10 remedii la domiciliu pentru infecțiile gingivale

Dintii unei fete verificati de un dentist.

Boala gingiilor este extrem de frecventă. 95% dintre noi vor suferi de asta la un moment dat în viața noastră. (sursă) Acum cine se teme de dentist? Pun pariu că un număr mare dintre voi. Așadar, nu este de mirare că vom căuta un remediu la domiciliu pentru afecțiunile noastre orale înainte de a ne lua inimă în dinți și de a ne îndrepta către chirurgia dentară.

Sunt remediile casnice pentru infecțiile gingivale eficiente? Ei bine, depinde de tipul exact de infecție și de gravitatea acesteia. În unele cazuri nu puteți evita dentistul. Cu toate acestea, dacă aveți o infecție ușoară, există mai multe opțiuni excelente. Din fericire, am cercetat pentru dvs., citiți mai departe despre 10 remedii casnice pentru infecțiile gingivale.

Diferite tipuri de infecție a gingiilor

Gura noastră este natural plină de bacterii și, de obicei, aceasta nu este o problemă – sunt de genul „bun”. Cu toate acestea, atunci când avem o infecție a gingiilor, înseamnă că bacteriile au rupt suprafața și populează gingia în sine. Acest lucru poate fi problematic, deoarece în cazurile severe poate pătrunde în sânge, ducând la o infecție a întregului corp care pune viața în pericol.

Gingivită și parodontită

Gingivita este termenul pentru țesutul gingival inflamat, de obicei ca urmare a acumulării de plăci pe dinți care se întărește pentru a deveni tartru. Dacă nu este tratată, gingivita se poate transforma în parodontită – o afecțiune mai gravă care poate provoca pierderea dinților și retragerea gingiilor.

Abcese

O altă modalitate prin care bacteriile se pot manifesta în gingiile dvs. este formarea unui abces. Un abces se poate forma oriunde pe corp, dar este deosebit de incomod atunci când apare în gura ta. Este practic un nodul umflat umplut cu puroi (eu știu) care are din nou potențialul de a sparge fluxul sanguin dacă nu este tratat. (sursă)

Simptomele infecției gingivale

În funcție de infecția exactă a gingiei în cauză, simptomele pot varia ușor. Aveți grijă la următoarele semne de infecție a gingiilor:

  • Gingii roșii, umflate
  • Sângerarea la periaj
  • Durere sau sensibilitate a gingiilor
  • Gust rău în gură
  • Respiraţie urât mirositoare
  • Puroi sau umflatură vizibilă pe gingie
  • Dinți sensibili

(sursă)

Cauzele infecției gingivale

Principala cauză a bolii gingivale este igiena orală deficitară. Placa se acumulează între gingie și dinte infectând în cele din urmă gingia. A avea un dinte ciobit este, de asemenea, un factor de risc alături de fumat, predispoziție genetică, dietă slabă și stres. (surse 1, 2)

Vezi și: Cele mai bune tonere pentru ten sensibil cu tendință acneică

10 remedii la domiciliu pentru infecțiile gingivale

1. Usturoiul

O gramada cu capatani de usturoi.

Usturoiul conține un compus numit alicină care conferă proprietăți antimicrobiene. Un studiu din Journal of Medicinal Food a testat alicina împotriva cariilor dentare și a parodontitei.

S-a dovedit a fi eficient împotriva tuturor bacteriilor testate. Zdrobiți un cățel de usturoi și amestecați cu același volum de miere sau ulei de cocos pentru a forma o pastă. Lăsați-l să stea câteva minute și apoi aplicați pe gingii. (sursă)

2. Ulei de cuișoare

Farmacistul meu mi-a recomandat ulei de cuișoare când am avut dureri de dinți acum câțiva ani, astfel încât pot atesta eficacitatea acestuia. Are proprietăți anti-fungice, antiseptice, bactericide și analgezice. De asemenea, poate calma inflamația.

După ce te-ai spălat pe dinți, masează-ți gingiile foarte ușor cu ulei de cuișoare. Repetați de două ori pe zi până când se rezolvă. (sursă)

3. Ulei de mentă

Menta este un alt ulei esențial cu proprietăți antiseptice și antiinflamatoare. De asemenea, are un efect de răcire ca urmare a conținutului său de mentol. Aplicați ulei de mentă pe gingiile inflamate în același mod ca uleiul de cuișor de mai sus. (sursă)

4. Soluție de apă sărată

Apa sărată ucide bacteriile aspirând tot lichidul din celulele lor și spărgându-le. Nu este o imagine drăguță, dar asta este exact ceea ce ne dorim atunci când vine vorba de combaterea infecției gingivale. De asemenea, poate extrage lichid din gingii pentru a reduce umflarea.

Se dizolvă 1 linguriță de sare în ½ cană de apă caldă. Clătiți bine gura cu soluția timp de aproximativ un minut. Repetați de mai multe ori pe zi până când se rezolvă. (sursă)

5. Ceai

Ceascu cu ceai transparent pe un platou.

Ceaiul negru în special conține niveluri ridicate de acid tanic care combate durerea și inflamația. De asemenea, conține antioxidanți care pot fi utili pentru infecții.

Puneți un pliculeț de ceai în apă fierbinte timp de 10 minute, apoi lăsați-l să se răcească. Așezați plicul de ceai pe zona afectată a gingiei timp de cinci minute. Repetați de mai multe ori pe zi până când se rezolvă. (sursă)

Vezi și: Cele mai bune extracte și suplimente de Rhodiola Rosea

6. Pasta de curcumă

Curcuma este un condiment folosit în medicina asiatică și din Orientul Mijlociu de sute de ani. Componentul activ este curcumina, care are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare.

Jurnalul de Științe Naturale, Biologie și Medicină sugerează realizarea unei paste făcute din 1 linguriță de curcuma cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de ulei de muștar pentru gingivită și parodontită. Ar trebui să vă frecați dinții și gingiile cu această pastă de două ori pe zi. (surse 1, 2)

7. Aloe Vera

Aloe vera are un efect răcoritor și calmant asupra pielii și a gingiilor. Jurnalul Societății Indiene de Parodontologie a concluzionat că apa de gură cu aloe vera poate fi utilizată pentru gingivită. Puteți cumpăra suc de aloe vera simplu în acest scop sau aplicați gel de aloe vera direct pe gingii. (sursă)

8. Peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este folosit în mod obișnuit pentru albirea dinților, dar știați că este și un antimicrobian puternic? Asigurați-vă că utilizați soluția de 3%, nu cea foarte concentrată.

Se amestecă peroxidul de hidrogen cu o cantitate egală de apă. Clătește-ți gura cu aceasta, apoi scuip-o. Repetați de câteva ori pe săptămână, nu mai mult decât atât, deoarece poate provoca iritații. De asemenea, asigurați-vă că nu îl înghițiți niciodată. (sursă)

9. Miere de Manuka

Miere de Manuka luata cu o lingura din lemn dintr-un bol.

Mierea de Manuka este o tulpină specială de miere din Noua Zeelandă. Are puternice proprietăți antibacteriene și vindecătoare susținute de dovezi științifice.

Un studiu din Jurnalul Academiei Internaționale de Parodontologie a constatat că mierea de Manuka ar putea fi utilizată pentru a reduce placa dentară și sângerările gingivale. Aplicați mierea direct pe gingii, dar evitați să o aplicați prea aproape de dinți, deoarece are un conținut ridicat de zahăr. (sursă)

10. Suc de afine

Sucul de afine are un conținut ridicat de vitamina C, care poate ajuta la combaterea infecțiilor. De asemenea,  îndepărtează bacteriile de dinți. Un studiu din Journal of Periodontology a legat scăderea vitaminei C cu rate mai mari de boală parodontală. Bea zilnic un pahar mic de suc de afine pentru a profita de beneficii. (sursă)

Precauții

Opțiunile de mai sus sunt excelente în cazuri foarte ușoare de infecție a gingiilor sau în timp ce așteptați câteva zile pentru o programare la stomatolog. Cu toate acestea, dacă simptomele nu se îmbunătățesc după câteva zile sau se agravează, trebuie să vă adresați imediat medicului dentist. (sursă)

Dacă bănuiți că aveți un abces la gingie, nu încercați să îl tratați singur, deoarece se poate răspândi cu ușurință în sânge, ceea ce poate fi fatal. Medicul dentist va scurge cel mai extrage infecația și vă va oferi antibiotice pentru a clarifica infecția.

Concluzie

Vă doresc mult noroc cu aceste 10 remedii la domiciliu pentru infecția gingiilor. Nu uitați să aveți grijă de dinți pentru a evita dezvoltarea unei infecții – spălați-vă de două ori pe zi, folosiți apă de gură și nu mâncați prea mult din alimente lipicioase, cu zahăr.

Citește și: Cele mai bune șampoane pentru părul alb

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc