Ajută sucul de ceapă la creșterea părului?

Gramada cu diferite soiuri de ceapa.

Cei mai mulți dintre noi vor fi afectați de căderea părului într-o oarecare măsură în timpul vieții noastre. Pierderea a 50-100 de fire pe parcursul zilei este normală, dar părul subțire, neuniform, poate avea un efect negativ asupra nivelului nostru de încredere.

Am trecut printr-o perioadă de cădere a părului, după ani de când mi-am colorat părul. Am fost șocată când am observat fire de păr peste tot. Nu doar pe peria mea de păr, ci și pe pernă, pe canapea și chiar uneori și în preparatele pe care le-am gătit! Am avut nevoie de o soluție imediat, așa că am început să caut remedii naturale. Unul dintre cele mai interesante tratamente pe care l-am găsit a fost sucul de ceapă. Sucul de ceapă ajută la creșterea părului? Citiți mai departe pentru a afla.

Motive pentru căderea părului

Există numeroase motive pentru care părul tău se poate subția și cădea. La fel ca pielea ta, orice supărare sau stres se va manifesta pe părul tău. Stresul sever poate provoca căderea părului peste noapte.

Alți factori sunt modificările hormonale, genetica, alimentația slabă, alopecia și căderea părului cu vârsta. Utilizarea excesivă a substanțelor chimice, cum ar fi vopselele de păr, șampoanele și balsamurile comerciale vă pot usca părul, făcându-l fragil slab – ducând la căderea părului.

Cum ajută sucul de ceapă la creșterea părului?

Ceapa conține niveluri ridicate de sulf. Sulful este un element esențial pentru cheratină, care conferă părului și unghiilor putere și le ajută să crească. Aplicarea cepei pe scalp sau adăugarea acesteia la dieta dvs. are ca rezultat păr puternic și flexibil. (sursă)

Sângele dvs. transportă substanțe nutritive și oxigen în fiecare parte a corpului, inclusiv rădăcinile și scalpul. Ceapa poate ajuta la îmbunătățirea circulației prin subțierea sângelui, ceea ce înseamnă mai multă hrană pentru păr. La fel ca udarea unei plante, sângele care curge pe scalp duce la o creștere sănătoasă a părului. (sursă)

Sucul de ceapă are proprietăți antibacteriene și antifungice. Una dintre cele mai frecvente infecții fungice care afectează scalpul nostru este mătreața. Dacă părul dvs. este într-o formă slabă ca urmare a mătreței sau a unei alte infecții a scalpului, sucul de ceapă ar putea oferi un remediu. (sursă)

Majoritatea metodelor de aplicare a sucului de ceapă pe scalp implică masaj. Masajul singur determină o creștere a fluxului sanguin către scalp, ceea ce stimulează creșterea părului. Dacă nu sunteți un fan al cepei, chiar și masarea cu apă va avea un anumit efect.

Știința susține efectele cepei asupra creșterii părului. Journal of Dermatology a folosit suc de ceapă pentru a trata căderea părului de la un tip de alopecie. Aplicarea sucului de două ori pe zi timp de două luni a dat „rezultate semnificativ mai mari în ceea ce privește creșterea părului decât apa de la robinet”. Bărbații au avut rezultate mai bune decât femeile. (sursă)

Un alt studiu a analizat quercetina antioxidantă care se găsește în ceapă. Are proprietăți antiinflamatorii și a dat rezultate bune pentru tratarea alopeciei la șoareci. (sursă)

Vezi și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Cum se face suc de ceapă

Jumatate de ceapa si ceapa tocata pe un tocator

Puteți cumpăra suc de ceapă din unele magazine, dar cel mai bine este făcut proaspăt. Există câteva modalități diferite de a face acest lucru. Dacă aveți un storcător, aceasta este cea mai rapidă și mai eficientă metodă, totuși, dacă faceți apoi un suc de fructe, veți dori să-l spălați foarte bine!

Alternativ, puteți folosi un robot de bucătărie pentru a toca ceapa într-o pastă și apoi o strecurați printr-o sită  pentru a extrage sucul. În cele din urmă, dacă nu aveți un storcător sau un robot de bucătărie, puteți pur și simplu să radeți ceapa. Curățați-o mai întâi și radeți-o peste un vas. Se strecoară pentru a separa sucul. (sursă)

Amestecuri de suc de ceapă pentru creșterea părului

Acum, că ai sucul de ceapă, cum îl folosești? Din nou, aveți câteva opțiuni diferite, în funcție de preferințe. Va trebui să utilizați aceste tratamente de mai multe ori pe săptămână pentru a vedea rezultatele. Perseverează – durează 6-8 săptămâni pentru a obține o creștere vizibilă.

Suc de ceapă simplu

Masați sucul direct pe scalp și lăsați-l timp de 15 minute. Spălați-vă cu șampon. Dacă vi se pare prea puternic, puteți dilua sucul cu apă. (sursă)

Mix de ceapă și miere

Adăugați 1 lingură de miere la ¼ ceașcă de suc de ceapă și aplicați-o pe scalp. Se acoperă cu o cască de duș și se lasă cel puțin 30 de minute. Se spală normal. (sursă)

Suc de ceapă și rom

Tocăm o ceapă și lăsăm să se înmoaie într-un pahar cu rom peste noapte. A doua zi, strecurați pentru a îndepărta bucățile de ceapă și masați romul în scalp. Spălați-l normal cu șampon. (sursă)

Adăugați mai multă ceapă în dieta dvs.

Dacă aplicarea cepei pe scalp pur și simplu nu atrage, ai noroc – poți obține efecte similare mâncând-o. Ceapa crudă este cea mai bună, modul meu preferat de a o mânca este să folosiți ceapa roșie cu salată, roșii, măsline negre și puțină feta pentru a face o salată grecească.

https://youtu.be/8fAIExx-1q4

Precauții

Întotdeauna efectuați un test de plasture înainte de a aplica soluțiile de mai sus pe pielea dumneavoastră. Ceapa nediluată este foarte puternică și poate provoca roșeață și mâncărime la persoanele sensibile. Nu aplicați niciodată pe pielea tăiată și asigurați-vă că sucul de ceapă nu intră în contact cu ochii, deoarece poate fi foarte dureros. (sursă)

Dacă mirosul de ceapă deranjează, încercați să adăugați suc de lămâie sau apă de trandafiri la amestec. Uleiurile esențiale sunt, de asemenea, o opțiune – se presupune că uleiurile de rozmarin, lavandă și mentă sunt bune pentru creșterea părului, în timp ce eucaliptul și arborele de ceai sunt recomandate pentru curățarea mătreței. (sursă)

Dacă vă cade  părul brusc și inexplicabil, vă rugăm să discutați cu medicul dumneavoastră, deoarece ar putea fi un semn de boală undeva în sistemul dumneavoastră. Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău.

Concluzie

În ciuda dovezilor științifice puternice care spuneau „da” la întrebarea „sucul de ceapă ajută la creșterea părului?”, Am fost reticentă să îl încerc. Ochii îmi lăcrimează când o toc în bucătărie, așa că aplicarea ei atât de aproape de fața mea și lăsarea ei timp de 15 minute a fost descurajantă. Cu toate acestea, eram disperată, așa că am încercat.

Am descoperit că amestecul de miere anulează  efectul cepei asupra ochilor mei, și am adăugat și câteva picături de ulei esențial. Adăugarea unei linguri la balsamul meu obișnuit a fost de asemenea tolerabilă. Am reușit să urmez tratamentul de două ori pe săptămână până când calitatea părului meu s-a îmbunătățit și îl recomand cu drag. Este ieftin și sigur, deci nu aveți nimic de pierdut.

Citește și: Cel mai bun șampon împotriva căderii părului 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc