101 lucruri ascunse în tastatură și de ce este importantă curățarea tastaturii

Mizeria de sub tastele unei tastaturi.

Ca scriitor, nu este nimic mai important pentru mine decât o tastatură bună. Văzând că îmi petrec tot timpul tastând, o tastatură cu acțiune clară îmi face viața mult mai ușoară.

Ieri tastam în ritmul agitat obișnuit, când tasta „S” mi s-a blocat. A fost nevoie de prea multă presiune pentru a o apăsa, așa că am scos tasta pentru a încerca să o repar. Am găsit ceea ce părea să fie o minge de păr sub tastă, ceea ce a fost surprinzător pentru că nu am o pisică.

Mi-a luat un minut sau două să scot toate tastele de pe tastatură și am fost absolut dezgustat când am văzut toate lucrurile care căzuseră între crăpăturile tastelor. Mi-a luat o jumătate de oră să curăț și am fost uimit de cele 101 lucruri care mi-au murdărit tastatura.

Ce face ca tastatura să devină murdară?

Folosești baia la serviciu? Dacă uitați să vă spălați pe mâini, toți germenii aceștia ajung pe tastatură în timp ce vă așezați să tastați.

Luați o gustare rapidă la birou? Aveți grijă să nu împrăștiați firimituri, deoarece acestea se vor bloca sub taste.

Ai părul lung sau barbă? Dacă da, este posibil ca firele de păr care cad să se blocheze sub tastatură (de aici și bila sub „S”-ul meu).

Mâncați în timp ce vă uitați la televizor sau la un film pe computer? Dacă nu vă spălați pe mâini odată ce ați terminat de mâncat – ci doar vă lingeți degetele, așa cum fac atât de mulți oameni, vă murdăriți tastatura.

Which? Computing, o revistă britanică de calculatoare, a angajat un microbiolog pentru a testa o serie de tastaturi pentru germeni. Germenii au fost comparați cu cei găsiți pe scaunele de toaletă, mânerele ușilor și alte lucruri populate de germeni. Nu este surprinzător faptul că tastaturile au câștigat titlul de „Cele mai infectate de bacterii” de pe listă.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru persoanele vegane și vegetariene

S-a făcut un studiu pe 25 de computere preluate de la centrul de îngrijire medicală al UNC, iar rezultatele au fost uimitoare – și dezgustătoare! Toate tastaturile au fost testate pozitiv pentru prezența stafilococilor negativi coagulazici – o bacterie stafilococică care este de obicei cauza infecțiilor în spitale. Până la 80% dintre dispozitive conțin bacterii care pot fi o amenințare pentru cei cu sistem imunitar slab. [1]

Cele mai frecvente cauze ale germenilor din tastaturi: dacă nu vă spălați mâinile după ce vizitați baia și dacă mâncați la birou. Din păcate,

Știați că: pe lângă faptul că acest lucru este absolut dezgustător, s-a arătat că tastatura are în medie de cinci ori mai multe bacterii decât un scaun de toaletă și a depășit de 150 de ori limita acceptabilă de bacterii. Tastaturile folosite de persoanele murdare pot avea de până la 60 de ori germenii care se găsesc pe toaletă. Asta înseamnă că tastatura dvs. este la fel de murdară ca o baie de benzinărie – un loc foarte, foarte murdar într-adevăr!

Ghidul de curățare a tastaturii

Mai puțin de 50% dintre oameni își curăță tastaturile mai des de o dată la 30 de zile și 10% nu își acordă niciodată timpul să o curățe. [2]

Deci, tastatura poate fi un dispozitiv destul de murdar, după cum puteți vedea. Dar ce poți face în legătură cu asta?

Faceți din curățare un obiectiv prioritar

Asigurați-vă că ați curățat tastatura computerului cel puțin o dată pe lună, dacă nu mai des. Este nevoie de timp pentru a scoate toate tastele, a freca în crăpături cu o perie sau aer comprimat și a șterge fiecare tastă individual, dar doar acesta este cel mai bun mod de a o curăța. Petreceți o oră la fiecare câteva săptămâni și puteți evita germenii.

Folosiți aer comprimat

Toate magazinele de consumabile pentru computer vor vinde doze cu aer comprimat, unul dintre cele mai bune instrumente de curățare pentru tastatură. Aerul va sufla între taste și vă va ajuta să îndepărtați toate firimiturile, murdăria, praful și bilele de păr prinse în tastatură. Asigurați-vă că ați curățat ventilatoarele și gurile de aerisire în același timp pentru a vă menține computerul în funcțiune.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Folosiți șervețele anti-bacteriene

Verificați magazinul de consumabile pentru computere pentru a găsi șervețele antibacteriene speciale pentru tastatura computerului. Aceste șervețele, folosite cam o dată pe săptămână, va fi tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă permite să curățați tastatura fără a risca să udați dispozitivul și va elimina cu ușurință toți germenii.

Păstrați mâinile curate

Gata cu gustarea la birou și nici gata cu aranjatul bărbii peste tastatură. Asigurați-vă că mâinile rămân frumoase și curate, așa că spălați-vă după ce ați folosit baia și nu mai mâncați chipsuri în timp ce vizionați filme pe computer. Spălați-vă întotdeauna mâinile și folosiți dezinfectant pentru mâini chiar înainte de a vă apuca de tastat.

Sfat: Dacă sunteți îngrijorat de germeni, achiziționați o tastatură impermeabilă. În acest fel, o veți putea spăla regulat în chiuvetă pentru a scăpa de germeni.

Tratează cu lumină UV

Există un dispozitiv interesant pe care îl puteți utiliza pentru a curăța tastatura de germeni, o lampă UV care strălucește pe dispozitivul dvs. timp de aproximativ 20 de secunde pentru a-i distruge. Acesta vă va scăpa de până la 99% din bacteriile care trăiesc confortabil la suprafața tastelor și poate fi destul de eficient – chiar dacă este puțin costisitor.

Concluzie

Dacă nu doriți să scrieți cu ceva care seamănă cu o baie de benzinărie, păstrați mâinile curate și asigurați-vă timp pentru a vă curăța tastatura!

Citește și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc