Ce să mănânci după o cură de detox cu sucuri

Sticle cu sucuri și diferite alimente pe un blat de bucătărie.

Scurtă privire asupra articolului

 • Alimentele solide trebuie introduse lent după detox cu sucuri
 • 5 zile este o perioadă optimă de timp pentru a introduce din nou alimente solide
 • Zilele 1 și 2 ar trebui să ofere mese ușoare de fructe și verdețuri
 • Ziua 3 trebuie să includă nuci și cereale fără gluten
 • Ziua 4 poate introduce proteine bio, provenite de la animale hrănite cu iarbă
 • Ziua 5 este un moment prielnic pentru a introduce lactatele și probioticele
 • A rămâne hidratat după detox cu sucuri este extrem de important

De la celebrii guru fitness de pe Instagram până la magazinele de sucuri la modă care apar la fiecare colț de stradă, este clar că sucurile au câștigat o popularitate semnificativă la nivel mondial.

Poate v-ați gândit să luați în considerare o cură de detox cu sucuri, dar nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru. La urma urmelor, respectarea unei diete lichide ca o detoxifiere rapidă este o intenție binevenită, dar necesită ceva pregătire, gândire și de un storcător.

Detox cu sucuri este excelent pentru organism și funcționează bine atunci când este făcut bi-anual. Cu toate acestea, există anumite lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare precum pregătirea pentru detox și tipul de sucuri pe care vrei să le consumi.

Mai mult, este important să aveți în vedere ce să mâncați după această cură cu sucuri. Să ținem minte că trecerea de la lichide la solide fără a reintroduce alimentele solide treptat, poate fi o greșeală elementară.

Să aruncăm o privire mai atentă la detox cu sucuri și cum să facem această cură, așa cum trebuie.

Ce este detox cu sucuri?

Detox cu sucuri este un program de detoxifiere în care în esență, postești.

Poate dura de la câteva zile până la o perioadă de câteva săptămâni, timp în care veți consuma doar sucurile de fructe și legume și vă veți abține de la toate celelalte alimente.

Nu uitați oameni buni, aceasta nu este o opțiune pe termen lung ! Mulți oameni recomandă detox cu sucuri și raportează beneficii pozitive pentru sănătate, fitness și aspect, urmând o dietă scurtă de detoxifiere. Cu toate acestea, încercarea de a urma o dietă lichidă pentru perioade lungi de timp nu este sustenabilă sau sănătoasă.

Cine ar trebui să facă detox cu sucuri?

Oricine este într-o formă rezonabilă de sănătate, și dorește să încerce detox cu sucuri, nu ar trebui să aibă niciun motiv să nu o facă. Evident, dacă aveți vreo afecțiune medicală preexistentă sau sunteți însărcinată, trebuie să renunțați la această idee deocamdată.

Este recomandat să urmați o cură de detox cu sucuri „oficială”. Prin aceasta ne referim la una care este concepută pentru un scop specific, care are documentată, cu rețete clare de sucuri pe care să le urmați.

De asemenea, este o idee bună să vorbiți cu un medic sau nutriționist despre cura de detox cu sucuri doar pentru a vă asigura că nu vă supuneți niciunui risc potențial.

Cinci pahare cu diferite sucuri și câteva legume văzute de sus.

Pro și contra unei curățări de sucuri

Există o serie de motive pentru care cineva poate dori să încerce o curățare de sucuri, cu toate acestea, există și unele dezavantaje pe care ar trebui să le ai în vedere.

Avantaje:

 • Ușor de obținut o doză zilnică de fructe și legume
 • Corpul tău va absorbi substanțele nutritive eficient
 • Veți obține un impuls de nutrienți
 • Vei scădea retenția de apă
 • Ajută la refacerea celulară
 • Veți pierde în greutate pe termen scurt
 • Ajută la identificarea intoleranțelor la substanțe precum gluten sau lactate

Dezavantaje:

 • Metabolismul va încetini, ceea ce poate duce la creșterea în greutate pe termen lung
 • S-ar putea să vă simțiți deprimat, ușor amețit și să nu vă concentrați bine
 • Vei fi lipsit de nutrienți importanți precum proteine și fibre
 • Sucurile de fructe provoacă creșteri bruște ale cantității de zahăr din sânge și duc la modificări de dispoziție
 • Vei fi flămând!

Ce să mănânci după o cură de detox cu sucuri

Dacă decideți să mergeți mai departe pe ideea de detox cu sucuri, nu este suficient să cântăriți avantajele și dezavantajele, ci și să pregătiți toate ingredientele de care aveți nevoie pentru sucuri zilnice.

Postul și consumul unui regim alimentar lichid va face ravagii sistemului digestiv dacă încercați să săriți imediat înapoi în planul normal de masă.

Ieșirea rapidă din postul cu suc și îndreptarea direct spre cel mai apropiat fast-food, nu vă va face niciun favor, oricât de mult poftiți nuggets înmuiate în sos de barbeque!

Trebuie să reintroduceți alimente solide încet, pentru a oferi corpului dvs. timpul necesar pentru a reveni la normal.

Ar trebui să dureze aproximativ 5 zile după cura detox pentru a reintroduce alimente solide – amintiți-vă, încet și constant este varianta câștigătoare !

Zilele 1 și 2 după cura de detox

În primele două zile după curățarea sucului, ar trebui să începeți să reintroduceți mese ușoare, inclusiv fructe și verdețuri.

Puteți începe cu un castron de fructe în primul rând dimineața, o salată verde uşoară pentru prânz și ceva verdețuri sotate cu suc de lămâie pentru masa de seară.

Este important să rămâneți hidratat. A bea 8 pahare de apă pe parcursul zilei este optim. Optați pentru alimente bio ușoare, care nu vor pune stress imediat pe sistemul digestiv .

Ziua 3 după cura detox

Este bine să continuați cu mese ușoare în acest moment, deși vă puteți simți liber să începeți să introduceți nuci și cereale fără gluten precum quinoa, amarant sau mei.

Ziua 4 după cura detox

Continuați în același mod, totuși, dacă sunteți de obicei un mâncător de carne, puteți să începeți să introduceți câteva mâncăruri bio în mesele voastre cum ar fi carne de vită, miel, pește sau pui. Întrucât încă evităm glutenul în acest moment, alegeți animale hrănite cu iarbă.

Alcătuiți totuși meniuri cât mai ușoare. În aceste zile inițiale după cura detox cu suc, este mai bine să aveți pe mese ușoare pe parcursul zilei, decât să vă supraîncărcați stomacul prea devreme. Amintiți-vă, de asemenea, să țineți pasul cu necesarul de H2O.

Ziua 5 după cura detox

Poate doriți să începeți să introduceți lactatele în acest moment. Cu toate acestea, încercați să alegeți lactate nepasteurizate precum laptele proaspăt. Mai mult, aceasta este o oportunitate excelentă de a-ți stimula sistemul imunitar cu unele lactate probiotice precum kefirul.

Este important să stați departe de alimentele rafinate și de zahăr în aceste prime zile după cura detox cu sucuri. Cu toate acestea, acum când ați făcut o detoxifiere și ați învățat să trăiți fără ele, este o oportunitate excelentă să aruncați complet cerealele rafinate și zahărul și să vă folosiți cura detox ca pe o modalitate de a renunța la obiceiurile proaste și de a nu vă întoarce la vechile moduri de a mânca.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc