Cum să vă curățați rinichii în mod natural cu alimente și plante medicinale

Diverse alimente pe o masa.

Curățarea și detoxifierea sunt cuvinte la modă în lumea sănătății și a nutriției din zilele noastre. Știai că rinichii tăi oferă un serviciu de „detoxifiere” organismului tău 24 de ore pe zi, în fiecare zi pentru întreaga ta viață? Împreună cu ficatul, ei fac o treabă mai bună la extragerea și îndepărtarea toxinelor decât o poate face vreodată orice suc făcut în casă.

Rareori recunoaștem toată munca grea pe care o fac rinichii noștri, până când aceștia nu încetează să funcționeze la fel de bine. Atunci avem probleme. Nu-i lăsați să ajungă în acel moment; există câteva modalități ușoare de a vă menține rinichii sănătoși. Citiți mai departe pentru a descoperi cum să vă curățați rinichii în mod natural cu aceste alimente și ierburi.

Cum funcționează rinichii

Rinichii tăi sunt o pereche de organe în formă de fasole, situate în apropierea mijlocului spatelui – câte una pe fiecare parte a coloanei vertebrale. Treaba lor este să-ți filtreze sângele. Rinichii tăi elimină toxinele și deșeurile din sânge, echilibrează fluidele corporale și formează urină. Toate produsele reziduale și excesul de apă devin urină, care apoi se deplasează în vezică prin uretere. (sursă)

De ce ar trebui să faceți o curățare a rinichilor?

Dacă rinichii dvs. încep să aibă probleme și nu funcționează în mod optim, deșeurile se vor acumula în corpul dvs., provocând daune în întregul sistem. (sursă) „Curățarea” rinichilor este doar un cuvânt cheie – de fapt nu este posibil și nici necesar să vă curățați rinichii. Dacă rinichii dvs. funcționează cu adevărat defectuos, veți afla despre asta și un program de „detoxifiere” la domiciliu nu vă va ajuta – trebuie să fiți în spital.

Cu toate acestea, există unele afecțiuni minore care ne pot împiedica funcționarea rinichilor și a sistemului urinar fără a le opri complet, de ex. pietre la rinichi, acumularea de calciu și citrat, deshidratare, hipertensiune și infecții ale tractului urinar pentru a numi doar câteva. Există câteva măsuri pe care le putem face pentru a le preveni, indiferent dacă doriți să le numiți „curățare” sau doar ”obiceiuri sănătoase”, depinde de dvs.

Aproape toată lumea poate beneficia de obiceiuri sănătoase în ceea ce privește rinichii. Chiar dacă aveți deja o stare bună de sănătate, aceasta va ajuta la prevenirea dezvoltării unor afecțiuni în viitor. (sursă)

Simptomele problemelor renale

Dacă aveți o problemă cu rinichii, simptomele pe care le veți experimenta depind de natura exactă a bolii – indiferent dacă este o infecție, o piatră sau ceva mai grav. Unele semne care trebuie avute în vedere includ:

  • Dificultate de concentrare
  • Stare letargică
  • Creșterea urinării
  • Dureri abdominale sau lombare
  • Greață
  • Urină închisă la culoare
  • Arsură sau urinare dureroasă

Vezi și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Cum să vă curățați rinichii în mod natural cu aceste alimente și plante medicinale

Apă

Să începem cu elementele de bază, apa este una dintre cele mai importante băuturi pentru rinichii sănătoși. Ar trebui să consumați pe tot parcursul zilei cel puțin 8 căni pentru a preveni pietrele la rinichi. Consumul de multă apă ajută la diluarea substanțelor care formează pietre la rinichi și elimină bacteriile din căile urinare. (sursă)

Suc de afine

Extractul de afine se găsește adesea în medicamentele comerciale pentru sănătatea rinichilor și a urinei. Un studiu din BJU International a constatat că consumul de suc de afine poate reduce formarea de pietre la rinichi. Funcționează prin scăderea nivelului de oxalat de calciu și fosfat – principalele substanțe care alcătuiesc pietrele la rinichi. (sursă)

Fructe citrice

Acidul citric care se găsește în lămâi, lime, portocale și grapefruit ajută la dizolvarea pietrelor mici la rinichi. Sucul de lămâie și lime, fiind cel mai acid (și, prin urmare, cel mai puțin gustos) oferă cele mai bune rezultate. (sursă)

Pește bogat în acizi grași Omega-3

Un studiu a constatat că aportul alimentar de acizi grași omega-3 a avut un efect protector asupra rinichilor. Alimentele bogate în omega-3 includ somon, macrou, hering și sardine. (sursă)

Pepene verde

Pepenele verde conține multă apă, îndeplinind punctul nr. 1 și poate acționa și ca diuretic: crește cantitatea de urină și elimină mai multe deșeuri din organism. (sursă)

Semințe de dovleac

Magneziul din semințele de dovleac poate ajuta la controlul tensiunii arteriale. Creșterea tensiunii poate provoca leziuni la rinichi. Semințele de dovleac au fost folosite ca supliment alternativ pentru tratarea iritației vezicii urinare și a infecțiilor renale, totuși nu există dovezi suficiente pentru a susține acest lucru.

Se sugerează că semințele de dovleac au compuși care determină o creștere a urinării, ajutând la ameliorarea disconfortului vezicii urinare. (sursă)

Vezi și: Cele mai bune suplimente cu colagen

Ghimbir

Condimentul ghimbir provine din rădăcina plantei. Există unele dovezi că ghimbirul poate proteja rinichii de deteriorarea toxinelor provenite de exemplu din alcool sau chimioterapie. (sursă)

Chanca Piedra

Chanca Piedra este o plantă. Numele în spaniolă înseamnă „ruptură de piatră”, deoarece a fost folosită de-a lungul istoriei pentru sănătatea rinichilor de către sud-americani. (sursă) Unele cercetări sugerează că după utilizarea terapiei convenționale cu unde de șoc pentru a sparge pietrele la rinichi, chanca piedra ajută corpul să le elimine dacă sunt situate mai jos în tractul urinar. (sursă)

Hortensia

Din nou, dovezile științifice sunt cuprinzătoare, dar hortensia a fost utilizată în medicina populară nativă americană pentru tratarea calculilor renali. Se presupune că substanțele din hortensie pot determina creșterea cantității de urină. (sursă)

Uva Ursi

Frunzele plantei uva ursi sunt utilizate în remedii tradiționale pentru afecțiunile tractului urinar, inclusiv infecții ale rinichilor, vezicii urinare și uretrei, inflamații ale tractului urinar, urinare crescută sau dureroasă și exces de acid uric. Dovezile sunt insuficiente, dar se teoretizează că uva ursa poate reduce bacteriile din urină și are efecte antiinflamatorii. (sursă)

Solidago

O altă medicină tradițională, solidago (floarea boierească, splinăriță sau vargă de aur) a fost folosită istoric pentru tratarea sistemului urinar. Dovezile sunt insuficiente, dar se sugerează că are proprietăți antiinflamatorii și acționează ca un diuretic. (sursă)

Vezi și: Cele mai bune 5 produse anti escare

Păpădie

Păpădia este o plantă folosită în mod tradițional pentru a preveni infecțiile tractului urinar. Nu există suficiente dovezi științifice pentru a determina dacă sunt sau nu eficiente. Poate crește producția de urină și reduce inflamația. Puteți prepara un ceai folosind orice parte proaspătă sau uscată a plantei de păpădie. (sursă)

Urzică

Urzica este o plantă utilizată în mod tradițional pentru problemele de urinare. Frunza de urzică a fost folosită ca diuretic în Grecia antică. Dovezile științifice nu sunt suficiente pentru a determina dacă este sau nu eficace, dar a fost asociată cu tratamentul urinării nocturne, urinare prea frecventă, urinare dureroasă, incapacitate de a urina și vezică iritabilă.

Se presupune că urzica conține compuși care scad inflamația și cresc cantitatea de urină. Puteți face ceai de urzică prin înmuierea urzicilor proaspete sau uscate în apă fierbinte. (sursă)

Patrunjel

Patrunjelul este o plantă folosită în mod tradițional pentru tratarea infecțiilor tractului urinar (ITU), pietrelor la rinichi și creșterea producției de urină. Îl puteți folosi ca garnitură sau pentru a prepara ceai de pătrunjel. (sursă)

Fructe de ienupăr

Ienupărul este un copac – fructele de pădure sunt folosite pentru a face remedii tradiționale. Dovezile sunt insuficiente, dar au fost utilizate pentru tratarea infecțiilor tractului urinar și a pietrelor la rinichi și vezică. Se afirmă că fructele de ienupăr conțin substanțe chimice care scad inflamația, combat bacteriile și cresc urinarea. (sursă)

Precauții

Dacă sunteți îngrijorat de sănătatea rinichilor, vă rugăm să luați legătura cu un specialist. Dacă aveți boli de rinichi, NU utilizați remediile de mai sus deoarece cerințele dvs. alimentare trebuie să fie restricționate pentru a preveni agravarea bolii.

Remediile și alimentele de mai sus pot interacționa cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă și condițiile de sănătate în curs de desfășurare. Vă recomand să le utilizați numai dacă rinichii dvs. sunt în stare bună de sănătate, ca un stimul ocazional.

Concluzie

Îmi place să folosesc alimentele de mai sus când simt că apare o infecție a tractului urinar sau de câte ori îmi amintesc pentru a preveni calculii renali (din fericire nu le-am avut încă). Remediile pe bază de plante nu au multe dovezi care să le susțină, astfel încât prefer să nu le folosesc, deoarece dozele și efectele secundare nu au fost pe deplin determinate.

Citește și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc