Care sunt beneficiile sucului de karela?

Fruct si pahar cu suc de karela.

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc proaspăt la un stand de sucuri. Este banal. Ne găsim în căutarea unor lucruri ceva mai interesante decât merele plictisitoare, portocale și fructe de pădure.

Blogosfera de sănătate și nutriție este plină de fructe despre care nu am auzit niciodată, dar care sunt recunoscute pentru beneficiile lor incredibile pentru sănătate. În prezent este rândul karelei. Ai auzit vreodată de asta? Eu nu. După cum se dovedește, beneficiile sucului de karela sunt destul de impresionante. Vom aprofunda puțin mai mult ceea ce ar putea face pentru sănătatea ta.

Ce este karela?

Karela – al cărei nume științific este momordica charantia – este clasificată tehnic ca fruct. Puteți auzi, de asemenea, denumit pepene amar, fructe de carilă, castraveți africani, castraveți amari și alte câteva nume. Sunt o mulțime de nume pentru un fruct, nu? Pentru a evita confuzia, mă voi referi la aceasta drept „karela” de acum înainte.

Planta karela este cultivată în toată India, Africa și Caraibe, în special pentru a recolta fructele amare. În timp ce unele dintre celelalte părți ale plantei sunt utilizate în medicamentele tradiționale orientale, premiul medicinal și culinar se află în fructele necoapte.

Karela se consumă de obicei necoapte. Este un ingredient utilizat pe scară largă în multe tipuri de bucătărie etnică – îl veți găsi în orice, de la prăjitură la curry și supe.

Gustul extrem este cel mai probabil motiv pentru care fructul nu a devenit o bază de supermarket. Cu toate acestea, atunci când auziți de proprietățile sale medicinale puternice, s-ar putea să vă convingă să-l încercați!

Cum arată un fruct karela?

Există câteva varietăți diferite de karela care au aspect diferit. În general, arată cel mai asemănător cu un castravete. Cel mai obișnuit soi chinezesc este ca un castravete mare cu o carne verde mai deschisă și o coajă ondulată, mai degrabă decât netedă.

Un alt soi comun din India este mai în formă de minge. Coaja sa plină de creste și brazde. Arată ca un castravete care se află într-un deshidratator de câteva zile!

Miezul interior a ambelor soiuri de mai sus începe în alb și devine roșu aprins pe măsură ce fructele se coc. În acest moment, devine, de asemenea, foarte dulce și are un gust neplăcut.

Vezi și: Cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

 Beneficii pentru sănătate ale sucului de karela

Când te uiți la informațiile nutriționale ale fructelor (și sucului) karela, cu siguranță nu pare a fi ceva special. Este format în cea mai mare parte din zahăr, apă, cu cantități infime de vitamine și minerale vitale.

Deși este bogat în vitamina C și potasiu și scăzută în calorii, puterea reală se află în compușii fitonutrienți (chimici vegetali) prezenți. Acești fitonutrienți includ carotenoizi, momordin, charadin și vicine.

Sucul de karela este utilizat frecvent în diferite școli tradiționale asiatice, indiene, și cu Orientul Mijlociu de medicină. Potrivit medicilor tradiționali, pretinsele beneficii medicinale ale acestui suc de fructe sunt vaste.

Pe măsură ce discutăm unele dintre aceste beneficii potențiale, este important de reținut că, atunci când vine vorba de pepene amar, studiile nu și-au dovedit în mod concludent eficacitatea pentru tratamentul oricăror boli sau afecțiuni medicale. Deoarece sucul de karela este în general sigur (cu excepția câtorva condiții pe care le vom discuta mai târziu), este bine să încercați și să vedeți singur.

Atâta timp cât beți sucul în mod rezonabil și discutați cu medicul dumneavoastră despre toate suplimentele și alimentele medicinale pe care le luați, nu ar trebui să cauzeze probleme.

Fructe de planta karela.

1. Diabetul de tip 2

Diabetul de tip 2 este o afecțiune care face ca organismul să nu producă suficientă insulină sau să devină incapabil să răspundă la aceasta. Insulina este vitală pentru procesarea glucidelor. Când insulina este în cantitate redusă, rămâneți cu niveluri ridicate de glucoză din sânge, ceea ce cauzează o multitudine de probleme.

Efectul sucului karela asupra pacienților diabetici este una dintre singurele utilizări studiate ale substanței în medicina occidentală. Oamenii de știință au izolat compușii din karela care par a ajuta in tratamentul diabetului zaharat. Acești compuși au puterea de a activa enzima AMPK, o proteină activată și prin efort. AMPK ajută organismul să proceseze glucoza.

Medicamentele utilizate în prezent pentru tratarea diabetului activează și AMPK, astfel încât sucul de karela are potențial. Din păcate cercetările sunt rare, astfel încât este foarte puțin probabil ca medicii să sugereze pacienților să renunțe la medicația diabetului și să înceapă să utilizeze doar suc de karela. Cu toate acestea, merită cu siguranță să fii cu ochii pe el.

2. Cancerul

Cancerul este o boală care determină creșterea celulară anormală. Poate apărea în orice parte a corpului și s-a constatat că afectează majoritatea tipurilor de celule. Este dificil de tratat și multe dintre opțiunile actuale de tratament vin cu efecte secundare oribile.

Într-un studiu efectuat la Universitatea din Colorado, s-a găsit suc de pepene amar care împiedică celulele cancerului pancreatic să metabolizeze glucoza. Celulele canceroase au murit apoi. Acesta este un rezultat destul de incredibil, deoarece oamenii de știință au lucrat la sintetizarea medicamentelor pentru a opri celulele canceroase să câștige energie în acest fel.

Rezultatele preliminare dintr-un alt studiu au arătat că sucul de karela a fost eficient în combaterea cancerelor de cap și gât. Creșterea tumorală în acest studiu a fost oprită sau chiar inversată. Mă aștept să văd mult mai multe cercetări în acest domeniu în următorii ani, deoarece rezultatele sunt foarte promițătoare.

3. HIV / SIDA

Sunt sigur că știți că HIV (virusul imunodeficienței umane) este o boală gravă care afectează sistemul imunitar. Este un precursor al SIDA (sindromul imunodeficienței dobândite). Virusul HIV se transmite prin fluide corporale. Acest virus dăunează sistemului imunitar, rezultând în vulnerabilitate la o serie de alte probleme de sănătate.

Testele au arătat că fructul karela poate ajuta la tratarea HIV. Unii compuși fitonutrienți din fruct au fost izolați și s-au dovedit în testele de laborator că sunt eficienți în combaterea virusului HIV.

Lipsesc experimente controlate care demonstrează fără îndoială că fructul poate acționa ca tratament pentru HIV / SIDA. Tratamentul este încă experimental, dar din moment ce efectele secundare ale karelei sunt puține, există cu siguranță pacienți dispuși să-i dea o șansă.

Vezi și: Cele mai bune suplimente cu colagen

4. Boli hepatice

Unele teste de laborator au indicat efecte pozitive ale sucului de karela asupra sănătății ficatului. Studiile au arătat că sucul a fost în măsură să stimuleze activitatea antioxidantă în ficat pentru a ajuta la protejarea organului de daune.

Un studiu care a apărut în ediția din ianuarie 2009 a „International Journal for Vitamin and Nutrition Research” a arătat aceste efecte reportate de la testele in vitro (eprubetă) la șobolanii de laborator. Deși studiile la om nu au fost încă efectuate, beneficiile pot depăși riscurile pentru acest remediu natural.

5. Psoriazis

Psoriazisul este o boală care face să apară pe piele pete roșii solzoase. Există multe tipuri de psoriazis care afectează zeci de milioane de persoane. Cercetările arată că această boală de piele poate fi legată într-un fel de o anomalie în sistemul imunitar. Tratamentele moderne nu sunt întotdeauna foarte eficiente și pot avea multe efecte secundare.

Un studiu a arătat că sucul de karela a fost capabil să inhibe enzima guanilat ciclază. Această enzimă este parțial responsabilă de dezvoltarea psoriazisului. Deși rezultatul final al acestei afirmații trebuie studiat în continuare, sucul de karela poate fi o soluție naturală promițătoare pentru cei care suferă de psoriazis.

Fructe de karela intr-un vas.

6. Probleme de stomac

Sucul de karela a fost folosit de mult timp în medicamentele tradiționale indiene și orientale ca remediu pentru afecțiunile stomacului. Întregul fruct și sucul au fost folosite pentru a vindeca durerile de stomac, flatulența, indigestia și constipația. Efectul karela se presupune că este „inducerea digestiei”. Nu a fost testat dacă aceste afirmații sunt legitime.

Karela este, de asemenea, un emetic, ceea ce înseamnă că poate provoca vărsături. Acest lucru este util în cazuri cum ar fi otrăvirea. Deoarece efectele secundare ale karelei includ diaree și dureri de stomac, nu aș folosi acest suc ca remediu pentru acasă atunci când vine vorba de probleme de stomac.

7. Crește metabolismul

Studiile pentru a determina capacitatea sucului de karela de a trata diabetul au arătat, de asemenea, că fructul poate fi implicat în modularea funcției metabolice. Nu este dovedit dacă această proprietate poate ajuta oamenii să piardă în greutate, așa cum este ipoteza obișnuită atunci când începem să vorbim despre creșterea metabolismului.

8. Mahmureala

Deși știința nu a petrecut mult timp pe acest studiu, mulți oameni insistă că sucul de karela este un remediu excelent pentru mahmureală. Dacă ar fi trebuit să ghicesc, presupusul sprijin hepatic și renal combinat cu capacitatea de a ajuta la afecțiunile stomacului sunt principalele motive pentru care se crede că sucul de karela ajută la vindecarea mahmurelii.

9. Pietre la rinichi

Se spune că fructul karela este util în prevenirea și tratamentul pietrelor la rinichi, deși există puține dovezi disponibile pentru a susține aceste afirmații. Deși probabil karela nu dăunează în niciun fel rinichilor, este puțin probabil să-i ajute.

10. Răni sau abcese ale pielii

Utilizat local, karela este utilizat pentru îngrijirea rănilor și abcese în medicina tradițională. Din nou, eficacitatea acestor afirmații rămâne nedovedită de medici și oameni de știință.

Vezi și: Cele mai bune blendere pentru zdrobirea gheții și a fructelor congelate

Cum să puneți mâna pe suc de karela

Dacă aveți noroc, este posibil să găsiți suc de karela la magazinul dvs. local. Acesta poate fi, de asemenea, găsit la magazinele alimentare de specialitate cu specific asiatic sau indian, atât sub formă de suc, cât și fructul în sine.

Dacă sucul de karela este pur și simplu prea amar pentru dvs., este disponibil și sub formă de supliment.

Selectarea celor mai bune fructe karela pentru suc

Nu te mira dacă nu găsești karela proaspăt la magazinul tău. Deoarece acest fruct este de obicei folosit atunci când este necopt, transportul și depozitarea pe raft nu sunt foarte practice.

Dacă puteți găsi karela proaspete, aspectul este important pentru fruct, și anume să aibă o coajă verde sau abia de cu tentă de galben. Acest lucru indică faptul că fructul este încă necopt, deoarece coaja devine galbenă pe măsură ce coace. Fructul trebuie să fie ferm și să se simtă apos – ca un castravete.

Acest videoclip arată fructele karela și cum se face un suc din ele:

Avertismente asupra sucului de karela

În timp ce, în general, sunt considerate sigure, suc din fructele de karela poate avea unele efecte secundare nocive. Capacitatea sa de a coborî nivelul de zahăr din sânge poate provoca hipoglicemie (scăderea nivelului glucozei din sânge). Hipoglicemia poate fi o condiție periculoasă – mai ales dacă aveți diabet zaharat. Sucul de karela poate impune diabeticilor să ajusteze dozele de medicamente, astfel încât discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a-l încerca.

Sucul karela nu trebuie consumat niciodată de femeile însărcinate. Se știe că provoacă contracții uterine și sângerări care ar putea duce la travaliu precoce, hemoragii și mai multe complicații. Din motive de siguranță, pur și simplu stai departe de karela dacă ești gravidă.

Ca întotdeauna, este recomandabil să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice modificări dietetice sau suplimente pe care le luați. Karela are, în special, efecte asupra corpului, despre care medicul dumneavoastră ar trebui să știe.

În încheiere

Sucul karela nu a fost studiat în profunzime de medicina occidentală. Pe măsură ce oamenii de știință își dau seama de numeroasele sale capacități, acest lucru este posibil să se schimbe. Potențialele beneficii pentru persoanele cu cancer și diabet zaharat – și fără efecte secundare – inspiră mai multe studii de înaltă calitate și studii clinice controlate la om.

Aveți întrebări despre beneficiile sucului karela sau despre siguranța utilizării acestui produs? Mi-ar plăcea să aud despre experiențele tale cu suc de karela!

Citește și: Cele mai bune suplimente și pilule cu leptină

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc