Funcționează uleiul de vitamina E pentru repararea cicatricilor provocate de acnee?

Ulei din vitamina E pus cu pipeta intr-o sticluta.

Nu încerc să mă laud, dar primesc complimente cu privire la pielea mea destul de des. Motivul pentru care vreau să împărtășesc acest lucru este că, dacă ai fi văzut poze cu mine când aveam aproximativ 14 ani, nu ai crede niciodată că sunt aceeași persoană.

Cicatricile acneice au început să mă chinuie imediat după ce am absolvit liceul. De-a lungul adolescenței, nu m-am putut opri din a umbla frecvent la coșuri. Mama m-a avertizat că va produce cicatrici, dar nu am ascultat-o. Am vrut doar ca acneea mea să dispară și făcând asta mi-a dat o mulțumire pe moment. Totuși, sub suprafață, se întâmpla ceva diferit.

Cicatricile mele au devenit atât de rele la facultate încât am fost prea jenată să-mi arăt fața în clasă câteva zile. Din fericire, o prietenă de-ale mele a spus că s-a luptat cu aceeași problemă, dar a aflat că poți folosi ulei de vitamina E pentru cicatrici. Chiar nu am crezut-o, dar dovada se vedea chiar pe chipul ei.

Pe scurt, am încercat să folosesc ulei de vitamina E și pentru cicatricile provocate de acnee. Curioși care a fost rezultatul? Citiți mai departe pentru a afla. Permiteți-mi să vă spun cum se dezvoltă aceste nesuferite de coșuri în primul rând.

Ce este acneea?

Potrivit Clinicii Mayo, „acneea apare atunci când foliculii de păr se înfundă cu ulei și celule moarte ale pielii”. Foliculii de păr sunt conectați la glande uleioase. Glandele uleioase produc o substanță uleioasă numită sebum, care lubrifiază pielea și părul. Sebumul se deplasează de-a lungul părului și iese prin deschiderea foliculilor de păr și pe suprafața pielii.

Dacă corpul dumneavoastră creează un exces de ulei și aveți o multitudine de celule moarte ale pielii, cele două pot bloca foliculii de păr. Odată ce apare un blocaj, bacteriile pot pătrunde și se pot multiplica, provocând roșeață și inflamație – cunoscută și sub numele de coș.

Probabil știți că riscul de acnee crește semnificativ în timpul adolescenței. De ce se întâmplă exact acest lucru? Întrebați-vă hormonii.

Clinica Mayo ne spune că hormonii numiți „androgeni” cresc atunci când băieții și fetele tinere trec prin pubertate. Nivelul ridicat de androgeni face ca glandele sebacee să crească și să producă mai mult din acea substanță uleioasă – sebumul.

Hormonii intră în joc și în timpul sarcinii sau când se utilizează contraceptive orale. De parcă a fi însărcinată nu este suficient de greu! Ah și nu uitați de menopauză, adăugați la ea și acnee hormonală.

Cum să scăpați de cicatricile acneice

Dacă arăți și te simți ca mine în facultate, stând în casă cu fața plină de cicatrici penibile de la acnee, nu-ți face griji. Există metode care te pot ajuta să diminuezi problema.

Unul dintre cele mai populare produse care apar atunci când se cercetează tratamente la domiciliu pentru cicatricile acneei este uleiul de vitamina E. Scopul articolului de astăzi se bazează în principal pe modul de utilizare a uleiului de vitamina E pentru cicatricile acneei.

Vezi și: Cele mai bune probiotice pentru piele sensibilă şi acnee

Ulei de vitamina E pentru cicatricile acneei

Uleiul de vitamina E este un subiect extrem de dezbătut în lumea sănătății și a medicinii. Vreau să examinați aceste informații cu prudență și să vă consultați întotdeauna medicul înainte de a utiliza orice formă de suplimentare.

Vitamina E are câteva beneficii uimitoare. Potrivit WebMD, aceste beneficii includ, dar nu se limitează la:

Prevenirea bolilor de inimă, a vaselor de sânge, a arterelor întărite, a durerilor în piept, a durerilor la nivelul picioarelor datorate blocării arterelor și a tensiunii arteriale crescute

Tratarea complicațiilor de la diabet

Prevenirea cancerului, în special a cancerului pulmonar și oral la fumători, împreună cu cancerul colorectal, gastric, de prostată și pancreatic

 • Ajutarea bolilor cerebrale precum Alzheimer, demență, Parkinson, epilepsie etc.
 • Îmbunătățirea rezistenței, creșterea energiei, scăderea leziunilor musculare după exerciții
 • Tratarea pielii îmbătrânite, a arsurilor solare, a tulburărilor pielii și a efectelor chimioterapiei asupra pielii

Sincer, lista continuă și continuă. Vitamina E este evident o vitamină extrem de importantă. WebMD ne spune, de asemenea, că vitamina E este necesară pentru funcționarea corectă a multor organe ale corpului. Este, de asemenea, un antioxidant. Antioxidanții sunt extrem de importanți, deoarece ajută la prevenirea deteriorării celulelor.

Cum ajută vitamina E la repararea cicatricilor acneei?

Deci, ce legătură are asta cu tratarea cicatricilor acneice? Acest articol oferă o imagine de ansamblu excelentă asupra beneficiilor vitaminei E pentru pielea ta. Aceste beneficii includ:

 • Reglarea producției de proteine ​​ale pielii precum colagen și elastină
 • Menținerea sănătății pielii prin neutralizarea radicalilor liberi care afectează foliculii pielii și cresc formarea de keratină
 • Ajută la luminarea cicatricilor și petelor întunecate de pe piele
 • Promovează repararea țesuturilor

Pe scurt, vitamina E vă ajută să vă reparați pielea și să o protejați de daunele continue. Transformarea cicatricilor acneice nu se va întâmpla peste noapte, dar cu o utilizare continuă și consecventă, ar trebui să observați efecte vizibile în termen de aproximativ trei luni.

Controverse

Vestea proastă este că uleiul de vitamina E este controversat din cauza unor studii care au arătat efecte negative atunci când sunt luate în doze mari. De fapt, a fost efectuat un studiu în care peste 130.000 de persoane au luat vitamina E din diferite motive, dar cei care au luat doze mai mari au avut un risc mai mare de a muri. Acestea sunt niște informații destul de serioase.

Vitamina E din dieta ta

Vestea bună este că puteți absorbi beneficiile vitaminei E prin ingerarea acesteia prin alimente din dieta dumneavoastră.

Dr. Celeste Robb-Nicholson, redactor-șef al Harvard Women’s Health Watch, sugerează să „încercați să obțineți cea mai mare parte din vitamina E din alimente. Există dovezi puternice că dietele care conțin cantități mari de alimente bogate în vitamina E sunt bune pentru dvs.

Dacă nu sunteți sigur cât de mult obțineți din dieta dvs., luați în considerare administrarea unui supliment care nu conține mai mult de 150-200 UI pe zi. La acest nivel, administrarea vitaminei E încă se încadrează în rubrica „nu ar trebui să doară și ar putea ajuta”. ”.

WebMD listează aceste alimente care conțin vitamina E:

 • Uleiuri vegetale
 • Cereale
 • Carne
 • Păsări de curte
 • Ouă
 • Fructe
 • Legume
 • Ulei de germeni de grâu

WebMD are, de asemenea, o listă destul de extinsă a dozelor recomandate pentru fiecare afecțiune pe care ați putea încerca să o tratați. Consultați lista respectivă aici.

În timp ce ingerarea de vitamina E pe cale orală aduce beneficii masive, inclusiv prevenirea dezechilibrelor hormonale care provoacă acnee, administrarea topică este cea mai benefică pentru îndepărtarea cicatricilor acneei.

Vezi și: Cea mai bună pudră pentru piele uscată

Cum se utilizează ulei de vitamina E pentru acnee

Conform Progressive Health, doza zilnică maximă recomandată de vitamina E, administrată pe cale orală, este de 15 mg pe zi. A lua seleniu alături de capsulele de vitamina E vă poate ajuta corpul să-l absoarbă.

Cu toate acestea, pentru a trata acneea, veți dori să aplicați ulei de vitamina E direct pe zona afectată. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de o sticlă de ulei sau câteva capsule de vitamina E. Pur și simplu găuriți pentru a elibera uleiul pe piele.

Înainte de aplicare, asigurați-vă că aveți o față proaspăt curățată. Spălați cu un produs de curățare natural. Nu este nevoie să vă uscați fața, dar puteți face acest lucru dacă doriți.

Apoi, frecați uleiul pe zona afectată cu o minge de bumbac. Uleiul va fi absorbit în țesutul cicatricial. Lăsați uleiul să acționeze cel puțin 10 minute înainte de a-l clăti. De asemenea, puteți aplica uleiul, ștergeți orice exces și apoi lăsați-l să acționeze peste noapte.

Repetați această sarcină zilnic până când observați o îmbunătățire a aspectului cicatricilor. Voi fi sinceră, mi-au trebuit peste trei luni pentru a observa o diferență, dar a funcționat. Cicatricile mele s-au estompat semnificativ și, așa cum am spus, nu ați ști niciodată că am fost o fată tânără cu fața plină de coșuri în urmă cu mulți ani.

Prevenirea cicatricilor acneice în primul rând

Este de la sine înțeles că cel mai bun mod de a evita cicatricile acneei este de a preveni dezvoltarea lor în primul rând. Sunt sigură că știți că principalul vinovat este ruperea pielii de pe cosuri, dar există câteva modificări simple ale stilului de viață care vă pot diminua riscul de apariție a cicatricilor.

1. Stresul

A fi supus unor cantități mari de stres poate crește de fapt producția de sebum. Partea proastă este că stresul provoacă acnee, iar apoi acneea provoacă stres. Este un ciclu nesfârșit! Nu e de mirare că atât de multe femei în vârstă luptă în continuare împotriva acneei. Ca mamă sau femeie de afaceri, stresul este inevitabil și constant.

Pur și simplu acordându-ți ceva timp pentru tine sau participând la activități de ameliorare a stresului, poți reduce producția de ulei și, prin urmare, acneea.

2. Dieta

Dieta dvs. poate fi un alt jucător major în lumea acneei. De fapt, au fost făcute studii care arată cum glucidele și chiar și ciocolata poate crește producția de ulei și, prin urmare, acneea. Carbohidrații goi sunt pur și simplu alimente care vă cresc prea repede glicemia.

Știind acest lucru, veți dori să treceți la carbohidrații cu un indice glicemic scăzut. Acest lucru înseamnă pur și simplu că aceste alimente sunt procesate de corpul dvs. mai lent, evitând o creștere a nivelului zahărului din sânge.

3. Igiena facială

Ce faci pentru a avea grijă de fața ta în fiecare zi? Nu vorbesc doar despre o spălare nocturnă.

Vă atingeți constant fața? Ștergându-vă frecvent obraji sau zgâriind nasul, vă lasă bacterii pe față. Habar n-aveam cât de des îmi atingeam fața până nu am acordat atenție conștientă acestui obicei. Uneori este simplu să te corectezi, cum ar fi întreruperea obiceiului de a sta cu mâna pe bărbie când lucrezi.

De asemenea, veți dori să acordați atenție garderobei. Purtați aceeași pălărie zi de zi? A purta o pălărie, în special una murdară, poate prinde bacterii și murdărie pe piele, care, desigur, se vor scurge în porii tăi.

Asigurați-vă întotdeauna că vă curățați corect fața după un antrenament intens. Amestecarea transpirației cu producția crescută de ulei și celulele moarte ale pielii poate provoca o reacție și mai gravă. Din nou, aveți grijă cât de mult vă atingeți fața în timp ce vă aflați la sală. Punerea mâinilor pe echipament, apoi transpirația și apoi atingerea feței este o combinație proastă.

În sfârșit, partenerul dumneavoastră are păr facial semnificativ sau o barbă rezistentă? Dacă da, regimul său de îngrijire vă va afecta și fața dvs. Dacă petreceți mult timp cu un bărbos (!), asigurați-vă că își menține părul curat și hidratat.

El poate comanda niște ulei pentru barbă. Lubrifierea părului facial îi va menține mai moale și, prin urmare, nu va zgâria și nu va crea leziuni mici pe față, care invită bacterii și infecții.

Vezi și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

4. Produse care înfundă porii

Când folosiți machiaj sau orice alte produse cosmetice pe piele, asigurați-vă că acestea sunt noncomedogene. „Non-comedogen” înseamnă că nu vă va înfunda porii. În timp ce unii sceptici nu cred că puteți avea încredere în etichetarea produselor noncomedogene, aș spune că este un standard bun pentru început.

Conform How Stuff Works, produsele noncomedogene sunt de obicei fără ulei. Acestea descompun excesul de uleiuri, dar nu vor îndepărta toată umezeala de care are nevoie pielea. S-ar putea să auziți și termenul de non-acnegenic; acest termen înseamnă că produsul nu trebuie să provoace acnee.

Trebuie să rețin că nu există reglementări oficiale privind marcarea produsului dvs. ca noncomedogen. Așadar, deși sper că putem avea încredere în producătorii de produse, nu este întotdeauna o garanție. Trebuie să o încercați singuri și să vedeți ce produse noncomedogene funcționează cu adevărat pentru dvs.

5. Fumatul

Știați că fumatul întrerupe o parte din aportul de oxigen al pielii? Acest articol LiveStrong menționează modul în care fumatul afectează pielea prin îngustarea vaselor de sânge din stratul exterior al pielii. Acest lucru duce la scăderea fluxului sanguin către piele, ceea ce înseamnă că nu obțineți suficient oxigen și alți nutrienți.

Pielea nesănătoasă este un loc de dezvoltare excelent pentru bacterii, pori înfundați și focare de acnee. Dacă sunteți fumătoare, există multe alte motive să renunțați la fumat, dar poate că aceste cunoștințe pot fi o ultimă împingere în direcția cea bună.

O vizită medicului dermatolog

Vreau să menționez rapid că, dacă vă aflați în mijlocul problemelor legate de acnee la fel de rele ca ale mele, vă recomand cu tărie să programați o întâlnire cu dermatologul dvs. cât mai curând posibil. De multe ori, este nevoie de un medicament puternic pe bază de rețetă pentru a preveni și vindeca acneea gravă.

Am văzut un dermatolog în adolescență, la ordinele mamei, dar nu am urmat niciodată medicamentele pe care mi le-a dat. Chiar și atunci, am urât gândul de a folosi un medicament pentru ceva care ar fi putut fi vindecat în mod natural.

Gânduri finale

Uleiul de vitamina E a fost salvatorul meu. Este natural, ușor accesibil și oferă câteva beneficii uimitoare. Aș crede că beneficiile descrise mai sus sunt suficiente pentru a discuta imediat cu medicul dumneavoastră. El sau ea vă poate ajuta să decideți dacă primiți suficientă vitamina E în dieta dvs. și dacă uleiul de vitamina E ar putea fi un tratament bun pentru cicatricile provocate de acnee.

Spuneți-mi în comentariile de mai jos dacă ați folosit ulei de vitamina E pentru a vă trata cicatricile acneice. Mi-ar plăcea să aud despre orice efecte pozitive sau negative!

Citește și: Cele mai bune uleiuri esențiale pentru durere în gât și tuse

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc