Este vitamina K remediul pentru cearcănele întunecate de sub ochi?

Litera K impreuna cu diferite alimente pe o masa.

Suferiți de cearcăne sub ochi? Pe măsură ce îmbătrânim, cercurile întunecate pot deveni mai mult și mai mult de o problemă. Cu toate acestea, ele nu sunt limitate doar la aceia dintre noi mai avansați în vârstă. Nimeni nu vrea să arate bolnav sau obosit, dar ce putem face în legătură cu această problemă?

Creionul corector este bun, dar vreau să fiu cu fața proaspătă, nu doar să arăt așa de la distanță, în timp ce în realitate sunt acoperită sub machiaj. Există literalmente mii de produse pe piață care promit să elimine această problemă, cremele cu vitamina K fiind foarte populare printre ele.

Este cu adevărat eficientă utilizarea vitaminei K pentru cearcăne? Ce zici să facem puțină cercetare și să aflăm dacă funcționează cu adevărat? Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Ce cauzează cercurile întunecate sub ochii noștri?

Există multe motive pentru care zona de sub ochi poate să pară mai întunecată decât restul pielii feței. Prima cauză care ne vine în minte este lipsa somnului. Deși un deficit de somn poate provoca cu siguranță cearcăne, nu este singurul factor.

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că un stil de viață nesănătos poate juca și un rol în dezvoltarea cearcănelor. Fumatul, consumul de alcool, consumul de droguri și o dietă nesănătoasă sunt toate cauzele cercurilor întunecate. În cele din urmă, obiceiurile tale proaste te vor afecta.

Pentru unii ghinioniști, cercurile de sub ochi sunt o trăsătură ereditară, transmisă prin genetică și prin alți factori biologici. De exemplu, alergiile și congestia nazală pot contribui și ele. Îmbătrânirea poate crește, de asemenea, aspectul cearcănelor din jurul ochilor, frecarea ochilor poate provoca sau înrăutăți cercurile întunecate.

Vezi și: Cele mai bune brand-uri de semințe de chia bio

Fiziologia cercurilor întunecate sub ochi

În unele cazuri, pata întunecată de sub cercurile ochiului nu este neapărat cearcăn, ci umbră creată de pleoapele umflate. Forma și structura ochilor dvs. pot contribui la apariția cearcănelor. Umflarea ochilor, care creează umbra poate fi, de asemenea, cauzată de alergii, îmbătrânire sau alte probleme oculare.

Medicii au descoperit că adevăratele cercuri sub ochi sunt de fapt cauzate de scăderea fluxului sanguin în zona de sub ochi. De asemenea, au descoperit că subiecții cu cearcăne produc adesea o cantitate crescută de melanină – substanța responsabilă de pigmentarea pielii.

Cercurile întunecate de sub ochii noștri pot fi, de asemenea, ceea ce echivalează în mod esențial cu vânătăi. Pielea de sub ochi este foarte sensibilă. Este subțire și ușor de deteriorat. Pare imposibil, dar chiar și frecarea ușoară a ochilor poate provoca vânătăi, ceea ce duce la cearcăne inestetice. Acum, pentru a scăpa de ele.

Ce este vitamina K?

Vitamina K este o vitamină liposolubilă care se găsește într-o mare varietate de alimente. Deoarece vitamina K este solubilă în grăsimi, corpurile noastre sunt capabile să o stocheze pentru mai târziu. Numele de vitamina K provine din cuvântul german pentru coagulare, deoarece aceasta este funcția cea mai bine notată a vitaminei în corpul nostru.

Corpurile noastre pot sintetiza de fapt vitamina K cu ajutorul bacteriilor localizate în intestine. Majoritatea vitaminei K care trebuie să funcționeze corpul nostru este sintetizată în acest mod.

Restul de vitamina K de care organismul nostru are nevoie provine din surse de hrană. Această vitamină importantă se găsește în multe alimente diferite. Se găsește atât în ​​produsele vegetale, cât și în cele de origine animală. Chiar și vegetarienii nu ar trebui să aibă probleme în a consuma suficientă vitamina K, mai ales că organismul nostru are nevoie de cantități relativ mici.

Ce funcții servește vitamina K în corpul nostru?

Este cunoscută sub numele de vitamina coagulantă. Acest lucru se datorează faptului că joacă un rol esențial în coagularea sângelui și în reglarea sângerării. Vânătăile reprezintă în esență o cantitate mică de sângerare sub piele. Vitamina K ajută la prevenirea sângerărilor excesive și a vânătăilor, care pot provoca cearcăne.

Vitamina K joacă, de asemenea, un rol important în sănătatea oaselor. Această vitamină este vitală în producția de osteocalcinei, necesară pentru creșterea și vindecarea oaselor. În studii, nivelurile scăzute de vitamina K corespunde cu densitate osoasă scăzută care duce la fragilitate. Prin urmare, vitamina K este probabil crucială în menținerea densității osoaselor.

De asemenea, joacă un rol în sănătatea și dezvoltarea celulară generală și s-a descoperit recent că este importantă și în sistemul neurologic. Proteina Gas6, care joacă un rol important în buna funcționare a sistemului nervos, are nevoie de componente ale vitaminei K pentru a fi sintetizate în organism.

Vezi și: Cele mai bune suplimente cu L-arginină

Deficitul de vitamina K

Deficiența de vitamina K este destul de rară. Ea apare, de obicei doar la persoanele care au probleme de absorbție a vitaminelor, în general. Motivele pentru aceasta includ probleme intestinale, medicamente care interferează cu absorbția, abuzul de alcool, sau malnutriția. Suplimentarea este necesară numai într-o foarte mică parte a populației.

Oricât de rară este această deficiență de vitamine, aceasta poate provoca probleme de sănătate destul de majore. Simptomele deficitului de vitamina K includ sângerări excesive, sângerări ale gingiilor sau nasului, sângerări interne potențiale, vânătăi ușoare, probleme de sănătate a oaselor și articulațiilor și anemie (cauzată de sângerări excesive).

Pentru majoritatea oamenilor, consumul unei diete echilibrate cu o mulțime de legume verzi, carne, fasole, soia, căpșune, dovleac și ierburi înseamnă că corpul dvs. primește din abundență vitamina K. Dacă sunteți îngrijorat de deficitul de vitamina K, nu ezitați să vă adresați medicului dumneavoastră – testarea este foarte simplă.

Ochiul unei fete vazut de aproape.

Cum vă ajută vitamina K să scăpați de cercurile întunecate?

Rolul pe care vitamina K îl joacă în coagularea sângelui și în prevenirea vânătăilor înseamnă că poate ajuta la eliminarea petelor întunecate de sub ochi, mai ales dacă ele se datorează hemostazei. Hemostaza se referă la întreruperea fluxului sanguin în zona afectată.

Hemostaza excesivă poate fi cauzată de multe lucruri, dar este important să rețineți că este o funcție perfect naturală a corpului. Nu înseamnă neapărat că ceva nu este în regulă. Fumatul poate duce la întreruperea fluxului sanguin și la deteriorarea vaselor de sânge, care pot provoca pete întunecate sub cercurile oculare.

Este important să se ia în considerare faptul că majoritatea produselor cu vitamina K conțin și alte vitamine și substanțe care pot juca un rol în reducerea petelor de sub ochi. Un studiu care a corelat utilizarea cremei cu vitamina K cu o reducere a cearcănelor a menționat că crema utilizată conținea și alte ingrediente.

Utilizarea vitaminei K pentru cearcăne

Există o mulțime de creme de vitamina K disponibile fără prescripție medicală. Căutați un produs de bună calitate cu componente vitaminice certificate conform standardelor. Acest lucru asigură puritatea și eficacitatea vitaminei.

Majoritatea produselor sunt foarte simplu de aplicat. Pur și simplu tamponați o cantitate mică de cremă pe zona de sub ochi o dată sau de două ori pe zi. Urmați instrucțiunile etichetei pentru a obține cele mai bune rezultate. Fiecare produs va avea ingrediente ușor diferite și instrucțiuni de ghidare, astfel că este important să urmați recomandările producătorului.

Vezi și: Cele mai bune șampoane pentru părul alb

Alte cure, mai naturale, de actualitate

Dacă doriți să adoptați o abordare mai naturală a utilizării vitaminei k pentru cercurile întunecate, există cu siguranță mai multe opțiuni decât doar produsele fără prescripție medicală care pot conține ingrediente artificiale. Mai ales dacă ați avut probleme cu sensibilitatea la alte creme, încercați una dintre aceste remedii.

Dovleacul conține vitamina K, vitamina A și vitamina C, toate acestea putând ajuta la reducerea aspectului cearcănelor. Așezați felii subțiri de dovleac peste ochi, precum castraveții la spa. Răcirea dovleacului cu siguranță nu ar afecta cearcănele, deoarece ai putea aplica două cure naturale dintr-o singură lovitură.

Așezați comprese reci peste ochi pentru a reduce umflăturile, iar umflarea va ajuta la eliminarea cercului întunecat. Utilizați comprese calde pentru a ajuta fluxul de sânge prin zona sub ochi, deoarece cercurile întunecate pot fi cauzate de fluxul de sânge redus în zonă. Puteți alterna cele două.

Poate ajuta vitamina K din dietă să elimine cercurile sub ochi?

Încorporarea cantității recomandate de vitamina K în dieta dvs. cu siguranță nu vă va răni cercurile întunecate. Deși nu există studii care să dovedească acest lucru în mod direct, cu siguranță nu va avea un efect negativ.

Vitamina K, vitamina C, vitamina E și vitamina A sunt vitale pentru sănătatea pielii noastre. Obținerea dozei zilnice recomandate din acestea poate îmbunătăți aspectul general și calitatea pielii.

Menținerea corpului bine hidratat va ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea pielii. Asigurați-vă că beți multă apă în fiecare zi!

Cutie cu crema alba.

 

Alte utilizări pentru crema cu vitamina K

Cremele cu vitamina K au multe utilizări pentru îngrijirea pielii, pe lângă faptul că ajută la reducerea aspectului cearcănelor. Acestea sunt utilizate frecvent după operații sau leziuni pentru a ajuta la accelerarea vindecării rănilor, pentru a ajuta la eliminarea vergeturilor, pentru a atenua venele cu aspect de păienjeniș și pentru a ajuta la vindecarea vânătăilor.

Alte vitamine și substanțe care pot ajuta

Multe ingrediente sunt utilizate cot la cot cu vitamina K pentru a ajuta la eliminarea cearcănelor de sub ochi. Vitamina A, vitamina C, vitamina E și arnica se găsesc frecvent în produsele cu vitamina K.

Vitaminele enumerate mai sus contribuie la sănătatea și vindecarea pielii. Arnica este frecvent utilizată pentru a ajuta la eliminarea durerii în rănile umflate. Rețineți că este un produs homeopat, deci nu există suport științific pentru eficacitatea acesteia.

Vezi și: Cea mai bună pulbere de proteine de mazăre

Pericolele suplimentelor cu vitamina K

Vitamina K nu este de obicei utilizată sub formă de supliment și cu un motiv întemeiat: în primul rând, chiar nu avem nevoie de tratament. Corpul nostru stochează multă vitamină K, deoarece este o vitamină liposolubilă. Corpurile noastre își pot sintetiza propria vitamina K, astfel încât riscul de deficiență este foarte mic.

În al doilea rând, cantitățile excesive de vitamina K pot provoca interacțiuni medicamentoase care ar putea fi foarte dăunătoare. Acești anticoagulanți acționează prin interferența cu funcția de coagulare a sângelui. Suplimentarea vitaminei K în timp ce iei anticoagulante poate învinge în esență scopul și poate avea consecințe fatale. Chiar dacă nu luați anticoagulante, vitamina K vă poate interfera cu sângele și poate provoca cheaguri.

În al treilea rând, aportul excesiv de vitamina K în timpul sarcinii poate provoca icter la nou născut. Nu este recomandabil decât dacă medicul dumneavoastră vă recomandă să luați suplimente de vitamina K din orice motiv în timpul sarcinii.

Ce trebuie să căutați într-un produs local de vitamina K

Cu atât de multe produse pe piață, este dificil să găsești unul potrivit pentru tine. Serurile pentru ochi care conțin vitamina K pot varia foarte mult la preț. Un preț mai mare nu înseamnă neapărat că obțineți cel mai bun produs. Încercați mai întâi un produs generic și vedeți dacă vă ajută.

Când cumpărați produse care conțin vitamina K, căutați în jur pentru o combinație de recomandări ale dermatologilor, precum și mărturii ale clienților. Este foarte important să ne amintim că aceste două tipuri de recomandări pot fi “cumpărate” cu ușurință în zilele noastre, așa că fii atent la excesul de zel.

Ați putea chiar să vă adresați propriului medic primar sau dermatolog pentru sugestiile lor imparțiale. Vă pot ajuta să alegeți un produs care funcționează, este sigur și este rentabil. Să verificăm câteva produse de pe piață.

Cuvânt de încheiere despre folosirea vitaminei K pentru cearcăne

Se pare că există un anumit adevăr în poveștile de pe internet, care afirmă că crema cu vitamina K poate ajuta la diminuarea aspectului cearcănelor. Vitamina K și celelalte ingrediente găsite în cremele fără prescripție medicală destinate tratării cearcănelor pot ajuta la îmbunătățirea pielii de sub ochi și pot contribui, de asemenea, la sănătatea generală a pielii.

Citește și: Cele mai bune corectoare pentru pielea uleioasă

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc