Cele mai bune multivitamine pentru persoanele vegane și vegetariene

Cele-mai-bune-multivitamine-pentru-persoanele-vegane-si-vegetariene

Ca persoană vegetariană sau vegană, vă puteți face griji că nu aveți parte de toți nutrienții necesari corpului dumneavoastră. Cu toate că este foarte posibil să consumați o dietă echilibrată și completă excluzând carnea și/ sau alte produse de origine animală, poate fi totuși complicat.

Adăugarea unor multivitamine în rutina dumneavoastră zilnică poate ajuta la acoperirea tuturor necesităților nutriționale de bază, calmându-vă și grijile. Am pus cap la cap o listă ce vă va ajuta să alegeți cele mai bune multivitamine vegetariene/

Tipuri de diete vegetariene

Majoritatea oamenilor știu că o persoană vegetariană nu mănâncă carne, dar, există mai multe categorii ce se încadrează în termenul de ”vegetarian”, având necesități ușor diferite.

Acestea includ: lacto vegetarienii (nu consumă carne sau ouă, dar consumă lactate), ovo vegetarienii (nu consumă cărnuri sau lactate, dar consumă ouă) și veganii (evită produsele de origine animală în totalitate, inclusiv ouăle, lactatele și mierea).

Există multe motive pentru care oamenii aleg să devină vegetarieni. Unele dintre acestea includ îngrijorări legate de starea de sănătate, griji legate de siguranța alimentelor, religia, mediul înconjurător, și drepturile animalelor. O dietă vegetariană echilibrată poate ajuta în cazul condițiilor precum hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat și obezitatea.

Top 5 cele mai bune multivitamine pentru persoanele vegane și vegetariene

Flacon cu multivitamine pentru vegani  Terranova  Full-Spectrum.Terranova  Full-Spectrum multivitamine și fitocomplex 

Aceste multivitamine sunt făcute din alimente întregi, nealterate, multe dintre ele fiind uscate pentru a fi folosite.

Cutie multivitamine pentru vegani Nature's Way Alive.Nature’s Way Alive – Supliment alimentar 

Acest produs conține 133 de nutrienți necesari, extrași din fructe, ciuperci, legume și plante verzi, conținând 29 de vitamine și minerale, 12 enzime și 10 acizi grași Omega 3/6/9, 15 antioxidanți și 18 aminoacizi.

Flacon multivitamine Holland & Barrett Vegan.Holland & Barrett Vegan multivitamine și minerale 

Acest produs ajută la tratarea deficiențelor de diferite vitamine și minerale din organism.

Flacon multivitamine Dr. Rath Vitacor Plus.Dr. Rath Vitacor Plus – multivitamine, minerale, aminoacizi 

Formula specială a acestor multivitamine este creată pentru alimentarea zilnică a corpului cu nutrienți, fiind potrivită pentru tineri, dar și pentru persoanele în vârstă.

Flacon multivitamine Nu U Nutrition.Nu U Nutrition multiminerale și multivitamine, formulă complexă 

Acest produs este potrivit pentru persoanele vegetariene și 24 de multivitamine.

Cine are nevoie de multivitamine pentru vegetarieni?

După cum am menționat mai sus, un stil de viață vegetarian nu înseamnă că veți avea cu siguranță un deficit nutrițional. Cu toate acestea, cu cât sunteți mai restrictivi, cu atât devine mai dificil să îndepliniți dozele recomandate zilnice de vitamine și minerale/

Un adult obișnuit are nevoie de între 1500 și 2500 de calorii pe zi. Trebuie să vă asigurați că aceste calorii vin dintr-o varietate de surse alimentare întregi pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cred că știm cu toții că vegetarienii supraponderali sau ce duc un regim nesănătos sunt mult mai predispuși la a consuma o pungă de chips-uri din cartofi decât la a consuma un platou cu legume crude. Depinzând de categoria de  vegetarieni sau de vegani în care vă încadrați, este posibil să vă lipsească din dietă anumiți nutrienți esențiali.

După ce vitamine să vă uitați?

Fier

Când vă gândiți la cel mai bogat în fier aliment, probabil că prima dată vă va veni în minte carnea roșie. Totuși, dacă nu consumați carne există multe alte surse de fier pe care le puteți lua în considerare, cum ar fi lintea, spanacul tofu și semințele de dovleac.

Acest tip de fier ce se găsește în sursele vegetale nu este la fel de ușor de absorbit în corp precum fierul din sursele de origine animală, deci puteți totuși să aveți o deficiență de fier. Suplimentele pe bază de fier sunt eficiente pentru femeile la vârsta menstruației ce pierd sânge în fiecare lună.

Vitamina C

Este ușor pentru persoanele vegetariene să ia Vitamina C din fructe și legume (portocale, ananas, căpșuni etc.) deci nu trebuie să vă faceți griji în acest caz. Totuși, vitamina C ajută la absorbția fierului în corp, deci un complex multivitaminic de calitate le va conține pe ambele.

Calciu

Majoritatea produselor asociate cu calciul sunt de origine animală – precum lactatele. Poate fi destul de dificil pentru persoanele vegane să consume necesarul de calciu cu toate că se găsește în migdale, nuci de brazilia și leguminoasele cu frunze verzi precum varza verde sau varza furajeră.

Iodul

Iodul este folositor pentru tiroidă și este esențial pentru funcționarea în parametri normali a acesteia. Sarea de masă oferă doza recomandată zilnică, dar nu toate tipurile de sare sunt iodate.

Vitamina D

Vitamina D este importantă pentru sănătatea oaselor, împreună cu calciul. Lumina soarelui este o minunată sursă dar cea mai mare concentrație se găsește în pește și ouă. Din fericire, multe dintre produsele potrivite pentru vegetarieni sunt fortificate cu vitamina D precum sucurile și lactatele fără lactoză.

Zinc

Zincul se implică în funcțiile imunitare, împreună cu alte substanțe. Cea mai mare cantitate se găsește în cărnuri și fructe de mare, dar se poate găsi și în legume, nuci și spanac.

Acizi grași Omega 3

Acizii grași omega 3 se găsesc în mare parte în pește. Sunt foarte importanți pentru sănătatea cardiovasculară și cognitivă. Căutați omega 3 ce nu derivă din pește atunci când alegeți multivitamine vegetariene.

Controversa

Unii oameni consideră că multivitaminele nu sunt necesare. Pentru persoanele ce au necesități speciale , precum vegetarienii sau veganii, această teorie este ușor de eliminat. Munca, călătoria și stilul de viață agitat pot să se pună între dumneavoastră și pregătirea unei mese complete din punct de vedere nutrițional, iar mesele la restaurant sunt în general lipsite de vitamine și minerale, cu toate că au o aromă puternică.

În opinia mea, este mai bine să fiți siguri, decât să vă pară rău mai târziu – nu vă face nici un rău să luați multivitamine și puteți evita niște probleme cu adevărat serioase.

Factori ce trebuie luați în considerare atunci când alegeți multivitamine vegetariene

Multe dintre multivitaminele sub formă de capsule sunt făcute din gelatină, aceasta fiind produsă din ingrediente de origine animală în general, precum derivatele din porc. Vegetarienii vor fi nevoiți să caute un produs marcat ca ”potrivit pentru vegetarieni/vegani” pentru a evita acest lucru.

Dacă aveți o boală de termen lung sau luați medicamente cu prescripție medicală, consultați un medic înainte de a începe să luați multivitamine deoarece multe dintre componente pot cauza interacțiuni puternice. Desigur, acest punct se aplică în cazul oricui, nu numai în cazul persoanelor vegetariene.

Încercați să alegeți un tip de multivitamine cu o doză zilnică unică, deoarece un număr mai mare de doze este ușor de uitat. Trebuie să vă luați multivitaminele în fiecare zi pentru a avea parte de cele mai bune rezultate! Dacă aveți probleme cu înghițirea tabletelor mari, căutați un produs într-o formă masticabilă.

Terranova Full-Spectrum multivitamine și fitocomplex

Flacon cu multivitamine pentru vegani  Terranova  Full-Spectrum.

Acest produs, pe bază de  alimente întregi pline de nutrienți, nutrienții fiind extrași, în mare parte, printr-un proces de uscare a alimentelor. Conține enzime ce ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv și crește nivelul de energie.

Multivitaminele sunt potrivite pentru persoanele vegane sau vegetariene și nu conțin aditivi.

Pro

  • Susține sistemul imunitar
  • Îmbunătățește starea generală de sănătate
  • Crește nivelul de energie și scade nivelul stresului
  • Fără aditivi.
  • 100% vegan

Verifică preț Terranova Full-Spectrum aici!

Nature’s Way Alive – Supliment alimentar

Cutie multivitamine pentru vegani Nature's Way Alive.

Acest produs conține 133 de nutrienți importanți pentru organism, extrași din alimente întregi precum fructele, legumele, plantele verzi, ciupercile și altele, printre care 29 sunt vitamine și minerale, conținând și enzime, aminoacizi și  antioxidanți.

După consumare, multivitaminele se absorb cu ușurință în organism și ajută la menținerea unui nivel optim de sănătate, îmbunătățind sistemul imunitar și multe alte funcții importante ale organismului.

Produsul este benefic pentru sistemul imunitar, osos, nervos și multe altele, și conține printre altele, Vitamina C, Vitamina A și Beta-caroten.

Pro

 • Se absoarbe repede în organism
 • 133 de nutrienți esențiali
 • Ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar
 • Ajută la menținerea sănătății psihice
 • Ajută la coagularea normală a sângelui

Contra

 • Numai 30 de comprimate
 • Comprimate sub formă de tablete

Cu toate că se folosesc surse pe bază de plante, nu este specificat ca fiind un produs vegetarian.

Nu conține fier.

Verifică preț Nature’s Way Alive aici!

Holland & Barrett Vegan multivitamine și minerale 

Flacon multivitamine Holland & Barrett Vegan.

Acest produs este potrivit pentru persoanele  vegane, și conține nutrienți importanți în cazul persoanelor cu o astfel de dietă, ce pot avea lipsuri de vitamine și minerale ce se găsesc adesea în produsele de origine animală.

Vitaminele A, D și B12 sunt foarte importante pentru persoanele ce urmează o dietă vegană, deoarece alimentele vegane ce conțin aceste vitamine se absorb foarte greu în organism, existând astfel riscul de deficiențe.

Aceste multivitamine vegane, conțin, printre multe altele, un plus de Vitamina A, ce este un puternic antioxidant, Vitamina D, ce ajută la fixarea calciului în organism, și Vitamina B12 ce ajută la optimizarea funcționării sistemului nervos. Produsul conține și calciu. Fier și zinc, acestea fiind minerale importante pentru dieta unei persoane vegane.

Pro

  • Oferă sprijin pentru sănătate în dieta alimentară a veganilor
  • Componente cu totul naturale
  • Nu conține substanțe de origine animală
  • Oferă sprijinirea sistemului imunitar
  • Creșterea nivelului de energie
  • Protecție antioxidantă
  • Formă ușoară de dozare și utilizare
  • Potrivit pentru vegani și vegetarieni
  • Preț mic
  • Nu conține alergeni alimentari cunoscuți

Verifică preț Holland & Barrett Vegan aici!

Dr. Rath Vitacor Plus – multivitamine, minerale, aminoacizi

Flacon multivitamine Dr. Rath Vitacor Plus.

Formula specială a acestor multivitamine oferă tinerilor, dar și persoanelor în vârstă, un plus de nutrienți importanți pe bază de plante.

Conține un plus de zinc, seleniu, Vitaminele C, A, E, B2, D și multe alte vitamine și minerale, printre care complexul de Vitamine B.

Este un produs în întregime natural, și este potrivit pentru persoanele vegetariene sau vegane, substanțele conținute fiind obținute din ingrediente de origine vegetală.

Pro

 • Protejează de stresul oxidativ prin conținutul de zinc, seleniu și vitaminele E, C și B2
 • Vitaminele C și complexul de vitamine B ajută metabolismul
 • Vitaminele D, A și C, seleniul și cuprul ajută la formarea de colagen
 • Complexul de vitamine B ajută sistemul nervos
 • Vegetarian
 • 100% Natural

Contra

  • Doza zilnică este de 1 tabletă de 3 ori pe zi
  • 90 de tablete, dar ajung numai pentru o lună
  • Nu conține fier
  • Preț ridicat

Verifică preț Dr. Rath Vitacor Plus aici!

Nu U Nutrition multiminerale și multivitamine, formulă complexă

Flacon multivitamine Nu U Nutrition.

Produsul este potrivit pentru bărbații și femeile cu o dietă de tip vegană sau vegetariană.

Un comprimat conține necesarul de nutrienți pentru  fiecare zi , incluzând vitamina A, E, D, C și complexul de vitamine B, printre multe alte minerale și vitamine esențiale pentru organism.

Conține 365 de tablete, fiind îndeajuns pentru întregul an, iar cele 25 de vitamine esențiale pentru persoanele ce urmează o dietă vegană sau vegetariană vă vor suplimenta dieta din punct de vedere nutrițional, pentru ca dumneavoastră să puteți avea parte de un nivel optim de sănătate.

Pro

 • 25 de vitamine și minerale
 • Comprimate ușor de înghițit și administrat
 • Oferta completă de 12 luni, are o valoare excelenta
 • Multivitamine vegetariene
 • Gamă completă de vitamine, inclusiv vitaminele A, B, C, D si K
 • Vitamine ți minerale alese cu grija pentru un aport suplimentar de vitamine
 • Fabricat conform standardelor GMP
 • Fără gluten
 • Fără lactoză
 • Nemodificat genetic

Contra

  • Preț ridicat

Verifică preț Nu U Nutrition aici!

Concluzie

Considerăm că Full-Spectrum Multivitamine și Fitocomplex de la Terranova reprezintă cele mai bune multivitamine pentru vegetarieni. Au un profil nutrițional complet, și un preț acceptabil. Cu toate acestea, dacă vi s-a recomandat să nu consumați fier.

Produsul potrivit pentru dumneavoastră este Vitacor Plus – multivitamine, minerale, aminoacizi de la Dr. Rath, fiind un produs vegetarian de calitate superioară ce nu conține fier.

Citește și: Cele mai bune probiotice pentru diverticulită

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc