Cele mai bune șampoane pentru părul alb

Femeie cu parul alb vazuta din spate.

Atunci când descoperim primele fire de păr alb, este foarte tentant să mergem să cumpărăm vopsea pentru păr și să încercăm să le ascundem. Puteți face acest lucru pentru mulți ani, cheltuind o mică avere pe acest proces și aplicând vopsele pe bază de chimicale de nenumărate ori pe păr.

Cealaltă opțiune este să vă acceptați părul așa cum este și să cheltuiți banii pe produse de calitate pentru a vă îmbunătăți și pentru a vă hrăni părul. Alegerea de a păstra părul alb nu a rănit carierele celebrităților precum George Clooney, sau a bine cunoscutei guru a modei Stacy London. Când Stacy lucra ca reprezentant pentru Pantene avea chiar o clauză în contract ce nu îi permitea să-și vopsească părul alb.

Anumite celebrități precum Kylie Jenner, starleta din ”Girls” Zosia Mamet și Hilary Duff au decis să-și coloreze părul în alb. Chiar și Rihanna, care este mereu la modă, a făcut furouri cu o coadă cu șuvițe albe în 2014. Oricare ar fi motivul pentru care aveți părul alb sau grizonat, găsirea celui mai bun șampon pentru părul argintiu îl poate îmbunătăți și întări în același timp.

Sampon L'Oreal Professionnel Serie Expert Silver.Șampon profesional L’Oreal Professionnel Serie Expert Silver cu reflexe violet pentru păr gri și blond

Un șampon cu tente cremoase de violet sau albastru ce neutralizează tentele de galben, dând părului o culoare albă sau o nuanță naturală de gri, în timp ce reface strălucirea naturală a părului.

Sampon Syoss Blonde & Silver.Șampon Syoss Blonde & Silver pentru păr blond, argintiu sau cu șuvițe

Acest șampon elimină tonurile de galben de pe părul blond sau argintiu, și previne estomparea sau decolorarea culorii.

Sampon American Crew Classic Gray.Șampon American Crew Classic Gray

Un șampon special pentru bărbați făcut pentru tratarea părului alb sau grizonat.

Sampon Natural Corpore Sano.Șampon Natural Corpore Sano cu henna pentru păr alb și grizonat 

Acest șampon pe bază de henna elimină tentele galbene de pe părul alb sau grizonat și intensifică culoarea, dând un aspect sănătos și strălucitor părului.

Sampon Subrina Phi Silver.Șampon Subrina Phi Silver pentru păr Blond și Argintiu

Acest șampon ajută la eliminarea eficientă a culorii galbene, accentuând culoarea blondului deschis, sau a părului alb sau grizonat.

 Chiar aveți nevoie de un șampon special pentru părul alb sau grizonat?

Părul alb se dezvoltă atunci când celulele de pigmenți din păr încetinesc sau stopează producția de melanină, melanina fiind agentul natural de colorare a corpului.

Când ajungeți la vârsta de 30 de ani, puteți observa câteva fire, iar atunci când ajungeți la vârsta de 50 de ani jumătate din părul dumneavoastră va albi. Cu toate că cercetătorii nu știu exact de ce celulele de pigmenți stopează producția de melanină, știu totuși că și genetica joacă un rol.

Când părul devine alb și își pierde culoarea, poate prinde pigmenți din mediul înconjurător, cum ar fi clorina sau chimicalele din produsele pentru păr rezultând în apariția tentelor nedorite de culoare. Se manifestă adesea sub forma unei culori gălbuie. Dacă părul este numai parțial albit, multe șampoane vor avea grijă de culoarea naturală în timp ce dau strălucire zonelor albite, eliminând tonurile galbene.

De asemenea, atunci când părul devine alb, cuticulele părului se subțiază, și devin mai fine, fiind expuse la mai multă poluare decât în cazul părului colorat. Părul poate părea gras, sau lipsit de viață. Poate că nu veți cheltui pe produse pentru colorarea părului, dar ar trebui să cheltuiți ceva bani pentru un șampon și un balsam ce ajută la dezvoltarea sănătoasă a părului.

După ce ar trebui să vă uitați atunci când alegeți cel mai bun șampon pentru părul alb sau grizonat?

Problemele detaliate mai sus arată că aveți nevoie de un șampon ce poate menține frumusețea părului alb în timp ce îl fortifică și îl menține sănătos. Este și mai importantă alegerea unui șampon după ce s-a făcut cercetarea adecvată a pieței.

Un șampon bun pentru părul alb sau grizonat nu ar trebui să ofere numai strălucire, ci ar trebui să reducă tentele galbene, ce pot reprezenta o problemă majoră. Multe dintre cele mai bune șampoane folosesc o nuanță violet/albastră pentru a combate galbenul, cu toate că acestea sunt în general recomandate pentru folosirea de 2 ori pe săptămână. Excesul de albastru/violet vă va face să arătați mai mult ca un Ştrumf decât ca o vulpe argintie sau ca o femeie seducătoare!

Șamponul trebuie să îmbunătățească și sănătatea părului, hrănind firele de păr de la rădăcină până la vârf. Multe dintre produse folosesc ingrediente naturale precum uleiul de cocos, frunzele de salvie sau proteinele din lapte ce lucrează împreună pentru a hrăni părul. Anumite șampoane ameliorează iritațiile de pe scalp și reglează electrizarea ce apare în general în cazul părului alb uscat.

Top 5 cele mai bune șampoane pentru părul alb

Șampon profesional L’Oreal Professionnel Serie Expert Silver cu reflexe violet pentru păr gri și blond

Sampon L'Oreal Professionnel Serie Expert Silver.

Acest șampon special creat pentru părul alb, grizonat sau blond elimină nuanțele de galben prin pigmenții săi albăstrui violet. Prin textura sa cremoasă, hidratează părul și îl întărește, pentru a-i da rezistență.

Prin formula sa specială, face părul strălucitor și dă un aspect sănătos și o tentă naturală de gri părului cărunt.

Pro

 • Conține aminoacizi și acid cationic pentru un păr suplu
 • Neutralizează îngălbenirea
 • Conferă părului alb sau grizonat o nuanță naturală de gri
 • Netezește părul
 • Are acțiune corectoare
 • Dă suplețe părului
 • Redă strălucirea și vitalitatea părului alb

Contra

  • Anumiți utilizatori s-au plâns că șamponul usucă părul

Verifică preț șampon profesional L’Oreal Professionnel Serie Expert Silver aici!

Șampon Syoss Blonde & Silver pentru păr blond, argintiu sau cu șuvițe

Sampon Syoss Blonde & Silver.

Acest șampon neutralizează tonurile de galben sau portocaliu de pe părul blond, argintiu sau cu șuvițe. Formula sa ajută la păstrarea culorii pentru un timp îndelungat, în timp ce reface rezistența părului, dând un aspect natural și sănătos.

Pigmenții violet, nu numai că elimină tentele galbene și portocalii, ci protejează și culoarea argintie obținută după utilizarea produsului de estompare.

Pro

 • Neutralizează tonurile galbene
 • Protejează părul blond și argintiu împotriva estompării și decolorării
 • Reface legăturile capilare distruse la fiecare aplicare
 • Conține pigmenți de corectare a tonului care acționează asupra firului de păr
 • Părul devine mai puternic fără o senzație de încărcare
 • Părul este mai puternic și mai îngrijit după utilizare
 • Conține pigmenți violet de înaltă performanță

Contra

  • Este mai potrivit pentru părul blond decât pentru cel alb sau grizonat

Verifică preț șampon Syoss Blonde & Silver aici!

Șampon American Crew Classic Gray 

Sampon American Crew Classic Gray.

Acest produs este potrivit pentru bărbați și ajută la tratarea părului alb sau cărunt. Elimină tonurile de galben sau portocaliu de pe părul grizonat, alb, sau blond (natural sau vopsit) și dă părului o strălucire naturală și sănătoasă.

Oferă elasticitate și flexibilitate părului, și îl înmoaie, făcându-l mai ușor de periat și mai plăcut la atingere.

Pro

 • Conceput pentru tratarea părului alb sau cărunt
 • Neutralizează tentele de galben/portocaliu de pe părul gri, vopsit sau decolorat
 • Dă strălucire părului
 • Hidratează părul prin efectul proteinelor hidrolizate de lapte
 • Înmoaie părul
 • Oferă flexibilitate și elasticitate

Contra

  • Potrivit numai pentru bărbați

Verifică preț șampon American Crew Classic Gray aici!

Șampon Natural Corpore Sano cu henna pentru păr alb și grizonat

Sampon Natural Corpore Sano.

Acest șampon pe bază de henna este special creat pentru părul alb sau grizonat, și elimină tentele de galben, lăsând în urmă o culoare puternică și cu efect natural, și un păr puternic și sănătos.

Pe lângă eliminarea tonurilor de galben, șamponul hidratează și hrănește părul, dându-i un aspect sănătos și crescând nivelul de volum și strălucire a părului.

Pro

 • Elimină tonurile de galben
 • Dă strălucire și aspect sănătos părului
 • Henna ce este un ingredient recomandat pentru părul degradat și delicat
 • Întărește firul de păr
 • Dă volum și strălucire.
 • Conține afin, pentru hidratare

Contra

  • Henna poate provoca reacții alergice cutanate

Verifică preț șampon Natural Corpore Sano aici!

Șampon Subrina Phi Silver pentru păr blond și argintiu

Sampon Subrina Phi Silver.

Acest șampon cu o formulă specială a fost făcut pentru îngrijirea profesională a părului blond, alb sau grizonat, eliminând tentele de galben și accentuând nuanțele de gri sau cele platinate de blond.

Pigmenții mov din acest șampon acționează ca un scut împotriva tonurilor gălbui sau portocalii. Produsul conține Vitamine E, pentru a ajuta la păstrarea sănătății părului și a scalpului și Keratină, pentru a hrănii părul și pentru a reduce căderea, dar și mulți alți nutrienți ce vă vor hrăni și hidrata părul, pentru a-l întări și pentru a-i da strălucire.

Pro

 • Elimină tentele de galben
 • Conține pigmenți mov
 • Are în compoziție Vitamina E și Keratină
 • Ajută la minimalizarea căderii părului
 • Conține mușețel și nutrienți
 • Nu conține parabeni

Contra

  • Preț ridicat

Verifică preț șampon Subrina Phi Silver aici!

Alegerea noastră pentru cel mai bun șampon pentru părul alb

Dacă v-ați decis să vă acceptați părul alb așa cum este, cu siguranță veți dori ca părul să arate cât mai sănătos și mai strălucitor.

Oricare dintre cele 5 tipuri de șampon prezentate mai sus vă pot ajuta să scăpați de tenta de galben și vă pot face părul mai strălucitor.

Alegerea noastră pentru cel mai bun șampon pentru părul alb este șamponul profesional L’Oreal Professionnel Serie Expert Silver cu reflexe violet pentru păr gri și blond ce oferă netezire și suplețe părului, având un efect corector și neutralizând nuanțele galbene și fiind creat special pentru îngrijirea profesională dedicată părului gri, cărunt, alb.

Citește și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc