Top 10 beneficii pentru sănătate ale sucului de merişoare

Un pahar cu suc de merișoare lângă o lingură și un bol cu merișoare.

Sucul de merișoare este delicios! Nu există nimic care să se compare cu gustul plăcut înțepător acrișor, cu care să începi o zi grozavă!

Sucul de merișoare nu este la fel de dulce ca celelalte sucuri de fructe. Este de fapt un pic prea acrișor pentru mulți oameni, dar asta îl face special. Îți oferă acel „bobârnac” care te trezește și te pregătește pentru o zi de muncă, și este perfect pentru doza zilnică de Vitamina C.

Sucul de merișoare este unul dintre cele mai sănătoase sucuri pentru tine, dar nu acela pe care-l cumperi din magazin. Sucul cumpărat din magazin este compus mai mult din zahăr, cu majoritatea nutrienților prelucrați și pasteurizați. De obicei, este făcut din concentrat și nu este la fel de sănătos ca și sucurile naturale, proaspete.

Când îți prepari propriul suc de merișoare, obții acel gust proaspăt și încântător, pe care pur și simplu nu poți decât să-l iubești. Toate beneficiile pentru sănătate ale sucului de merișoare sunt și ele prezente și vei constata că este o băutură minunată pe care să o adaugi meniului de zi cu zi. Nu aveți nevoie decât de un blender.

Avantajele pentru sănătate ale sucului de merișoare:

1. Ajută în vindecarea infecțiilor tractului urinar

Infecțiile tractului urinar sunt destul de frecvente în ziua de azi și pot fi iritante sau chiar foarte dureroase. Dacă vă îngrijorează infecțiile, încercați un pic de suc de merișoare. Sucul conține substanțe nutritive numite proantocianidine sau PAC, care împiedică bacteriile să se lege de pereții vezicii urinare.

Acest lucru oprește în mod eficient infecția din a se răspândi în organism, iar corpul tău poate să scape de bacterii eliminându-le prin urină. Adesea acest suc este recomandat pacienților internați în spital, deoarece poate preveni infecțiile bacteriene secundare.

2. Îmbunătățirea sănătății inimii

Unul dintre cele mai bune beneficii pentru sănătate ale sucului de merișoare este capacitatea sa de a preveni bolile de inimă. Merișoarele conțin flavonoide, care ajută la reducerea riscului de probleme cardiace, cum ar fi arteroscleroza, tensiunea arterială ridicată și colesterolul ridicat.

Veți constata că bând mai mult suc de merișoare puteți ajuta la scăderea nivelului de colesterol și în același timp se împiedică îngroșarea pereților arterelor. Merișoarele conțin de asemenea acid salicilic, care ajută la prevenirea cheagurilor care provoacă atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Un pahar cu suc de merișoare lângă un castron cu merișoare pe o masă.

3. Lupta împotriva tumorilor

Știați că sucul de merișoare naturale poate lupta împotriva tumorilor? Micile fructe de pădure conțin compuși antioxidanți numiți polifenoli, care pot ajuta la oprirea creșterii și răspândirii cancerigenilor.

Aceasta înseamnă că puteți preveni în mod eficient formarea de tumori și veți constata că micile fructe de pădure pot lupta împotriva cancerului plămânilor, colonului, sânului, prostatei și a altor tipuri de tumori.

4. Îmbunătățirea sănătății oaselor

O nouă descoperire despre sucul de merișoare este că acestea sunt o sursă bună de calciu! Mulți producători de sucuri adaugă un plus de calciu pentru a fortifica sucul de merișoare, dar micile boabe sunt ele însele o bună sursă de calciu. Veți descoperi că a bea mai mult suc de merișoare vă va ajuta să vă consolidați oasele, dinții și unghiile.

5. Îmbunătățirea sănătății orale

Proprietățile antibacteriene ale sucului de afine pot ajuta mult la îmbunătățirea sănătății tale orale. Dacă bei suc natural de merișoare (fără zahăr), scapi de bacteriile din gură fără să le hrănești cu mai mult zahăr (ceea ce le face să crească).

Proantocianidinele (PAC) din merișoare sunt de asemenea eficiente pentru a împiedica bacteriile din gură să se agațe de smalțul dinților. Dacă bacteriile nu se pot înmulți pe smalț riscul de carii este mult mai mic. Sucul oprește formarea tartrului, reducând astfel șansa de a dezvolta parodontită.

6. Sporirea imunității

Vitamina C este unul dintre cei mai buni antioxidanți pentru a-ți îmbunătăți funcția imunitară, iar sucul de merișoare este încărcat cu Vitamina C!

Vei descoperi că PAC-urile din suc sunt, de asemenea, foarte eficiente în stimularea sistemului imunitar și a proprietăților antibacteriene ale fructului și te va ajuta la combaterea infecțiilor. Sucul de merișoare este chiar eficient pentru a face față și a preveni virusurile ca răceala comună și gripa.

7. Luptă cu îmbătrânirea

Am văzut modul în care merișoarele sunt încărcate cu antioxidanți și PAC și s-a stabilit de mult timp că acești nutrienți sunt eficienți pentru a combate efectele îmbătrânirii.

Corpul tău tinde în mod natural să intre în declin odată cu înaintarea în vârstă, dar nutrienții din sucul de merișoare pot opri degenerarea celulelor creierului, celulelor pielii și chiar a țesuturilor  organelor.

Sucul poate opri pierderile de memorie legate de vârstă și declinul funcției motorii și poate preveni deteriorarea produsă de către radicalii liberi corpului tău.

Un sac de cânepă cu merișoare pe o masă de lemn.

8. Elimină ulcerul peptic

Majoritatea oamenilor nu știu că ulcerul peptic este de fapt rezultatul unui tip de bacterii, numit bacterii H. pylori. Acestea atacă mucoasa stomacului, precum și duodenul. Balonarea stomacului poate duce la probleme digestive, dar, din fericire, aveți suc de merișoare pentru a face față problemei!

Proprietățile antibacteriene naturale ale sucului de merișoare te vor scăpa de bacteriile H. pylori și vor reduce riscul de a dezvolta ulcere în viitor.

9. Prevenirea pietrelor la rinichi

Pietrele se formează în rinichi ca urmare a prea mult calciu, acid uric și acid oxalic în urină. Cu toate acestea, sucul de merișoare conține cantități mari de acizi care pot ajuta la prevenirea formării acestor pietre, menținând astfel rinichii sănătoși!

10. Îmbunătățirea sănătății pielii

Pentru doamne, sucul de merișoare este unul dintre cele mai bune sucuri. Acidul din sucul de merișoare acționează ca un tonifiant al pielii, fiind foarte bun pentru tenurile grase și deblocând porii.

Vitamina C din suc îți va face pielea proaspătă și fermă, ajutând chiar și creșterea producției de colagen și elastină. Sucul de merișoare poate fi utilizat pentru a trata acneea și este un tratament excelent pentru a îmbunătăți sănătatea scalpului.

Știam că există un motiv pentru care îmi place atât de mult sucul de merișoare! Dacă doriți să oferiți corpului vostru nutrienții de care are nevoie, merită să începeți ziua cu o ceașcă de acest suc dulce-acrișor.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc