Cum să vindecați dinții sensibili cu aceste 5 remedii la domiciliu

Desen cu trei masele acoperite cu cuburi de gheata.

S-a întâmplat vreodată când ai luat o mușcătură de înghețată rece sau o înghițitură de ceai fierbinte dimineața? Dacă ați experimentat acest lucru, nu sunteți singur – este posibil să suferiți de dinți sensibili.

Dinții sensibili pot fi cu adevărat o durere ca să spunem aşa. Deși nu reprezintă o problemă care pune viața în pericol, este destul de enervant. Am o prietenă care se plânge de dinții ei sensibili de fiecare dată când ne întâlnim la prânz. După ce am ascultat-o de atâtea ori, am început să mă întreb, există modalități de a vindeca dinții sensibili? Trebuie să existe o problemă de bază sau o modalitate de tratare a afecțiunii, nu?

Așa că am continuat și am vorbit cu medicul dentist. De asemenea, am făcut câteva cercetări proprii. Din fericire am descoperit mai multe modalități de a vă ajuta să vă ameliorați dinții sensibili chiar în propria casă. Ca întotdeauna, am fost fericită să descopăr și câteva idei naturale. În timp ce o întâlnire cu medicul dentist este cea mai bună opțiune absolută pentru rezolvarea problemelor cu dinții, există câteva lucruri pe care le puteți încerca și pe cont propriu.

Dacă este prima dată când vă confruntați cu dinți sensibili, s-ar putea să vă întrebați ce a făcut ca această afecțiune să se dezvolte brusc. Deci, să începem de aici.

Care sunt cauzele dinților sensibili?

Dinții tăi pot deveni sensibili din mai multe motive. Mouth Healthy și pasta de dinți Colgate menționează mai multe cauze pentru debutul sensibilității dinților. Acestea includ:

  • Cavități sau cariile dentare
  • Dinți rupți
  • Plombe uzate sau smalțul dinților
  • Având rădăcina dinților expusă
  • Infecție gingivală
  • Eroziunea dinților din alimentele și băuturile foarte acide
  • Eroziunea dentară datorată bulimiei sau GERD (boală de reflux gastroesofagian)
  • Eroziunea gingiilor care lasă rădăcina dinților expusă

Mouth Healthy explică faptul că la dinții normali și sănătoși, stratul de smalț vă protejează dinții deasupra liniei gingivale. Părțile dinților care trăiesc sub linia gingiei (rădăcina) sunt protejate de un strat numit cementum. Sub ambele straturi de protecție se află o substanță numită dentină.

Structura dentinei constă din canale goale extrem de mici, asemănătoare unui tub. Când straturile de smalț sau de ciment se descompun, tuburile din dentină permit alimentelor fierbinți, reci, acide și lipicioase să ajungă la nervii din dinți. Acest lucru, desigur, provoacă hipersensibilitate la mâncare și băuturi calde și reci.

Dentistul Brian Halvorsen explică în următorul videoclip de pe YouTube că tinerii suferă mai frecvent de dinți sensibili în zilele noastre. Acest lucru se datorează în principal consumului excesiv de băuturi gazoase, inclusiv apa minerală! Consultați videoclipul său pentru a vedea ce componentă a acestor băuturi cauzează dinți sensibili.

Vezi și: Cele mai bune pudre proteice pentru persoanele vegane

Cum se vindecă dinții sensibili

Vestea bună este că tratamentul dinților sensibili este adesea foarte ușor. Abordarea depinde de ceea ce cauzează sensibilitatea în primul rând. Discuția cu medicul dentist vă va ajuta să identificați miezul problemei dvs. Dacă credeți că sensibilitatea dvs. s-ar putea datora cariilor dentare, infecției sau bolii, ar trebui să discutați cu siguranță cu medicul dentist pentru a rezolva problema imediat.

Dacă credeți că ar putea fi pur și simplu o stricare a barierei smalțului, puteți încerca imediat câteva remedii de acasă pentru ameliorarea sensibilității dumneavoastră.

În primul rând, vreau să vă povestesc despre remediile mele naturale preferate pentru vindecarea dinților sensibili. Dacă îmi urmărești blogul de ceva vreme, vei ști că îmi plac abordările cu totul naturale pentru orice suferință. După cum vă puteți imagina, am fost foarte încântată să găsesc și soluții naturale pentru dinții sensibili!

5 remedii la domiciliu pentru dinții sensibili

1. Încercați o periuță de dinți diferită

O periuță de dinți este un element obligatoriu în zilele noastre. Existați riscul unor probleme dentare grave dacă neglijați periajul regulat. Nu toate periuțele de dinți sunt create egale. Tipul de periuță pe care îl alegeți este foarte important.

Obișnuiam să optez întotdeauna pentru o perie cu păr tare, pentru că simțeam că face o treabă mai bună. Ulterior am aflat că face prea mult. O periuță de dinți cu păr tare poate fi de fapt foarte abrazivă pe straturile dinților și poate crește riscul de a dezvolta sensibilitate.

Colgate ne spune că alegerea unei perii mai moi și învățarea de a peria ușor, în loc de puternic, așa cum făcusem eu, poate de fapt să ajute cu sensibilitatea dinților.

Data viitoare când trebuie să luați o periuță de dinți nouă, căutați un model mai moale. Spălați-vă ușor dinții în mod conștient, nu ca atunci când spălați o podea murdară.

Vezi și: Cele mai bune suplimente de ciuperci Reishi

2. Evitați alimentele foarte acide

Alimentele și băuturile bogate în acid pot provoca cu adevărat ravagii pentru dinți. Vinovații cu proprietăți extrem de acide includ cafeaua, citricele precum lime-ul și lămâia, vinul, băuturile carbogazoase și chiar iaurtul.

Dacă pur și simplu nu vă puteți ține departe de aceste alimente, luați în considerare utilizarea unui pai pentru a le bea pentru a diminua contactul pe care îl au dinții cu acidul. Clinica Mayo sugerează chiar consumul de lapte sau apă după consumul unei substanțe acide. Acest lucru va ajuta la echilibrarea nivelurilor crescute de acid din gură.

Oarecum contraintuitiv, Clinica Mayo ne mai spune că ar trebui să evităm spălarea dinților imediat după ce ați consumat alimente acide, deoarece acest lucru vă poate înmuia smalțul și „îl face mai vulnerabil la eroziune în timpul periajului”.

Fata tinandu-se de obraz.

3. Purtați o proteză

Scâncești din dinți noaptea? Am făcut asta toată viața mea, mai ales în perioadele de stres ridicat, și pur și simplu nu par să renunț la obicei. Scrâșnirea dinților vă poate uza smalțul și îi poate face dureroși, sensibili și tensionați a doua zi dimineață.

Solicitarea medicului dentist pentru o proteză vă poate ajuta să vă reduceți înclinația spre scrâșnire. Acest strat protector dintre dinții va ajuta la scăderea cantității de smalț pe care o deteriorați prin scrâșnire.

Medicul dentist vă poate oferi o protecție care se potrivește cel mai bine formei unice a dinților.

4. Analizați-vă tehnica de periere

Știați că există un mod corect și greșit de a vă spăla pe dinți? La fel ca majoritatea dintre noi, nu știam că contează atât de mult până nu am făcut cercetări. Potrivit Women’s Health Magazine, perierea cu o mișcare înainte și înapoi este considerată o cale greșită. Acest stil de periaj poate face ca gingiile să se retragă.

Conform acestui articol, modalitățile corecte de a peria este să vă mențineți periuța de dinți la un unghi de 45 de grade față de dinți și apoi să începeți periajul cu o mișcare circulară. Aveți grijă deosebită să nu împingeți prea tare pentru că pot apărea pete sensibile. Sfatul lor pentru a vă asigura că nu periați prea tare?

Aruncați o privire în oglindă în timp ce vă spălați și asigurați-vă că firele de păr nu sunt zdrobite de dinți și nu se trag în toate direcțiile diferite. Dacă asta vedeți, lăsați-o mai moale.

5. Nu folosiți în exces produsele de albire

Women’s Health Magazine ne spune, de asemenea, că „tratamentele de albire la domiciliu pot conține ingrediente abrazive care cresc sensibilitatea dinților și provoacă durere – mai ales atunci când sunt utilizate prea des”. Puteți elimina această sensibilitate crescută a dinților reducând procesul de albire. Limitați-o la o dată la șase luni sau cam așa ceva.

Dacă abia ați început să experimentați rezolvarea problemelor de sensibilitate și nu ați scos-o la capăt încă, vă puteți diminua durerea și iritabilitatea chiar acum, făcând câteva mici modificări. Unele idei simple includ spălarea dinților cu apă caldă în loc de rece, băutul cu un pai sau evitarea băuturilor extrem de reci sau fierbinți.

Vezi și: Cea mai bună pudră pentru piele uscată

Remedii avansate pentru dinții sensibili

Uneori, tactica de mai sus nu este suficientă pentru cazuri mai grave de sensibilitate a dinților. Dacă remediile casnice de mai sus nu au oferit nicio ușurare a dinților sensibili, ar trebui să vă adresați medicului dentist și să alegeți alte opțiuni, cum ar fi:

  • Pasta de dinți desensibilizantă
  • Tratamente cu gel cu fluor
  • Coroană, incrustare sau lipire
  • Grefa chirurgicală a gingiei
  • Obturație de canal

Unul dintre primele tratamente pe care medicul dumneavoastră le poate sugera este să folosiți pastă de dinți desensibilizantă. Puteți găsi acest tip de pastă de dinți la magazine sau la magazinele alimentare, precum și online. Asigurați-vă întotdeauna că orice pastă de dinți pe care o alegeți are un sigiliu de acceptare de la American Dental Association pentru a asigura siguranța și eficacitatea acesteia.

Potrivit American Dental Association, pasta de dinți desensibilizantă „conține compuși care ajută la blocarea senzațiilor care călătoresc de la suprafața dintelui la nerv”. Nu veți simți efecte imediate, dar în timp sensibilitatea dvs. ar trebui redusă.

Dacă nu observați o îmbunătățire, medicul dumneavoastră vă poate cere să veniți la un tratament în cabinet cu gel cu fluor. Aceasta este o tehnică care vă poate ajuta să vă întăriți smalțul dinților și să reduceți senzațiile transmise de la mâncare și băutură la dinți.

Tratamentele cu gel cu fluor sunt o opțiune noninvazivă excelentă care poate fi efectuată la cabinetul stomatologului dumneavoastră. Conform acestui articol, fluorul este un „smalţ” care se aplică direct pe dinte. Vestea bună este că acest tratament a fost aprobat de Food and Drug Administration ca tratament eficient pentru dinții sensibili. De asemenea, este folosit uneori și ca căptușeală pentru cavitate.

O grefă chirurgicală a gingiei este utilizată atunci când rădăcina dintelui a devenit expusă, de obicei din cauza recesiunii gingiei. Nu numai că arată inestetic, dar provoacă și sensibilitate dentară. O grefă chirurgicală poate fi utilizată pentru a inhiba recesiunea ulterioară a gingiilor.

O obturație de canal este un alt tratament care poate ajuta la dinții sensibili. Potrivit lui Crest, o obturație de canal este „o procedură dentară în mai multe etape care implică îndepărtarea pulpei dentare infectate (și uneori a nervului) de pe un dinte și sigilarea acestuia pentru a proteja împotriva viitoarelor dureri ale dinților”.

A avea dinți sensibili poate fi un semn că ai nevoie de o obturație de canal. Dacă sunteți îngrijorat de acest lucru, întâlniţi-vă cu medicul dentist cât mai curând posibil. În acest articol, pasta de dinți Crest dezvăluie unele simptome pentru de o obturație de canal:

  • Durere în dinți atunci când mănânci sau presezi zona
  • Sensibilitate la elementele fierbinți sau reci care persistă după îndepărtarea produsului
  • Dinți negri
  • Umflături sau sensibilitate pe gingii în apropierea zonei durerii

Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, vă recomand să vă adresați imediat medicului dentist. Cu cât ajungi mai repede la rădăcina problemei, cu atât dinții tăi vor fi mai repede fără durere. De asemenea, veți evita consecințele mai grave pe drum.

Concluzie finală

Acum, că am investigat pe deplin cum să vindecăm dinții sensibili, care este planul dvs. de acțiune? După cum s-a menționat în acest articol, este important ca medicul dentist să identifice cauza care stă la baza cazului dvs. particular. Dacă bănuiți vreun semn de infecție, carie dentară sau boală a gingiilor, asigurați-vă că informați imediat un profesionist din domeniul sănătății.

În caz contrar, puteți încerca câteva dintre aceste remedii de acasă pentru a vindeca dinții sensibili:

  • Încercați o periuță de dinți cu păr moale
  • Spălați-vă dinții mai ușor și printr-o mișcare circulară
  • Evitați alimentele și băuturile foarte acide, cum ar fi băuturile carbogazoase, cafeaua, vinul și citricele
  • Purtați o proteză pe timp de noapte pentru a preveni șlefuirea smalțului
  • Limitați utilizarea produselor de albire la o dată la șase luni

Dacă aceste remedii nu vă aduc satisfacție sau ameliorare, discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament mai avansate disponibile, inclusiv:

  • Pasta de dinți desensibilizantă
  • Tratamente cu gel cu fluor
  • Coroană, incrustare sau lipire
  • Grefa chirurgicală a gingiei
  • Obturație de canal

Vestea minunată este că, deși dinții sensibili pot fi iritanți și, în unele cazuri, sunt un simptom al unei probleme de bază mai grave, există o mulțime de moduri naturale și medicinale de a vă trata problema.

Aveți de povestit despre dinții sensibili și despre cum ați rezolvat problema? Vă rugăm să împărtășiți experiența dvs. în comentariile de mai jos!

Citește și: Cele mai bune probiotice pentru piele sensibilă şi acnee

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc