Care sunt opțiunile de tratament natural pentru infecția cu Helicobacter Pylori?

Bacterii vazute la microscop.

Probabil că nu ați auzit niciodată de H. Pylori, dar două treimi din populația lumii sunt infectați cu aceasta! (sursă) Am avut ghinion – am început să observ simptomele unui ulcer de stomac care se dezvoltă acum câțiva ani.

Am crezut că este rezultatul stresului studiilor mele universitare, dar medicul mi-a spus că am o infecție cu H. pylori.

Mi s-a prescris o doză puternică de antibiotice și pastile care suprimă acidul. Deși sunt reticent să iau antibiotice, deoarece acestea vă lasă mai susceptibile la infecții mai târziu, durerea a fost atât de rea încât am făcut ceea ce mi s-a spus.

Simptomele s-au ameliorat câteva săptămâni, dar în cele din urmă au revenit.

Mi s-a spus că va trebui să iau în continuare pastile care suprimă acidul, cel mai probabil pentru tot restul vieții mele. Nu asta am vrut să aud la 23 de ani, așa că am început să caut alternative.

Am fost plăcut surprins de dovezile pe care le-am găsit – citiți mai departe pentru a descoperi care sunt opțiunile de tratament natural pentru H. pylori.

Ce este H. Pylori?

H. Pylori este prescurtarea pentru „Helicobacter pylori” – un tip de bacterie care trăiește în mucoasa stomacului, caracterizată printr-o formă curbă sau spiralată, adaptata la mediul acid și care colonizează mucoasa stomacului sau a duodenului, respectiv a segmentului proximal al intestinului subțire.

H. Pylori și ulcere

Majoritatea dintre noi presupunem că ulcerul stomacal se datorează perioadelor de stres ridicat sau consumului de alimente picante. Aceasta a fost și opinia comunității medicale, până de curând.

Deși aceștia sunt factori care pot agrava ulcerele stomacale, principalul vinovat pentru crearea ulcerelor este H. pylori. Această bacterie este cauza între 80 și 90% din toate ulcerele gastrice și intestinale superioare.

Cum provoacă ulcerele H. pylori? Stomacul se protejează prin eliberarea unui acid puternic care ar trebui să omoare bacteriile. De asemenea, are un strat protector de mucus care acoperă interiorul.

H. pylori s-a adaptat pentru a supraviețui în ciuda acidului din stomac. Nu numai atât, dar produce substanțe care slăbesc stratul protector de mucus, ceea ce facilitează apariția leziuni din acidul stomacului.

Odată ce stratul protector este rupt, acidul arde pereții stomacului, ducând în cele din urmă la unul sau mai multe ulcere dureroase. Dacă acest lucru nu a fost suficient de rău, H. pylori interferează, de asemenea, cu vindecarea, astfel încât să rămâneți blocat într-un cerc vicios până când puteți lovi din plin H. pylori.

H. Pylori și alte boli

Ulcerele de stomac sunt îngrozitoare, dar H. pylori nu se oprește aici. Bacteria a fost legată de numeroase alte boli, inclusiv de cancer, fiind identificată ca fiind principala cauză a cancerului gastric. Se afirmă că inflamația și deteriorarea cauzată de bacterii duc în cele din urmă la mutații canceroase. (sursă)

Alte afecțiuni legate de infecția cu H. pylori sunt: ​​accident vascular cerebral, ateroscleroză, rezistență la insulină, boli autoimune, boli de inimă și tulburări ale pielii. (sursă)

Simptomele infecției cu H. Pylori

În stadiile incipiente ale infecției cu H. pylori, nu veți avea deloc simptome. Singura modalitate de a o detecta este efectuarea testelor de către un medic. Pe măsură ce progresează, veți observa următoarele:

  • Senzație de durere sau de arsură în abdomen
  • Greață
  • Eructare sporită
  • Scăderea apetitului
  • Balonare
  • Pierderea in greutate inexplicabilă

Vezi și: Cele mai bune suplimente cu colagen

Tratament convențional pentru H. Pylori

Tratamentul convențional pentru infecția cu H. pylori începe cu un test de diagnostic. De obicei, se efectuează un „test de respirație cu uree”, în care beți o băutură specială și apoi respirația dvs. este analizată pentru a găsi produse metabolice din bacterii. Este posibil să aveți nevoie de analize de sânge sau de o endoscopie pentru a verifica posibilitatea apariției cancerului. (sursă)

Când prezența H. pylori a fost confirmată, cel mai probabil vi se va prescrie „terapie triplă”. Este vorba de trei medicamente diferite – 2 tablete de antibiotice și 1 blocant de acid. Le vei lua cel puțin o săptămână. Este posibil să fie necesar să continuați cu blocantul acid pentru mai mult timp. (sursă)

De ce să utilizați tratamentul natural pentru H. Pylori?

Dacă tripla terapie funcționează, de ce să folosiți tratamente naturale pentru H. pylori? Ei bine, chestia este că terapia triplă nu funcționează întotdeauna. De fapt, eșuează în mai mult de 20% din cazuri. (sursă)

Deoarece antibioticele sunt abuzate în majoritatea țărilor din zilele noastre, bacteriile s-au adaptat pentru a le rezista. (sursă) Antibioticele au, de asemenea, efecte secundare neplăcute, cum ar fi greață, vărsături și ștergerea tuturor bacteriilor „bune” din sistemul dumneavoastră.

În ceea ce privește pastilele care blochează acidul – poate părea o idee bună când acidul din stomac îți arde prin carne. Cu toate acestea, există unele dovezi care sugerează că scăderea nivelului de acid permite proliferarea bacteriilor mai periculoase. Simptomele revin adesea când încetați să luați blocantul de acid, lăsându-vă dependent de aceste medicamente scumpe pe viață. (sursă) Acum puteți vedea de ce o opțiune naturală este atrăgătoare, nu?

Opțiuni de tratament natural H. Pylori

Ghimbir

Ghimbirul este o plantă cu adevărat utilă – în medicină și alimente. A fost folosit ca remediu natural pentru grețurile de dimineață și de călătorie, cu rezultate excelente. S-a demonstrat că extractul de ghimbir inhibă creșterea H. pylori in vitro și, de asemenea, previne formarea ulcerului. (sursă)

Broccoli

Am fost surprins să aud că broccoli este eficient în tratarea multor boli. Știam că are un conținut ridicat de fibre, dar puterile sale depășesc asta. Un studiu din „Digestive Diseases and Sciences” a constatat că 78% dintre participanții care au consumat broccoli de două ori pe zi timp de 7 zile au testat negativ pentru infecția cu H. pylori. Se crede că acest lucru se datorează nivelurilor ridicate de compus “sulforaphane”. (sursă)

Cimbru

Cimbrul nu este doar un condiment delicios pentru friptura de la cină, ci este și unul dintre cele mai puternice antibacteriene naturale. Un studiu a arătat că extractul de cimbru are „un efect inhibitor semnificativ asupra H. pylori, reducând atât creșterea acestuia, cât și activitatea puternică a ureazei”. (sursă)

Probiotice

Vezi și: Cele mai bune 5 produse anti escare

Sunt un mare fan al probioticelor, adică alimente sau suplimente care conțin bacterii „bune” pentru a ne menține sistemul digestiv sănătos. Un studiu din „Inflammation and Allergy Drug Targets” a constatat că o treime din participanți au experimentat eradicarea completă a H. pylori. (sursă)

Probioticele funcționează ocupând tot spațiul și resursele din sistemul digestiv, împiedicând astfel bacteriile „rele”. Dacă doriți să includeți alimente probiotice în dieta dvs., încercați iaurturi naturale, murături, supă miso și varză acră.

Suc de merișoare

Mă orientez întotdeauna spre sucul de merișoare când observ simptomele unei infecții ale tractului urinar, totuși nu m-aș fi gândit niciodată să îl iau pentru sistemul meu digestiv. La fel ca în sistemul urinar, merișorul poate împiedica lipirea bacteriilor de mucoasa stomacului. Un studiu a recomandat zilnic un pahar de suc de merișoare. Rata de succes este destul de scăzută, la 14%, dar merită încercat. (sursă)

Lemn dulce

Un alt medicament natural delicios – lemnul dulce a fost folosit de sute de ani în medicina tradițională chineză. Extractul de lemn dulce vă protejează stomacul și mucoasa digestivă de acid. De asemenea, ajută la repararea stratului de mucus în arsurile la stomac. În unele studii, a depășit chiar și medicamentele anti-ulcer standard. (sursă)

Curcumina

Curcumina este compusul activ din condiment indian turmeric. Este adesea utilizat în curry, dar are un efect puternic atunci când vine vorba de beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără capacitatea de a inhiba creșterea H. pylori. (sursă)

Usturoiul

Aceiași compuși responsabili pentru mirosul și aroma caracteristică a usturoiului conferă efecte medicinale. S-a constatat că a consuma usturoi scade riscul de apariție a cancerului gastric. Cu toate acestea, alte studii care utilizează usturoiul împotriva H. pylori au dat rezultate mixte.

Extractul de usturoi a redus gastrita la animalele de laborator. Un studiu de 7 ani pe oameni nu a constatat nicio modificare a apariției cancerului gastric ca urmare a suplimentării cu usturoi, în timp ce tratamentul convențional cu H. pylori a produs o reducere de 39%. (sursă)

Ceai verde

Ceaiul verde este bine cunoscut în comunitatea de sănătate și nutriție. De fapt, este una dintre cele mai consumate băuturi din acest cerc. Studiile in vitro au arătat că ceaiul verde are o activitate antibiotică puternică împotriva H. pylori. De asemenea, a scăzut inflamația și sângerarea la șoarecii de laborator. (sursă) Consumul zilnic de ceai verde pare o idee bună pentru protecția stomacului.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Vin roșu

Nu sunt un mare băutor, dar dacă pot folosi vinul roșu ca medicament, aș putea fi convins să beau un pahar la cină. Dovezile sunt promițătoare. S-a constatat că „resveratrolul”, un compus din vin, inhibă activitatea H. pylori. De asemenea, are un efect protector asupra mucoasei stomacului. (sursă)

Alte sfaturi

Când suferiți de simptomele infecției cu H. pylori, există câteva modificări ale stilului de viață care vor ajuta la reducerea durerii și a deteriorării ulterioare a mucoasei stomacului.

În primul rând, trebuie să eliminați anumite alimente din dietă. Alimentele picante, cofeina și băuturile bogate în acid, cum ar fi sucurile acidulate și citrice, pot duce la reflux și durere arzătoare. Alimentele grase și cantitățile mari de alcool sunt de asemenea contraindicate.

Fumatul este întotdeauna o idee proastă, dar pe lângă faptul că provoacă cancer, boli pulmonare și cardiace, încetinește procesul de vindecare atunci când aveți un ulcer.

Fumatul face, de asemenea, mai probabil ca ulcerul să reapară după ce ați scăpat de el, așa că renunțați la el!

Trebuie să fii foarte atent cu analgezicele atunci când ai ulcer de stomac. S-ar putea să vă aflați în căutarea unei folii de pastile atunci când aveți dureri în stomac, dar o clasă de analgezice numite „AINS” o poate agrava mult. Aspirina, ibuprofenul și naproxenul fac parte din această clasă. AINS au un nivel mai scăzut de substanțe chimice de protecție în stomac, așa că nu le luați niciodată dacă suferiți de ulcere. În schimb, încercați paracetamolul. (sursă)

Concluzie

Sper că acest articol a aruncat o lumină asupra stărilor stomacului și a opțiunilor naturale de tratament pentru H. pylori. Desigur, ar trebui să aveți întotdeauna simptomele evaluate de un medic pentru a exclude cancerul gastric, înainte de a apela la remedii naturale.

Am găsit utile unele dintre metodele de mai sus după ce tripla terapie a eșuat deja. Acum urmăresc cu strictețe dieta mea și sufăr de arsuri la stomac doar ocazional.

Citește și: Care este cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc