Sucuri pentru tratarea cancerului: pot ajuta cu adevărat?

Pahar cu suc verde langa diferite alimente.

Cancerul e rău. Urăsc chiar să scriu despre asta. Urăsc tot ceea ce face cu corpurile oamenilor, familiile oamenilor și viața oamenilor. Cancerul este o fiară atât de oribilă și am văzut prea mulți oameni dragi suferind la picioarele sale nemiloase. În timp ce cancerul are propria sa agendă și ia viața chiar și celor mai sănătoși oameni, totuși simt că este de datoria mea să împărtășesc că riscul de cancer poate fi scăzut dacă vă tratați bine corpul.

În cazul în care cancerul te are deja în strânsoare, există speranță. Există vindecare. Există putere. Pe măsură ce corpul tău este devastat de această boală dezgustătoare, ai puterea în tine de a purta cea mai uimitoare luptă vreodată.

În timp ce medicii tăi fac tot posibilul cu medicamentele pe care le au, poți juca rolul tău hrănindu-ți corpul cu alimente uimitoare. Alimente care vă vor crește vitaminele și mineralele și nivelurile de antioxidanți, punându-vă în cea mai bună poziție de a lupta vreodată.

Dacă nu aveți cancer, acest post vă va ajuta să explicați cum îl puteți preveni. Prevenirea cancerului este posibilă și alegerea unor obiceiuri de viață sănătoase acum vă poate reduce cu adevărat riscul de cancer în viitor. Una dintre metodele mele preferate de prevenire a cancerului este sucul.

Sucuri pentru lupta cu cancerul

Sucul este o modalitate uimitoare de a vă inunda corpul cu tone de vitamine esențiale, substanțe nutritive, minerale, antioxidanți, fitonutrienți și carotenoizi și flavonoizi. Ne îmbolnăvim adesea, de cancer sau alte afecțiuni, din cauza toxinelor din corpul nostru. Toxinele ajung în corpul nostru prin hrană, mediul înconjurător și obiceiurile noastre proaste, cum ar fi fumatul sau băutul.

Toxinele pot provoca leziuni celulelor noastre. Potrivit National Cancer Institute din SUA, „Cancerul este cauzat de modificări ale anumitor gene care schimbă modul în care funcționează celulele noastre. Unele dintre aceste modificări genetice apar în mod natural atunci când ADN-ul este reprodus în timpul procesului de diviziune celulară. Dar altele sunt rezultatul expunerilor la mediu care afectează ADN-ul.”.

Evident, eliminarea acestor expuneri negative vă poate reduce riscul de deteriorare a celulelor. Evitarea fumului de țigară, a razelor UV sau chiar a produselor chimice de baie poate reduce cantitatea de toxine care intră în corpul dumneavoastră. Creșterea vitaminelor, a mineralelor și a antioxidanților poate ajuta, de asemenea, la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi.

Universitatea Rice din Texas explică importanța antioxidanților în prevenirea cancerului. Aceștia afirmă: „Antioxidanții sunt implicați direct în prevenirea leziunilor celulare – calea comună pentru cancer, îmbătrânire și o varietate de boli”.

Ei continuă să afirme că „Observațiile epidemiologice arată rate mai mici de cancer la persoanele ale căror diete sunt bogate în fructe și legume. Acest lucru a condus la teoria că aceste diete conțin substanțe, posibil antioxidanți, care protejează împotriva dezvoltării cancerului.

Vezi și: Cele mai bune produse din lăptișor de matcă

Ce fructe și legume ar trebui să folosești pentru sucul împotriva cancerului?

Țelină Apio

Țelina este o legumă la care nu am acordat prea multă atenție până de curând. Mereu am crezut că conținutul său ridicat de apă a lăsat-o scăzută în vitamine și substanțe nutritive, dar am greșit total. Apio are de fapt numeroase beneficii nutriționale.

Acest articol LiveScience este o lectură excelentă despre toate beneficiile pe care le oferă tulpina de țelină. Această plantă aparent nesemnificativă este plină de potasiu, fibre, vitamina A, vitamina C și calciu. Dacă nu a fost suficient, țelina se mândrește și cu antioxidanți și fitonutrienți.

Acest studiu a constatat că „aportul mare de varză chinezească, arpagic, morcovi și țelină apio a fost invers asociat cu cancerul pulmonar, iar riscul a fost redus cu 50% la subiecții cu un consum ridicat de aceste legume”.

Antioxidanții, flavonoizii și fitonutrienții sunt adesea asociați cu un risc redus de cancer. LiveScience menționează în continuare un studiu recent care a analizat flavonoidele prezente în tulpina de țelină – apigenină și luteolină. Studiul a descoperit o legătură între aceste flavonoide și celulele canceroase pancreatice care mor. Un alt studiu a constatat că apigenina ar putea fi „protectoare” atunci când vine vorba de tumorile pancreatice și rezultate similare s-au găsit într-un studiu despre cancerul de sân.

Broccoli

Când mama ta te-a forțat mereu să mănânci broccoli, cu adevărat a avut în minte interesele tale. Broccoli este un superaliment uimitor, care are un gust bun atunci când este preparat într-o varietate de moduri, chiar și într-un suc!

LiveScience oferă un alt articol excelent despre beneficiile broccoli. Broccoli este bogat în fibre, potasiu, vitamina B6, vitamina A și proteine. Este, de asemenea, extrem de bogat în vitamina C. Portocalele sunt întotdeauna primul lucru care îți vine în minte atunci când vine vorba de vitamina C, dar nu sunt cele mai bune. În afară de vitamina C, veți găsi și un pic de magneziu, zinc, fier și fosfor.

După cum puteți vedea, broccoli strălucește cu adevărat ca o opțiune alimentară sănătoasă.

Când vine vorba de cancer, unul dintre cele mai importante lucruri pe care broccoli le oferă este o cantitate mare de antioxidanți și fitochimicale. După cum sa menționat, antioxidanții sunt esențiali pentru combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi și pot ajuta la prevenirea cancerului.

Fitochimicalele sunt, de asemenea, o componentă utilă a multor fructe și legume, inclusiv broccoli. Potrivit UC Davis, „Fitochimicalele sunt un grup mare de compuși derivați din plante presupuse a fi responsabile pentru o mare parte din protecția împotriva bolii, conferită de dietele bogate în fructe, legume, fasole, cereale și băuturi pe bază de plante, cum ar fi ceaiul și vinul.”.

Există sute de compuși fitochimici, toți cu funcții biologice diferite. Includerea unei mari varietăți de alimente pe bază de plante în dieta dvs. vă va ajuta să beneficiați la maxim de ele. Fitochimicalele din broccoli sunt deosebit de bune pentru sistemul imunitar. Acestea includ carotenoizi importanți, cum ar fi beta-carotenul.

Acest studiu a arătat că un compus natural găsit în broccoli numit sulforaphane ajută de fapt la inhibarea celulelor stem ale cancerului de sân.

Vezi și: Cele mai bune suplimente de calciu pentru copii

Afine

Când am început cercetarea despre fructele și legumele care pot ajuta la prevenirea cancerului am dat peste afine. Acest articol prevede că afinul a fost folosit de secole în medicină și alimente. In trecut a fost folosit pentru a trata diareea și scorbutul, printre alte condiții. Astăzi este folosit pentru o multitudine de lucruri, cel mai important, prevenirea cancerului!

Ceea ce face ca afinul să lupte împotriva cancerului este conținutul de antioxidanți importanți numiți antocianozide. Articolul doctorului Axe explică faptul că „Acești antioxidanți curăță organismul de radicalii liberi, cu intenția de a ajuta la prevenirea sau inversarea celulelor deteriorate”. Afinul este, de asemenea, foarte bogat în vitamina C, un nutrient foarte important atunci când vine vorba de imunitate și protecția împotriva bolilor.

Conform acestui studiu, fructele de pădure, inclusiv afinele, au potențial anticancerigen. Există unele date din studii experimentale care arată că acest lucru este cazul atunci când afinul este utilizat singur sau împreună cu alte fructe de pădure.

Roșii

Când cercetez ce să pun în corpul meu, vreau întotdeauna să ajung la sursa informației. Sigur, cineva îmi poate spune că roșiile sunt utile în prevenirea cancerului, dar vreau să demonstreze acest lucru. De aceea, îmi place să găsesc studii care arată că „aportul de licopen sau alți compuși din roșii poate reduce riscul de cancer de prostată”.

Puteți garanta că strecor în secret roșii în fiecare fel de mâncare pe care o servesc bărbaților din viața mea!

Pentru a explica mai departe, roșiile conțin un compus important numit licopen. Licopenul este un fitochimic care acționează ca un antioxidant. Antioxidanții ajută la eliminarea daunelor provocate de radicalii liberi. Unele studii efectuate în ultimii ani au arătat că licopenul poate ajuta la „prevenirea cancerelor de prostată, plămâni și stomac”. În plus, licopenul poate ajuta la scăderea riscului de boli cardiovasculare prin reducerea nivelului de colesterol rău și scăderea tensiunii arteriale.

Pahare cu suc de morcovi.

Morcovi

Am fost uimită de toate poveștile cu adevărat minunate pe care le-am întâlnit atunci când cercetam beneficiile morcovilor folosiți ca sursă de prevenire a cancerului. Aceste legume aparent nesemnificative (și ieftine!) oferă într-adevăr o gamă largă de nutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți care luptă împotriva cancerului.

A existat un studiu în China care a constatat că morcovii pot ajuta la „reducerea riscului de cancer de prostată cu o cincime. Bărbații care au mâncat morcovi de cel puțin trei ori pe săptămână au scăzut cu 18% șansele de a dezvolta o tumoare.”.

UK Sunday Express menționează, de asemenea, compuși naturali importanți găsiți în morcovi numiți poliacetilene. Aceștia ajută la protejarea plantei de a fi atacată de dăunători și boli. Poliacetilenele se găsesc doar în familia morcovului sau în alte specii înrudite (cum ar fi ginsengul). Acești compuși sunt importanți, deoarece pot ajuta la reducerea inflamației și la combaterea cancerului. Poliacetilenele au contribuit de fapt la reducerea creșterii cancerului la șoareci!

Chiar și acest supraviețuitor al cancerului fără chimio scrie pe blog despre experiența sa uimitoare cu vindecarea corpului său prin suc de morcov crud. Uimitor!

Acum, toate aceste discuții despre sucuri și numeroasele sale beneficii pentru cancer înseamnă că trebuie să vă las câteva rețete uimitoare „Juicing contra cancer”, create de mine.

Vezi și: Cel mai bun șampon împotriva căderii părului 

Rețeta nr. 1: Cancer-Fighting Super Juice

Primul, pe care îmi place să-l numesc Super suc de luptă împotriva cancerului, conține câteva dintre ingredientele pe care le-am discutat mai sus, plus câțiva luptători împotriva cancerului, cum ar fi ghimbirul.

Ingrediente

 • 5 morcovi
 • 5 tulpini de țelină apio
 • Felie de ghimbir de dimensiunea unui deget mic
 • ¼ sfeclă
 • mână de spanac

Dacă sunteți nou în materie de sucuri, veți realiza în curând că va trebui să experimentați cantitatea de ingrediente. În funcție de storcătorul pe care îl aveți, poate fi necesar să adăugați mai mult sau mai puțin din fiecare lucru.

Dacă încercați cu adevărat să luptați împotriva cancerului, poate doriți chiar să încercați să adăugați super verdeață suplimentară în suc. Un prieten de-ai mei a sugerat pulberea organică de la Amazing Grass. Îi va oferi băuturii acel impuls suplimentar de germeni organici cruzi, probiotice și vitamine.

Rețeta # 2: Pink Power Juice

Această rețetă are un delicios gust pentru lunile de vară și este un amestec excelent de vitamine, minerale și antioxidanți.

Ingrediente

 • ½ lămâie
 • 1 ½ roșii
 • 2 pene mari de pepene verde
 • 2 tulpini de țelină apio

Îmi place să-l servesc pe acesta peste gheață și să mă bucur!

Rețeta nr. 3: Beet Down Cancer

O altă rețetă bogată în antioxidanți, sucul acesta vă va hrăni cu toate vitaminele și vă va da energia de care aveți nevoie.

Ingrediente

 • 2 portocale
 • 2 tulpini de țelină apio
 • 2 sfecle medii
 • 3 ridichi mici
 • 1 bucată de ghimbir de 2,5 cm
 • 1 mână de spanac (blenduit după ce ați stors celelalte ingrediente)

Această rețetă delicioasă este una dintre preferatele mele. Vă sugerez să presați toate ingredientele în afară de spanac, apoi să adăugați băutura în blender și să amestecați spanacul cu el. Acest lucru va ajuta la reținerea mai multor frunze de spanac, deoarece acestea pot fi deseori pierdute de storcător din cauza dimensiunii lor. Oh! Și nu uitați să curățați mai întâi portocalele și sfecla.

Când faceți suc, amintiți-vă întotdeauna că nu trebuie să fiți prea specific cu ingredientele. Indiferent ce tipuri de fructe sau legume puneți în suc, veți primi o serie de beneficii. Rețetele sunt acolo doar pentru a vă ajuta să înțelegeți ce merge bine împreună.

Dacă sunteți încă în căutare pentru mai multe rețete pentru a ajuta cu prevenirea cancerului, verificați canalul de YouTube Fully Raw Kristina.

Gânduri finale cu privire la sucul pentru lupta împotriva cancerului

După cum puteți vedea, sucul este o modalitate uimitoare de a ajuta la prevenirea cancerului și la scăderea riscului de boală. Unele dintre cele mai bune fructe și legume de introdus în dieta dvs. includ:

 • Țelină apio
 • Broccoli
 • Afine
 • Roșii
 • Morcovi

Toate aceste alimente oferă unele beneficii uimitoare atunci când vine vorba de prevenirea cancerului. Am aflat că alimentele bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fitonutrienți luptă împotriva cancerului și pot face lucruri uimitoare pentru corpul dumneavoastră.

Pe care dintre aceste alimente minunate le încorporezi în dieta ta? Vă rugăm să comentați mai jos și să-mi spuneți dacă încercați una dintre rețetele mele de suc de prevenire a cancerului.

Citește și: Cele mai bune tonere pentru ten sensibil cu tendință acneică

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc