Stafidele îmbibate cu gin ajută cu adevărat la reducerea durerii?

Vas cu stafide vazut de sus.

După cum știți, odată cu înaintarea în vârstă apar unele inconveniente inevitabile, cum ar fi apariția din ce în ce mai des a durerilor. Deși nu sunt încă în acea etapă, mulțumesc Cerului, am niște prieteni dragi care încep să simtă greutatea și durerea îmbătrânirii.

Chiar zilele trecute vorbeam cu o prietenă care suferă de artrită. Mă doare inima pentru ea când îmi spune despre durerea prin care trece zilnic și lupta cu lucruri nesemnificative anterior.

Auzind despre problemele ei, mi-am pus pălăria de „cercetătoare” pentru a vedea ce aș putea face pentru a o ajuta. Am fost uimită de ceea ce am învățat, habar n-aveam că există peste 100 de tipuri de artrită. Cele mai răspândite, despre care ați auzit cel mai probabil, sunt osteoartrita, guta și artrita reumatoidă.

Potrivit WebMD, „simptomele osteoartritei pot include dureri articulare și rigiditate progresivă care se dezvoltă treptat” în timp ce artrita reumatoidă „poate include inflamații dureroase, rigiditate la nivelul degetelor, brațelor, picioarelor și încheieturilor care apar în aceleași articulații de pe ambele părți ale mai ales la trezire”.

Nu sună deloc distractiv, nu-i așa? Cea mai dificilă parte este că multe dintre aceste afecțiuni nu au un remediu.

În timp ce făceam tot posibilul să-mi susțin prietena în timpul luptei sale de sănătate – studiam cum o pot ajuta cu durerea ei. Eram hotărâtă să găsesc cel mai bun mod natural pentru a obține o ușurare.

Doriți să cunoașteți singurul remediu antic peste care am dat din nou și din nou? Stafide înmuiate în gin! Acesta a fost un remediu de care nu am auzit niciodată, așa că, fiind sceptică din fire, a trebuit să mă întreb: „Stafidele înmuiate în gin ajută cu adevărat la reducerea durerii?”

Mai întâi să aflăm de unde a venit chiar această idee.

Istoria stafidelor îmbibate cu gin

Am ajuns rapid să constat că înmuierea stafidelor în gin a fost folosită de mult ca remediu natural pentru durere și inflamație. Popularitatea lor ar fi crescut în 1994, când vedeta radio, Paul Harvey, a menționat această metodă unică de ameliorare a durerii articulare.

A câștigat rapid interes și recunoaștere și acum alți mii de oameni au pretins a avea succes cu această tactică. Se revărsau mesaje la postul de radio despre ușurarea pe care o experimentaseră oamenii cu această rețetă cu stafide și gin.

Desigur, unii rămân sceptici în continuare și o simplă căutare pe internet vă va arăta pe mulți care au avut succes cu rețeta și mulți care nu. Singura modalitate de a ști cu adevărat este să încercați singuri!

Deci, ce presupune mai exact o rețetă de stafide înmuiate în gin? Dacă ai ghicit gin și stafide, ai dreptate! Contează raportul dintre ingrediente și metoda de înmuiere.

Consultați rețeta de mai jos pentru detalii. Din fericire pentru toată lumea, rețeta este la fel de simplă pe cât pare.

Rețetă de stafide înmuiate în gin

  • Goliți 1 cutie de stafide albe sau aurii uscate într-un recipient (nu înlocuiți alte tipuri de stafide, proprietățile stafidei aurii sunt importante).
  • Se toarnă peste niște gin, doar cât să acopere toate stafidele.
  • Acoperiți recipientul și păstrați-l în frigider timp de 7-10 zile, sau atâta timp cât este necesar pentru ca ginul să se absoarbă complet

Vezi și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Regula generală este de 9-10 stafide pe zi, deși unele surse sugerează să faceți acest lucru de două ori pe zi în primele câteva săptămâni și apoi să coborâți până la cele 10 zilnice.

Deși este posibil să găsiți rețete variate pe internet, ideea generală și baza rețetelor sunt întotdeauna aceleași.

Bineînțeles, internetul are o mulțime de videoclipuri pe care le puteți viziona.

Acest videoclip de pe YouTube arată întreg procesul în acțiune.

Dar stafidele îmbibate cu gin ajută efectiv la reducerea durerii?

Pentru a ști ce se află în spatele acestui remediu, va trebui să aprofundăm puțin. Ce proprietăți atât de speciale au ginul și stafidele aurii?

Atât ginul, cât și stafidele aurii au unele beneficii mari pentru sănătate. De la antioxidanți la efecte medicinale, veți vedea rapid de ce acest combo creează un instrument potențial eficient de ameliorare a durerii.

Se susține, de asemenea, că alcoolul din gin ajută la extragerea beneficiilor de stafide pentru sănătate. După ce citiți mai jos beneficiile extinse ale stafidelor, veți vedea de ce este o tehnică excelentă.

Beneficiile pentru sănătate ale stafidelor aurii

Denumirea corectă pentru stafidele aurii este „stafide sultane”. Își primesc numele datorită culorii lor albe și / sau galbene. Aceste stafide provin din strugurii Sultana sau „albi”. Nu au semințe și au fost inițial importate în lumea vorbitoare de limbă engleză din Imperiul Otoman.

Stafidele aurii sunt cunoscute ca având o mulțime de proprietăți benefice atunci când vine vorba de sănătate și medicină. Pentru început, strugurii sultana și stafidele sunt foarte bogate în antioxidanți și fitonutrienți. Antioxidanții și fitonutrienții sunt necesari pentru scăderea riscului de boli, lupta împotriva cancerului și combaterea radicalilor liberi.

Stafidele aurii au vitamine și minerale esențiale

De asemenea, conțin un pumn de vitamine: veți găsi fier, vitaminele A, B, C, seleniu și puține fibre, sunt sărace în grăsimi și bogate în energie. Deci aveți suficiente motive pentru a mânca aceste stafide și goale.

Stafidele aurii au acizi care ameliorează durerea și beneficii antiinflamatorii

Alternative Daily afirmă că ele conțin și „acid ferulic, acid gentisic și acid salicilic”, care se știe că sunt analgezice. În plus, au potasiu și calciu, iar oasele și sănătatea sunt pe drumul cel bun.

Un alt bonus al stafidelor aurii este că acestea sunt tratate cu dioxid de sulf, ceea ce ajută la controlul procesului de rumenire. După ce au fost uscate la cuptor sau cu flacără, sulfurile sunt încă lăsate pe struguri și se spune că oferă beneficii antiinflamatorii.

Sulful este de fapt un ingredient obișnuit în multe alte tratamente pentru artrită, cum ar fi usturoiul, băile de sare epsom și înmuierea în izvoare naturale de sulf. Deci, desigur, nu este de mirare că aceste stafide au apărut în conversațiile despre ameliorarea artritei.

Fructele de ienupăr și ginul

În timp ce rețetele de gin din întreaga lume variază foarte mult, toate au un lucru în comun: fructele de ienupăr. Ginul își obține aroma distinctă din aceste fructe de pădure mici.

Vezi și: Cele mai bune mărci de oțet de mere de pe piață 

Beneficiile pentru sănătate ale fructelor de ienupăr

Fructele de ienupăr nu sunt de fapt fructe propriu-zise. Acestea sunt conul de sămânță feminin al speciei de ienupăr. Conul în sine are de fapt un aspect asemănător fructelor de pădure, de unde și numele. Se crede că fructele de ienupăr au provenit din Grecia, dar au fost găsite și în numeroase morminte egiptene antice.

În Grecia au fost folosite mult timp ca medicamente sau pentru a crește rezistența fizică a sportivilor olimpici. Boabele de ienupăr au fost, de asemenea, folosite mult timp drept condimente în bucătăria europeană și sunt distilate împreună cu alte produse botanice pentru a conferi ginului aroma sa unică.

Boabele de ienupăr conțin proprietăți medicinale și de vindecare

Ienupărul este folosit în medicină de ceva timp. S-a spus că arderea ramurilor purifică aerul din jurul tău. Ienupărul a fost, de asemenea, folosit pentru pansarea rănilor și ameliorarea altor afecțiuni ale corpului. Puteți citi mai multe despre beneficiile și proprietățile de ienupăr aici.

Dar alcoolul?

Alcoolul, în general, a fost folosit de mult timp, uneori chiar împotriva recomandărilor medicului, ca medicament pentru ameliorarea durerii. În timp ce consumul intens de alcool este întotdeauna dăunător, un studiu din Marea Britanie a constatat că „consumul de alcool este asociat cu niveluri mai mici de incapacitate la pacienții cu durere”.

După cum s-a menționat anterior, se susține că alcoolul din gin ajută la extragerea beneficiilor de stafide pentru sănătate.

Aceasta este o veste uimitoare dacă ești deschis la idei ”noi”. Vestea și mai bună este că aceste stafide înmuiate în gin nu te vor îmbăta. Dacă luați cantitatea recomandată de 9-10 pe zi, veți primi doar o picătură de alcool în acea porție.

Efectul Placebo

Cred că este de datoria mea să discut despre posibilitatea că stafidele îmbibate cu gin ar putea să nu funcționeze deloc pentru ameliorarea durerii artritice. Există pe tot internetul povești despre acest remediu de casă care funcționează pentru unii oameni și nu pentru alții.

Efectul placebo ar putea fi în joc aici. Dacă sunteți un pacient cu artrită, căutați cu disperare ameliorarea durerii și auziți de la o sursă de încredere că stafidele înmuiate în gin își fac treaba, veți fi foarte încântați de asta.

Potrivit Progressive Health, studiile au arătat că, dacă vă simțiți puternic încrezător în legătură cu un medicament înainte de a-l lua, atunci corpul dumneavoastră ar putea elibera endorfine care sunt analgezice naturale.

Deci, medicamentul este cel care aduce ameliorarea? Sau este sentimentul tău puternic față de speranța de ușurare a medicamentelor? În cazul stafidelor îmbibate în gin, acestea nu sunt încă sigure. Nu au existat încă suficiente studii pentru a demonstra acest lucru.

Dacă suferiți de dureri artritice, aș spune că nu poate fi rău să încercați – aflați singuri.

Vezi și: Cele mai bune probiotice pentru sănătatea vaginală

Alte remedii pentru artrită

În cazul în care încă nu sunteți sigur dacă stafidele îmbibate cu gin ajută cu adevărat la reducerea durerii și simțiți că tratamentul nu este pentru dvs., există și alte tactici care vă pot ușura durerile.

Studiile au arătat o legătură între nutriție și durere. Glutenul este cunoscut ca fiind un responsabil major. Uneori, intoleranța la gluten poate părea o modă, dar din ce în ce mai multe studii arată efectele negative pe care le poate avea asupra unor persoane, în special a celor cu probleme autoimune.

Potrivit Alternative Daily, glutenul poate provoca „răspunsuri autoimune atunci când corpul începe să-și atace propriile țesuturi”. Cartofii și ardeii sunt, de asemenea, remarcați ca o posibilă cauză a artritei autoimune.

Acest articol afirmă, de asemenea, importanța încorporării carbohidraților pentru a ajuta la articulațiile sănătoase. Pentru unii bolnavi, alegerea unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați nu oferă organismului glucoza de care are nevoie pentru sănătatea articulațiilor. Adăugarea de carbohidrați, cum ar fi cartofii dulci sau orezul, vă poate ajuta să furnizați glucoză sănătoasă pentru articulații.

Adăugarea de vitamine specifice, cum ar fi K2, magneziu, vitamina D și vitamina C, poate fi, de asemenea, utilă pentru durerile artritice. Desigur, o dietă corectă în general este o idee excelentă pentru starea de sănătate. Mereu sunt surprinsă să văd schimbările în felul în care mă simt atunci când îmi mențin nutriția ca prioritate.

Deci, stafidele îmbibate cu gin ajută cu adevărat la reducerea durerii?

Unii spun da, alții spun nu. Cred că dovada este în budincă. Chiar dacă ameliorează durerea sau nu, obțineți totuși beneficii mari pentru sănătate din stafidele înmuiate în gin sau doar din stafide și struguri în general.

Mi-ar plăcea să aud dacă cineva încearcă să pună la încercare această veche poveste. Dacă sunteți interesat să încercați stafide înmuiate în gin, încercați rețeta din acest articol sau comandați online.

Sau dacă ați găsit un remediu alternativ sau natural pentru durerea artritică pe care doriți să îl împărtășiți, mi-ar plăcea să aud despre asta.

Citește și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc