Cele mai bune suplimente de potasiu

Cele-mai-bune-suplimente-de-potasiu

Beneficiile suplimentelor de potasiu pentru sănătatea generală, bunăstarea organismului, precum și pentru fitness, sunt din ce în ce mai evidente. Nu este o surpriză faptul că lumea nutrițională prinde din ce în ce mai mult la public, și popularitatea sa în comunitate este în largă creștere.

Dacă crezi că ai nevoie de un supliment de potasiu, următorul pas este alegerea unui produs potrivit pentru tine. Cu atât de multe opțiuni disponibile, probabil te întrebai care este cel mai bun supliment de potasiu?

Am aruncat o privire asupra a ceea ce se găsește pe piață și am ales cele mai bune produse pentru a le împărtăși cu tine, astăzi. Citește mai departe pentru a afla mai multe.

Top 5 cele mai bune suplimente de potasiu

Flacon cu suplimente de potsasiu Now Foods.NOW FOODS Potassium Gluconate Powder

100% pur, fără alte umpluturi. Îmbunătățește sănătatea oaselor, susține echilibrul electrolitic și pH normal.

Flacon cu suplimente de potasiu Swanson.Essential Mineral SWANSON Potassium Citrate

Swanson Ultra Potassium Citrate oferă capsule de citrat de potasiu de 99 mg, cu o putere optimă, ce aduc beneficii corpului uman în mai multe moduri şi susțin sănătatea cardiovasculară și producția de energie.

Flacon cu suplimente de potasiu Haya Labs.Iodură de potasiu, Haya Labs

Include iod pentru a asigura o tiroidă sănătoasă. Este formulat pentru a preveni crampele picioarelor și pentru a controla tensiunea arterială.

Flacon cu suplimente de potasiu GNC.GNC Potassium Gluconate

Tablete vegetale ce contribuie la menținerea unui nivel optim de potasiu în organism, protejând vasele de sânge împotriva depunerii şi acumulării ionilor de sodiu.

Flacon cu suplimente de potasiu Alchemy.Potasiu ionic organic, Alchemy

Susține funcțiile renale, cardiace și suprarenale și ajută la transformarea zahărului din sânge în glicogen ca sursă de energie.

Ce este Potasiul?

Potasiul este un mineral esențial pentru menținerea volumului total de lichide din corp, echilibrul acid și electrolitic și funcția normală a celulelor. În acest context, termenul „esențial” înseamnă că corpurile noastre nu pot produce potasiu. Din acest motiv, trebuie să obținem potasiu din alimentele pe care le consumăm sau prin suplimente.

 • Potasiul joacă un rol într-o gamă largă de funcții, inclusiv:
 • Stimulează sistemul nervos
 • Menține un echilibru optim al fluidelor din corp
 • Îmbunătățește sănătatea oaselor și creșterea țesutului muscular
 • Menține creierul funcționarea normală a creierului
 • Previne crampele musculare
 • Menține conductivitatea electrică în creier
 • Stabilizează nivelul zahărului din sânge și tensiunea arterială
 • Menține funcția musculară și nervoasă optimă

Unde poți găsi potasiu?

Fructe

Când te gândești inițial la fructele bogate în potasiu, primul lucru care îți vine în minte este probabil o banană, nu? Ghidurile de nutriție afirmă că o banană conține 422 mg de potasiu pe porție. Cu toate acestea, aceasta nu este cea mai mare concentrație; sucul de prune conține 707 mg pe porție.

Alte fructe care sunt o sursă bună de potasiu includ avocado, pepene galben, papaya și chiar fructe uscate, cum ar fi stafidele.

Legume

Legumele sunt o altă alegere bună când vine vorba de potasiu. Un cartof simplu copt are 941 mg pe porție, urmat îndeaproape de roșii sau pastă de roșii care are 669 mg pe porție.

Bamele, broccoli și sfecla conțin, de asemenea, mineralul. Alte alternative sunt frunzoasele, cum ar fi spanacul sau varza.

Produse lactate și proteine

Potasiul poate fi găsit și în mai multe surse alimentare lactate și proteice. Somonul sălbatic din Atlantic are 534 mg pe porție și iaurtul simplu are 579 mg pe porție.

Chiar și proteinele pe bază de plante, cum ar fi boabele de soia conțin 485 mg pe porție. Alte alternative bune sunt fasolea, lintea și multe soiuri de pește.

Aș dori să subliniez, aceasta este doar o selecție a alimentelor care conțin niveluri ridicate ale acestui mineral benefic. Când începi să studiezi toate sursele naturale de hrană din care poți obține potasiu, o listă ar fi pur și simplu exhaustivă. Majoritatea persoanelor care au o dietă bine echilibrată ar trebui să atingă aportul recomandat.

S-ar putea să te întrebi, dacă potasiul se găsește cu ușurință în atât de multe surse naturale, de ce ar trebui cineva să ia suplimente? Există câteva situații în care suplimentele pot fi de ajutor. Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai frecvente motive pentru a lua un supliment de potasiu.

Dieta dezechilibrată

Din păcate, un număr mare de oameni nu consumă o dietă sănătoasă. Potrivit unui sondaj care investighează aportul alimentar în comparație cu recomandările zilnice, tiparele alimentare tipice au fost deosebit de scăzute atunci când a venit vorba de consumul de fructe (75% mai jos) și legume (87% mai jos), lactate (86% mai jos) și uleiuri (72% de mai jos). În comparație, acestea au depășit recomandările pentru zaharuri adăugate (70% peste), grăsimi saturate (71% peste) și sodiu (89% peste).

Cu o dietă dezechilibrată, deficiența de potasiu este cu siguranță un risc.

Alte motive pentru carența de potasiu

Deși o dietă săracă este considerată principala cauză a deficitului de potasiu, există o serie de alți factori care contribuie la aceasta. Deficitul de potasiu este mai frecvent la cei care:

 • Utilizează medicamente precum diuretice și anumite pastile contraceptive
 • Au locuri de muncă solicitante fizic
 • Sunt sportivi
 • Au condiții de sănătate care le afectează absorbția digestivă, cum ar fi boala Crohn
 • Au o tulburare alimentară
 • Fumătorii
 • Abuzează de alcool sau droguri

Pericolele nivelurilor scăzute de potasiu

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), „bolile netransmisibile sunt principalul factor care contribuie la mortalitate și morbiditate la nivel global, ucigând mai mulți oameni în fiecare an decât toate celelalte cauze combinate”.

Aportul scăzut de potasiu a fost asociat cu o serie de boli, inclusiv formarea cronică de calculi renali, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și densitate minerală osoasă scăzută.

Hipertensiunea arterială este un factor major care contribuie la bolile cardiovasculare, bolile coronariene și accidentul vascular cerebral. Potasiul este important pentru menținerea în parametri normali a tensiunii arteriale sistolice și diastolice. Cercetările au arătat că administrarea suplimentelor de potasiu scade tensiunea arterială prin manipularea sodiului în organism.

OMS ne spune că bolile legate de dietă sunt cronice și durează mulți ani să se manifeste. O dietă săracă lipsită de vitamine și minerale esențiale pe tot parcursul copilăriei are o asociere semnificativă cu hipertensiunea arterială în timpul maturității.

Cât de mult potasiu avem nevoie?

Cantitatea de potasiu necesară în dieta ta depinde de vârstă și sex. Se recomandă minimum 4700 mg de potasiu pe zi pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani. Acesta este un obiectiv bun pentru adulți, deși femeile care alăptează ar trebui să ia în considerare creșterea aportului de potasiu la 5100 mg pe zi.

Este extrem de important ca cei mici să primească suficient potasiu în dieta lor pentru a preveni dezvoltarea bolilor legate de deficiența de potasiu. Institutul de Medicină (IOM) a stabilit următoarele ADR-uri de potasiu pentru copii:

 • 0-6 luni 400 mg / zi
 • 7-12 luni 700 mg / zi
 • 1-3 ani 3.000 mg / zi
 • 4-8 ani 3.800 mg / zi
 • 9-13 ani 4.500 mg / zi
 • 14 ani și peste 4.700 mg / zi

S-ar putea să crezi că aceste cifre sunt o țintă dificil de atins, dar deoarece potasiul se găsește în atât de multe grupuri de alimente de bază, majoritatea oamenilor își pot atinge obiectivul fără a depune eforturi mari.

Dar despre suplimente?

Deși, de obicei, medicii ar încerca să încurajeze îmbunătățirea dietei în caz de deficit de potasiu, ocazional pot fi necesare suplimente. Deși potasiul în doze normale este considerat sigur, supradozajul poate fi fatal. Prin urmare, trebuie întotdeauna să te sfătuiești cu un medic înainte de a lua suplimente de potasiu.

Cel mai bun supliment de potasiu

Există destul de multe varietăți de suplimente de potasiu din care poți alege. Poate fi greu de spus care marca oferă cel mai bun produs de calitate. Aici voi lista cele cinci alegeri ale mele pentru cel mai bun supliment de potasiu. De asemenea, am enumerat câteva argumente pro și contra pentru a te ajuta să te hotărăşti.

NOW FOODS Potassium Gluconate Powder 

Flacon cu suplimente de potsasiu Now Foods.

Trebuie să recunosc, sunt un mare fan al mărcii Now Foods. Aceasta oferă suplimente de înaltă calitate, care sunt fabricate în SUA într-o instalație GMP și sunt întotdeauna testate în laborator de către terți pentru a garanta puritatea. Numai acest lucru oferă încredere în calitatea produselor pe care le furnizează.

Această pulbere pură de gluconat de potasiu vine într-o formă alternativă de pulbere și oferă 175 mg de potasiu pe porție. Beneficiază de lipsa de coloranți artificiali, arome, zaharuri sau conservanți. De asemenea, nu conține lactate, soia și f gluten, ceea ce reprezintă un plus pentru cei cu intoleranțe alimentare.

Scopul său este de a regla tensiunea arterială și de a spori sănătatea oaselor. Un punct negativ este acela că unora dintre utilizatori le este greu să măsoare doza cu precizie.

Avantaje

 • Supliment sub formă de pulbere
 • 175mg gluconat de potasiu
 • Pulbere curată și pură
 • Fără aditivi sau conservanți
 • Fără aromă
 • Testat în laborator pentru verificare și puritate garantată
 • Ajută la reglarea tensiunii arteriale
 • Sporește sănătatea oaselor
 • Fără gluten
 • Fără soia
 • Fără lactate
 • Fără OMG
 • Fabricat într-o instalație GMP

Dezavantaje

  • Lipsesc informații de măsurare
  • Unele persoane au experimentat efecte laxative

Verifică preț NOW FOODS Potassium Gluconate Powder aici!

Essential Mineral SWANSON Potassium Citrate

Flacon cu suplimente de potasiu Swanson.

Acest supliment se află în mijlocul drumului în ceea ce privește prețul. Pachetul include 120 de capsule, deci atunci când îl privești în termeni de preț pe unitate, acesta ar putea fi o alegere bună din punct de vedere valoric, în special pentru utilizarea pe termen lung.

Produsul include 99 mg de potasiu pe porție, cu o capsulă de administrat zilnic. Se spune că are beneficii semnificative în menținerea echilibrului fluidelor și a funcțiilor celulare. De asemenea, sprijină sănătatea cardiovasculară și producerea de energie.

Micul inconvenient pentru utilizatori pare a fi pretenția de a înghiți capsulele „ușor”; din păcate, par a fi opusul pentru unii.

Avantaje

 • 99 mg per tabletă
 • Fără gluten
 • 120 de capsule per flacon
 • Capsule ușor de înghițit
 • Sprijină sănătatea cardiovasculară
 • Ajută la menținerea funcției celulare
 • 1 capsulă zilnic

Dezavantaje

  • Unii utilizatori au avut dificultăți la înghițirea capsulelor

Verifică preț Essential Mineral SWANSON Potassium Citrate aici!

Iodură de potasiu, Haya Labs

Flacon cu suplimente de potasiu Haya Labs.

Acest supliment de la Haya Labs are 32,5mg de potasiu pe porție, dar vine cu beneficiul suplimentar al iodului,   necesar pentru funcționarea optimă a tiroidei. Se adresează celor care sunt predispuși la crampe musculare și oboseală.

Dezavantajele sunt că unii utilizatori au considerat că doza nu a fost suficient de puternică după ce a luat suplimentul o perioadă de timp.

Avantaje

 • Conține iod
 • Preț rezonabil
 • 1 capsulă pe zi

Dezavantaje

  • Unii utilizatori au găsit că după ce l-au luat pentru o perioadă de timp, doza nu a ameliorat crampele musculare.

Verifică preț Iodură de potasiu, Haya Labs aici!

GNC Potassium Gluconate

Flacon cu suplimente de potasiu GNC.

Acest supliment de la GNC oferă 99 mg de potasiu pe porție. Este vegetarian, așa că atrage un public larg. Există 100 de capsule pe ambalaj concepute pentru consum ușor și absorbție rapidă.

Acest supliment este destul de scump, ceea ce este dezamăgitor. Dacă dorești să îl iei pur și simplu pentru a-ţi crește nivelurile pe termen scurt, acesta poate fi o opțiune bună pentru tine, totuși, poate să încalce bugetul atunci când vine vorba de utilizarea pe termen lung.

Avantaje

 • 99mg pe porție de potasiu
 • 100 capsule pe ambalaj
 • 1 capsulă de luat zilnic
 • Aprovizionare pentru 3 luni
 • Vegetarian
 • Capsule pentru un consum mai ușor și o absorbție mai rapidă

Dezavantaje

  • Unora dintre utilizatori nu le place ambalajul simplu
  • Destul de scump

Verifică preț GNC Potassium Gluconate aici!

Potasiu ionic organic, Alchemy

Flacon cu suplimente de potasiu Alchemy.

Acest supliment nu conține coloranți, arome și conservanți artificiali. Un alt bonus este că a fost formulat pentru o absorbție ușoară. Este fără drojdie, amidon și fără gluten, așa că este foarte bun pentru cei care au intoleranțe.

5ml soluție conține 156 mg potasiu, doza fiind valabilă pentru un adult cu greutatea de 70kg. Pentru copii, doza se va ajusta în funcție de greutatea corporală. Forma lichidă asigură o absorbție eficientă în organism si vine în întâmpinarea celor care au probleme în a înghiți capsule.

Avantaje

 • 156mg pe porție de potasiu
 • Formulat pentru o absorbție ușoară
 • Fără coloranți artificiale, arome sau conservanți
 • Fără drojdie, amidon sau gluten

Dezavantaje

  • Gust ușor neplăcut pentru unele persoane

Verifică preț Potasiu ionic organic, Alchemy aici!

Alegerea noastră

Pentru mine, trebuie să spun că cel mai bun supliment de potasiu ar trebui să fie NOW FOODS Potassium Gluconate Powder.

Acest supliment este un produs pur, fără „fiţe”, „face ceea ce spune pe etichetă”, un produs care nu conține aditivi sau îndulcitori suplimentari și este cât se poate de natural.

Are 175mg pe porție, care ar trebui să  ofere o reîncărcare a oricărui potasiu pierdut. De asemenea, având în vedere că este o pudră fără aromă, o poți consuma în smoothie-ul preferat sau o poți adăuga la supe și tocănițe, ceea ce este minunat pentru oricine ca mine care urăște să ia pastile. Una peste alta, este un produs de bună calitate, care cred că ar fi o alegere bună pentru oricine dorește să-și mărească nivelul de potasiu.

Citește și: Cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc