Cele mai bune suplimente cu L-arginină

Cele-mai-bune-suplimente-cu-L-arginina

Probabil că ai aflat deja de faptul că L-arginina devine din ce în ce mai căutată pentru îmbunătățirea performanțelor sportive, dar s-ar putea să fi trecut peste ea dacă nu ești o persoană foarte în formă. Cu toate acestea, beneficiile potențiale ale L-argininei se extind dincolo de performanța atletică.

L-arginina poate îmbunătăți fluxul sanguin în organism, ceea ce poate avea efecte pozitive asupra multor afecțiuni medicale.

Te întrebi dacă L-arginina este potrivită pentru tine? În acest articol, te voi pune în temă cu tot ce trebuie să știi despre acest puternic aminoacid, precum și să-ţi împărtășesc alegerile pentru cele mai bun suplimente de L-arginină de pe piață.

Top 4 cele mai bune suplimente cu L-arginină

Flacon cu suplimente cu L-agintina GNC.GNC L-Arginine & L-Citrulline

În plus față de alte tipuri de L-arginină, include și citrulină pentru a crește producția de oxid nitric.

Punga cu suplimente cu L-arginina GymBeam.Arginina A.K.G, Unflavored, GymBeam

L-arginină pură fără umpluturi. Testat în laborator pentru puritate, acest supliment vine într-o pungă din folie cu sigiliu fermoar.

Flacon cu suplimente cu L-arginina Pure Nutrition.L-Arginina, Pure Nutrition USA

Cu o cantitate de 1000 mg pe porție, acest supliment de arginină ajută la dezvoltarea unei mase musculare impresionante.

Flacon cu suplimente cu L-arginina Now Foods.L-Arginine, Double Strength, Now Foods

Nu este potrivit pentru vegani. Un supliment pur de L-arginină fără diluanți, conservanți sau aditivi artificiali.

Ce este L-arginina?

L-arginina este un aminoacid, un element chimic al proteinei. L-arginina este necesară pentru ca organismul să funcționeze corect.

Există un total de 20 de aminoacizi în corpul uman. Unii sunt clasificați ca fiind esențiali, ceea ce înseamnă că corpul nostru nu îi poate produce, așa că trebuie să îi obținem prin alimentele pe care le consumăm.

Alții sunt neesențiali, ceea ce înseamnă se pot produce de la sine în corpul tău. Un al treilea set este considerat „semi-esențiali”, ceea ce înseamnă că organismul tău fie nu produce cantități foarte mari, fie, în anumite circumstanțe, poate necesita mai mult decât este capabil să facă.

L-arginina se încadrează în această categorie finală – este clasificată ca semi-esențială. Corpul poate produce în mod natural cantități adecvate de L-arginină în circumstanțe normale, dar în anumite situații ar putea necesita suplimentări.

Atunci când corpul  suferă de leziuni precum traume, arsuri sau chiar o procedură chirurgicală, este nevoie de cantități mai mari de arginină decât poate produce în mod normal corpul tău.

L-arginina se găsește în carnea roșie, carnea de la păsările de curte, pește și produse lactate.

Dacă te recuperezi de la o traumă sau suferi de mâini și picioare reci ca urmare a unei circulații slabe, L-arginina ar putea fi de folos pentru tine. În plus, dacă dorești să îţi îmbunătățești performanța sportivă, ar merita să încerci.

Pentru cei cu hipertensiune, suplimentarea cu L-arginină este un mod natural de a reduce tensiunea arterială crescută. Tensiunea arterială crescută este asociată pe termen lung cu boli cardiovasculare, cum ar fi infarctul și accidentul vascular cerebral.

Ce face L-arginina?

Pe lângă îmbunătățirea fluxului sanguin și scăderea tensiunii arteriale, acest aminoacid crește hormonul de creștere, care stimulează creșterea și reproducerea celulelor.

În plus, crește glucoza din sânge și prolactină, care este o proteină care este cel mai bine cunoscută pentru rolul său în producerea laptelui la femei.

Toate aceste schimbări hormonale afectează metabolismul și nivelurile de energie.

Dietă slabă

Carnea roșie, peștele și produsele lactate sunt alimente de top atunci când vine vorba de conținutul de L-arginină. Dar, desigur, nu tuturor le place tipul de alimente pe care ar trebui să le consumăm ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate.

Suplimentele de L-arginină te pot ajuta să umpli „găuri” nutriționale în dieta ta, mai ales dacă dorești să culegi unele dintre recompensele asociate cu acest aminoacid.

Antrenament sportiv și performanță

Cu toții avem lucruri la care excelăm și domenii în care nu reușim să ajungem la sala de sport. Personal, deși încerc să includ antrenamentele de rezistență în activitatea mea sportivă de care chiar mă bucur destul de mult, antrenamentul cu greutăți nu este tocmai punctul meu forte.

Nu pare să conteze ceea ce încerc, nu pot niciodată să realizez acei mușchi  sexy, bine definiți, pe care par să-i aibă alții de la sală. Cu toate acestea, datorită capacității L-argininei de a stimula hormonul de creștere, nu este de mirare că acest supliment este considerat util pentru oameni ca mine.

L-arginina ne-ar putea ajuta să fim în avantaj atunci când vine vorba de realizarea acestor câștiguri atât de importante.

Indiferent dacă ești bărbat sau femeie, un supliment de L-arginină ar putea fi cheia îmbunătățirii antrenamentelor. Suplimentele de L-arginină pot crește fluxul sanguin și, astfel, saturația nutrienților în țesuturile musculare. Rezultatul final este o îmbunătățire vizibilă a performanței musculare.

Mulți sportivi folosesc suplimente alimentare pentru a-și îmbunătăți performanța sportivă și masa musculară. Au fost efectuate studii pentru a investiga dacă suplimentele de L-arginină au vreun impact asupra performanței sportive. Rezultatele au arătat un efect pozitiv semnificativ asupra celor care au utilizat suplimentul în comparație cu cei care nu au folosit-o.

Cum funcționează L-arginina?

L-arginina este implicată în producția de oxid nitric. Oxidul nitric este o moleculă foarte importantă atunci când vine vorba de reglarea tensiunii arteriale și a activității creierului.

Studiile au arătat că medicamentele care produc oxid nitric sau sunt implicate în crearea oxidului nitric pot fi benefice în prevenirea accidentului vascular cerebral acut.

L-arginina ajută la promovarea fluxului sanguin, permițând vaselor de sânge să se relaxeze. Rezultatul final este vasele de sânge dilatate, care permit un flux de sânge mai lin și, astfel, mai mult oxigen este livrat pe tot corpul pentru a  hrăni organele din cap până la picioare.

Precauții

Deși l-arginina este un aminoacid vital, fără de care corpurile noastre nu pot funcționa corect, moderația este însă esențială. Există îngrijorări că suplimentele de L-arginină ar putea fi periculoase dacă sunt luate în cantități mari.

Dacă ai nelămuriri sau nu ești sigur cum să utilizezi L-arginina, este întotdeauna mai bine să discuți cu medicul sau farmacistul înainte de a adăuga acest supliment în dieta ta.

Cum se alege cel mai bun supliment de L-arginină

Când dorești să cumperi un supliment de L-arginină, există câteva lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere.

Alege o marcă de încredere

În primul rând, ia în considerare numai mărcile care sunt fie bine cunoscute ca producător de suplimente de calitate, fie un produs recomandat de medicul sau de antrenor tău.

Din păcate, suplimentele sunt afaceri mari. În încercarea de a câștiga rapid, unele companii mai puțin reputate ar putea încerca să te impresioneze cu ambalaje strălucitoare și afirmații scandaloase, în timp ce calitatea reală a ingredientelor rămâne în planul doi.

Deși este o chestiune de preferință personală, unii oameni consideră că au mai multă încredere atunci când un brand își fabrică produsele în tari unde reglementările de control al calității sunt mai stricte. În plus, o mulțime de companii vor afișa cu mândrie modul în care respectă bunele practici de fabricație și vor menționa pe etichetă dacă sunt certificate de orice organism oficial.

Verifică întotdeauna eticheta

Când cauți un produs de calitate, ia in considerare exact ceea ce cauți. Când te uiți la un supliment de L-arginină, dorești ceva cu cât mai puțini aditivi posibil.

Multe suplimente de calitate pot cupla L-arginina cu unele extracte naturale, vitamine sau minerale de multe ori pentru a ajuta absorbția pentru a ajuta corpul dumneavoastră să profite la maximum de supliment. Cu toate acestea, dacă produsul are o listă de ingrediente extrem de lungă, cu cuvinte pe care nici măcar nu le poți pronunța, este probabil unul de evitat.

Cel mai bun supliment de L-arginină

Există multe suplimente de L-arginină pe piață și chiar și după ce ai citit tot ce am scris mai sus, poate fi dificil să compari și să alegi produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

De aceea, am analizat cele mai populare produse de l-arginină și am ales patru opțiuni de top, care cred că vor funcționa pentru aproape toată lumea.

Am enumerat avantajele și dezavantajele pentru fiecare produs pentru a te ajuta să iei o decizie în cunoștință de cauză.

GNC L-Arginine & L-Citrulline

Flacon cu suplimente cu L-agintina GNC.

Acest supliment de l-arginină de la GNC oferă 500mg de L-arginină şi 500 mg L-Citrulina pe porție cu 120 de capsule (120 de doze) pe recipient. Combinarea acestor aminoacizi susțin  menținerea tonusului vaselor de sânge, permițând oxigenului sa pătrundă în sistemul circulator si ajutând la asimilarea nutrienţilor.

Avantaje

 • Sub formă de capsule
 • Produs in SUA
 • Produs într-o instalație GMP
 • Crește nivelul de oxid nitric
 • Flux de sânge îmbunătățit
 • Susține performanța sexuală
 • Îmbunătățirea performanței la antrenamente

Dezavantaje

  • Preț destul de mare
  • Unii utilizatori considera capsulele mai greu de înghițit

Verifică preț GNC L-Arginine & L-Citrulline aici!

Arginina A.K.G, Unflavored, GymBeam

Punga cu suplimente cu L-arginina GymBeam.

Pulberea de L-arginină pură GymBeam este, așa cum sugerează și numele, o pulbere fără adaos de gust. O porție oferă L-arginină fără umpluturi sau aditivi, doza recomandată fiind de 5g pe zi (o linguriță).

Ajută la elasticitatea vaselor de sânge, influențând favorabil normalizarea tensiunii arteriale şi a altor funcții importante în organism: susține imunitatea, protejează ficatul şi are efecte benefice în cazul tulburărilor de erecție.

Nu conține alergeni obișnuiți, cum ar fi soia, lactatele, drojdia și glutenul. Utilizatorii sunt, în general, impresionați de rezultate și produsul a fost testate în laborator pentru puritate.

Avantaje

 • Forma de pulbere
 • Curat și pur, fără umpluturi
 • Testat în laborator
 • Oferă sprijin pentru un sistem imunitar sănătos şi ajută funcției erectile
 • Susține niveluri bune de zahăr din sânge

Dezavantaje

  • Este posibil ca unii utilizatori sa considere că pulberea are un ușor gust neplăcut

Verifică preț Arginina A.K.G, Unflavored, GymBeam aici!

L-Arginina, Pure Nutrition USA

Flacon cu suplimente cu L-arginina Pure Nutrition.

Acest supliment de l-arginină de la Pure Nutrition oferă o cantitate mare de 1000 mg pe porție (două capsule) și 100 de capsule pe recipient. Prezintă multe avantaje fantastice atât pentru bărbați cât şi pentru femei, sprijinind  funcția vasculară.

Avantaje

 • 1000 mg pe porție
 • Crește fluxul de sânge
 • Crește performanța sexuală
 • Susține metabolismul și rezistența
 • Ajută la performanța antrenamentului
 • Susține masa corporală slabă

Dezavantaje

  • Sunt necesare 2 capsule zilnic

Verifică preț L-Arginina, Pure Nutrition USA aici!

L-Arginine, Double Strength, Now Foods

Flacon cu suplimente cu L-arginina Now Foods.

Acest supliment de L-arginină vine de la producătorul de renume din SUA, NOW Foods. O capsulă conține 500 mg de L-arginină cu o porție recomandată de două capsule. Cu 250 de capsule pe recipient, ar trebui să dureze puțin peste 4 luni de utilizare zilnică.

Nu conține conservanți, diluanți sau aditivi artificiali. Problema cu acest produs este că mulți oameni care l-au încercat s-au plâns că nu au observat vreun rezultat fizic.

Avantaje

 • 500 mg pe porție
 • Sub formă de capsule
 • 250 capsule pe recipient
 • Produs în SUA
 • Conține 4 tipuri diferite de arginină

Dezavantaje

  • Mulți dintre cei care au încercat-o nu au observat rezultate notabile

Verifică preț L-Arginine, Double Strength, Now Foods aici!


Citește și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc