Pur și simplu pentru că trebuie să ai încredere în calitatea unui produs pe care îl vei pune în mod regulat în corpul tău.

În primul rând, evită suplimentele produse în China și în alte țări în care practicile de fabricație, standardele și reglementările sunt slabe. Rămâi cu un supliment fabricat în SUA, dacă este posibil unul care este fabricat într-o unitate certificată GMP și/sau aprobată de ANMDR.

Chiar mai bine este dacă poți găsi o companie care poate furniza un certificat de analiză de la furnizori pentru ingredientele brute și ceva testat în laborator de către terți pentru a garanta puritatea produsului.

Tipuri de efecte secundare și precauții

La fel ca majoritatea suplimentelor alimentare, există o serie de probleme legate de utilizarea suplimentelor de colagen. Acestea nu vor afecta pe toți sau chiar pe majoritatea persoanelor care le folosesc, cu toate acestea, un număr mic de utilizatori vor avea efecte nedorite, în special cei cu afecţiuni preexistente.

Unele suplimente de colagen, în special cele din surse marine, au un nivel ridicat de calciu. Prea mult calciu sau hipercalcemie este un efect secundar asociat cu utilizarea suplimentelor de colagen.

Celălalt efect secundar cel mai notat sunt reacțiile de hipersensibilitate. Este important să te asiguri că eşti complet conștient de toate ingredientele și sursele oricărui supliment. Dacă ai o alergie alimentară preexistentă, asigură-te că nu este inclus nimic care să îţi facă rău. De exemplu, dacă ai alergie la crustacee și un produs este listat ca colagen marin, asigură-te că verifici dacă sursa nu provine din crustacee.

Cel mai bun supliment de colagen

Alegerea unui supliment pentru prima dată poate fi o sarcină dificilă, mai ales atunci când încerci să ții cont de toți numeroșii factori de cumpărare. Acesta este motivul pentru care am lucrat pentru tine și am analizat multe suplimente de colagen disponibile, alegând 5 produse de top pentru a le împărtăși astăzi.

Niche4health Hydrolyzed Collagen

Cutie cu suplimente colagen Niche4health Hydrolyzed Collagen.

Acest produs oferă colagen 100% pur, hidrolizat, derivat de la bovine hrănite cu iarbă. Fiind îmbogățit cu vitamina C si D, este o pulbere ce nu conține conservanți şi aditivi. Ajută la menținerea sănătății articulațiilor şi a mușchilor, luptă împotriva îmbătrânirii celulare întârziind astfel apariția ridurilor şi având efecte benefice asupra aspectului general al pielii. Ajută de asemenea la îmbunătățirea calității şi aspectului parului şi unghiilor.

Este recomandabil a fi folosit în serii de 25 zile + 5 zile pauză.

Singurul ușor minus pentru unii utilizatori a fost gustul. Destul de des, când vine vorba de suplimente, pulberile care pretind că sunt „fără aromă” nu fac ca  băutura de dimineață în care au fost adăugate să aibă un gust prea bun. Dar acest lucru este total personal pentru fiecare individ.

Avantaje

 • Colagen 100% pur, hidrolizat
 • Fără OMG
 • Non-gluten
 • Pulbere fără aromă
 • Cu vitaminele C şi D adăugate

Dezavantaje

  • Gust neplăcut

Verifică preț Niche4health Hydrolyzed Collagen aici!

NeoCell Super colagen

Cutie cu suplimente colagen NeoCell Super colagen.

Acest supliment de colagen de la Neocell oferă 6.600 mg dintr-o combinație de colagen hidrolizat de tip I și III din colagen bovin.

Trebuie să menționez că Neocell are un preț foarte bun, prin urmare, aceasta ar putea fi o opțiune excelentă pe termen lung și cu costuri reduse. Vine sub formă de pulbere, ceea ce este minunat pentru cei care doresc să evite să ia zilnic numeroase pastile. De asemenea, este fabricat în SUA, provenit din vaci hrănite cu iarbă, făcându-l paleo prietenos, fără OMG și fără gluten.

Singurul dezavantaj al acestui produs este că unii utilizatori au prezentat reacții adverse precum greață după utilizare. Este important să ne amintim însă că suplimentele pot afecta pe toată lumea în moduri diferite și, deși unii utilizatori pot prezenta aceste simptome, nu înseamnă că o vei face şi tu.

La fel, un supliment poate provoca probleme pentru tine şi cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să le anulezi complet, deoarece o altă marcă poate fi în regulă.

Avantaje

 • 30 de porții
 • Colagen de tip I și III
 • Colagen bovin
 • Hidrolizat pentru o mai bună absorbție
 • Provenit din vaci hrănite cu iarbă
 • Fără OMG
 • Fără gluten

Dezavantaje

  • Poate provoca reacții adverse

Verifică preț NeoCell Super colagen aici!

Generator avansat de colagen BioSil

Cutie si flacon suplimente colagen BioSil.

Cu o eficacitate dovedită clinic, BioSil stimulează producerea propriului colagen în organism, cu amprenta personală de ADN.

Ch-OSA adaugat, are proprietatea de a pătrunde în membrana celulară a fibroblastelor, astfel activând generarea de colagen propriu la un nivel optim şi joacă un rol important în eliberarea de siliciu către celule. Ch-OSA are un efect benefic asupra sănătăţii părului şi unghiilor, precum şi asupra gradului de elasticitate şi hidratare a epidermei.

Cercetările au arătat ca BioSil creşte densitatea osoasă cu 2% în plus faţă de doar administrarea suplimentelor de Calciu + Vit D.

Doza zilnică recomandată este de o capsulă luată de 2 ori pe zi.

Avantaje

 • Colagen de tip I, II si III
 • Sub formă de tablete ușor de înghițit
 • Adaos de vitamina C
 • Creşte densitatea osoasa

Dezavantaje

  • Unii utilizatori au prezentat probleme gastro-intestinale

Verifică preț colagen BioSil aici!

Colafast Colagen Rapid, Good Days Therapy

Cutie cu cuplimente colagen Colafast Colagen Rapid, Good Days Therapy.

Colafast Colagen Rapid este produs în laboratoarele Partners Canada, fiind  o formulă alcătuită din 3 tipuri de colagen: colagen nativ tip II, Colagen Cartidyss şi Colagen Collys, proteine de colagen extrase din cartilaj de pisică de mare şi peşte, surse marine de calitate premium, ce se absorb optim la nivelul tendoanelor, ligamentelor şi cartilajelor osoase.

Ajută la menținerea mobilității articulațiilor, având şi efect antiinflamator, antireumatic şi analgezic.

De asemenea contribuie la îmbunătățirea aspectului părului şi unghiilor, precum şi al pielii.

Este foarte comod de folosit, întrucât doza recomandată este de doar o capsulă pe zi.

Avantaje

 • Colagen marin din surse premium
 • 1 capsulă pe zi
 • Hidrolizat
 • 100% pur
 • Fără gluten
 • Fără soia
 • Fără OMG

Dezavantaje

  • Contraindicat femeilor însărcinate
  • Contraindicat persoanelor alergice la produse de peşte

Verifică preț Colafast Colagen Rapid, Good Days Therapy aici!

Doctor’s Best Colagen de tipul 1 si 3 cu vitamina C

Flacon cu suplimente colagen Doctor's Best Colagen.

Doctor’s Best Colagen oferă 3000 mg pe porție de colagen combinat tip I și III cu vitamina C adăugată.

Acest produs vine de la Doctor’s Best, o marcă de suplimente de sănătate bine cunoscută și respectată. Nu conține gluten OMG, este fabricat în SUA.

Din păcate, însă, există câteva probleme care dezamăgesc la acest produs. În primul rând, conține stearat de magneziu, este posibil să observi acest lucru de-a lungul tabelului de ingrediente și este practic un produs de umplutură ieftin. S-a dovedit ca acesta poate crea probleme care țin de ingestia pe termen lung.

Mai mult, cea mai mare problemă a mea cu acest supliment este că trebuie luate trei tablete foarte mari de două ori pe zi. Pentru mine, încercarea de a înghiți 6 comprimate pe zi este pur și simplu exclusă.

Avantaje

 • 3000 mg pe porție
 • Combinație de tip I și III
 • Adaos de Vitamina C
 • Fără gluten
 • Produs in SUA, marcă de încredere

Dezavantaje

 • Formula include stearat de magneziu
 • 6 comprimate de administrat zilnic
 • Comprimate mari, greu de înghițit

Verifică preț Doctor’s Best Colagen aici!

Citește și: Care este cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc