Funcționează șamponul cu bicarbonat de sodiu?

Bol si lingura cu bicarbonat de sodiu.

O rutină de întreținere regulată este vitală pentru părul sănătos. Acest proces poate, sau nu, include diverse metode de condiționare, tratare și coafare. Dar, indiferent pe câte dintre acestea alegeți să le încorporați în rutina dvs., șamponul va rămâne un lucru esențial.

Deoarece a avea părul curat se află totdeauna în partea de sus a listei de igienă, posibilitățile de a alege astfel de produse sunt multe. Șampoanele sunt disponibile pentru orice nevoie sau îngrijorare.

Puteți găsi un produs pentru a curăța și condiționa în timpul șamponării, adăuga strălucire, volum, poate întări, îngroșa și trata problemele scalpului.

Adăugați la asta și diferitele parfumuri disponibile și este posibil să începeți să vă simțiți copleșiți de ceva atât de simplu precum găsirea șamponului perfect pentru dumneavoastră.

Ingrediente pentru șampon

În timp ce achiziționarea șamponului de la un magazin din cartier este o practică obișnuită, voi arăta în continuare că este o decizie riscantă. Multe produse de pe piață promit părul curat și un scalp sănătos, dar nu vă informează despre ingredientele nocive conținute în majoritatea șampoanelor găsite pe raft.

Multe dintre aceste șampoane sunt încărcate cu substanțe chimice dăunătoare, cum ar fi sulfați, parabeni și parfumuri, care conțin o cantitate masivă de alte substanțe chimice.

Și, deși produsul dvs. preferat poate face o treabă minunată la curățarea părului, acesta poate crea din greșeală mai mult rău decât bine. Aceste substanțe chimice dure vă pot face părul uscat, fragil și, în cele din urmă, pot provoca daune grave.

Având în vedere toate acestea, ce modalitate mai bună aveți la dispoziție de a vă asigura că părul nu intră în interacțiune cu acele substanțe chimice, în afară de a vă face propriul șampon? Există multe ingrediente și rețete diferite pe care le puteți crea, dar una dintre cele mai ușoare și surprinzător de eficiente este șamponul cu bicarbonat de sodiu.

Vezi și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Șampon natural de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un mod ieftin și ușor de a vă curăța părul. Funcționează deoarece compusul este excelent pentru îndepărtarea impurităților acide, oferind astfel o listă extinsă de utilizări cunoscute.

Particulele ușor abrazive și natura ușor alcalină fac din bicarbonat de sodiu o opțiune de efect pentru șamponare. Împreună, aceste componente vor îndepărta orice murdărie colectată pe scalp și vor elimina orice grăsime acumulată din secrețiile glandelor sebacee.

Șamponul cu bicarbonat de sodiu este extrem de eficient pentru a vă lăsa părul și scalpul curate. Deoarece nu este cunoscut ca iritant comun, pare a fi sigur de utilizat pentru majoritatea oamenilor, precum și pentru diferite tipuri de păr.

Deoarece acest șampon este pentru curățare, ar trebui să fie folosit cu ușurință și nu ar trebui să fie frecat în josul firului de păr. Șamponul cu bicarbonat de sodiu este eficient în îndepărtarea murdăriei, a uleiului și a acumulării de produse cosmetice și nu trebuie utilizat ca șampon hidratant.

Dacă este nevoie să curățați lungul firului de păr de acumulări extreme din cauza utilizării produselor de coafat, ar trebui să pieptănați șamponul prin păr și să-l lăsați să stea aproximativ un minut și apoi să clătiți. Această tehnică ar trebui utilizată cu moderație, deoarece puterea intensă de curățare a șamponului cu bicarbonat poate provoca o anumită uscăciune a firului dacă este utilizat prea des sau prea energic.

Iată o rețetă de șampon cu bicarbonat de sodiu ușor de inclus în rutina de igienă personală:

Ingrediente

 • sticlă cu dop
 • Bicarbonat de sodiu
 • Apă

Pregătirea

 • Se amestecă 1 parte de bicarbonat de sodiu la 3 părți de apă (nu umpleți sticla, astfel încât să puteți agita amestecul pentru a se amesteca).
 • Udati bine părul.
 • Agitați amestecul pentru a amesteca uniform.
 • Se toarnă pe scalp.
 • Masați ușor pe întregul scalp
 • Lăsați amestecul să stea 1-3 minute.
 • Dacă este necesar, pieptănați amestecul până la capetele firelor de păr.
 • Clătiți bine cu apă caldă.

Notă: Nu veți obține spuma pe care sunteți obișnuit să o vedeți cu șamponul obișnuit. Nu vă faceți griji, și fără ea, tot curăță.

Dacă vă aflați într-o situație neobișnuită și rămâneți fără apă sau nu puteți folosi temporar apă pe cap, dar aveți nevoie să vă curățați părul, puteți folosi bicarbonat de sodiu ca șampon uscat. Presărați puțin pe pielea capului, pieptănați până la capetele firelor părului și apoi suflați părul cu un uscător.

Iată și un scurt videoclip pe această temă.

Vezi și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Alte șampoane cu bicarbonat de sodiu

Dacă nu vă place să vă compuneți singure produsele, puteți cumpăra șampon cu bicarbonat de sodiu. S-ar putea să plătiți puțin mai mult pentru comoditatea de a nu fi nevoită să creați singură amestecul, dar beneficiile clarificatoare sunt la fel de eficiente ca și în versiunea de casă.

Există câteva lucruri de reținut atunci când decideți să renunțați la șamponul comercial și să încercați această rețetă de șampon cu bicarbonat de sodiu.

În primul rând, s-ar putea să existe o senzație ciudată pentru păr după șamponare. E normal. După ce v-ați asigurat că întregul produs a fost clătit, asigurați-vă că vă uscați bine părul. După ce părul tău este uscat, vei observa că se simte extrem de curat, moale și neted.

În al doilea rând, trebuie să rețineți că orice rutină nouă necesită un pic de obișnuință. Dacă părului tău nu pare să-i placă la început șamponul cu bicarbonat de sodiu, încearcă-l de câteva ori înainte de al exclude complet.

Unii oameni spun că au reușit să vadă rezultate imediate, în timp ce alții l-au folosit câteva săptămâni înainte de a decide că într-adevăr funcționează pentru tipul și textura părului lor.

Și, în cele din urmă, amintiți-vă întotdeauna că acest proces de clarificare este utilizat pentru a elimina murdăria și uleiul. Limitați utilizarea șamponului cu bicarbonat de sodiu la două ori pe săptămână sau lunar pentru a preveni uscarea părului.

Înmuierea pieptenilor și a periilor într-o chiuvetă curată, umplută cu șampon cu bicarbonat de sodiu, va ajuta la scăderea acumulării de produse pe instrumentele de coafare. Astfel, reduceți cantitatea de murdărie pe care o așezați în mod involuntar pe scalp și pe firul de păr.

De asemenea, puteți alege să ajutați la etanșarea umidității prin clătire cu oțet după aceea. Pur și simplu amestecați 1 parte de oțet de mere cu 4 părți de apă și adăugați câteva picături din uleiurile esențiale preferate pentru a masca mirosul de oțet și pentru a conferi mai multe elemente nutriționale.

Se toarnă amestecul peste păr cu capul înclinat înapoi, pentru a evita ochii. Așteptați câteva clipe și apoi clătiți cu apă rece. Acest proces ajută la alcalinizarea echilibrului ph al părului și, de asemenea, conferă strălucire.

Dacă sunteți în căutarea unui produs natural, fără substanțe chimice și prietenos cu mediul înconjurător pentru a vă curăța părul și a-l lăsa neted și strălucitor, încercați această rețetă de șampon cu bicarbonat de sodiu.

Citește și: Cele mai bune probiotice pentru piele sensibilă şi acnee

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc