7 motive pentru a vă spăla părul cu oțet de mere

Diferite accesorii si produse pentru par.

Am folosit șampoane și balsamuri comerciale toată viață mea – adică până acum un an când mi-am dat seama de problemele pe care le cauzau. Când mi-am pus la punct lista de cumpărături, am observat că folosesc câte o sticlă mare la fiecare câteva săptămâni. Pentru prima dată, m-am  gândit la lucrul acesta.

Să folosesc spumă o singură dată nu mai era suficient – foloseam spumă de  două ori în fiecare zi și totuși, până seara, părul meu începea deja să se îngrașe (fac duș de dimineață). De asemenea, începuse să se subțieze și să se rupă. Poate vă puteți raporta la această poveste sau aveți propriile probleme cu deteriorarea părului, dacă da, citiți mai departe!

Din fericire am găsit o soluție în cel mai puțin probabil loc – dulapul meu. Folosesc oțet de mere pe păr de aproape un an și toate problemele de mai sus s-au rezolvat. Părul meu arată mai bine ca niciodată. Vreau să vă împărtășesc 7 motive pentru a vă spăla părul cu oțet de mere – părul vă va mulțumi.

Problema cu șamponul și balsamul

Probabil ați auzit de sulfați și parabeni – o familie de substanțe chimice găsite în majoritatea produselor pentru păr din comerț. Deși sunt minunate la curățarea părului, dăunează pe termen lung. Îndepărtează uleiurile naturale ale părului, uscându-l și stimulând producția suplimentară de ulei, ceea ce provoacă grăsimea pe care am experimentat-o.

Aceste substanțe chimice pot estompa culoarea părului și multe surse susțin că există o legătură cu cancerul – deși acest lucru rămâne neconfirmat. Mai bine să fiu sigur decât să-mi pară rău, spun. Mai ales atunci când există o alternativă naturală care oferă rezultate și mai bune. (sursă)

7 motive pentru a vă spăla părul cu oțet de mere

Marketingul pentru șampoane și balsamuri comerciale a fost foarte reușit. Aproape toată lumea le folosește fără să se gândească vreodată la opțiunile naturale. Abia atunci când începem să avem probleme, începem să investigăm.

La început am fost sceptică – singurul loc în care am folosit oțet de mere a fost pe salatele mele. Mirosul singur m-a făcut să fiu reticentă în a-l folosi pe corp. Cu toate acestea, beneficiile depășesc orice mit (nici măcar nu mă pot gândi la unul) și odată ce te clătești bine, nu va mai exista miros persistent.

Îți echilibrează pH-ul părului

Părul și scalpul nostru sunt în mod natural ușor acide, în timp ce multe produse de îngrijire a părului, cum ar fi șamponul, vopseaua de păr și apa oxigentă sunt puternic bazice. Acest lucru cauzează deteriorarea cuticulei părului – ducând la uscăciune și încrețire. Oțetul de mere este acid. Când este diluat, este aproape de pH-ul părului nostru, evitând aceste probleme și readucând cuticula la starea sa netedă. (sursă)

Este un produs de curățare excelent pentru păr și scalp

Oțetul de mere conține acid alfa-hidroxi pentru a vă exfolia ușor pielea capului și părul. În termeni laici – va elimina toate celulele moarte ale pielii și reziduurile din produsele comerciale, lăsându-vă cu părul curat și strălucitor. (sursă)

Este și un balsam natural

După cum am menționat deja, proprietățile acide ale oțetului de mere determină etanșarea cuticulei părului. Acest lucru înseamnă că suprafața părului este mai degrabă netedă decât aspră și umezeala este blocată. O clătire cu oțet de mere într-un singur pas face treaba atunci când vine vorba de prevenirea încrețirii, îmbunătățirea strălucirii și rezolvarea uscăciunii.

Calmează mâncărimea, scalpul uscat și mătreață

Oțetul de mere are efecte antiinflamatoare, antifungice și antibacteriene. Combate în mod natural mătreața (cauzată de o ciupercă) și calmează mâncărimea pielii. (sursă)

Împiedică încurcarea

Un alt rezultat al unei cuticule netede este un păr mai puțin încurcat. Deoarece suprafața părului este readusă la starea sa netedă și naturală, firele nu mai sunt ca o claie și nu se mai  încurcă la fel de mult.

Nu va trebui să vă spălați părul la fel de des

Dacă sunteți blocat într-un ciclu de șamponare zilnic așa cum eram eu, acesta este un beneficiu important. Desigur, puteți clăti zilnic cu apă pentru a îndepărta praful și murdăria, dar  părul nu se va îngrășa între spălări, obligându-vă să vă curățați cu produse dure.

Am explicat deja teoria din spatele acestui lucru – este oarecum contraintuitivă. Oțetul de mere lasă intacte majoritatea uleiurilor naturale din păr, astfel încât scalpul nu trebuie să compenseze prin supraproducerea lor. În prezent, pot scăpa curățându-l de două ori pe săptămână cu această metodă. (sursă)

Poate încuraja creșterea părului și preveni pierderea părului

Poți fi sceptic, deoarece este mai mult un remediu tradițional decât dovadă științifică, dar unele surse susțin că oțetul de mere poate stimula creșterea părului. Poate funcționa prin stimularea rădăcinii, dar reduce și căderea părului din cauza ruperii. (sursă)

Precauții

Oțetul de mere poate părea un remediu pentru toate afecțiunile părului și, în multe feluri, este. Cu toate acestea, există câțiva factori de luat în considerare înainte de a începe.

Multe balsamuri comerciale sunt îmbunătățite cu uleiuri pentru a adăuga hidratare părului. Acest lucru nu este cazul cu oțetul de cidru de mere, deci este posibil să doriți să utilizați un tratament de păr preparat de dvs. din ulei de cocos sau similar o dată pe lună pentru rezultate îmbunătățite.

Utilizarea pe termen lung a oțetului de cidru de mere pe părul dvs. vă poate decolora părul. Acesta este un lucru pozitiv pentru mulți dintre noi – elemente esențiale de întreținere reduse? Da, te rog. Cu toate acestea, dacă acest lucru este negativ pentru dvs., ar trebui să evitați oțetul de mere sau să limitați utilizarea acestuia la o dată pe două săptămâni sau mai puțin. (sursă)

Nu am avut niciodată o problemă cu mirosul de oțet, dar dacă sunteți cu adevărat îngrijorat, puteți adăuga o picătură de ulei de lavandă în amestec. Nimeni nu va observa.

Deci, cum îmi spăl părul cu oțet de mere?

Există o mulțime de „rețete” diferite pentru clătire din oțet de mere preparate în casă, în principal pe bază de oțet de mere în apă. Recomand 2 – 4 linguri de oțet de mere în 500 g de apă, începând de la capătul inferior. Evident, nu veți avea nevoie de atât de mult dacă aveți părul scurt. (sursă)

Se toarnă amestecul peste păr de la rădăcină până la vârfuri și se lasă să stea 2 minute. Dacă intenționați să nu folosiți șamponul complet, asigurați-vă că vă frecați ușor capul cu vârful degetelor sau cu o perie de curățare a scalpului ca aceasta. Clătiți bine părul cu apă și apoi uscați ca de obicei.

Ca să vă fie mai ușor, încercați să înlocuiți săptămânal șamponul cu o clătire cu oțet de mere și creșteți treptat până când ați eliminat complet șamponul (dacă acesta este obiectivul dvs.). Alternativ, îl puteți folosi împreună cu produse comerciale tratându-vă părul o dată pe săptămână până la o curățare profundă cu această metodă.

Tutorial pentru păr cu oțet de mere

https://youtu.be/kQ1fH_MMM74

Concluzie

Spălarea părului cu oțet de mere a făcut cu adevărat o mare diferență în calitatea părului meu și a rezolvat problemele deranjante cauzate de șampon și balsam. M-aș considera cu siguranță câștigătoare. Majoritatea prietenilor mei sunt sceptici atunci când le spun secretul părului meu strălucitor și neted, dar vă recomand să o încercați timp de cel puțin șase săptămâni înainte de a vă forma propria părere. Veți economisi timp și bani  și vă va transforma părul dacă aveți noroc! Spuneți-mi în comentarii cum faceți, mi-ar plăcea să vă aud experiențele.

Citește și: Cele mai bune mărci de oțet de mere de pe piață 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc