Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Cea-mai-buna-vopsea-de-par-pentru-parul-alb 

Atunci când descoperim primul fir de păr alb, putem să avem o reacție destul de puternică la această descoperire. Pe când unii oameni pot purta cu mândrie părul alb, alte persoane doresc să îl acopere și să mențină culoarea naturală existentă. Alte persoane se vor folosi de această oportunitate pentru a se dezlănțui când vine vorba de culorile de păr!

Oricare ar fi sentimentele dumneavoastră față de părul alb, deciderea de a-l acoperi sau nu vă aparține. Dacă decideți că doriți să îl vopsiți, există câteva lucruri importante pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a trece la fapte.

În acest articol vom discuta despre diferitele opțiuni pentru colorarea părului, de ce unele dintre ele sunt mai apreciate față de altele când vine vorba de părul alb, probleme și soluții pentru părul alb, și la final vom analiza câteva dintre cele mai populare produse de pe piață.

Vopseaua de păr L’Oreal Paris ExcellenceCutie de vopsea de par Vopseaua de păr L’Oreal Paris Excellence.

Perfectă și  pentru persoanele cu o vârstă matură, acest produs oferă o colorarea cu triplă îngrijire. Acoperă până la 100% firele de păr alb.

Vopsea de păr permanentă Wella Professionals Koleston Perfect Pure Naturals 6/0  Blond ÎnchisVopsea de păr permanentă Wella Professionals Koleston Perfect Pure Naturals 6/0 Blond Închis

Vopseaua de par Wella Koleston Perfect este alegerea potrivită daca vreți o culoare intensă si o acoperire de pana la 100% a firelor de păr albe. Produsele din această colecție oferă o gama variată de culori.

Vopsea de păr permanentă Loncolor Ultra.Vopsea de păr permanentă Loncolor Ultra

Oferă și variante de culoare precum arămiul intens. Acoperă părul alb. Vopseaua LONCOLOR Ultra oferă protecție și îngrijire avansată părului tău datorită complexului natural de ingrediente compus din ulei de migdale, proteine din grâu și vitamina C. Este ușor de aplicat, nu curge de pe păr, iar parfumul plăcut te învăluie pe toată durata vopsirii.

Vopsea de păr permanentă Goldwell Topchic.Vopsea de păr permanentă Goldwell Topchic

Topchic este o vopsea permanenta de păr  alcalină de 60 ml, garantează culori intense pline de strălucire in toate dimensiunile. Perfect adaptată pentru nevoile individuale. Topchic asigură rezultate impresionante și de durată în domeniul culorii.

Vopsea de păr permanentă Schwarzkopf Igora Royal.Vopsea de păr permanentă Schwarzkopf Igora Royal

Vopsea de par preferata de stiliști – pentru acoperire absoluta si culori mereu la moda.

Diferitele tipuri de vopsele pentru păr

Poate fi puțin enervant să ne colorăm părul – mai ales prima dată. Părul reprezintă o parte importantă a identității, și nimeni nu își dorește să aibă parte de acele rezultate îngrozitoare despre care cu toții am auzit.

Din fericire, există multe opțiuni când vine vorba de colorarea părului, chiar de către dumneavoastră – și dacă rezultatele nu sunt mulțumitoare, nu toate vopselele de păr sunt permanente!

Culori ce se duc la spălat

Acest tip de vopsea face exact ce spune – se duce de pe păr după un număr minimal de spălări. Acest tip de vopsea vine în mai multe variante, de la mascara pentru păr și cretă pentru păr la spray colorant.

Este o opțiune minunată pentru persoanele ce nu sunt foarte sigure când vine vorba de colorarea părului și doresc să experimenteze cu mai multe nuanțe, cu toate că acest tip de culoare cel mai probabil nu va acoperi firele albe foarte bine.

Vopseaua de păr semi-permanentă

Kit-urile de aplicare pentru acest tip de vopsele sunt ușor de găsit, și oferă o soluție mai permanentă față de culorile ce se duc la spălat. Culorile semi-permanente se estompează treptat după fiecare spălare.

Depinde de culoarea folosită timpul în care va dispărea, și de tipul specific de păr. Poate ține între 4 și 12 spălări.

Un mare avantaj al culorilor semi-permanente este faptul că acest tip de culoare se estompează treptat, deci nu va fi acea diferență puternică între culoarea de pe lungimea părului și culoarea rădăcinilor precum în cazul vopselelor permanente.

Un dezavantaj este că aceste culori semi-permanente tind să nu fie atât de bune pentru acoperirea completă a firelor de păr alb.

Vopselele permanente

Acest tip de vopsea nu prea necesită explicații; este un tip de culoare ce va dispărea deoarece părul crește, nu pentru că a fost spălat. Când vine vorba de opțiuni pentru colorarea părului, și de rata de acoperire, vopselele permanente sunt cele mai bune.

Culorile permanente pentru păr trebuie să fie amestecate cu o cremă revelatoare pentru a fi activate, și conțin adesea amoniac, ce permite culorii să penetreze stratul exterior al firului de păr. Cu toate acestea, amoniacul poate să usuce foarte tare părul – mai ales în cazul în care părul este alb. Mulți experți recomandă vopselele de păr ce nu conțin amoniac din această cauză. (sursă)

Există multe mărci diferite de vopsea de păr ce se pot găsi pe piață cu o largă varietate de nuanțe. Căutați un produs ce specifică faptul că a fost creat pentru a acoperi firele de păr albe, deoarece nu toate vopselele permanente pentru păr sunt făcute pentru părul alb.

Cel mai mare dezavantaj al vopselelor permanente este că nu puteți spăla pur și simplu culoarea de pe păr dacă nu vi se potrivește – părul trebuie să crească, cu toate că, în mare parte, culoarea se va estompa în primele câteva săptămâni.

Astfel, ajungem la al doilea dezavantaj: în timp ce părul crește, rădăcinile albe vor deveni foarte vizibile. Totuși, există alte moduri prin care puteți gestiona această problemă.

Există tratamente pe piață pentru colorarea rădăcinilor, ce camuflează rădăcinile pentru a le face mai puțin vizibile pe perioada dintre aplicările de vopsea. Când vine vorba de colorarea rădăcinilor, puteți aplica vopsea la rădăcină și să o lăsați să stea cât indică în instrucțiuni producătorul înainte de a aplica vopsea pe lungimea părului, pentru a obține o culoare uniformă.

Probleme legate de colorarea părului alb

Părul alb este adesea mai gros și mai aspru față de alte tipuri de păr, și poate fi dificil de colorat, deoarece îi este mai greu vopselei să penetreze firele de păr.

O altă problemă este legată de chimicalele conținute de vopselele de păr ce pot adesea usca foarte puternic părul alb. Este important ca produsul să fie lăsat pe păr pentru perioada minimă de timp specificată în instrucțiuni pentru ca părul să poată prinde culoare, și este foarte importantă folosirea unui balsam de păr de calitate – balsamul de păr ce poate fi lăsat pe păr este în general cel mai bun pentru părul alb după colorare.

Rezistența părului alb la colorarea îngreunează și mai mult menținerea culorii și prevenirea estompării acesteia. Spălarea părului poate estompa mai repede culoarea, deci este mai bine să folosiți un șampon delicat și să spălați părul cât de rar posibil după colorare.

Cele mai bune sfaturi pentru colorarea în siguranță a  părului alb

Mai jos veți găsi ghidul nostru rapid pentru vopsirea părului, și modalități de evitare a problemelor.

Dacă vă îngrijorează vopsirea părului, încercați o culoare care se duce la spălare, sau o vopsea semi-permanentă, nu o vopsea permanentă.

Majoritatea kit-urilor de vopsire a părului acasă vă vor sfătui să faceți un test standard pe o zonă mică înainte de a vă colora părul. Este foarte important să faceți acest test standard. Părul fiecărei persoane este diferit, și așa puteți verifica și dacă sunteți mulțumiți de rezultate înainte de a merge mai departe… la propriu, cu capul înainte!

Asigurați-vă că aveți destul timp la dispoziție, că nu vă distrage mai nimic, și că acest proces este făcut într-o cameră potrivită. Baia este un loc ideal, mai ales dacă aveți totul pregătit în fața dumneavoastră, pentru a vă ușura treaba.

Urmați instrucțiunile cu strictețe. Mai ales, țineți ochii închiși pe timpul în care vopseaua intră în contact cu părul.

Puneți soluție de colorat pe întregul păr – mai ales la rădăcini și în jurul liniei părului – și asigurați-vă că toate firele albe sunt acoperite în totalitate.

Masați soluția pe păr pentru a vă asigura că fiecare fir de păr a fost acoperit.

Dacă sunteți foarte nemulțumiți de rezultate, sau în cazul în care culoarea este complet diferită de culoarea dumneavoastră naturală, consultați un frizer profesionist.

Care este cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb?

În încercarea noastră de a găsi cea mai bună vopsea pentru părul alb, am ales cinci variante diferite de vopsea permanentă pe care le vom analiza, rezumând argumentele pro și contra pentru a vă ajuta să alegeți produsul potrivit pentru dumneavoastră.

Vopseaua de păr L’Oreal Paris Excellence

Cutie de vopsea de par Vopseaua de păr L’Oreal Paris Excellence.

Nu există dubii legate de prezența și reputația firmei L’Oreal pe piață când vine vorba de produse de păr și înfrumusețare. Vopseaua din gama Excellence conține șampon delicat cu pH neutru și o mască hrănitoare, fără îngreunare. Asigură o culoare bogată și naturală pentru un păr  mai strălucitor, mai suplu și plin de vitalitate. Acest produs asigură o colorare cu triplă îngrijire. Acoperă până la 100% firele albe de păr și vine sub forma unui kit convenabil cu tot ce este necesar pentru aplicare.

În general persoanele ce au folosit acest produs au fost mulțumite de rezultate, susținând că este excelent pentru vopsirea uniformă a părului alb, cu toate că un număr mic de utilizatori susțin că nu a funcționat corespunzător, comentând și că aceasta s-a estompat mult prea repede. Majoritatea oamenilor, totuși, au susținut că are un raport foarte bun de cost – valoare.

Pro

 • Gamă de 24 de nuanțe
 • Colorare cu triplă îngrijire
 • Culoare bogată și naturală pentru un păr mai strălucitor, mai suplu și plin de vitalitate
 • Îmbogățită cu Pro-Keratină
 • Culoare de lungă durată
 • Acoperă până la 100% firele albe de păr.
 • Conține șampon delicat cu pH neutru și mască hrănitoare, fără îngreunare.

Contra

O mică parte dintre utilizatori susțin că vopseaua nu acoperă bine firele albe și că se estompează prea repede.

Contra

  • Conține amoniac

Verifică preț L’Oreal Paris Excellence aici!

Vopsea de păr permanentă Wella Professionals Koleston Perfect Pure Naturals 6/0  Blond Închis

Vopsea de păr permanentă Wella Professionals Koleston Perfect Pure Naturals 6/0  Blond Închis

Vopseaua de păr Wella Koleston Perfect este alegerea potrivită dacă vreți o culoare intensă și o acoperire de până la 100% a firelor de păr albe. Produsele din această colecție oferă o gamă variată de culori.

Pentru rezultate excepționale în colorare, vopseaua cremă Koleston Perfect se folosește împreună cu oxidantul Welloxon Perfect.

Amestecați întotdeauna culoarea Koleston Perfect cu oxidant Welloxon Perfect de 3, 6, 9 sau 12%. Proporție recomandată de amestec 1:1 (exemplu: 60g vopsea Koleston Perfect + 60g oxidant Welloxon Perfect Se aplică pe parul uscat, nespălat.

Pro

  • Culori intense și vibrante pentru un look expresiv
  • Acoperire a firelor albe
  • Culoare uniformă de la rădăcină pana la vârf
  • 6 categorii de nuanțe: Pure Naturals, Rich Naturals, Vibrant Reds, Deep Browns, Special Blonde, Special Mix

Verifică preț Wella Professionals Koleston Perfect Pure Naturals aici!

Vopsea de păr permanentă Loncolor Ultra

Vopsea de păr permanentă Loncolor Ultra.

Vopseaua LONCOLOR Ultra oferă protecție si îngrijire avansata parului tău datorită complexului natural de ingrediente compus din ulei de migdale, proteine din grâu si vitamina C. Este ușor de aplicat, nu curge de pe păr, iar parfumul plăcut te învăluie pe toata durata vopsirii.
Masca LONCOLOR Ultra este un cadou destinat întreținerii părului vopsit, oferindu-i strălucire și vitalitate. După utilizare, parul devine mătăsos, hidratat si ușor de pieptănat.

Pro

  • Gamă de 34 de nuanțe
  • Permite închiderea, deschiderea sau revigorarea culorii naturale
  • Strălucire amplificata
  • Vitalitate surprinzătoare
  • Acoperire perfectă a firelor albe
  • Ușor de aplicat

Verifică preț Loncolor Ultra aici!

Vopsea de păr permanentă Goldwell Topchic

Vopsea de păr permanentă Goldwell Topchic.

Utilizatorii sunt în general impresionați de produsele oferite de Goldwell; majoritatea utilizatorilor au descoperit că este ușor de aplicat și au raportat în general rezultate foarte bune când vine vorba de sănătatea părului, grosime și strălucire.

Majoritatea utilizatorilor susțin că este un produs excelent pentru acoperirea părului alb, având rezultate de durată, cu toate că există și câțiva utilizatori ce susțin că s-a estompat mult prea repede culoarea, și foarte puțin oameni ce spun că nuanța aleasă s-a dovedit a fi prea țipătoare.

Pro

 • gamă de 63 de nuanțe
 • Conține uleiuri pentru îndreptarea și hidratarea părului
 • Culori de durată
 • Acoperire până la 100% a firelor albe

Contra

  • Un număr mic de utilizatori au raportat o estompare prematură a culorii
  • Un număr mic de utilizatori au considerat unele culori prea deschide sau prea țipătoare.

Verifică preț Goldwell Topchic aici!

Vopsea de păr permanentă Schwarzkopf Igora Royal

Vopsea de păr permanentă Schwarzkopf Igora Royal.

Vopsea de păr preferată de stiliști – pentru acoperire absolută și culori mereu la modă. Compoziția unică cu biotina si siliciu acționează punctual, refăcând porțiunile deteriorate din structura părului.

Pro

 • Portofoliu cu 30 nuanțe esențiale
 • Acoperire 100% a firelor albe, fără a adaugă nuanța naturală de bază
 • Conține biotină și siliciu

Contra

  • Conține amoniac
  • Produsele de colorare tehnice sunt destinate utilizării in salon de către profesioniști.

Verifică preț Schwarzkopf Igora Royal aici!

Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb după părerea noastră

Din cele cinci produse analizate, vopseaua de păr L’Oreal Paris Excellence a ajuns în capul listei ca fiind cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb. Mai mult, reputația mărcii, și faptul că majoritatea utilizatorilor au fost mulțumiți de ideea de a avea tot ce le este necesar într-un singur pachet a ajutat la deciderea locului din clasament.

Majoritatea persoanelor ce au utilizat acest produs au fost mulțumite li au susținut că acoperă excelent firele albe, rezultând într-o culoare uniformă și naturală, părul fiind și bine hidratat. Singurele dezavantaje ale acestui produs se leagă de faptul că un număr mic de utilizatori a raportat o estompare prematură a culorii, gama limitată de nuanțe și conținutul de amoniac.

Cu toate acestea, marea majoritate a utilizatorilor au considerat acest kit de vopsire al părului este ușor de aplicat și a avut rezultate foarte bune având o rată valoare-preț foarte convenabilă.

Citește și: De ce ni se albește părul?

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc