Care sunt cele mai bune rețete de suc pentru începători?

Cinci pahare cu diferite tipuri de sucuri din fructe.

Scurtă privire

 • Sucul este o modalitate distractivă de a adăuga nutrienți suplimentari în dieta ta.
 • Sucul extrage substanțele nutritive din pulpa de legume și fructe, ceea ce le face ușor de digerat și de utilizat de către organism.
 • Echipamentul potrivit poate face o mare diferență în calitatea sucurilor tale.

Îmi amintesc primele experiențe cu sucurile naturale. Am cumpărat un storcător : primul care mi-a atras privirea online. L-am așteptat să ajungă, l-am conectat, am stors niște fructe și… de-aici a început totul !

Am făcut tot felul de combinații de fructe și legume, unele care au funcționat – și altele care nu. Am irosit și o sumă considerabilă de bani.

Având în vedere și un pic mai multe cunoștințe despre sucuri, știu acum că există ceva mai mult. Sper că vă pot ajuta să începeți în modul corect și să evitați unele dintre greșelile pe care le-am făcut eu. Voi împărtăși, de asemenea, câteva dintre rețetele mele preferate pentru începători.

Prin practica extragerii sucului și a majorității nutrienților din pulpa fructelor și legumelor întregi, producem o băutură bogată în nutrienți benefici.

Deși nu ar trebui să înlocuiască consumul de produse proaspete din întreaga zi, sucurile sunt o modalitate plăcută de a-l suplimenta.

Beneficiile sucurilor naturale

Sucul proaspăt preparat conține aproximativ aceiași nutrienți ca și produsele întregi, dar extragerea sucului din pulpă le face mai ușoare și mai rapid de asimilat în sânge.

Aceasta înseamnă că substanțele nutritive – vitamine, minerale și alți compuși ai plantelor, cum ar fi flavonoidele – ajung la celulele din corpul dvs. mai eficient.

Consumul de fructe și legume proaspete sub formă de suc le face și mai ușor de digerat, astfel încât dă sistemului digestiv o pauză de munca grea de procesare a alimentelor întregi.

Sucul este o modalitate excelentă de a-ți stimula aportul de fructe și legume și de a strecura printre ingrediente și pe cele despre care știi că sunt bune pentru tine, dar nu îți place gustul sau textura lor.

Un alt avantaj al sucului este flexibilitatea – puteți amesteca multe ingrediente împreună. Acest lucru înseamnă că, cu puține cercetări despre beneficiile fiecărui ingredient, puteți creea cocktailuri cu sucuri pentru anumite probleme de sănătate.

Ce echipament este necesar?

Primul lucru de luat în considerare este ce storcător să cumperi. Există o mulțime de storcătoare diferite pe piață, iar cel pe care îl alegeți depinde de bugetul dvs. și de produsul pe care doriți să îl transformați în suc.

Există următoarele tipuri de bază, de storcătoare:

Storcătoarele centrifuge sunt cele mai puțin costisitoare, dar există un motiv pentru acest lucru. Ele lucrează prin tocarea și învârtirea produselor la viteză mare. Produc pulpa umedă, astfel încât nu extrag toate substanțele nutritive. Nu sunt bune să fructifice lucruri precum ierburile, legumele cu frunze și iarba de grâu.

Viteza mare creează căldură și frecare, care distruge o parte din substanțele nutritive din sucul tău. Pulpa umedă înseamnă că folosesc o cantitate mai mare de produse (fructe/legume) decât alte tipuri de storcătoare, așa că practic cumpărați mai multe produse.

Storcătoarele cu presare la rece sunt mai scumpe, dar lasă pulpa uscată și sunt mult mai bune la extragerea sucului din ierburi și din legumele cu frunze. Lucrează la viteză mică, zdrobind și presând fructele și legumele printr-o strecurătoare. Tehnologia de presare la rece păstrează perfect vitaminele și nutrienții fructelor și legumelor.

Storcătoarele cu melc extrag eficient substanțele nutritive în sucurile dvs., iar sucurile pot fi, de asemenea, păstrate mai mult timp decât cele din storcătoarele centrifuge.

Pentru un bun început, aș recomanda un storcător cu presare la rece, de bună calitate. Acest tip de storcătoare extrag sucul foarte bine și, deși sunt mai scumpe decât storcătoarele centrifuge, sunt mai economice pe termen lung, deoarece economisiți banii pentru că veți cumpăra mai puține fructe și legume pentru obținerea unei bune cantități de suc.

Un loc bun pentru a studia care ar putea fi cel mai avantajos storcător pentru voi – puteți consulta cele mai vândute storcătoare, veți găsi AICI .

Singurele alte echipamente de care aveți nevoie sunt niște cuțite bune, ascuțite și un tocător de bucătărie. Dacă intenționați să vă păstrați sucurile, investiți în niște borcane de sticlă de calitate bună, de preferință de culoare închisă, care au dimensiunea potrivită pentru cantitatea de suc pe care doriți să o depozitați.

Stocarea sucurilor

Dacă plănuiți să păstrați sucul pentru a lua prânzul la serviciu, sau pentru a îl consuma după un antrenament în drum spre casă de la birou, trebuie să știți câteva lucruri.

Cu cât depozitați mai mult sucul, cu atât se produce mai multă oxidare și se pierd mai mulți nutrienții. Cu toate acestea, puteți face unele lucruri pentru a reduce acest lucru.

În primul rând, cumpărați recipiente de depozitare etanșe – sticlă de preferat mai degrabă decât plastic (substanțele chimice din plastic se pot scurge în suc, în timp), iar unele persoane utilizează recipiente din oțel inoxidabil, cu vacuum.

Dacă optați pentru sticlă, încercați să obțineți sticlă de culoarea chihlimbarului închis, dar, dacă nu, înfășurarea recipientului de sticlă în folie de aluminiu funcționează bine.

Containerele de depozitare pe care le cumpărați trebuie să aibă dimensiunea potrivită pentru o porție de suc atunci când sunt umplute chiar până în partea de sus și cumpărați containere cu un capac sigur! Cu cât este mai mult aer în recipient cu sucul, cu atât se produce mai multă oxidare și pierdere de nutrienți.

Când păstrați sucul, păstrați-l la frigider dacă este posibil, sau cel puțin, într-o pungă termoizolantă de bună calitate, cu niște cuburi de gheață.

Ce altceva trebuie să știu?

Sucurile sunt cele mai eficiente atunci când sunt consumate pe stomacul gol, cu cel puțin 30 de minute înainte de orice alt aliment. Acest lucru oferă sistemului digestiv timp pentru a absorbi cu ușurință toți acei nutrienți.

De regulă, sucurile cu un conținut mai mare de fructe trebuie consumate în prima parte a zilei, deoarece zahărul vă oferă energie.

Sucurile de după-amiază și seara ar trebui să se bazeze în principal pe legume, deoarece au un conținut mai mic de zahăr. La sfârșitul zilei consumăm mai puțină energie, astfel încât orice exces de zahăr consumat seara devine transformat în grăsime pentru depozitare.

Ce sucuri ar trebui să fac ?

Răspunsul scurt este – orice îți place!

Inițial, cel mai bine este să începeți cu produse cu care sunteți familiarizați – lucruri pe care vă place să le mâncați. Adăugați treptat orice ingrediente proaspete care vă plac.

Fructele sunt o încântare să le transformați în sucuri și puteți crea atât de multe combinații delicioase și hrănitoare. În special, ananasul are unele calități nutriționale fantastice și unice.

Are un gust atât de bun și este ideal pentru a echilibra ingredientele pe care doriți să le includeți pentru nutriție, dar pe care preferați să nu știți că sunt acolo!

Sucurile de legume nu sunt la fel de plăcute papilelor gustative ca sucurile de fructe. Cu toate acestea, te vei obișnui cu noile arome dacă începi să amesteci o cantitate mică de legume în sucurile de fructe obișnuite și să creșteți treptat cantitatea și gama de legume.

Sfeclă adaugă o dulceață aparte și conține vitamine, minerale și alți compuși vegetali foarte puternici, așa că este mai bine să-l utilizați într-un singur suc la fiecare două zile.

Luați în considerare adăugarea de condimente precum ghimbirul și turmericul și ierburi precum menta, rozmarinul și pătrunjelul la sucuri. Ele adaugă câteva arome uimitoare și beneficii pentru sănătate.

Măsuri de precauție

Sucurile, în special atunci când folosiți doar fructe, pot provoca o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge. Aceasta nu este o problemă pentru persoanele cu o sănătate generală bună, dar poate fi o problemă pentru persoanele cu diabet, care sunt cel mai bine sfătuite să-și bazeze sucurile pe legume și nu fructe și sub supraveghere medicală.

Sfaturi pentru sucuri

Atunci când pregătiți orice produs proaspăt, este important să vă spălați bine mâinile cu săpun și apă caldă.

Spălați bine toate ingredientele sub apă curgătoare, chiar dacă intenționați să îndepărtați coaja. Eliminați zonele deteriorate și nu folosiți fructe sau legume care par putrede.

Puteți lăsa cojile și pielea pe majoritatea fructelor fără nicio problemă. Cu toate acestea, amărăciunea din coaja de portocală poate strica gustul sucului tău, așa că s-ar putea să vrei să nu o folosești.

Merele nu sunt numai hrănitoare, dar adaugă dulceață sucurilor și sunt un fruct pe care îl poți trece prin storcătorul tău pentru a maximiza toate celelalte arome.

Rețete de suc pentru începători

Sper într-adevăr că toate aceste informații vă vor ajuta să aveți un start mult mai bun în experiența cu sucurile natural, decât am avut eu. Produc acum un suc mult mai gustos, de calitate superioară, cu storcătorul meu cu presare la rece, decât l-am făcut vreodată cu modelul centrifugal ieftin cu care am început!

Mai jos găsiți câteva combinații minunate de rețete de sucuri de fructe și legume pentru începători. Amintiți-vă, odată ce ați început, lumea dvs. de sucuri este limitată doar de propria creativitate!

Cuplu ciocnind două căni cu suc.

# 1 Suc portocaliu

Pare destul de simplu, nu? Acesta este sucul de portocale, dar cu o diferență – toate produsele de culoare portocalie într-un singur pahar pentru a da un impuls imens de antioxidanți, vitamine și minerale.

 • 2 portocale medii, decojite
 • 1 cană mango
 • 1 cartof dulce mic
 • 3 morcovi mijlocii
 • 1 măr mediu
 1. Stoarceți portocalele și mango
 2. Stoarceți cartoful dulce, morcovii și mărul
 3. Se toarnă, se adaugă gheață și se servește

# 2 Merry Berry

Acest suc este delicios dulce și răcoritor. Este plin de substanțe nutritive, antioxidanți, precum și o incredibilă aromă .

 • 1 cană afine
 • 1 cană de căpșuni
 • 1 cană afine
 • ½ lămâie sau 1 lime
 • 2 mere medii
 1. Stoarceți toate boabele
 2. Stoarceți lămâia și mărul
 3. Adăugați gheață și serviți imediat

# 3 Ananas Punch

Pe lângă faptul că sunt super hrănitoare, ananasul este bun pentru suc, deoarece are o aromă puternică, dulce, care ajută la echilibrarea ingredientelor savuroase, precum kale din acest suc.

 • 4 frunze de kale
 • 1 cană struguri
 • ¼ ananas
 • ½ castravete mediu
 • 2 mere medii verzi
 1. Stoarceți frunzele de kale și strugurii
 2. Stoarceți ananasul, castraveții și merele
 3. Serviți imediat, cu gheață, dacă doriți

# 4 Herbalicious

Acest suc gustos combină ierburi, multe dintre ele având beneficii uriașe pentru sănătate, cu ingrediente mai dulci pentru a face un suc surprinzător de gustos.

 • 2 tulpini fragede de rozmarin
 • 1 cană pătrunjel
 • 1 lime
 • 2 fructe de kiwi
 • 1 pară medie
 • 1 măr verde mediu
 1. Stoarceți rozmarinul și pătrunjelul, urmat de lime
 2. Stoarceți fructele de kiwi, pară și măr
 3. Se toarnă peste gheață și se servește

# 5 Pe locuri, fiți gata, verde !

Acesta este un suc de legume savuros, care are un gust blând, răcoritor și beneficii uriașe pentru sănătate.

 • 1 cană salată
 • 1 cană spanac
 • 1 castravete mediu
 • 1 sfeclă medie
 • ½ lămâie
 • 1 măr mediu
 1. Stoarceți frunzele de salată și spanac
 2. Stoarceți castraveții, sfecla și lămâia
 3. Stoarceți merele
 4. Serviți și bucurați-vă!
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc