Cum să folosiți masajul cu mingea de tenis pentru a ameliora sciatica

Minge de tenis vazuta de aproape.

Cuvântul „sciatică” poate suna înfricoșător dacă nu știi exact ce este. Știu din experiența personală, după ce am suferit în timpul sarcinii. Dacă ați aterizat pe această pagină este probabil pentru că suferiți sau sunteți îngrijorat că ați putea avea sciatică.

Mai întâi lasă-mă să spun că nu ești singură. Durerea poate fi probabil gestionată și sciatica nu trebuie să fie atât de înfricoșătoare pe cât pare. În timp ce sciatica este dureroasă, rareori este o afecțiune permanentă și poate fi tratată aproape întotdeauna neinvaziv. Doar cazurile severe necesită opțiuni de tratament mai aprofundate.

Cea mai bună veste pe care o am este că probabil aveți deja instrumente comune în propria casă, care vă pot ajuta să vă ușurați durerea și să vă vindecați corpul. Am fost încântată să aflu că folosirea masajului cu mingea de tenis pentru ameliorarea durerii sciatice este de fapt o opțiune!

Dar mai întâi vreau să vă scad factorul de frică, explicându-vă exact ce este sciatica, de unde vine și cum o putem vindeca în mod natural.

Ce este sciatica?

Potrivit Spine-Health.com, simptomele sciaticii includ „dureri de picioare, furnicături, amorțeli sau slăbiciune care se deplasează în josul spatelui prin nervul sciatic din spatele piciorului”.

Continuă să explice că sciatica nu este din punct de vedere tehnic un diagnostic medical, ci mai mult un simptom al altor afecțiuni medicale subiacente. Anumite probleme de sănătate pot provoca dureri și ciupituri ale nervului sciatic în coloana vertebrală, provocând răspândirea durerii pe coloana vertebrală și în picioare.

Sciatica poate apărea la persoane de orice vârstă, deși nu este foarte frecventă la copiii mici. Potrivit Sciatica Authority, poate apărea la populația mai tânără din cauza „problemelor de dezvoltare congenitale sau precoce, a leziunilor sau a unui proces de boală”. Durerile de creștere pot fi, de asemenea, adesea confundate cu sau foarte asemănătoare cu durerea sciatică.

Vezi și: Cele mai bune probiotice pentru piele sensibilă şi acnee

Unde este situat nervul sciatic?

Nervul sciatic este cel mai mare și mai lung nerv din corpul tău. Se întinde de la zona inferioară a spatelui, în josul spatelui picioarelor până la degetele de la picioare.

Fibrele acestui nerv încep în coloana vertebrală și apoi se adună treptat pentru a forma cea mai groasă parte a nervului. Conform acestui videoclip, partea principală a nervului este la fel de largă ca degetul mare al unui bărbat.

Nervul sciatic continuă în jos prin pelvis și de-a lungul spatelui piciorului, se desparte la genunchi și continuă până la degetele de la picioare.

Relația strânsă dintre nervul sciatic și partea inferioară a spatelui, coloanei vertebrale și picioarelor explică de ce problemele legate de aceste zone duc adesea la dureri sciatice.

Este uimitor să ne gândim că avem un nerv atât de gros și lung care se întinde pe toată lungimea corpului nostru. Interconectarea este atât de interesantă și vă poate face să vă dați seama cât de important este să aveți grijă de acest nerv.

Ce cauzează sciatica?

După cum am menționat deja, sciatica este de obicei cauzată de o afecțiune medicală de bază. Înseamnă că nu apare în mod normal de nicăieri, ci este cauzată de o afecțiune pe care s-ar putea să o știți deja. Unele condiții de bază care cauzează traume la nivelul nervului sciatic includ:

 • Stenoza coloanei vertebrale lombare
 • Spondilolisteză
 • Sindromul piriformis
 • Sarcina
 • Lipsa de exercitiu
 • Obezitatea
 • In varsta
 • Diabet

Stenoza coloanei lombare

Conform WebMD, stenoza coloanei lombare este îngustarea măduvei spinării în zona lombară a coloanei vertebrale. Este adesea cauzată de faptul că oasele, țesuturile sau ambele, cresc în deschiderile măduvei spinării, iritând nervii din interior, cum ar fi nervul sciatic.

Spondilolisteză

O altă afecțiune care stă la baza sciaticii este spondilolisteza. Spondilolisteza poate afecta și zona lombară a coloanei vertebrale, care la rândul său poate irita nervul sciatic.

Potrivit Wikipedia, este adesea cauzată de o fractură, dar poate apărea și din cauza bătrâneții.

Sarcina

Sciatica este, din păcate, ceva ce am experimentat în timpul celei de-a doua sarcini. Durerea feselor și a piciorului a fost chinuitoare și singura ușurare pe care am găsit-o a fost prin masaje cu mingea de tenis.

Presiunea pe care o experimentează corpul dumneavoastră pe coloana vertebrală și pe partea inferioară a spatelui în timpul sarcinii poate duce la dureri de spate, nervi prinși și alte tipuri de spasm muscular.

Multe femei însărcinate suferă dureri sciatice pe tot parcursul sarcinii. După cum s-a menționat, vorbiți întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca orice tratament autoaplicat, mai ales în această etapă sensibilă. Norocul meu a fost că imediat ce sarcina și nașterea s-au sfârșit, durerea a dispărut!

Vezi și: Cele mai bune probiotice pentru piele sensibilă şi acnee

Sindromul Piriformis

Sindromul Piriformis este o altă cauză care stă la baza durerii sciatice. Sindromul piriformis este atunci când mușchiul piriformis, situat în fese, începe să aibă spasme, provocând durere în regiune. Sindromul Piriformis poate agrava, de asemenea, nervul sciatic și poate provoca dureri, amorțeli sau furnicături la nivelul picioarelor și al spatelui.

Potrivit WebMD, sindromul piriformis poate fi cauzat de traume repetitive la nivelul mușchiului piriformis. Această traumă poate fi cauzată de mișcări repetitive, cum ar fi alergarea pe distanțe lungi sau șezutul prelungit.

Lipsa exercițiilor și obezitatea

Potrivit Clinicii Mayo, excesul de greutate poate provoca o presiune suplimentară asupra spatelui și a coloanei vertebrale, care poate contribui la durerea sciatică.

Bătrânețe și diabet

Bătrânețea poate fi un alt factor care contribuie la durerea sciatică. Oasele îmbătrânite provoacă adesea hernii de disc și pinteni osoși, care contribuie major la durerea sciatică. Diabetul crește, de asemenea, șansa de afectare a nervilor.

Acum, că știm ce este sciatica și de unde poate veni, să vorbim despre cum să o tratăm.

Tratamente pentru sciatică

După cum am menționat, există din fericire multe tratamente noninvazive pentru durerea sciatică și rareori este necesară o intervenție chirurgicală invazivă.

Unele tratamente noninvazive includ:

 • Yoga ușoară
 • Lucru chiropractic
 • Terapia cu căldură / gheață
 • Acupunctura
 • Terapie prin masaj

Toate aceste tratamente pot avea un impact pozitiv major asupra perioadei de timp în care sunteți blocat pentru a face față acestei dureri.

Deși puteți solicita și medicamente pentru durere, vă sugerez să mergeți la sursă și să găsiți o modalitate de a vă vindeca în siguranță și în mod natural.

Ceva foarte important de reținut este că, cu cât abordați mai repede problemele de bază și simptomele, cu atât veți fi mai bine. Simptomele se pot agrava cu siguranță rapid dacă nu sunt tratate. De asemenea, riscați să vă răniți în continuare. Deci, cu cât puteți încerca mai repede terapia și tratamentul, cu atât mai bine.

Principalul tratament noninvaziv pe care vreau să îl discutăm astăzi este masajul cu mingea de tenis. Vă amintiți că v-am promis că veți avea un instrument de ameliorare a durerii chiar acasă? Ei bine, este timpul să scoatem mingile de tenis. Dacă nu aveți niciuna acasă, puteți cumpăra ceva ieftin online.

Terapia cu mingea de tenis

Terapia cu mingea de tenis încorporează beneficiile masajului, presopuncturii și reflexoterapiei. Utilizarea tacticii mingii de tenis poate ajuta la ameliorarea tensiunii musculare și la calmarea durerii musculare. Când vine vorba de sciatică, mingea de tenis se concentrează pe mușchiul piriformis, care este situat foarte aproape de nervul tău sciatic.

Acest articol din Healthy and Natural World explică faptul că în timpul masajului dvs., mingea de tenis „apasă și tratează punctele de declanșare ale mușchiului piriformis, reduce tensiunea și rigiditatea musculară, îmbunătățește mobilitatea și îmbunătățește circulația sângelui în zonă”.

Greutatea corpului pe mingea de tenis mică îi permite să identifice direct anumite secțiuni ale mușchilor. Apăsarea în aceste puncte de durere determină relaxarea și eliberarea mușchiului. Poate fi un proces ușor dureros, dar plăcut. Este la fel ca atunci când faci un masaj pe umeri și te înfricoșezi pentru că te doare atât de plăcut.

Cea mai bună parte a terapiei cu mingea de tenis, în afară de calmarea durerii, este că este ieftină, ușoară și se poate face în confortul propriei case.

Acum, înainte de a continua, vreau să vă amintiți că înainte de autodiagnosticare, efectuarea oricăror exerciții sau încercarea oricărui tratament, consultați întotdeauna medicul dumneavoastră. Când este aprobat de medic sau terapeut, masajul cu mingea de tenis poate fi foarte benefic pentru a vă ajuta să vă vindecați durerea sciatică.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru bărbații peste 50 de ani

Cum se folosește masajul cu mingea de tenis pentru ameliorarea sciaticii

Luați o minge de tenis (sau două) și pregătiți-vă pentru o ușurare. Mai jos sunt câțiva pași simpli pentru modul de utilizare a unei mingi de tenis pentru masarea durerii sciatice:

 • Așezați-vă pe podea și așezați mingea de tenis sub mușchiul fesier, unde vă confruntați cu durerea
 • Ridicați același picior în aer, astfel încât celălalt picior, brațele și spatele să se sprijine pe podea
 • Începeți să glisați mușchiul fesier peste mingea de tenis încet și constant
 • Dacă simțiți un punct de durere, întrerupeți câteva secunde, lăsați durerea să se elibereze și apoi continuați să vă rostogoliți

Rețineți, dacă simțiți un punct de durere, durerea nu ar trebui să fie prea puternică. Dacă se simte puternic sau insuportabil, reglați mingea sau adăugați mai multe bile pentru a scăpa de acea presiune directă dintr-o singură minge.

Veți dori să comprimați fiecare punct de declanșare pe care îl găsiți timp de 10 până la 15 secunde înainte de a trece la următorul loc. O altă opțiune este să vă rotiți ușor înainte și înapoi, deasupra zonei durerii.

Dacă doriți să vedeți o demonstrație live, puteți găsi o mulțime de videoclipuri YouTube despre masajul cu mingi de tenis. Există o mulțime de antrenori personali dornici să divulge sfaturi pe această temă.

Beneficiile masajului cu mingea de tenis pentru ameliorarea sciaticii

Ameliorarea durerii nervului sciatic nu este singurul beneficiu pe care îl veți întâlni atunci când vine vorba de masajul cu mingea de tenis. Mingiile de tenis pot fi folosite și ca instrument de ameliorare a durerii pentru durerile de spate inferioare, medii și superioare.

Nu se oprește aici, puteți folosi și o minge de tenis pentru a vă masa picioarele, șoldurile, coapsele și genunchii.

Un alt avantaj major al masajului cu mingea de tenis este că este complet mobil. Poți purta oriunde cu tine aceste lucruri! Introduceți-le în servietă, rucsac sau poșetă pentru a vă ameliora durerea 24 de ore pe zi.

Această terapie extrem de ieftină este un beneficiu major, mai ales în ziua și vârsta costurilor nebunești ale asistenței medicale. Nici nu trebuie să cheltuiți bani pe benzină pentru a călători la un medic sau kinetoterapeut. Așezați-vă în confortul casei dvs. și începeți să lucrați.

Tratamente suplimentare

Alte tratamente noninvazive pentru sciatică includ terapii precum acupunctura, chiropractica, medicamente pentru durere, terapia cu căldură / gheață, kinetoterapie, practică de yoga ușoară și multe altele.

Vestea minunată este că multe dintre aceste tratamente sunt naturale și noninvazive. Așadar, în timp ce durerea ta poate părea severă și, de asemenea, are nevoie de o muncă serioasă, în mod normal poți găsi ușurare prin resurse naturale, ceea ce îmi place!

Din nou, în cazurile severe ar trebui să luați în considerare un tratament chirurgical invaziv. În majoritatea cazurilor, cu tratamente naturale durerea poate fi adesea ameliorată în câteva zile sau săptămâni.

După cum puteți vedea, masajul cu mingea de tenis poate fi o modalitate fantastică de a ameliora durerea nervului sciatic. Nu numai că această opțiune de terapie este ieftină, ci este și convenabilă și privată. Nu trebuie să plătiți pentru un terapeut de masaj sau să părăsiți confortul casei dvs. pentru a vă ușura durerea.

Ar trebui să aveți grijă atunci când efectuați un masaj cu mingea de tenis: vizați punctele de durere și lucrați ușor pentru a le elibera.

Ați folosit vreodată masaj cu mingea de tenis pentru a ameliora sciatica? Spune-mi în comentarii dacă a funcționat pentru tine. Mi-ar plăcea să aud orice experiență pe care o puteți împărtăși.

Citește și: Cele mai bune suplimente de calciu pentru copii

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc