Care sunt beneficiile pentru sănătate ale Aloe Vera?

Plante de Aloe Vera in pamant.

Chiar dacă nu ești un mare entuziast atunci când vine vorba de remedii naturale, este posibil să fi auzit de unele dintre beneficiile pe care aloe vera le are pentru sănătate. Am văzut prima dată aloe vera sub formă de gel pe culoarul farmaciei locale. Apoi a apărut în supermarket ca băutură (apropo este destul de delicioasă!). De asemenea, o puteți cumpăra într-un ghiveci și o puteți păstra ca plantă cu întreținere redusă.

Popularitatea aloe vera crește exponențial, se pare. Departamentul de Medicină Complementară de la Universitatea din Exeter primește mai multe întrebări despre aloe vera decât orice alt produs pe bază de plante! Și există un număr aproape infinit de remedii naturale, deci asta spune ceva.

Motivul interesului pentru această plantă este, fără îndoială, dat de numeroasele sale beneficii pentru sănătate. De la digestie la îngrijirea pielii până la inimă și sistemul circulator, să separăm faptele de speculații și să verificăm beneficiile aloe vera pentru sănătate.

Ce este Aloe Vera?

Planta de aloe vera arată ca un cactus, deși există multe variații între cele aproximativ 250 de specii ale sale. Aloe barbadensis sau aloe vera este specia despre care vorbim atunci când vine vorba de beneficii pentru sănătate.

Aloe vera este o plantă suculentă originară din clime calde și uscate, cu precipitații reduse, cum ar fi Africa. Aceasta înseamnă că, dacă nu locuiți într-o țară cu vară pe tot parcursul anului, nu veți crește această plantă afară. Din fericire se descurcă bine în interior, dar vom ajunge la asta mai târziu.

Planta de aloe este formată din 95% apă, dar este acel 5% unde se produce magia. În interiorul frunzelor groase și cărnoase se află un gel folosit pentru a prinde apa care hrănește planta în timpul vremurilor uscate. Ghici ce? Ne poate hrăni și pe noi oamenii!

Aloe Vera gel vs. sevă. Care este diferența?

Există două componente majore ale plantei de aloe vera care sunt adesea confundate atunci când vine vorba de remedii naturale. Vorbesc despre gel de aloe vera și sevă de aloe vera sau latex.

Latexul de aloe este un compus galben găsit într-un strat subțire sub pielea plantei. Are un gust foarte amar și are un componență chimică complet diferită față de gelul pe care îl urmărim noi. Latexul de aloe este, de asemenea, cunoscut sub numele de suc de aloe, seva sau aloe. (sursă)

Majoritatea produselor medicale și alimentare etichetate că au în componența lor aloe vera sunt alcătuite din gel. Aceasta este substanța din mijlocul frunzei cu un conținut ridicat de apă. Efectul său asupra corpului uman este mult mai blând, deoarece nu conține antrachinone.

Unele produse comerciale sunt fabricate din întreaga frunză zdrobită, așa că vor avea atât latex, cât și gel. Acestea vin împreună cu un spectru mai larg de efecte secundare, deci sunt cel mai bine evitate dacă nu căutați un remediu pentru constipație (chiar și atunci, folosiți cu atenție).

Istoria Aloe Vera

Aloe vera a fost folosită ca tratament medicinal tradițional în diferite culturi de milenii. Referințele pot fi găsite în Grecia, Egipt, India, Mexic, Japonia și China. (sursă)

Mi s-a părut fascinant să citesc că menționarea tratamentelor cu aloe vera există în cel mai important papirus medical din Egiptul antic – Papirusul Elbers.

În prezent, producția și prelucrarea aloe vera este o întreprindere mondială pe scară largă. Este produsă în Australia, America de Sud, China și Africa. Materialul de bază continuă să fie utilizat în industria alimentară și a băuturilor, farmaceutice și cosmetice.

Această plantă umilă ajunge în săpunuri produse în masă, șampoane hidratante, unguente, tablete și capsule. Personal prefer să-mi păstrez propria plantă și să folosesc gelul după cum este necesar. Se simte mai ecologic.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Știința din spatele beneficiilor pentru sănătate ale Aloe Vera

Gel curgand dintr-o bucata de Aloe Vera.

Aloe vera este plină de substanțe chimice active. Aproximativ 75 dintre ele, mai exact! Principalele categorii includ vitamine, minerale, zaharide, antrachinone, acizi salicilici și aminoacizi.

Antrachinonele (de exemplu, aloina și acidul aloetic) sunt o familie puternică de substanțe chimice. În principal găsite în latex, ele declanșează contracția sistemului digestiv, oferind lucrurilor o „împingere” puternică, ca să spunem așa. Acționează și asupra altor mușchi, inclusiv pe cei ai uterului – ceea ce înseamnă că poate provoca contracții la femeile gravide. (sursă)

Lista vitaminelor și mineralelor găsite în aloe vera este lungă și include vitamine B, acid folic, vitamina C, beta-caroten, calciu, sodiu, clor, mangan, zinc, cupru, magneziu și fier. Dacă consumați suc de aloe sau salată în mod regulat, ați putea să vă depășiți dozele de vitamine!

Zaharidele sau zaharurile din aloe (de exemplu celuloză și manoză) se găsesc în frunza interioară. Se crede că au o anumită activitate biologică, dar nu poate fi fixată într-un singur compus. În schimb, oamenii de știință sugerează că toți compușii naturali din plantă funcționează împreună sinergic. Doar cercetările ulterioare ne vor spune.

Care sunt revendicările?

Toate remediile naturale cu o istorie lungă de utilizare tradițională sunt asociate cu unele afirmații asupra sănătății pe internet. Multe dintre acestea sunt nefondate sau de-a dreptul neadevărate. Aloe vera nu face excepție.

Planta a fost legată de următoarele proprietăți:

 • Antiinflamator
 • Hidratant
 • Antifungic
 • Ușurarea mâncărimii
 • Antimicrobian
 • Analgezic
 • Tratamentul artritei
 • Ameliorarea astmului
 • Tratarea candidei
 • Tratamentul tulburărilor intestinale, ale pielii, diabetului și ulcerelor

Deși există unele adevăruri pentru majoritatea acestor afirmații, multe dintre dovezi sunt încă neconcludente. Să ne uităm la zece dintre beneficiile dovedite ale aloe vera pentru sănătate.

Beneficiile pentru sănătate ale Aloe Vera

1. Digestie

Dacă suferiți de constipație severă și doriți ceva natural pentru a o trata, aloe vera ar putea fi o opțiune. Familia de antrachinone menționată anterior este, de asemenea, responsabilă pentru acțiunea sennei – un laxativ natural găsit în multe preparate comerciale. Cu toate acestea, puterea efectului și efectele secundare ale latexului de aloe vera sunt descurajante.

Gelul are un conținut ridicat de fibre, deci numai acesta va îmbunătăți digestia. Cu toate acestea, așa cum se ilustrează în acest studiu, nu există dovezi că aloe vera este utilă la pacienții cu SII (sindromul intestinului iritabil).

2. Inimă

Un studiu uriaș de peste 5 ani care a implicat 5000 de pacienți a testat efectele consumului de aloe vera asupra sistemului cardiac. Acești pacienți suferiseră anterior de angină, un tip de boală cardiacă. După introducerea în dietă a aloe vera și a altei fibre naturale numite „coajă de isabgol”, au fost măsurate efectele asupra inimii.

Studiul a remarcat faptul că „profilul clinic al acestor pacienți a arătat reducerea frecvenței atacurilor anginoase și, treptat, medicamentele, cum ar fi verapamilul, nifedipina, beta-blocantele și nitrații, au fost reduse”.

Aceasta este o veste uimitoare! Mecanismul exact pentru acest efect este incert, dar este atribuit în principal conținutului de fibre al ambelor substanțe.

3. Acneea

Aloe vera este utilă atât la nivel extern, cât și intern. Un studiu pe 18 pacienți cu acnee vulgară a testat un pansament standard împotriva unui pansament cu aloe vera.

O jumătate a feței a fost tratată cu fiecare pansament. După 48 de ore, s-a observat o îmbunătățire în partea de aloe vera. Mai exact „s-a observat o reducere a edemului; mai puțin exudat și cruste au fost evidente în a patra zi ”.

A existat o scădere dramatică a timpului de vindecare. În a cincea zi, pielea s-a vindecat cu 90% pe partea de aloe, comparativ cu 40-50% pe partea standard. În general, vindecarea a fost „cu 72 de ore mai rapidă pe partea de aloe”.

Vezi și: Cele mai bune suplimente și pilule cu leptină

4. Psoriazis

O altă afecțiune a pielii care poate beneficia de minunile aloe este psoriazisul. Un studiu a testat o cremă de aloe vera versus un placebo împotriva psoriazisului ușor până la moderat.

Pacienții au aplicat crema de trei ori pe zi timp de patru săptămâni. La urmărirea la douăsprezece luni, „rata de vindecare în grupul cu aloe vera a fost de 83% și doar 7% în grupul placebo. Crema a fost bine tolerată. ”

Nu s-au raportat recidive ale stării chiar și după perioada de urmărire.

Planta Aloe Vera vazuta de sus.

5. Colesterol

Pacienții cu profil de colesterol și trigliceride sărace au primit până la 20 ml de aloe vera sau placebo timp de 12 săptămâni într-un studiu. Intervenția dietetică eșuase anterior la acest grup.

Cercetătorii au descoperit că „colesterolul seric total a scăzut cu 15,4% și 15,5%, trigliceridele cu 25,2% și 31,9% în cele două grupuri care au primit aloe vera”.

6. Glicemia

Diabetul este un subiect fierbinte în domeniul sănătății de astăzi. Accentul este pus pe inovația în medicamente pentru a combate așa-numita „epidemie” a diabetului de tip II. Cu toate acestea, aloe vera ar putea prezenta o alternativă naturală.

Un studiu a investigat efectele suplimentării cu aloe vera la 72 de femei diabetice. Tratamentul a fost doar o lingură de gel de aloe vera sau un placebo timp de 42 de zile.

Cercetătorii au descoperit că „nivelul glucozei din sânge a scăzut ulterior de la 250 mg la 141 mg procentual în grupul experimental, în timp ce controalele nu au prezentat modificări semnificative”.

Aceasta este o veste promițătoare, dar forța rezultatului înseamnă că, dacă sunteți diabetic și luați deja medicamente eliberate pe bază de rețetă, trebuie să consultați medicul înainte de a lua gel de aloe vera. Glicemia poate scădea prea mult!

7. Vitamina și Mineral Boost

Incorporarea produselor de aloe vera în dieta dvs. poate oferi un stimulent semnificativ al vitaminelor și mineralelor.

Livestrong enumeră câteva dintre beneficiile nutrienților specifici din aloe vera, inclusiv:

 • B-12: ajută la fabricarea ADN-ului, menține sângele și celulele nervoase
 • Acid folic: implicat în formarea de celule noi și prevenirea defectelor congenitale în timpul sarcinii.
 • Colină: implicată în semnalizarea nervoasă
 • Vitaminele A, C și E: au capacități antioxidante

8. Vindecarea rănilor

Dacă ați fost la farmacia locală, probabil că ați văzut un gel de aloe vera pentru tratarea rănilor cutanate sau a arsurilor. Se spune că aloe vera poate accelera vindecarea rănilor.

Aloe pare să facă acest lucru îmbunătățind circulația sângelui către locul afectat și oprind moartea celulelor în jurul unei răni. (sursă) Senzația de răcire a gelului va oferi, de asemenea, o ușurare fizică.

Vezi și: Cele mai bune suplimente de potasiu

9. Antibacterian

Un studiu a testat capacitatea aloe vera de a combate bacteriile puternice S. aureus, S. pyogenes, P. aeruginosa și E. coli. Extractul de plante a suprimat creșterea bacteriilor în trei cazuri.

Cercetătorii au atribuit efectul antibacterian direct al aloe vera „compușilor specifici plantelor, cum ar fi antrachinonele și dihidroxiantraquinonele, precum și saponinele”.

10. Antiplacă

Puteți adăuga îngrijire orală la lista zonelor în care aloe vera poate fi benefică. Într-un studiu care a comparat apa de gură cu aloe vera cu apa de gură convențională care conține clorhexidină, aloe vera s-a dovedit la fel de eficientă ca un antiseptic.

Cercetătorii au descoperit că „a existat o reducere semnificativă a plăcii în grupurile de aloe vera și clorhexidină și nu s-a observat nicio diferență statistic semnificativă între ele. Apa de gură cu Aloe vera nu a prezentat efecte secundare.”.

Cum se utilizează Aloe Vera

Deci, după ce ați citit toate acestea, doriți să obțineți beneficiile aloe vera pentru dvs. Desigur, modul în care o utilizați depinde de locul în care doriți beneficiul. Pentru afecțiuni ale pielii, trebuie să îl aplicați local, în timp ce pentru beneficiile interne o puteți mânca sau bea în diverse preparate. Iată câteva dintre modalitățile mele preferate de a folosi aloe vera:

Aplicată pe piele

Dacă aveți propria plantă de aloe vera, pur și simplu rupeți o frunză și aplicați gelul pe rană. Următorul videoclip explică cum.

Dacă nu sunteți binecuvântat cu o astfel de plantă, puteți cumpăra gelul și puteți face același lucru.

Mâncată

Dacă doriți beneficii interne, puteți găsi multe rețete online folosind frunza de aloe ca ingredient. Amintiți-vă, totuși, să aveți grijă la conținutul de latex și să evitați utilizarea întregii frunze.

Băută

Probabil cel mai simplu mod de a lua aloe vera intern este să adăugați gelul proaspăt la un smoothie sau la un suc. De asemenea, puteți cumpăra suc de aloe vera prefabricat, dar aveți grijă la conținutul de zahăr.

Creșterea

Dacă doriți o sursă ieftină și perpetuă de loțiune de prim ajutor, vă sugerez să cumpărați o plantă de aloe și să o păstrați în interior. Acest ghid explică tot ce aveți nevoie.

Precauții

Această plantă minune sună prea bine ca să fie adevărată, nu? Care e siretlicul? Ei bine, așa cum am menționat deja, trebuie să evitați latexul. Chiar dacă sunteți grav constipat, luați mai bine o tabletă senna, deoarece acestea sunt mai frecvent utilizate. Nu suntem chiar siguri dacă aloe este încă sigur în acest scop.

Dacă aveți afecțiuni de sănătate sau luați medicamente obișnuite, în special medicamente pentru diabet, diuretice sau diluanți de sânge, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a utiliza aloe vera, deoarece poate interacționa. (sursă) Dacă sunteți gravidă sau alăptați, aloe vera nu este sigură.

Topic, aloe vera este în general sigură. Unele persoane pot prezenta reacții alergice sau mâncărime ușoară, așa că începeți ușor.

Pentru a citi o listă completă a efectelor secundare și a situațiilor în care aloe vera nu este adecvată, consultați WebMD. Lista este foarte cuprinzătoare și subliniază de ce este necesar să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății înainte de a încorpora această plantă puternică în dieta dumneavoastră.

Gânduri finale

Dovezile beneficiilor pentru sănătate sunt destul de convingătoare și pariez că vor fi descoperite mai multe efecte în următorii ani.

Ați folosit aloe vera pentru piele sau afecțiuni interne? Spuneți-mi experiența dvs. în comentarii, mi-ar plăcea să aud despre asta.

Citește și: Cele mai bune 5 produse anti escare

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc