Care sunt cele mai bune rețete de suc pentru gută?

Patru pahare cu diferite sucuri lângă niște roșii și castraveți.

Scurtă privire

 • Guta este o formă comună de artrită care poate fi foarte dureroasă.
 • Guta este rezultatul unei acumulări de acid uric toxic din organism, ceea ce duce la depuneri de cristale în articulații și sub piele.
 • Sucurile pot ajuta la prevenirea gutei și la îmbunătățirea simptomelor gutei, combinând ingrediente specifice care asigură hidratarea și ajută la eliminarea acidului uric.

Am mai auzit despre gută și o asociem vag cu consumul prea mare de alimente grele, dar nu ştim despre efectele ei, care sunt cu adevărat debilitante.

Ce este guta?

Guta este una dintre cele mai frecvente forme de artrită. Este extrem de dureroasă și este cauzată de o cantitate excesivă de acid uric . Acest lucru poate duce la formarea de cristale de acid uric, care sunt depuse sub formă de bulgări ascuțiți în articulații și sub piele. Acidul uric poate provoca, de asemenea, pietre la rinichi.

Guta afectează cel mai frecvent degetele de la picioare și degetele mâinilor, dar poate afecta și toate celelalte articulații ale brațelor și picioarelor. Simptomele comune sunt:

 • Durere
 • Articulații roșii, calde, umflate
 • Rigiditate și mișcare redusă

Ce cauzează guta?

Acidul uric este produs în organism atunci când purina – o proteină pentru producerea ADN-ului și a altor substanțe importante – este descompusă.

Acidul uric excesiv este eliminat în mod normal de rinichi, dar în unele condiții organismul produce prea mult acid uric, iar rinichii nu sunt capabili să excrete suficient acid uric pentru a menține un echilibru bun.

Acest lucru poate rezulta din:

 • Consumarea prea multor alimente bogate în purină
 • Consumând prea mult alcool
 • Luarea unor medicamente, în special pe termen lung
 • Expunerea la plumb
 • Un defect enzimatic care poate inhiba descompunerea purinei

Ce se întâmplă dacă cred că am gută?

Dacă aveți simptome care vă pot face să suspectați gută, este important să solicitați sfaturi medicale. Semnele de gută menționate mai sus nu sunt exclusiv guta – acestea ar putea fi dovezi ale unui tip diferit de artrită, sau chiar o cu totul altă afecțiune. Un diagnostic medical corect este esențial.

După ce guta a fost diagnosticată, medicul dumneavoastră vă va sfătui și vă poate prescrie medicamente pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți simptomele. Cu toate acestea, în special datorită naturii gutei, dieta și nutriția pot juca un rol esențial în a vă ajuta să gestionați afecțiunea.

Guta și nutriția

O conștientizare generală a dietei și efectul acesteia asupra gutei vă pot face viața mult mai puțin dureroasă. Există câteva sfaturi foarte bune cu privire la gestionarea generală a gutei. Știind ce alimente trebuie evitate poate fi un adevărat bonus.

Următoarele alimente sunt contraindicate atunci când avem de-a face cu guta:

 • Carne roșie
 • Organe
 • Fructe de mare
 • Alcool
 • Alimente și băuturi bogate în zahăr

Este interesant de menționat că, deși sursele de purină de origine animală pot crește riscul de gută de până la cinci ori, sursele ce provin din legume precum spanac, sparanghel, mazăre, conopidă și ciuperci deși conțin purină, nu par să crească probabilitatea de a face guta.

Sucuri pentru gută

Sucurile pot ajuta guta adunând laolaltă alimente naturale excelente pentru ameliorarea durerii, reducerea inflamației și scăderea cantității de acid uric din corp.

Un alt avantaj al sucului este că oferă o doză concentrată de nutrienți ușori pe sistemul digestiv și ușor de asimilat pentru organism, ca acesta sa îi folosească rapid.

Cercetările arată că apariția gutei este mai probabilă atunci când consumăm mese mari. Sucurile pot oferi organismului necesitățile sale nutritive în doze mai mici, reducând astfel riscul de gută.

Sucurile oferă de asemenea o sursă naturală de îndulcitor, care poate ajuta la reducerea poftelor pentru alimentele care pot înrăutăți guta, cum ar fi gogoși, prăjituri și bomboane.

Diferite tipuri de legume și fructe pe o masă văzute de sus.

Ce alimente pot ajuta la gută?

Multe fructe și legume au undă verde pentru reducerea simptomelor și prevenirea atacurilor de gută.

Experții recomandă echilibrarea aportului de fructe cu legumele, deoarece un aport mare de fructoză (zahărul din fructe) a fost asociat cu un risc mai mare de gută.

Fructe de pădure

În plus față de o serie de alți nutrienți benefici, fructele de pădure sunt, în general, bogate în vitamina C – un puternic antioxidant și antiinflamator care poate ajuta la ușurarea durerilor articulare și protejarea împotriva afectării celulare de către radicalii liberi.

Unele cercetări au indicat că o doză zilnică de 1500 mg de vitamina C poate reduce riscul de gută cu 45%.

Nu este de mirare că nutriționiștii recomandă o doză zilnică de suc de căpșuni sau mure pentru a preveni atacurile de gută și pentru a reduce simptomele.

Afinele sunt acide, ceea ce a dus la unele controverse cu privire la eficacitatea lor în gută, dar multe persoane le-au găsit benefice, mai ales atunci când folosesc fructele crude ca parte a unui cocktail de sucuri.

Vișine

Sucul de vișine merită cu siguranță o mențiune specială în ceea ce privește guta. Într-un studiu, persoanele care suferă de gută au raportat aproape 20% mai puține episoade de gută în comparație cu persoanele care nu beau suc de vișine.

Castravete

Castraveții sunt o sursă excelentă de hidratare și sunt foarte alcalini. Aceste proprietăți pot ajuta la diluarea și neutralizarea acizilor din sânge, ceea ce scade formarea cristalelor de acid uric. De asemenea, sunt o sursă excelentă de vitamine antioxidante C și K și o gamă largă de minerale diferite.

Karela (castravete amar)

Acest castravete amar sau karela este un fruct ciudat. Deși are un gust amar, conține cantități uriașe de vitamina C, folați și mulți alți nutrienți benefici în gestionarea gutei. De fapt, a fost utilizat secole de-a rândul în țări precum India ca tratament pentru această afecțiune.

Legume verzi și frunze

Legume precum kale, andive, varză chinezească, broccoli, varză, varză de Bruxelles, napi (rădăcină și frunze), salată verde , măcriș și rucola, conțin niveluri foarte scăzute de zaharuri care ajută la echilibrarea zaharurilor din fructe atunci când le amestecăm în sucuri pentru gută.

Conțin o varietate uriașă de substanțe nutritive benefice, inclusiv fier, vitamine B, calciu, antioxidanți luteină, zeaxantină și vitaminele C și K, care toate ajută la susținerea funcției renale sănătoase.

Ananas

Nu numai că ananasul este o sursă excelentă de vitamina C, ci este și singurul fruct care conține bromelină – o enzimă cunoscută pentru proprietățile sale de calmare a durerii și antiinflamatoare.

Cercetările indică că bromelina este la fel de eficientă ca medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul, când vine vorba de reducerea inflamației. Bromelina s-a dovedit, de asemenea, că promovează circulația sângelui și blochează substanțele din organism care provoacă edeme și durerea.

Toate aceste proprietăți ale bromelaninei o fac ideală pentru reducerea simptomelor gutei.

Cartofi dulci

După cum arată cercetările, cartofii dulci sunt cea mai sănătoasă legumă pe care o puteți mânca. În ceea ce privește guta, aceştia sunt o sursă excelentă de antioxidanți și au proprietăți antiinflamatorii naturale care ajută la calmarea durerilor articulare.

De asemenea, conțin compuși vegetali importanți numiți antocianini, care s-au dovedit că reduc semnificativ concentrațiile de acid uric, precum și electroliți care ajută la echilibrarea fluidelor din organism și îmbunătățesc funcția rinichilor.

Ardei roșii dulci

Ardeiul gras este sunt o sursă excelentă de vitamina C, antioxidanți și alți compuși ai plantelor precum flavonoidele. Acestea pot reduce inflamația și activitatea radicalilor liberi, echilibrează lichidele și electroliții și îmbunătățesc funcția renală – toate efectele utile atunci când se administrează în gută.

Măsuri de precauție când consumați sucuri pentru gută

Guta este o afecțiune medicală adesea ținută sub control cu ajutorul medicamentelor. Dacă doriți să începeți să beți suc pentru a vă ameliora simptomele, este mai bine să faceți acest lucru consultând medicul dumneavoastră, mai ales dacă luați medicamente.

Un alt punct important este să continuați să luați medicamentele obișnuite. În timp ce consumul de suc pentru gută poate reduce nevoia dumneavoastră de medicamente în timp, acest lucru ar trebui să se facă doar după sfatul medicului.

Dacă guta afectează articulațiile mâinilor, poate fi dificil să prepari produse proaspete, în special legume mai dure. Există o mulțime de companii diferite care fac ustensile de bucătărie specializate și alte echipamente care pot face viața mult mai ușoară pentru bolnavii de artrită.

Rețete de suc pentru gută

Aceste rețete vizează în special reducerea simptomelor gutei, dar și prevenirea apariției gutei. Simțiți-vă liber să utilizați propriile idei pentru a grupa ingrediente anti-guta împreună pentru a crea rețete alternative. Este important să avem multe o varietate de posibilități!

1. Suc răcoritor de castraveți

Un pahar cu suc de kale și mere cu lămâie văzut de aproape.

Acest suc este excelent pentru hidratare, conține o mulțime de antioxidanți și susține funcția renală.

 • 1 cană kale
 • 1 bucată de ghimbir rădăcină
 • 1 cană cartof dulce
 • 6 tulpini de țelină
 • ½ lămâie
 • 1 castravete mediu
 • 1 măr mediu
 1. Stoarce mai întâi kale, ghimbir și cartof dulce
 2. Stoarce țelina și lămâia
 3. Stoarce castraveții și mărul
 4. Se toarnă și se servește imediat.

2. Remediu pentru durere cu ananas

Două pahare de suc de ananas cu castravete văzute de sus.

Acest suc conține bromelină, un calmant natural, precum și antioxidanți și antiinflamatoare pentru calmarea inflamației, hidratarea și calmarea articulațiilor.

 • 1 rădăcină ghimbir de 2cm
 • ½ ananas mediu
 • 1 lime
 • 1 castravete mediu
 • 2 mere medii
 1. Stoarce ghimbirul, ananasul și lime
 2. Stoarce castraveții și merele
 3. Adăugă gheață și servește imediat

3. Karela Detox

Un pahar cu suc verde si un karela tăiat pe o masă de lemn.

Karela ajută la curățarea și eliminarea toxinelor și îmbunătățește circulația. Ghimbirul este un antiinflamator natural și ajută la echilibrarea gustului.

 • ¼ -½ cană Karela tocată
 • 2 bucăți rădăcină de ghimbir
 • 1 cană mango
 • 2 tulpini țelină
 • 1 morcov mediu
 • 1 măr mediu
 1. Stoarce karela, ghimbir și mango
 2. Stoarce țelina, morcovul și mărul
 3. Serviți imediat

4. Gustare dulce

Un pahar cu suc cu un pai lângă un castravete tăiat.

Mulți suferinzi de gută au găsit combinarea cartofului dulce cu ananasul util în reducerea simptomelor gutei.

 • ½ ananas mediu
 • ½ lămâie
 • 1 castravete mediu
 • 1 cartof dulce mediu
 1. Stoarce ananasul și lămâia
 2. Stoarce castraveții și cartoful dulce
 3. Se toarnă peste gheață și se servește

5. Suc cu fructe de pădure

Un pahar cu suc roșu și fructe de pădure în el văzut de aproape.

Acest suc dulce și gustos este plin de antioxidanți, vitamina C, antiinflamatoare naturale și nutrienți pentru a ajuta la echilibrarea fluidelor și electroliților.

 • 1 cană căpșuni
 • 1 cană afine
 • ½ cană merișoare
 • 1 ceașcă de cireșe fără sâmburi
 • 1 cartof dulce mare
 • 1 măr mediu
 1. Stoarce toate boabele și cireșele
 2. Stoarce cartoful dulce și mărul
 3. Serveşte imediat
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc