Vicks VapoRub și acnee: poate ajuta cu adevărat?

Fata unei fete cu acnee vazuta cu machiaj si fara.

Îți amintești că ai fost adolescent când abia aștepți să crești și să scapi de coșuri? Cu siguranță eu țin minte. Din păcate, nu a fost la fel de simplu pentru mine și mi-aș imagina că nici pentru tine nu a fost.

Acneea este jenantă și inconfortabilă la orice vârstă și este greu să te simți bine cu tine când exteriorul tău nu reflectă frumusețea din interior. Chiar dacă nu ați suferit niciodată de acnee severă, pariez că ați fost jenați de un coș mare, urât, într-o locație evidentă sau de-a dreptul dureroasă.

Dacă ai străbătut internetul în căutarea unui remediu miraculos, este posibil să fi întâlnit oameni care recomandă Vicks Vaporub pentru tratarea acneei, așa cum am făcut și eu când am căutat o soluție rapidă. Dar, funcționează? Să explorăm.

Ce spun oamenii despre Vicks VapoRub și acnee

Am găsit o mulțime de consilieri pe forum și chiar bloggeri de sănătate și frumusețe care vorbesc despre utilizarea lui Vicks pentru a-și vindeca acneea, cu un accent deosebit pe acneea chistică. Mulți susțin că, deoarece câteva dintre ingredientele din VapoRub sunt remedii populare pentru acnee, este obligatoriu să facă miracole.

Există mai multe mărturii online despre cât de bine funcționează, cum ar fi această postare de pe blog, dar chiar lucrează Vicks pe coșuri?

Ce cauzează acneea?

Acneea este cauzată de o varietate de factori. Principalii vinovați includ modificări hormonale și acumularea de ulei, celule moarte ale pielii și bacterii din foliculii de păr.

Când un por se înfundă cu ulei, celule moarte ale pielii și alte materii străine, se formează un dop și creează un mediu în interiorul foliculului pilos în care bacteriile prosperă. Bacteriile provoacă inflamații și temutele comedoane (punctele negre și punctele albe).

Cum utilizează oamenii Vicks Vapor pentru acnee?

Susținătorii teoriei „Vicks ucide acneea” recomandă utilizarea acesteia ca un fel de îndepărtare de urgență, atunci când apare un coș inconvenient și neașteptat.

Întindeți o cantitate mică de Vicks pe piele și lăsați-o câteva ore. Se spune că reduce umflătura și roșeața coșurilor, provocând dispariția lor în câteva zile sau chiar peste noapte.

Vezi și: Cele mai bune brand-uri de semințe de chia bio

Ingrediente Vicks VapoRub

Deoarece oamenii de pe internet fac tot felul de afirmații nebunești fără dovezi științifice care să le susțină, este important pentru noi să facem propriile cercetări și să folosim surse credibile pentru a lua decizii în cunoștință de cauză.

Pentru a afla dacă Vicks VapoRub este într-adevăr un remediu miraculos pentru acnee, să analizăm fiecare ingredient în mod individual. Din fericire, formula Vicks este destul de simplă, deci acest lucru nu va dura mult. Unele ingrediente din Vicks VapoRub au potențialul de a fi eficiente? Mai important, este acest produs sigur de utilizat pentru tratamentul acneei?

1. Camfor

Camforul este o substanță puternic parfumată, albă, cerată, adesea utilizată local și în aromoterapie pentru tratarea tusei. Este, de asemenea, aplicat direct pe piele pentru a oferi ameliorarea iritațiilor pielii și a infecțiilor fungice.

Camforul nu trebuie ingerat sau utilizat pe pielea rănită din cauza potențialei toxicități. Acest lucru implică faptul că nu ar trebui să utilizați Vicks VapoRub pe acnee. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antifungice, este logic că substanța ar putea fi utilizată pentru tratarea acneei.

2. Eucalipt

Eucaliptul nu este doar pentru koala! Uleiul de eucalipt este utilizat frecvent pentru tratarea bronșitei și ca agent antibacterian în remedii naturale, așa că aș putea vedea cu siguranță cum ar fi eficient în tratarea acneei. Deși uleiul pur de eucalipt poate provoca probleme pielii, este bun pentru utilizare topică atunci când este diluat ca în Vicks VapoRub.

3. Mentol

Folosit frecvent în multe tipuri diferite de produse, mentolul este o substanță derivată din plante de mentă despre care se crede că are proprietăți de calmare a durerii, antiinflamatoare și calmante. Este adesea utilizat în tratamentul la domiciliu al tusei, răcelii, arsurilor solare și iritarea generală a pielii.

Se spune, de asemenea, că ajută alți compuși să pătrundă în piele. În combinație cu celelalte proprietăți, acesta pare a fi un ingredient logic atunci când vine vorba de tratarea acneei.

4. Ulei din frunze de cedru

Acest ulei esențial este frecvent utilizat în tratamentul erupțiilor cutanate și al acneei. Se crede că reglează producția de sebum – uleiul natural de piele care contribuie la formarea acneei.

Uleiul de frunze de cedru are, de asemenea, potențialul de a fi extrem de toxic. Deși este inclus ca ingredient inactiv în Vicks, se crede că uleiul de frunze de cedru calmează tusea și răcelile.

5. Ulei de nucșoară

Un alt ingredient inactiv în VapoRub este uleiul de nucșoară. Este creat prin distilarea cu abur a semințelor măcinate ale fructului nucșoară.

La fel ca multe alte ingrediente, uleiul de nucșoară are proprietăți antiinflamatorii și bactericide. Se spune că ajută la îmbunătățirea aspectului general al pielii, la eliminarea acneei și la diminuarea cicatricilor cauzate de acnee atunci când sunt încorporate într-un regim de îngrijire a pielii.

6. Petrolatum

În ceea ce privește tratamentul acneei, acest ingredient singular mi se pare cel mai contraintuitiv. În esență, lipiciul care ține toate celelalte elemente ale Vicks VapoRub împreună, se spune că petrolatum agravează acneea.

Petrolatum are un rating ridicat pe scara comedogenă – ceea ce înseamnă că blochează porii. De asemenea, este legat de îmbătrânirea prematură a pielii, deoarece nu permite aerului să ajungă la piele. Acestea nu sunt proprietăți pe care probabil le căutați într-un produs de îngrijire a pielii (cu siguranță nu!).

7. Timol

Timolul este o componentă descompusă din mai multe plante diferite. Este cunoscut pe scară largă ca agent antimicrobian, într-o clasificare cunoscută sub denumirea de „biocid”.

Utilizarea timolului ca antiseptic natural îl face un succes instantaneu în ceea ce privește remediile la domiciliu pentru acnee, în combinație cu alte ingrediente. Deoarece are un risc redus de toxicitate, aș spune că ar putea fi o soluție ideală la problemele legate de acnee.

8. Ulei de terebentină

Voi fi sinceră cu voi – am fost puțin contrariată de utilizarea terebentinei într-un produs destinat utilizării pe piele. Când mă gândesc la terebentină, mă gândesc la aplicațiile sale mai bune pentru îmbunătățirea locuinței decât la sănătate și frumusețe. Solventul de vopsea nu sună ca o idee bună pentru pielea sensibilă a feței.

După cum se dovedește, am constatat că uleiul de terebentină pare a fi sigur pentru aplicarea pielii la scară mică și este utilizat în mod obișnuit pentru ameliorarea durerii topice.

Vezi și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Este vreunul dintre aceste ingrediente dovedit eficient în tratarea acneei?

Pielea ta are nevoie, de fapt, de anumite tipuri de bacterii pentru a se menține, dar anumite tipuri de bacterii care formează colonii în locuri greșite (cum ar fi foliculii tăi de păr) pot cauza probleme. Pe baza compoziției sale, Vicks pare să fie un mijloc eficient de a ajuta răspunsul natural al sistemului imunitar să reducă dimensiunea acelor colonii de bacterii atunci când acestea scapă de sub control, provocând formarea unui coș.

Multe dintre ingredientele din Vicks VapoRub sunt folosite de pasionații de uleiuri esențiale pentru tratarea acneei. Proprietățile acestor ingrediente par să le facă ideale pentru tratamentul acneei, dacă lăsați deoparte petrolatul.

Deși Vicks nu poate aborda cauzele hormonale ale acneei, proprietățile sale antibacteriene pot ajuta la eliminarea bacteriilor care provoacă acnee. Mentolul ajută, de asemenea, la transportul celorlalți antimicrobieni prin straturile pielii pentru a ajunge la infecție.

Ar putea vreunul dintre aceste ingrediente să fie dăunător dacă este utilizat în acest mod?

Mai multe dintre aceste ingrediente au potențialul de a fi dăunătoare dacă sunt utilizate în mod necorespunzător, așa cum este cazul cu atâtea ingrediente naturale.

Încă o dată, asigurați-vă că nu utilizați Vicks VapoRub pentru acneea care a străpuns pielea și fiți atenți la toate membranele mucoase (buze, nări, gură etc.).

Este important să ne amintim că pielea fiecăruia este diferită și chiar și de la o zi la alta, pielea ta poate reacționa diferit la un produs încercat.

Este posibil ca pielea dvs. să nu aprecieze una dintre componentele Vicks sau produsul în ansamblu, în special pielea feței, chiar dacă ați folosit produsul anterior. Dacă ați avut vreodată alergie sau sensibilitate la oricare dintre aceste ingrediente, probabil că nu este o idee bună să încercați acest lucru.

Utilizări interzise pentru Vicks VapoRub

Eticheta pentru Vicks indică faptul că este utilizat în tratarea simptomelor de tuse și de răceală. Este, de asemenea, potrivit pentru ameliorarea pe termen scurt a durerilor musculare și articulare minore. Cu toate acestea, dacă petreceți mult timp pe internet, probabil că ați dat peste un fel de listă sau videoclip care descrie mai multe utilizări necunoscute pentru balsamul mentolat.

Faptul că Vicks este considerat sigur pentru uz topic implică faptul că este sigur pentru tratamentul acneei, atâta timp cât respectați recomandările producătorului pentru aplicare. Dacă aveți dubii, consultați medicul sau farmacistul înainte de a încerca.

Atenționare pentru utilizarea pe termen lung

Câteva dintre ingredientele din Vicks VapoRub (ulei de frunze de cedru, ulei de nucșoară și camfor) nu sunt recomandate pentru utilizare pe termen lung din cauza toxicității potențiale și a iritației severe a pielii. Dacă aveți o piele deosebit de sensibilă, v-aș sugera să fiți și mai prudenți în ceea ce privește aplicarea Vicks VapoRub pentru acnee.

Pentru siguranță și pentru pielea ta, nu sugerez un curs prelungit al acestui remediu casnic, deoarece atât de multe ingrediente sunt destul de dure.

Vezi și: Cele mai bune suplimente de L-carnitină

Tratamente tradiționale pentru acnee

Tratamentele acneei recomandate în mod tradițional includ spălarea cu produse de curățare blânde specializate de două până la trei ori pe zi, medicamente orale, tratamente la fața locului localizate și vizite la cabinetul dermatologului.

În ciuda eficacității acestui produs, nu aș sugera utilizarea Vicks VapoRub pentru acnee în locul regimului obișnuit de îngrijire a pielii. Păstrarea pielii liberă de bacterii, acumulare de ulei, murdărie și resturi este crucială în tratarea și prevenirea erupțiilor acneice.

Cel mai important dintre toate, este sigur?

În timp ce utilizarea medicamentelor fără prescripție medicală nu este ceva pe care, în mod normal, le-aș accepta fără aprobarea medicului, întreaga defalcare a ingredientelor din Vicks este sigură pentru utilizare topică, cu excepția anumitor avertismente.

Asigurați-vă că nu utilizați produsul pe pielea rănită, și să fiți atenți cu privire la utilizarea acesteia în jurul ochilor. Deoarece produsele pe bază de ulei de inhalare pot provoca probleme pulmonare, asigurați-vă că vă gândiți de două ori atunci când aplicați crema în jurul gurii și a nasului.

Experimentul meu științific de acasă

Am decis să testez acest „leac magic” pentru mine acasă, deoarece dovezile păreau convingătoare. Am aplicat VapoRub pe un coș care se forma pe frunte folosind un tampon de vată după ce mi-am spălat fața chiar înainte de culcare. Îmi frec frecvent ochii înainte să adorm și nu aveam nicio dorință să aflu cum simte crema în globul ocular.

Vaporii care se degajă sunt destul de astringenți și foarte incomozi pentru ochi, chiar și atunci când deschizi prima dată tubul, așa că nu am riscat.

După ce am făcut toate aceste cercetări pentru a determina: a) dacă Vicks VapoRub este eficient în această aplicație și b) dacă este sigur de utilizat Vicks VapoRub pentru acnee, aș spune că experimentul rezultat a fost destul de reușit. Trebuie să spun că a funcționat mai bine decât mă așteptam și asta de la o femeie care a încercat MULTE lucruri diferite. Coșul de pe frunte a cunoscut o scădere a umflăturii, roșeții și disconfortului general.

Gânduri finale

Mi se pare că Vicks VapoRub are un potențial real ca tratament la fața locului pentru a vă ajuta să vă vindecați acneea. Este sigur să se utilizeze local, iar balsamul în ansamblu pare să ajute efectiv la reducerea aspectului coșurilor.

Deși nu ți-aș recomanda niciodată să folosești vreun produs de sănătate fără să discuți mai întâi orice îngrijorare cu medicul tău, pare o bună alternativă pentru a te ajuta să scapi de acel uriaș coș care a apărut exact în săptămâna reuniunii tale de clasă (sau indiferent de necesitatea îngrijirii de urgență a pielii, cu care ați putea întâlni).

Există o mulțime de opțiuni pentru tratamentul acneei la domiciliu și această metodă specială pare la fel de bună ca oricare alta.

Citește și: Cele mai bune probiotice pentru piele sensibilă şi acnee

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc