Oțet de mere pentru tratamentul pietrelor la rinichi

Trei sticle cu otet de mere langa niste mere.

Oricine a suferit vreodată de o piatră la rinichi va spune că disconfortul și durerea sunt foarte incomode și că aceste pietre la rinichi pot fi o adevărată complicație de eliminat din corp sau dizolvate.

Deși nu toată lumea va avea piatră la rinichi în timpul vieții, știind cum să trateze această problemă atunci când apare, vă poate ajuta să dizolvați piatra înainte ca aceasta să devină foarte mare sau să călătorească prea departe în tractul urinar.

Din fericire, oțetul de cidru de mere este un remediu natural excelent pentru îndepărtarea și dizolvarea pietrelor la rinichi și luat în mod corespunzător poate avea rezultate fantastice pentru dvs. atunci când aveți nevoie de ameliorarea afecțiunilor dureroase și tulburătoare ale pietrelor la rinichi.

Ce sunt pietrele la rinichi și ce le cauzează?

Pietrele la rinichi, în esență, sunt cristale acumulate care se formează în vezică sau rinichi și sunt alcătuite din minerale pe care corpul le conține natural și le elimină în mod normal.

Aceste cristale și minerale trec în mod normal prin rinichi și ies prin vezică, fără probleme, dar la unii oameni se pot forma „pietre” dure adăpostite în uretra pe măsură ce cresc și călătoresc prin corp, căutând o ieșire. Atunci când aceste pietre sunt în mișcare, oamenii observă disconfortul pe care aceste pietre îl pot provoca.

Pietrele la rinichi sunt adesea cauzate de un stil de viață sedentar și de o lipsă de hidratare adecvată. În timp ce alți factori pot juca un rol în calculii renali, inclusiv afecțiuni medicale, medicamente și chiar probleme ereditare, lipsa consumului de apă și de exerciții fizice în fiecare zi vă pot face mai susceptibili la calculii renali.

Din fericire, însă, multe remedii naturale, inclusiv oțetul de mere pentru pietre la rinichi, se dovedesc a fi foarte utile pentru a vă ajuta să scăpați corpul de aceste pietre dureroase odată pentru totdeauna.

Vezi și: Cele mai bune mărci de oțet de mere de pe piață 

Simptomele pietrei la rinichi

Veți recunoaște câteva simptome pe măsură ce pietrele la rinichi devin mai mari. Principalul simptom pe care îl veți simți este durerea în zona inghinală, a abdomenului sau chiar a spatelui (rinichi), în funcție de locul în care este plasată piatra.

Un alt semn revelator al unei pietre la rinichi este sângele în urină atunci când mergeți la baie sau un flux dureros sau întrerupt atunci când încercați să urinați. Aceste simptome sunt adesea similare cu o infecție a tractului urinar sau cu o infecție a vezicii urinare, astfel încât să aveți o piatră la rinichi diagnosticată corespunzător de către un profesionist medical este cel mai bun mod de a vă asigura că este tratat corect înainte ca durerea să se înrăutățească.

Puteți începe să utilizați oțet de cidru de mere pentru pietre la rinichi înainte de a vizita medicul, dar asigurați-vă că ați diagnosticat corect problema pentru a vă asigura că nu se înrăutățește.

Cum funcționează oțetul de cidru din mere pentru a scăpa de pietrele la rinichi?

De cât de mult de oțet de cidru de mere este nevoie pentru calculii renali variază în funcție de severitatea, dimensiunea și de durata de timp cât ați avut o piatră la rinichi. Acestea fiind spuse, o piatră la rinichi poate fi ușor dizolvată prin consumarea zilnică a oțetului de mere.

Oțetul de mere acționează pentru reducerea și dizolvarea pietrelor la rinichi, ajutând la eliminarea corpului de toxinele în exces periculoase, inclusiv mineralele care formează pietre la rinichi. Nivelul ridicat de aciditate al oțetului de cidru de mere ajută, de fapt, la descompunerea țesuturilor dure care alcătuiesc piatra, facilitând eliminarea (dacă este mare) sau dizolvarea completă în cazul pietrelor mai mici.

Cât de mult oțet de mere trebuie luat pentru îndepărtarea pietrei la rinichi

Cheia utilizării oțetului de mere pentru tratarea pietrelor la rinichi este consistența. Ar trebui să luați oțet de cidru de mere în fiecare zi cu multă apă până când piatra este complet dizolvată sau durerea și problemele însoțitoare în timp ce urinați dispar complet.

O regulă obișnuită pentru consumul de oțet de cidru de mere este să beți 2 linguri din el o dată pe zi într-un pahar de apă și să consumați cantități ample de apă pe tot parcursul zilei pentru a ajuta la spălarea rinichilor. Ameliorarea problemei ar trebui să fie vizibilă în 24 până la 48 de ore atunci când este urmat tratamentul corect și să aducă rapid alinarea celor care suferă de pietre la rinichi.

O altă modalitate de a utiliza oțet de cidru de mere pentru a trata pietrele la rinichi este de a înmuia o cârpă în oțet cald de cidru de mere și de a pune cârpa direct pe pielea care înconjoară zona dureroasă, cum ar fi cea inghinală, stomacul sau spatele. Această aplicație de oțet de cidru de mere ajută la dizolvarea pietrei la rinichi la exterior și funcționează deosebit de bine atunci când este asociată cu consumul intern de oțet de cidru de mere.

Vezi și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Alte precauții pentru a ajuta la vindecarea și prevenirea pietrelor la rinichi

În timp ce oțetul de cidru de mere pentru pietre la rinichi este cu siguranță benefic, cel mai bun remediu este prevenirea. Menținerea unui stil de viață activ poate ajuta rinichii să funcționeze la viteză maximă, ceea ce le permite să elimine excesul de minerale care formează pietre dureroase la rinichi.

De asemenea, consumul a cel puțin 8 căni de apă pe zi permite rinichilor să lucreze întotdeauna pentru a scăpa corpul de lichide, menținând astfel pietrele la rinichi la distanță. Oțetul de mere poate fi consumat zilnic, indiferent dacă sunt prezente sau nu pietre la rinichi, pentru a preveni formarea de pietre.

O dietă sănătoasă este benefică și în prevenirea calculilor renali, sugerează studiile și experții. Ceea ce funcționează bine este o dietă care include suc de morcov sănătos ca remediu pentru prevenirea pietrelor la rinichi.

O dietă sănătoasă, cu conținut scăzut de sodiu, bogată în fibre și cu puține grăsimi, menține o persoană la o greutate corporală sănătoasă și un nivel energetic sănătos în corp și poate ajuta la prevenirea calculilor renali acum și în viitor.

Pietrele la rinichi sunt o realitate dureroasă pentru mulți oameni, dar există multe remedii naturale pe care le puteți folosi pentru a vă ajuta să scăpați de pietrele la rinichi și pentru a preveni reapariția lor în viitor.

Bând zilnic oțet de cidru de mere și consumând multă apă pe parcursul zilei, vă puteți scăpa de pietrele urâte la rinichi care provoacă disconfort și durere și pot permite corpului să aibă un stil de viață mai sănătos și mai confortabil. Oțetul de mere pentru pietre la rinichi este o modalitate eficientă și rapidă de a ajuta pe oricine să se simtă mai confortabil ca niciodată în multe privințe.

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc