Tot ce trebuie să știți despre rutina de antrenament cu frânghii grele

Fata blonda antrenandu-se cu franghii grele.

Te-ai plictisit să ridici greutăți? Te-ai săturat să faci aceleași cinci sau șase exerciții în fiecare zi care mai degrabă te fac să caști, decât să te îmbie să-ți construiești mușchi? Dacă da, este posibil să fie timpul să schimbați antrenamentul, iar cel cu frânghii grele poate fi exact ceea ce aveți nevoie!

Ce este frânghia grea?

O frânghie grea este exact cum sună: o frânghie care este grea. Poate părea o prostie, dar lucrul cu frânghii grele este de fapt o metodă foarte eficientă de a-ți lucra corpul într-un mod neconvențional.

Deci, ce face antrenamentul cu frânghie grea? Frânghiile grele sunt legate de un obiect imobil, cum ar fi un aparat de greutate. Capetele libere ale frânghiilor sunt ținute în mâinile voastre, iar dvs. aruncați frânghiile în jur.

Greutatea corzilor vă va oferi un antrenament excelent și veți simți instantaneu mușchii arzând.

La urma urmei, exercițiul pe care îl faceți implică mișcări cu care nu sunteți obișnuiți și dintr-o dată veți găsi un mod nou de a vă antrena!

De ce aveți nevoie într-o rutină de antrenament cu corzi grele?

Nu vă lăsați atât de prinse de produsele vândute în reclame și reviste. Nu aveți nevoie de nicio coardă de lux dezvoltată de comercianții cu amănuntul de articole sportive și vândută de trei sau de patru ori mai scump decât ar trebui să coste.

Mergeți la cel mai apropiat magazin de hardware, cereți cea mai groasă frânghie pe care o au – de obicei între 3 și 5 cm grosime – și cumpărați aproximativ 15 m.

Când doriți să vă exersați, înfășurați coarda în jurul unui copac stâlp, asigurându-vă că cele două capete ale corzilor au o lungime uniformă. Țineți un capăt în fiecare mână și sunteți gata să experimentați beneficiile antrenamentului cu frânghie grea! Este ieftin și ușor!

Vezi și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

De ce să încercați rutina de antrenament cu corzi grele

Este ceva nou – Nu va fi aceeași rutină veche, plictisitoare și învechită, așa că merită să încercați!

Este confuz – Antrenamentul vă va “încurca” mușchii, ceea ce înseamnă că îi vor tensiona într-un mod nou. Confuzia musculară este una dintre cheile accelerării construcției musculare.

Este distractiv – Poți să te distrezi cu antrenamentul și va fi ceva pe care îl poți adapta la dorințele tale cu fiecare antrenament.

Tehnici de antrenament cu corzi de luptă

The Grappler

Stai în poziția unui boxer, cu un picior ușor în față și mâinile la nivelul umerilor. Răsuciți-vă trunchiul în timp ce vă mișcați mâinile pe piept într-o parte și răsuciți-le din nou în timp ce le aduceți pe piept în cealaltă parte.

Repetați această mișcare, răsucind frânghiile cu brațele și mâinile. Imaginați-vă că aruncați un adversar pe podea cu fiecare tură și ați făcut exercițiul.

Repetări: de 20 până la 30 de ori pe fiecare parte.

The Wave

Valul este tehnica de bază pentru antrenamentul cu frânghie de luptă și este cel mai ușor de stăpânit. Pur și simplu țineți-vă mâinile împreună cu un capăt al coardei în fiecare mână și mișcați-le în sus și în jos pentru a face valuri în coardă.

De asemenea, vă puteți mișca mâinile în direcții opuse pentru a crea unde alternative, care vă vor rezolva foarte bine umerii și partea superioară a corpului.

Repetări: de 40 până la 50 de ori pe mână.

Vezi și: Cel mai bun supliment pentru creșterea în greutate pentru femei

Around the World

Stai cu picioarele despărțite de lățimea umerilor și pune mâinile împreună în fața ta. Răsuciți încet brațele larg și rotiți-le în sus și în jurul corpului – trasând un cerc uriaș în aer în fața voastră. Păstrați-vă mâinile unite în timp ce învârtiți corzile în cerc și ridicați-le cât de mult puteți.

Repetări: 25 de cercuri

Slams

Țineți coarda mai jos de talie, lăsând-o să se întindă pe podea. Ridicați rapid mâinile în aer, extinzându-le deasupra capului înainte de a le aduce brusc în jos, de parcă le-ați trânti în podea.

Imaginați-vă că mânuiți un bici cu ambele mâini și aveți mișcarea corectă. Puteți să mișcați alternativ o singură mână la un moment dat sau puteți lucra cu amândouă în același timp.

Repetări: 25 slams

Sărituri

Stai cu mâinile pe lângă corp, capetele frânghiei prinse strâns în fiecare mână. Săriți direct în aer, separați picioarele pe lățimea umerilor și aduceți mâinile în sus – totul într-o mișcare lină. Pentru a finaliza exercițiul, săriți din nou, așezați picioarele împreună și așezați mâinile lângă dvs.

Repetări: 30 de sărituri

Merită să încercați antrenamentul cu frânghia de luptă, deoarece va fi un mod distractiv și nou de a vă împinge mușchii la limitele lor!

Citește și: Cele mai bune suplimente de L-carnitină

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc