Rețetă de suc pentru curățarea rinichilor

Pahare cu suc verde si legume vazute de sus.

De mult am fost un fan al curățării corpului meu din interior spre exterior. Dacă mă simt vreodată slăbită, obosită sau, în general, descurajată, încerc mereu să-mi resetez corpul cu un fel de curățare. Totul a început când aveam 20 de ani și am fost afectată de infecții ale tractului urinar și, în cele din urmă, de câteva crize de pietre la rinichi.

Într-o zi, în sfârșit am decis să-mi dau seama de ce rinichii mei păreau să mă dezamăgească. După ce am aruncat o privire asupra stilului meu de viață și a dietei mele, mi-am dat seama că mâncarea nesănătoasă pe care o puneam în corpul meu probabil că nu se prelucra cu ușurință. Am făcut câteva cercetări și am constatat că aș putea să dau rinichilor o „repornire” și pur și simplu mi-am curățat sistemul și am fost conștientă de a face alegeri mai bune în viitor.

Noțiuni de bază „Detox”

Scopul unei „curățări” este de a scăpa corpul de toxine și obiceiuri dăunătoare care ar putea să vă îmbolnăvească sau să vă îngreuneze. Interesant este că organismul tău are deja propriul său sistem de detoxifiere.

Acest sistem include trei dintre organele tale vitale:

 • Ficat
 • Colon
 • Rinichi

Aceste organe acționează ca sistemul tău intern de detoxifiere. Ficatul tău este un sistem de filtrare, care acționează pentru a preveni pătrunderea în sânge a toxinelor dăunătoare din alimentele și mediul tău. Rinichii și colonul lucrează pentru a filtra toxinele invazive din fluxul sanguin sub formă de urină și mișcări intestinale.

Pentru a vă „curăța” corpul, trebuie să vă asigurați că aceste trei organe vitale sunt în perfectă funcționare. Ca persoană cu antecedente de boli de rinichi, mi-ar plăcea să mă concentrez în mod special pe cum să-i „curăț” pentru o sănătate optimă.

Ce fac rinichii tăi?

Rinichii fac parte integrantă din sistemele de eliminare a deșeurilor din corp. Potrivit Healthline, unele dintre funcțiile principale ale rinichilor dvs. includ:

 • Eliminarea deșeurilor
 • Echilibrarea nivelului apei
 • Reglarea tensiunii arteriale
 • Reglarea globulelor roșii din sânge
 • Reglarea acidului

Excreția deșeurilor

În timp ce ați putea face tot posibilul pentru a păstra toxinele departe de viața și corpul vostru, este inevitabil ca acestea să apară. Acestea sunt și mai evidente în viața celor care practică obiceiuri dăunătoare, cum ar fi consumul de alimente procesate, consumul excesiv de zahăr, utilizarea produselor pe bază de substanțe chimice sau expunerea la alte toxine de mediu. Din fericire, rinichii tăi sunt acolo pentru a filtra aceste toxine dăunătoare pentru noi.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Echilibrarea nivelurilor de apă

Corpurile noastre trebuie să acorde o atenție suplimentară cantității de apă din sângele nostru. Cantitatea de apă din corpul dvs. se poate schimba cu ușurință din cauza unor factori precum consumul de cantități excesive de sare, transpirații sau deshidratare. Rinichii noștri au sarcina foarte importantă de a ne regla nivelul apei pentru a menține homeostazia.

Următorul videoclip YouTube oferă o explicație rapidă și amănunțită a modului în care rinichii ajută la menținerea echilibrată a cantității de apă din corpul nostru.

Reglarea tensiunii arteriale

Rinichii dvs. fac, de asemenea, treaba extrem de importantă de reglare a tensiunii arteriale. În acest post, How Stuff Works explică implicarea complicată a rinichilor în reglementarea acestui proces. Pentru a simplifica, tensiunea arterială depinde de următoarele condiții:

 • Puterea la care inima ta se contractă
 • Nivelul la care arterele și arteriolele se constrâng
 • Volumul sângelui care circulă
 • Rinichii vă influențează tensiunea arterială:
 • Ajutând arterele și venele să se restrângă
 • Crescând volumul de sânge circulat

Dacă doriți cu adevărat să intrați în specificul științific, aș sugera să citiți articolul pe care tocmai l-am menționat mai sus. Pe scurt, rinichii joacă un rol major în menținerea tensiunii arteriale sănătoase și a funcționării inimii. Sunt deosebit de importanți atunci când apar leziuni traumatice, deoarece aceștia trebuie să ajute la menținerea tensiunii arteriale și la conservarea pierderilor de lichide.

Reglarea globulelor roșii

Dacă rinichii nu primesc suficient oxigen, ei trimit hormonul eritropoietina care vă stimulează măduva osoasă pentru a crea mai multe globule roșii din sânge – tipul de celule care transportă oxigenul. De exemplu, rinichii pot avea niveluri scăzute de oxigen dacă aveți anemie.

Anemia este o lipsă de celule roșii din sânge în corpul dumneavoastră, provocând lipsa de oxigen în organele vitale. Din fericire, rinichii noștri sunt acolo pentru a ajuta la producerea mai multor acele celule mereu importante.

Trei cani cu sucuri verzi si paie de baut.

Reglarea acidului

Alimentele pe care le consumi pot crește acidul din corpul tău sau îl pot neutraliza. Acest videoclip oferă o descriere excelentă a modului în care rinichii reglează acizii din corpul dumneavoastră. Aveți receptori care determină pH-ul corpului și declanșează acțiunea dacă este prea mare sau scăzut.

Rinichii vă ajută să vă ajustați pH-ul prin eliminarea acidului sub formă de ioni de hidrogen. Ionii de hidrogen vă reglează sângele atunci când este prea acid sau într-o stare de „pH scăzut”.

Potrivit Bottom Line Inc, „Echilibrul pH-ului corpului influențează puternic riscul de osteoporoză, sarcopenie (pierderea mușchilor), fracturi și formare de calculi renali – și posibil diabet, hipertensiune arterială, boli de inimă, probleme tiroidiene, cancer și alte afecțiuni insidioase.”.

Cum vă puteți ajuta rinichii

După cum puteți vedea, rinichii au câteva roluri destul de importante în corpul nostru. Având în vedere acest lucru, doriți să vă ajutați rinichii să funcționeze pentru a evita insuficiența renală sau afecțiunile renale cronice. Deci, cum faci asta?

Clinica Cleveland ne oferă „7 secrete pentru sănătatea rinichilor”:

 • Bea multă apă
 • Mănâncă alimente sănătoase
 • Fă sport regulat
 • Nu exagerați cu ierburi și suplimente
 • Renunță la fumat
 • Limitați consumul de medicamente fără prescripție medicală
 • Faceți-vă timp pentru screening-ul rinichilor dacă aveți alte afecțiuni, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea arterială

Probabil nu sunteți surprinși să vedeți aceleași sugestii pe care le încurajez pentru toate afecțiunile și condițiile. Soluția pentru o viață lungă și un corp sănătos este simplă – tratați-vă bine corpul și vă va întoarce favoarea.

Astăzi vreau să mă concentrez totuși pe consumul de alimente sănătoase. Așa cum spun mereu, ești ceea ce mănânci. În timp ce pot continua să promovez consumul de cantități adecvate de fructe și legume în dieta dvs., știu că sfatul nu ajunge la unele persoane.

Indiferent de motiv, indiferent că nu vă plac verdețurile sau simțiți că viața este prea agitată, există modalități de a introduce alimente sănătoase în sistemul dvs. rapid și ușor. Cu câțiva ani în urmă, sucurile au devenit o tendință populară. Dacă te uiți mai atent, vei vedea că s-a întâmplat dintr-un motiv.

Vezi și: Cele mai bune suplimente cu colagen

Sucuri pentru sănătatea rinichilor

Pahar cu suc verde natural.

Sucul este un mod uimitor de a vă optimiza sănătatea. Joe, creatorul din spatele filmului „Fat, Sick & Nearly Dead”, ne spune de ce sucurile sunt „un instrument important pentru o sănătate bună”.

 • Reducerea aportului de calorii fără a vă priva de nutrienți
 • Promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase
 • Mod delicios (și unic!) de a consuma produsele proaspete
 • Îți umple corpul cu micronutrienți

Potrivit lui Joe, stoarcerea la rece oferă organismului o metodă mai rapidă și mai eficientă de absorbție a tuturor substanțelor nutritive uimitoare găsite în mod natural în fructe și legume. Enzimele digestive se pot bloca în construcția complexă a fructelor și legumelor întregi, dar stoarcerea oferă o modalitate de a accesa aceste enzime împreună cu celelalte vitamine, minerale și fitonutrienți.

Dacă ești ca soțul meu și îți este greu să îți mănânci fructele și verdeața într-o singură bucată, sucurile sunt o modalitate excelentă de a crește consumul de alimente pe bază de plante.

Deci, ce legătură are asta cu curățarea rinichilor? Ei bine, anumite fructe, legume, vitamine și minerale vă vor ajuta în mod direct să vă funcționeze mai bine rinichii. Consumând în mod conștient mai multe dintre aceste ingrediente, vă influențați direct calitatea funcției renale!

Potrivit lui “Young and Raw”, unele semne că rinichii ar putea avea nevoie de o curățare includ:

 • Sentimente crescute de oboseală
 • Durere în zona rinichilor după ce ați mâncat anumite alimente sau procesate
 • Probleme ale pielii, cum ar fi eczeme, acnee sau erupții cutanate
 • Stare de spirit proastă
 • Istoria problemelor cu pietre la rinichi
 • Creșterea în greutate și balonarea
 • Probleme ale vezicii urinare sau infecții ale tractului urinar

Desigur, va trebui să fiți verificat de către medicul dumneavoastră pentru a exclude orice problemă gravă, dar dacă aveți analizele bune, puteți planifica o curățare anuală sau bianuală ca metodă de prevenire. Oricine poate profita de beneficiile unei curățări a rinichilor, chiar dacă aveți o sănătate aparent bună.

Dacă nu aveți un storcător la rece, vă sugerez să împrumutați unul de la un prieten sau să cumpărați unul online dacă doriți să obțineți continuu avantajele uimitoare ale sucului.

Vezi și: Cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Rețeta pentru curățarea rinichilor

Sucuri si cuvantul "Detox" scris din fructe si legume.

Înainte de a vă împărtăși o rețetă uimitoare de curățare a rinichilor, vreau să vă subliniez din nou că trebuie să vă adresați întotdeauna medicului dumneavoastră sau unui dietetician înregistrat înainte de a încerca modificări ale dietei, mai ales dacă aveți afecțiuni preexistente sau luați în prezent medicamente.

Încercați această rețetă de detoxifiere și spuneți-mi ce părere aveți! Ingredientele sunt:

 • 1 castravete
 • 2 capete de salată romană
 • 2 piersici
 • 2 lămâi decojite
 • 3 portocale decojite
 • 5 tulpini de kale
 • 1 măr
 • 1 bucată mică de ghimbir

Pur și simplu amestecați toate ingredientele și consumați sucul cât mai curând posibil. Fiecare ingredient din acest suc joacă un rol important în funcția sănătoasă a rinichilor și a ficatului.

Castravetele este bogat în vitamine B, apă, electroliți, siliciu și sulf. Aceste ingrediente ajută la hidratarea și sănătatea rinichilor, a pielii, a ficatului și a sistemului imunitar.

Merele au cantitati mari de flavonoide si vitamina C. Ambele acești compuși acționează ca antioxidanți pentru a lupta împotriva radicalilor liberi care distrug celulele corpului. Dacă aveți obiceiul de a mânca alimente procesate, sucul acestor mere vă poate readuce cu adevărat pe drumul cel bun.

Salata romană este un ingredient excelent pentru această rețetă, deoarece este săracă în calorii și are o cantitate bună de anumite vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele C, K și potasiu. Romaine este, de asemenea, un aliment alcalin, ceea ce înseamnă că nu este foarte acid, deci ajută la curățarea corpului mai repede.

Lămâia este antiinflamatoare și diuretică naturală, ceea ce înseamnă că ajută la promovarea producției de urină, făcându-o o modalitate excelentă de a ajuta la spălarea ficatului și a rinichilor.

Kale este un alt superaliment uimitor care a ajuns la modă în ultimii ani; pentru un motiv întemeiat. Kale este bogat în vitamine și minerale importante și este, de asemenea, bogat în fibre și sărac în grăsimi și calorii.

În timp ce majoritatea ingredientelor din această rețetă, în special piersicile și varza, sunt bogate în vitamine și minerale, adăugarea de ghimbir ajută corpul să le absoarbă mai bine.

Această rețetă de curățare a rinichilor va face minuni pentru sănătatea rinichilor și a întregului corp. Dacă sunteți un pic ezitant în a încerca stoarcerea, am să vă încurajez să includeți chiar și doar 240 – 250 ml de suc în fiecare zi, timp de două săptămâni și a vedea dacă observați orice diferență în modul în care arătați și vă simțiți.

Curățarea corpului cu astfel de alimente sănătoase vă va oferi cu siguranță o schimbare uimitoare a sănătății și a vitalității.

Gânduri finale

Deci ce crezi? Veți da acestei rețete o șansă? Așa cum am discutat, rinichii joaca un rol important in sănătatea și buna funcționare a corpului. Responsabilitățile lor includ:

 • Eliminarea deșeurilor
 • Echilibrarea nivelului apei
 • Reglarea tensiunii arteriale
 • Reglarea globulelor roșii din sânge
 • Reglarea acidului

Asigurarea faptului că rinichii sunt bine protejați vă va pregăti pentru o sănătate pe termen lung. Chiar și doar o curățare anuală cu suc poate ajuta la prevenirea și tratamentul problemelor renale.

Aveți alte rețete de curățare a rinichilor pe care doriți să le împărtășiți? Vă rog să-mi spuneți despre ele în comentariile de mai jos!

Citește și: Cele mai bune suplimente și pilule cu leptină

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc