Cei mai sănătoși 2 îndulcitori pentru a înlocui zahărul și aspartamul

Castron cu faguri de miere.

Având în vedere că aportul crescut de alimente procesate cu zahăr în dieta oamenilor în ultimele decenii a dus la creșterea nivelurilor de obezitate, diabet și boli de inimă iar îndulcitorii artificiali pot fi chiar mai răi, există alternative mai bune?

În continuare veți citi care sunt cei mai sănătoși îndulcitori pe care îi puteți folosi pentru a înlocui atât zahărul de masă, cât și îndulcitorii artificiali, cum ar fi aspartamul.

Cel mai sănătos îndulcitor: mierea crudă

Mierea este folosită de mii de ani, nu doar pentru gustul său dulce, ci și ca medicament vindecător. Cel mai bine este să cumpărați miere crudă acolo unde este posibil, care nu a fost încălzită. Încălzirea mierii poate distruge unele dintre enzime și alți compuși benefici.

Din păcate, cea mai mare parte a mierii obișnuite pe care o găsești în supermarket are mulți din compușii săi medicinali încălziți și procesați pentru a fi eliminați din ea. Este încă mai sănătoasă decât zahărul, dar nu la fel cu mierea organică crudă.

Mergând mai departe, dacă puteți găsi miere crudă organică de la un fermier local, se crede că conține elemente benefice care vă pot ajuta corpul să facă față alergenilor din zona locală. Pentru acest tip de miere merită cu siguranță să plătești puțin mai mult.

Beneficii pentru sănătate a mierii crude

Proprietăți antifungice, antimicrobiene și antibacteriene – Mierea crudă este plină de compuși care aduc beneficii sistemului digestiv și vă ajută să vă sporiți imunitatea împotriva microorganismelor dăunătoare. De asemenea, este bună pentru vindecarea durerii în gât, în special amestecată cu o linguriță de scorțișoară din Ceylon.

Vindecarea rănilor – Aceleași proprietăți antibacteriene fac din mierea crudă un pansament excelent pentru tratarea rănilor minore și accelerarea vindecării lor. Este adesea folosită ca tratament topic pentru acnee sau eczemă.

Vezi și: Care este cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Antioxidanți și enzime – Pinocembrinul flavonoid antioxidant este unic mierii și susține activitatea enzimatică adecvată pentru o digestie îmbunătățită. Se consideră că utilizarea mierii crude ajută la încetinirea epuizării organismului de enzime digestive pentru o sănătate mai bună în general.

Proprietăți calmante – O linguriță de miere crudă poate acționa ca un calmant ușor și vă poate ajuta să vă relaxați. Este important, totuși, că mierea crudă nu trebuie administrată niciodată copiilor cu vârsta sub un an, deoarece sistemul lor gastro-intestinal nu este suficient de matur pentru a face față acesteia.

Cel mai sănătos îndulcitor: Ștevia

Îndulcitorul pe bază de plante Ștevia provine dintr-un arbust peren din America de Sud și a fost folosit de secole. Frunzele sale sunt de aproximativ 40 de ori mai dulci decât zahărul de masă și sub formă de pudră sunt de aproximativ 200 de ori mai dulci.

Beneficiile șteviei

Suprimă pofta de zahăr fără a adăuga calorii – Spre deosebire de îndulcitorii artificiali precum aspartamul, care s-a dovedit că promovează pofta de zahăr, se crede că ștevia le reduce. De asemenea, nu conține calorii, făcându-l un înlocuitor excelent atât pentru zahăr, cât și pentru îndulcitorii artificiali.

Beneficii pentru diabet – Diagnosticul de diabet a crescut rapid în ultimii ani, odată cu creșterea consumului ridicat de alimente glicemice procesate.

Zahărul obișnuit are un indice glicemic ridicat de 80 și în cantități mari va promova, de obicei, producția excesivă de insulină care duce la depozitarea grăsimii corporale și, în timp, la creșterea riscului de diabet.

Prin comparație, ștevia are un indice glicemic zero și se crede că este sigură pentru utilizare de către diabetici (deși este întotdeauna recomandat să verificați așa ceva la medicul dumneavoastră).

Vezi și: Cele mai bune suplimente și pilule cu leptină

Sănătatea dentară – Consumul de alimente zaharoase și în special consumul de băuturi saturate cu zahăr pot duce la eliminarea smalțului protector al dinților, ducând la carii și alte probleme dentare. Ștevia nu numai că poate înlocui zahărul distructiv, dar s-a demonstrat că substanțele din acesta ajută efectiv la prevenirea bacteriilor din gură să adere la dinți și să formeze placa.

Prevenirea creșterii excesive a candidei – Candida este un tip de bacterie din sistemul digestiv care poate fi benefică la niveluri normale, dar clar periculoasă atunci când scapă de sub control.

Candidoza poate duce la o varietate de simptome derutante pe care mulți medici le găsesc dificil de diagnosticat, variind de la dureri de cap și epuizare, la afecțiuni digestive, balonare și gaze, la probleme cu imunitatea și alergiile.

Sindromul de oboseală cronică este, de asemenea, asociat în mod obișnuit cu creșterea excesivă a candidei. Ciuperca se hrănește cu zaharuri simple și se crede că motivul principal al creșterii candidei este un exces de fermentare a zahărului în sistemul digestiv.

Ștevia este foarte diferită structural de zaharoză și nu este fermentată de drojdia din tractul digestiv. Înlocuirea zahărului cu ștevie ar trebui să vă reducă foarte mult riscul de a face față vreodată candidozei.

Concluzie

Așadar, există două alternative mai sănătoase la zahăr și îndulcitorii artificiali foarte discutabili. Înlocuirea lor poate face o mare diferență în ceea ce privește nivelurile de energie, greutatea corporală și starea generală de sănătate.

Ați încercat înainte să folosiți miere sau ștevie crudă sau vreun alt îndulcitor natural? Aș fi interesat să vă aud gândurile despre cea mai bună modalitate de a îndulci alimentele și băuturile fără a duce la probleme de sănătate pe traseu.

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc