Care sunt beneficiile pudrei de Maca și efectele sale asupra pierderii în greutate?

Pudra de Maca pe o lingura si pe o masa.

Rădăcina de Maca nu a fost niciodată pe lista mea de priorități. Sinceră să fiu, nici nu știam ce este, până când i-a fost recomandată unei prietene de-ale mele de către medicul ei. Ea se lupta de mult cu probleme de infertilitate și i s-a spus că rădăcina de maca este o opțiune sigură, bazată pe plante, pentru a încerca să o ajute să conceapă.

Am fost intrigată imediat de aceste informații. Am cunoscut o mulțime de femei în viața mea care s-au luptat cu infertilitatea și m-am întrebat cum nu am mai auzit de acest remediu natural până acum. În timpul unei căutări rapide, am aflat că rădăcina de maca poate ajuta cu mai mult decât probleme de fertilitate.

Se spune că rădăcina Maca ajută o gamă largă de probleme, de la apetitul sexual scăzut la rezistență, probleme hormonale, hipotiroidism și imunitate.

Toate acestea, plus un adaos de vitamine și minerale pentru energie, și aș spune că aveți ceva despre care să discutați cu prietenele.

Pe internet veți vedea maca denumită „superaliment”. The National Center for Biotechnology Information (NCBI) din SUA afirmă: „Dovezile științifice experimentale au arătat că maca are proprietăți nutriționale, energizante și de îmbunătățire a fertilității și acționează asupra disfuncțiilor sexuale, osteoporozei, hiperplaziei benigne de prostată, a memoriei și a învățării și protejează pielea împotriva radiații ultraviolete.”.

Când am discutat recent beneficiile prafului de rădăcină de maca cu un prieten, el m-a întrebat și dacă ar putea ajuta la pierderea în greutate. Acesta a fost un răspuns de care nu eram sigură la acea vreme, dar de atunci am făcut câteva cercetări pe care aș vrea să le împărtășesc. Să începem cu începutul.

Ce este rădăcina de Maca?

Lepidium meyenii, mai cunoscută sub numele de rădăcină de Maca sau Ginseng peruvian, este o plantă din familia broccoli.

Rădăcina acestei plante arată foarte asemănător cu un nap. A fost recoltată de peste 2000 de ani, în Munții Anzi din Peru, la peste 3.600 de metri altitudine. Numai asta vorbește despre natura rezistentă și unică a acestei plante.

Planta Maca este cunoscută pentru gustul său interesant. Multe persoane nu sunt deranjate de aromă, însă unii preferă să o mascheze cu alte ingrediente. Maca are, în general, gustul de caramel sau o aromă asemănătoare malțului.

Vezi și: Cele mai bune probiotice pentru piele sensibilă şi acnee

Tipuri de Maca

Există 3 tipuri diferite de maca – roșu, galben și negru. Fiecare are propriile beneficii pentru sănătate și un gust ușor diferit.

În timp ce toate cele trei au beneficii pentru sănătate destul de similare, se recomandă diferite soiuri pentru diferite probleme.

Se spune că Maca roșie este cea mai dulce și mai blândă. Maca galbenă este cea mai puțin dulce, iar cea neagră este undeva între ele.

Dacă pur și simplu nu reușiți să vă simțiți confortabil cu gustul de maca, vă sugerez câteva moduri excelente de a-l acoperi, precum:

 • Beți cu un shot de lichid, pentru a ajuta la înghițirea ei mai rapidă
 • Luați-o sub formă de capsulă, astfel încât să puteți înghiți doar fără a o gusta
 • Se amestecă maca și scorțișoară în cafea sau lapte de orez

Maca este sănătoasă?

Dr. Josh Ax ne spune că „pulberea din rădăcina de maca este alcătuită din aproximativ 18% proteine, 76,5% carbohidrați, 5% grăsimi și 8,5% fibre (carbohidrați nedigerabili)”. Celelalte ingrediente ale maca includ:

 • Aminoacizi și acizi grași cu formă liberă
 • Vitamine B-1, B-2, C, E
 • Calciu
 • Magneziu
 • Potasiu
 • Cupru
 • Zinc
 • Mangan
 • Fosfor
 • Seleniu
 • Sulf
 • Sodiu
 • Fier

Dimensiunile de servire variază. Puteți încerca o lingură pe zi pentru început și apoi adăugați încă 1-2 linguri pe tot parcursul zilei. Unora le place înainte de antrenament datorită exploziei de energie pe care o puteți obține. Se spune că în munții din Peru, localnicii ar putea consuma zilnic până la un kilogram de maca uscată sau proaspătă.

Care sunt beneficiile pudrei Maca și efectele asupra pierderii în greutate?

Pulberea de Maca s-a dovedit a avea o mulțime de beneficii pentru sănătate, în general pentru persoanele de orice vârstă sau sex.

Există câteva beneficii foarte specifice pentru bărbați față de femei, așa că citiți mai departe și spuneți-mi ce părere aveți!

Vezi și: Cele mai bune suplimente de L-carnitină

Maca pentru scăderea în greutate

Deși pare să existe puține dovezi că rădăcina de maca de la sine va ajuta la scăderea în greutate, există mulți care cred că efectele stimulatoare în mod natural ale ei vor încuraja exercițiile și mișcarea care, după cum știm, pot duce desigur la pierderea în greutate.

„Revoluția dietei tiroidiene: gestionează-ți glanda principală de metabolizare pentru pierderea durabilă în greutate”, menționează că maca este o „plantă adaptogenă care poate ajuta la creșterea energiei în organism. Acest stimulent natural poate accelera metabolismul, arzând mai multe calorii și creând pierderea în greutate în timp.”.

Pare că efectele maca asupra corpului îi conferă un costum puternic, pentru a ajuta la pierderea în greutate. Dar dacă stai în canapea, nu va face ca acest lucru să se întâmple, antrenamentul cu noua ta energie găsită probabil va fi cheia succesului!

Maca pentru bărbați

În studiile efectuate pe șobolani, s-a constatat că maca crește producția de spermă. Aceasta este o veste atât de uimitoare pentru oricine se luptă în acest domeniu – și este și natural!

Dacă credeți că un număr mai mare de spermatozoizi este cea mai interesantă știre, gândiți-vă din nou. Maca nu numai că ajută la numărul spermatozoizilor, ci și la mobilitatea spermei. Dacă sunteți un bărbat care se luptă cu infertilitatea, faptul că puteți face acei înotători puțin mai mobili este o veste minunată pentru dvs.

Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, există un risc ridicat de a dezvolta hiperplazie benignă de prostată, care este un termen elegant pentru o prostată mărită. Din păcate, acest lucru poate fi un precursor al cancerului de prostată.

Dacă nu ați ghicit deja, conform studiilor, rădăcina de maca poate ajuta la scăderea dimensiunii unei prostate mărite. Potrivit NCBI, maca roșie a împiedicat hiperplazia prostatică, maca galbenă a avut efecte intermediare, iar maca neagră nu a avut niciun efect. Se teoretizează că polifenolii din maca roșie ajută la reducerea mărimii prostatei.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru bărbații peste 50 de ani

Maca pentru femei

S-a demonstrat că Maca ajută la reglarea ciclurilor menstruale ale femeilor. Deși numai acest lucru este un beneficiu minunat, la aceleași femei s-a constatat că reduce fluxul, simptomele și durerea sindromului premenstrual.

Deși totul sună frumos, femeile par a fi mai încântate de posibilitatea ca maca să ajute la infertilitate.

Potrivit WebMD, autorul Hot Plants, Chris Kilham, spune: „Maca se bucură de o istorie foarte lungă de utilizare medicinală de succes pentru disconfortul menopauzei, infertilitate și vindecarea sexuală. Întrebarea nu este dacă funcționează – pentru că știm că funcționează cu certitudine – ci cum funcționează?”.

Dr. Viana Muller, cofondator și președinte al Whole World Botanicals, a constatat că femeile încep să ia maca din mai multe motive; cu toate acestea, rezultatele sunt similare în general. Experiența pacienților:

 • Nivel mai bun de energie
 • Mai puține pofte de zahăr și niveluri mai bune de zahăr din sânge
 • Somn îmbunătățit
 • Funcția îmbunătățită a vezicii urinare
 • Încetarea palpitațiilor inimii

Dr. Muller a vorbit și cu o mulțime de femei care se confruntă cu fibrom uterin. Alte medicamente au ajutat, dar nu au scăpat de fibroame. „Odată ce au început tratamentul cu pulbere sau capsulele organice din rădăcina de maca, fibroamele s-au dizolvat în două până la trei luni.”.

Maca pentru stimulare sexuală

Deși nu s-au făcut suficiente cercetări asupra rădăcinii de maca în general, unele studii clinice randomizate au găsit un „efect pozitiv semnificativ al maca asupra disfuncției sexuale sau a dorinței sexuale la femeile sănătoase la menopauză sau la bărbații adulți sănătoși”.

Mai mult, scorurile auto-cotate ale dorinței sexuale s-au îmbunătățit, și un alt studiu clinic randomizat a arătat efecte asupra „percepției subiective a bunăstării generale și sexuale”.

Fiind o mamă care îmbătrânește și este mai ocupată cu fiecare an care trece, cu siguranță nu aș refuza ceva care ar putea să-mi ofere mai multă energie și mai mult interes pentru sex atunci când am nevoie de el!

Vezi și: Cele mai bune suplimente de calciu pentru copii

Maca pentru depresie și anxietate

Se spune că efectele energizante ale maca ajută la diminuarea sentimentelor de depresie și anxietate.

Un studiu publicat în revista „Menopause” a constatat că pudra de maca a produs o reducere semnificativă a anxietății, depresiei și disfuncției sexuale, comparativ cu valoarea inițială și placebo.

Au fost efectuate o mulțime de studii cu privire la efectele maca la femeile aflate în postmenopauză. Unele femei și-au scăzut anxietatea cu peste jumătate în doar 6 săptămâni pe un regim de maca.

Este uimitor, nu-i așa? Cum vine toată această bunătate din această mică rădăcină în acest loc de pe pământ?

Maca pentru hipotiroidism

Se spune că rădăcina Maca vă stimulează tiroida, ceea ce este o veste minunată pentru cei care suferă de hipotiroidism. Dacă vă confruntați cu creșterea în greutate din cauza unei tiroide subactive, este logic că rădăcina de maca poate ajuta la scăderea în greutate în acest caz.

Dr. Viana Muller, cofondator și președinte al Whole World Botanicals, explică faptul că a vorbit cu mai multe femei care aveau tiroide subactive împreună cu simptome de menopauză. După ce au luat maca doar două-trei luni, au simțit o creștere a energiei, s-au simțit mai bine în general și au reușit să-și scadă medicația tiroidiană.

Nu uitați să consultați întotdeauna medicul înainte de a lua maca în formă brută sau suplimentară. A lua prea mult poate inversa beneficiile. Se spune că maca poate reacționa negativ cu anumite medicamente.

Vezi și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Maca are efecte secundare?

Drugs.com afirmă că nu au existat dovezi de reacții adverse cu maca și că „utilizarea sa pe termen lung ca produs alimentar sugerează un potențial scăzut de toxicitate”.

WebMD afirmă că „maca este probabil sigură pentru majoritatea oamenilor atunci când este luată în cantități găsite în alimente. Maca este posibil sigură și atunci când este administrată pe cale orală în cantități mai mari, ca medicament (până la 3 grame pe zi) timp de până la 4 luni. Maca pare a fi bine tolerată de majoritatea oamenilor.”

Siguranța acestuia poate fi evidențiată de faptul că milioane de utilizatori îl folosesc fără raportul efectelor adverse.

La fel ca în cazul tuturor remediilor naturale, dacă aveți o boală pe termen lung sau luați un medicament eliberat pe bază de rețetă, consultați un profesionist din domeniul sănătății înainte de a încerca pudra de rădăcină de maca.

Încheiere

Rădăcina Maca se găsește în munții înalți din Peru. Se știe că vă ajută cu o listă întreagă de afecțiuni și condiții, inclusiv, dar fără a se limita la:

 • Anxietate și depresie
 • Infertilitatea
 • Numărul de spermatozoizi
 • Prostată mărită
 • Pierdere în greutate
 • Excitare sexuală
 • Simptome și durere ale sindromului premenstrual
 • Fibroame uterine

Dacă amestecați toate aceste beneficii împreună cu faptul că vă poate crește rezistența și energia, atunci aș spune că dacă încercați pudra de maca vă poate pune pe drumul către o sănătate fantastică și optimă.

Și pentru a răspunde la întrebarea prietenului meu, „Maca ajută la scăderea în greutate?” Ar trebui să spun că este probabil. Deși nu te face să scazi direct în greutate, energia crescută pe care ai putea să o simți din aceasta ar putea provoca mai multă mișcare și activitate, favorizând pierderea în greutate în timp. Ce poate fi rău să încerci, nu?

Ați încercat vreodată maca? O să încercați? Aș fi surprinsă dacă cineva care citește această postare alege să nu o facă! Beneficiile sunt incredibile. Este cu adevărat uimitor să auzi despre toate condițiile cu care te poate ajuta. Acum e rândul vostru. Mi-ar plăcea să aud de la dumneavoastră dacă ați încercat-o personal. Vă rugăm să comentați mai jos și să împărtășiți!

Citește și: Cele mai bune corectoare pentru pielea uleioasă

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc