Cea mai bună pulbere de proteine de mazăre

Cea-mai-buna-pulbere-de-proteine-din-mazare

Pudra de proteine din mazăre devine un produs din ce în ce mai popular pe piața sănătății și fitnessului. Cercetările indică acest lucru ca o alternativă atractivă la produsele pe bază de zer și sugerează că funcționează la fel de bine. Dat fiind că există multe produse din proteine din mazăre, am analizat mai atent și am comparat unele dintre cele mai bune pulberi de proteine din mazăre disponibile.

Cine are nevoie de pudră de proteine de mazăre?

Potențial oricine care include antrenament de rezistență în regimul de sănătate și fitness poate beneficia de pulberea de proteine de mazăre, dar și toți ceilalți!

Beneficiile unui program regulat de exerciții sunt cunoscute pe scară largă, dar rezultatele necesită timp, dăruire, motivație, consecvență și multă muncă grea. Pulberea de proteine din mazăre s-a dovedit a fi o metodă eficientă pentru a maximiza rezultatele tuturor eforturilor implicate în menținerea unei rutine regulate de fitness și creșterea masei musculare.

Cercetările științifice evidențiază chiar și că pudra de proteine din mazăre e o formă bună de nutriție pentru a ajuta la menținerea forței musculare atunci când activitatea fizică scade. Deci, poate avea un efect benefic în afara sezonului sportului sau activității alese și în perioadele de recuperare după o accidentare.

Top 5 cea mai bună pulbere de proteine de mazăre

Recipient cu proteina de mazare Haya Labs.Haya Labs 100% All Natural Pea Protein Isolate

“Conceput pentru sportivi, include peste 4.200mg de aminoacizi împreună cu 2.000mg de L-arginină.”

Recipient proteina de mazare Pronat.Pudră proteică de mazăre bio, Pronat

“O pulbere proteică de 200g care poate fi amestecată cu băutura preferată. Fiecare porție nu conține gluten și lactoză. Prietenos vegan.”

Punga cu proteine de mazare Iswari.Pulbere proteică bio din mazăre, Iswari

”Produs în Portugalia, cu certificare ecologică. Include peste 15 aminoacizi.”

Recipient cu proteine din mazare Deco Italia.Proteină din mazăre bio, Deco Italia

“Produsul are cele mai multe fibre și amidon îndepărtate, deoarece acestea pot provoca balonare și gaze. Fără gluten și colesterol.”

Punga cu proteine din mazare galbena Obio.Proteină din mazăre galbenă pulbere bio, Obio

“Un supliment bogat în arginină, glutamină și lizină, atât pentru stimularea sintezei proteinelor musculare, cât și pentru creșterea energiei.”

Cum funcționează pulberea de proteine din mazăre?

Există multe proteine vegetale disponibile pe piață, cum ar fi orezul brun, cânepa și proteinele chia, cu toate acestea, spre deosebire de multe alte proteine pe bază de plante, pulberea de proteine de mazăre este o sursă completă de proteine.

Conține toți aminoacizii esențiali (elementele constitutive ale proteinelor) care nu pot fi produse de organism. Este deosebit de bogată în aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA), despre care se știe că scad epuizarea musculară după antrenament și ajută organismul să maximizeze producția de proteine musculare.

După cum înțelegem în prezent principiul supraîncărcării musculare, antrenamentul de rezistență provoacă rupturi minuscule sau microtraumatisme în mușchi, care, având în vedere condițiile potrivite, stimulează mușchii să se vindece și să se fortifice ca răspuns la microtraumatism. Proteina de mazăre ajută la asigurarea condițiilor optime pentru a maximiza refacerea și rezistența musculară.

În comparație cu proteinele din zer și cazeină, proteina din mazăre produce o proteină nutrițională de înaltă calitate, care rămâne ușor disponibilă pentru ca organismul să o folosească pentru a repara și întări mușchii. De asemenea, s-a dovedit că mărește grosimea mușchilor.

Pierderea în greutate și scăderea durerilor de foame

Când vine vorba de pierderea în greutate, mulți oameni se concentrează pe monitorizarea consumului de carbohidrați și grăsimi și trec cu vederea importanța proteinelor. Cu toate acestea, beneficiile unui aport suficient de proteine pentru scăderea în greutate sunt bine cunoscute și se crede că crește metabolismul grăsimilor.

Pulberea de proteine de mazăre conține o doză bună de proteine pe porție și, astfel, este o modalitate excelentă de a maximiza pierderea în greutate. Un alt avantaj al pudrei de proteine din mazăre în ceea ce privește pierderea în greutate este capacitatea sa de a reduce durerile de foame.

Se compune din lanțuri lungi de aminoacizi care necesită mai mult timp pentru procesare de către organism. În esență, aceasta înseamnă că stomacul tău rămâne mai plin mai mult timp și întârzie eliberarea de hormoni care ne stimulează dorința de a mânca.

Alte beneficii raportate pentru sănătate ale prafului de proteine din mazăre trebuie luate în serios. Un studiu arată beneficii în ceea ce privește ajutarea la reglarea zahărului din sânge, alții sugerează că poate ajuta, de asemenea, la controlul tensiunii arteriale crescute și la reducerea riscului de boli de inimă, care la rândul lor poate preveni sau întârzia apariția bolilor renale.

Proteine naturale de mai lungă durată

În comparație cu proteinele din lapte, se crede că proteinele din mazăre se mișcă mai lent prin sistemul digestiv, sugerând că rămâne într-o formă care poate fi utilizată de organism pentru consolidarea mușchilor pentru o perioadă mai lungă de timp înainte de a fi descompusă.

Pulberile de proteine de mazăre sunt o proteină vegetală ușor digerabilă, naturală. De asemenea, nu conțin lactate, gluten, soia și produse de origine animală, fiind potrivite pentru vegetarieni și vegani.

Majoritatea pulberilor de proteine de mazăre și-au stabilit în general reputația de a fi bine tolerate de majoritatea utilizatorilor – până la punctul de a fi etichetate „hipoalergenice”. Majoritatea producătorilor recomandă introducerea inițială a pudrei de proteine din mazăre în cantități mici și se acumulează treptat până la o doză zilnică completă. Poate fi luată înainte și după un antrenament pentru a oferi organismului o cantitate bună de aminoacizi.

Nu pot mânca o mulțime de mazăre?

Cercetările științifice au arătat că doar consumul de mazăre nu este la fel de eficient ca adăugarea prafului de proteine din mazăre în dieta ta. Proteina brută din mazăre trebuie activată de enzime specifice, ceea ce se întâmplă în producția de pulbere de proteine din mazăre printr-un proces special de extracție.

Acest lucru face ca pudra de proteine din mazăre să fie mai eficientă decât consumarea legumelor în sine.

Alegerea pulberii proteice de mazăre potrivite

Universal vorbind, pulberile de proteine din mazăre nu au în general un gust prea grozav, iar cel mai bun lucru la care poți spera este un gust blând sau neutru. Acestea fiind spuse, la fel ca în toate lucrurile din viață, depinde cu adevărat cât de creativ ești şi cât de mult te va deranja personal, gustul.

Unii oameni folosesc praf de proteine din mazăre pentru a le coace ca înlocuitor pentru făină, deși există riscul de a denatura aminoacizii din conținut. Alți oameni nu au probleme cu gustul atunci când le amestecă în sucuri sau piureuri – în special cele care conțin fructe și legume verzi.

Majoritatea pulberilor de proteine din mazăre par să aibă o consistență ușor cretoasă, iar unele au un miros și o aromă puțin mai puternice. Acest lucru variază de la produs la produs, deci este important să explorezi și să găsești produsul care funcționează pentru tine.

Ne uităm mai îndeaproape la cinci mărci de top de pe piață.

Haya Labs 100% All Natural Pea Protein Isolate

Recipient cu proteina de mazare Haya Labs.

Această pulbere de proteine de la Haya Labs are un preț competitiv şi conține 100% izolat natural de proteine din mazăre.

Gram cu gram, are cel mai scăzut nivel de sodiu dintre toate produsele pe care le-am comparat, si un gust plăcut ce permite sa fie consumată fără sa fie nevoie de adaos de îndulcitori sau alte arome.

Avantaje

 • Ajută creșterii masei musculare
 • Se amestecă bine
 • Gust ușor

Dezavantaje

  • Consistenţă oarecum cretoasă

Verifică preț Haya Labs 100% All Natural Pea Protein Isolate aici!

Pudră proteică de mazăre Bio, Pronat

Recipient proteina de mazare Pronat.

Pronat este un brand cunoscut care oferă produse de înaltă calitate la prețuri competitive.

Acesta este un produs de bună calitate, cu multe puncte pozitive și foarte puține negative, deși gustul și conținutul relativ ridicat de sodiu pot face acest lucru un neatractiv pentru unii.

Avantaje

 • Se amestecă ușor
 • Preț avantajos

Dezavantaje

  • Conținut ridicat de sodiu
  • Gust neplăcut

Verifică preț Pudră proteică de mazăre Bio, Pronat aici!

Pulbere proteică bio din mazăre, Iswari

Punga cu proteine de mazare Iswari.

Produs în Portugalia, cu certificare ecologică, pudra proteica Iswari este o surs  importantă de acid folic şi purine, bogată în magneziu, fier potasiu şi calciu.

Poți să adaugi aproximativ 2 lingurițe de pudră în supa fierbinte sau rece, pentru a o îmbogăţi nutritiv. În cazul în care faci efort fizic, poți consuma 40g pudră proteică înainte şi după activitatea fizică.

Avantaje

 • 24g proteine pe 30g porție
 • Gust ușor
 • Se amestecă bine
 • Nu e cretoasă
 • Certificat organic
 • Produs din ferme ecologice

Dezavantaje

  • Conținut relativ ridicat de sodiu
  • Preț destul de mare

Verifică preț Pulbere proteică bio din mazăre, Iswari aici!

Proteină din mazăre bio, Deco Italia

Recipient cu proteine din mazare Deco Italia.

Produsul are cele mai multe fibre și amidon îndepărtate, deoarece acestea pot provoca balonare și gaze. Fără gluten și colesterol.

Praful de proteine din mazăre Deco este un produs de înaltă calitate, deși combinația dintre gustul cam neplăcut și faptul ca se amestecă destul de greu, poate descuraja unii utilizatori.

Avantaje

 • 23 de grame de proteine pe 30g porție
 • Oferă sațietate pentru o perioadă lungă de timp

Dezavantaje

  • Gust destul de neplăcut
  • Nu se amestecă bine

Verifică preț Proteină din mazăre bio, Deco Italia aici!

Proteină din mazăre galbenă pulbere bio, Obio

Punga cu proteine din mazare galbena Obio.

Un supliment bogat în arginină, glutamină și lizină, atât pentru stimularea sintezei proteinelor musculare, cât și pentru creșterea energiei. Se recomandă amestecarea cu lichide reci.

Este un produs promovat şi de celebrul Dr. Oz.

Avantaje

 • 24g proteine per porţie
 • Niveluri relativ scăzute de sodiu

Dezavantaje

  • Gust destul de neplăcut, care persistă

Verifică preț Proteină din mazăre galbenă pulbere bio, Obioaici!

Alegerea noastră

Dintre cele cinci produse pe care le-am analizat, alegerea noastră cea mai importantă este Haya Labs 100% All Natural Pea Protein Isolate.

Se amestecă bine în smoothie-uri și supe, ceea ce face ca gustul blând să fie aproape nedetectabil și să conțină o sursă excelentă de proteine, având în vedere dimensiunea mică de servire. Adaugă la aceasta valoarea rezonabilă a preţului  și poți vedea de ce credem că este un câștigător.

Citește și: Cele mai bune suplimente cu colagen

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc