Ați încercat vreodată suc de pere? Am fost curioasă să aflu mai multe despre beneficiile sucurilor de pere, așa că am făcut o căutare online. Mi-am dat seama repede că există mici cercetări importante de găsit. Se pare că, din moment ce sucul de pere nu este puternic produs la nivel comercial, studiile despre impactul potențial sunt puține.
Din cauza lipsei de informații despre efectele sucului de pere, am decis să îl împart în componentele sale individuale pentru a afla răspunsul. Slavă Domnului că compoziția nutrițională a sucului de pere este destul de bine documentată – chiar dacă efectul său în ansamblu nu este. Citiți mai departe pentru a afla descoperirile mele.
Cuprins:
Să vorbim despre pere
La fel ca toate fructele și legumele mult iubite, există mult mai multe soiuri de pere acolo decât cele pe care le-am gustat probabil. Sunt cultivate în copac sau arbust și nu toate soiurile sunt comestibile.
Perele sunt originare din Europa de Vest și Africa de Nord, dar în zilele noastre China este cel mai mare producător mondial de pere. Washingtonul deține titlul suprem de creștere a perelor în Statele Unite.
Top 20 de nutrienți din suc de pere
Pere nu sunt neapărat în fruntea listei atunci când te gândești la superalimente. După cum se dovedește, acestea sunt pline de vitamine, minerale și fitonutrienți care oferă beneficii uimitoare pentru corpul nostru. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult este defalcarea antioxidanților din sucul de pere. Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care sucul de pere poate ajuta corpul nostru să rămână puternic și sănătos.
1. Potasiu
Potasiul este un mineral crucial în multe funcții ale corpului. Ajută la construirea proteinelor și a țesutului muscular, vă ajută corpul să utilizeze carbohidrați, ajută copiii să crească normal, controlează activitatea electrică din inimă și menține echilibrul acido-bazic pe drumul cel bun. Este numărul trei în linie când vine vorba de nivelurile de minerale din organism.
Potasiul susține sănătatea inimii. Ajută la sănătatea creierului și poate ajuta la combaterea accidentului vascular cerebral. Ajută la reglarea zahărului din sânge. Potasiul este crucial în funcția mușchilor noștri. De fapt, mușchilor noștri le-ar fi greu să se miște fără el. Potasiul menține, de asemenea, echilibrul apei din corpurile noastre.
Persoanele cu anumite boli, cum ar fi bolile renale, sunt descurajate să consume diete bogate în potasiu. Medicii vor contura de obicei o dietă săracă în potasiu pentru a ajuta persoanele cu boli de rinichi să rămână bine.
2. Vitamina C
Vitamina C servește ca antioxidant și este implicată în multe procese ale corpului. Este o vitamină solubilă în apă, ceea ce înseamnă că organismul nu o poate păstra și trebuie să luăm frecvent mai mult, mai ales că organismul nu își poate crea propria vitamină.
Vitamina C este cumva implicată în aproape fiecare funcție a corpului. Ajută la eliminarea radicalilor liberi sau a toxinelor din mediul nostru care ne afectează corpul. Vitamina C este, de asemenea, crucială pentru dezvoltarea colagenului, care este o proteină importantă în menținerea structurii țesuturilor noastre.
Vezi și: Cele mai bune blendere pentru zdrobirea gheții și a fructelor congelate
3. Fibre
Consumul de fibre dietetice nu numai că ajută la regularitatea mișcării intestinului, ci poate ajuta și la prevenirea bolilor de inimă și la scăderea riscului de apariție a diabetului. Perele au ambele tipuri de fibre: solubile și insolubile. Acest lucru face din pere o sursă de fibre excepțional de bine rotunjită.
Fibrele solubile se dizolvă în apă pentru a forma un fel de gel. Gelul cu fibre ajută la scăderea nivelului de colesterol și zahăr din sânge. Fibrele insolubile sunt tipul de fibre care vă ajută să vă mențineți sistemul digestiv în mișcare. Un sistem digestiv activ și sănătos este aproape sigur că te ajută să te simți mai bine și să rămâi mai sănătos.
4. Flavanoli
Multe studii au descoperit că flavanolii au proprietăți care promovează o inimă sănătoasă. Un studiu a constatat că flavanolii au contribuit la reducerea restricției vaselor de sânge întâlnite la fumătorii de tutun. Un alt studiu a concluzionat că impactul lor pozitiv asupra fluxului sanguin ajută la menținerea unei funcții sănătoase a creierului.
5. Catehină
Acest compus antioxidant se găsește în cele mai mari concentrații din ceaiul verde, dar este prezent în cantități mai mici și în pere și suc de pere. Deși dovezile nu sunt concludente, catehina poate ajuta la reducerea incidenței cancerului atunci când este consumată în cantități suficient de mari.
6. Epicatechin
Acest fitonutrient, cunoscut mai ales pentru prezența sa în cacao, a fost posibil legat de capacitatea de a ajuta la combaterea diabetului. Epicatechinul a demonstrat, de asemenea, că are beneficii potențiale pentru sănătatea inimii. Așa cum este cazul multor antioxidanți, capacitatea sa de a lupta împotriva radicalilor liberi înseamnă că ajută la o multitudine de probleme de sănătate.
7. Flavonoli
Deși numele este FOARTE similar, flavonolii și flavanolii sunt substanțe diferite. S-a demonstrat că flavonolii inhibă reacția histaminică (cea care provoacă simptome alergice). Studiile arată, de asemenea, că flavonolii pot ajuta la scăderea colesterolului LDL (rău), ceea ce contribuie la sănătatea inimii.
8. Isorhamnetin
Se consideră că acest compus ajută la reducerea riscului de complicații ale diabetului, la îmbunătățirea sănătății inimii și acționează ca agent anti-cancer.
9. Quercetin
Quercetina este bună pentru sănătatea prostatei, cu studii care arată că a o consuma ajută la reducerea durerii și umflării prostatei. De asemenea, se crede că îmbunătățește funcția cardiovasculară.
10. Kaempherol
Efectele kaempherolului au fost studiate mai pe larg față de restul fitonutrienților din pere. Studiile au arătat că consumul de kaempherol este legat de riscul scăzut de cancer și boli de inimă. S-a dovedit că are proprietăți antiinflamatorii.
Vezi și: Cele mai bune creme de noapte pentru piele sensibilă
11. Antocianine
Găsit în pere roșii, această clasă de flavonoizi conține o mulțime de antioxidanți. Ajută la reducerea inflamației și, prin urmare, la creșterea circulației sângelui. Proprietățile lor antioxidante pot ajuta, de asemenea, la prevenirea unor boli precum cancerul și bolile de inimă.
12. Beta caroten
Beta carotenul este un membru al familiei carotenoide. Carotenoizii sunt un compus important în a ajuta corpul nostru să lupte împotriva radicalilor liberi. Se crede că luptă împotriva cancerului, combate inflamația și sprijină sistemul imunitar. Unele carotenoide sunt transformate de organism în vitamina A, care ajută la dezvoltarea sănătoasă a țesuturilor, în principal la nivelul ochilor.
Beta carotenul s-a dovedit eficient în reducerea riscului de arsuri solare și reducerea sensibilității la soare. De asemenea, a fost utilizat pentru tratarea bolilor oculare, a problemelor de respirație, a complicațiilor sarcinii și a anumitor complicații care apar după naștere. Se arată că reduce și riscul unor cancere.
13. Luteina
Luteina este un alt carotenoid, cel mai eficient în tratamentul problemelor de vedere. Poate ajuta la combaterea pierderii vederii, la scăderea riscului de apariție a cataractei, la reducerea oboselii ochilor și la promovarea unei bune viziuni. Acest fitonutrient ajută, de asemenea, la promovarea potențială a unui creier sănătos și îmbunătățirea memoriei.
14. Zeaxantina
Se crede, de asemenea, că zeaxantina promovează o bună vedere și sănătatea generală a ochilor. Este adesea luat împreună cu luteina, deoarece funcționează excelent ca echipă. Unele studii arată că persoanele cu diete bogate în zeaxantină și luteină sunt cu 50% mai puțin predispuse de a dezvolta cataractă.
15. Acid clorogenic
Acidul clorogenic se găsește mai ales în boabele de cafea verde. Acestea pot fi greu de mâncat, deci este mai bun în sucul de pere. Deși cercetările lipsesc până acum, concluziile preliminare afirmă că acidul clorogenic poate reduce nivelul zahărului din sânge și vă poate ajuta să pierdeți în greutate.
16. Acid siringic
S-a descoperit că acidul siringic ajută la vindecarea leziunilor hepatice. Se spune, de asemenea, că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Deși nu este unul dintre cei mai lăudați antioxidanți, acest fitonutrient vă poate ajuta corpul în moduri impresionante.
17. Acid vanilic
Acidul vanilic acționează cu acidul siringic în vindecarea leziunilor hepatice. Eficacitatea sa în terapia genică este de asemenea explorată. Utilizările medicinale ale acidului vanilic sunt destul de extinse, incluzând inhibarea veninului șarpelui și reducerea inflamației.
Vezi și: Cel mai bun supliment pentru creșterea în greutate pentru femei
18. Acizi hidroxicinamici
Aceste tipuri de acizi sunt adesea considerați ca super antioxidanți. Componența lor chimică înseamnă că sunt fantastici și neutralizează radicalii liberi.
19. Acid cumaric
Acidul cumaric a fost demonstrat în studii că promovează sănătatea intestinului prin activarea funcțiilor microbiene care sunt importante pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos.
20. Acid ferulic
Acidul ferulic poate fi util în materie de fertilitate masculină. La fel ca mulți antioxidanți, studiile arată că acidul ferulic poate ajuta la prevenirea și tratarea anumitor tipuri de cancer
Beneficiile pentru sănătate ale antioxidanților din pere
Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi și a toxinelor din mediu care pot contribui la multe boli, ca să nu mai vorbim de îmbătrânire. Prin eliminarea acestor radicali liberi, antioxidanții ajută celulele corpului să rămână sănătoase. Diferiți antioxidanți au scopuri diferite.
Controlează inflamația
Vitaminele și antioxidanții din sucul de pere pot ajuta la reducerea inflamației în organism. În ciuda faptului că inflamația este o funcție necesară și chiar utilă a sistemului imunitar, niveluri ridicate de inflamație pot provoca leziuni ale țesuturilor și organelor.
Risc mai mic de diabet de tip 2
Cercetările au asociat recent o combinație a flavonoidelor din mere și pere cu cel mai bun fitonutrient din toate fructele și legumele pentru a contribui la creșterea sensibilității la insulină la femei. Această sensibilitate crescută ajută la prevenirea diabetului de tip 2.
Vezi și: Cele mai bune probiotice pentru sănătatea vaginală
Risc mai mic de boli de inimă
Antioxidanții din pere, împreună cu vitamina C și fibrele, îi fac ideali pentru combaterea bolilor de inimă. Efectele antiinflamatorii ale multor fitonutrienți din pere s-au dovedit eficiente în reducerea riscului de boli de inimă prin scăderea colesterolului, a tensiunii arteriale și a îmbunătățirii circulației.
Risc mai mic de cancer
Cu toți antioxidanții puternici prezenți în pere, capacitatea lor de a reduce mutația celulară este bine documentată. Consumul de pere și suc de pere în mod regulat, împreună cu alte fructe și legume pline de fitonutrienți buni, se crede că reduce riscul de cancer.
Cum să profitați la maximum de pere atunci când faceți suc
Este aproape imposibil să găsești suc de pere în supermarket, cu excepția cazului în care este o mică componentă a unui suc de fructe mixt. Șansele sunt că va trebui să îl faceți acasă. Vestea bună este că sucul de pere făcut în casă păstrează mult mai mulți nutrienți decât sucurile comerciale. Și evitați și conservanții și aditivii.
Iată câteva modalități simple de a vă asigura că perele dvs. mențin cât mai mult din valoarea lor nutritivă atunci când faceți suc de pere acasă.
Pere cu coaja intactă
Este posibil să fi auzit că coaja fructelor și legumelor conține cel mai mare conținut de nutrienți. Acest lucru este foarte adevărat atunci când vine vorba de pere. Asigurați-vă că lăsați coaja pe pere înainte de a le face suc acasă și verificați dacă fructele sunt stoarse cu tot cu coajă, în cazul în care cumpărați suc din magazin.
Folosiți pulpă în suc
Deoarece combinația de fibre din pere este atât de benefică, permițând o parte din pulpă în sucul de pere îți face sucul la fel de sănătos ca întregul fruct. În afară de beneficiile suplimentare pentru sănătate, acesta va oferi sucului o textură unică. Personal, îl prefer așa, dar nu este pentru toată lumea.
Stoarceți perele la o temperatură scăzută
Pentru fructe și legume, un storcător care extrage suc la o temperatură scăzută este ideal pentru a menține valoarea nutrițională. Motivul pentru aceasta este că căldura degradează multe componente și dezactivează complet enzimele.
Păstrează pulpa
Când pulpa este complet îndepărtată din sucul de pere, se observă o reducere drastică a cantității de compuși antioxidanți. Dacă nu puteți bea sucul cu pulpă în el, puteți obține aceleași beneficii salvând doar o parte din pulpă și mâncând-o. Încercați să faceți un sos de fructe cu el sau o alternativă mai sănătoasă la gem.
Precauții privind sucul de pere
Sucul de pere este destul de bogat în zahăr. Perele sunt, de fapt, unul dintre fructele cu cel mai mare conținut de zahăr pe porție. Aporturile ridicate de zahăr pot duce la o multitudine de afecțiuni, așa că beți suc de pere și toate sucurile de fructe cu măsură. În general, acestea sunt un plus sănătos pentru majoritatea oricărei diete.
Gânduri finale asupra beneficiilor sucului de pere
După cum ați citit aici, sucul de pere conține mulți fitonutrienți benefici. Deși efectele asupra sănătății a sucurilor de pere nu au fost studiate la fel de aprofundat ca sucurile consumate mai popular, cum ar fi portocala, ne-am dat seama ce pot face mulți dintre compușii din sucul de pere pentru corpul nostru.
Există multe beneficii pentru sănătate atunci când vine vorba de suc de pere. Riscuri mai mici de cancer, diabet de tip 2 și boli de inimă pot fi asociate cu consumul de suc de pere. Utilizați cele mai bune practici, cum ar fi utilizarea unui storcător la rece de înaltă calitate pentru a profita la maximum de sucul dvs. de pere.
Citește și: Cele mai bune pudre proteice pentru persoanele vegane