Remedii casnice pentru mâinile uscate crăpate

Fata dandu-si cu crema pe maini.

Vara trecută eu și familia mea am avut norocul să petrecem sezonul în vest. Am umblat din tabără în tabără și am văzut cele mai uimitoare atracții. În cea mai mare parte a călătoriei am fost în munți la o altitudine mai mare. Ceva ce am învățat repede a fost că vântul, expunerea la soare și lipsa de umiditate din aceste zone îți usucă rapid pielea.

La doar câteva săptămâni după călătoria noastră, m-am trezit brusc cu mâinile uscate și crăpate. Chiar si când strâng pumnul  mi se crapă pielea – ceea ce a fost puțin inconfortabil. Inutil să spun că nu m-aș mai putea descurca așa mult timp.

Am stat într-o cafenea din California într-o dimineață și am început să cercetez cele mai bune modalități de a-mi vindeca în mod natural și rapid mâinile uscate și crăpate.

Fie că vă confruntați cu mâinile crăpate uscate din cauza altitudinii, a unei ierni lungi sau doar a lipsei de cunoștințe de îngrijire a mâinilor, ați ajuns la locul potrivit! Am adunat câteva dintre cele mai bune modalități prin care vă puteți vindeca și preveni uscarea mâinilor.

Ce cauzează mâinile uscate crăpate?

Există destul de multe cauze pentru mâinile crăpate. Unele motive includ:

 • Spălarea frecventă a mâinilor
 • Folosirea săpunurilor dure sau clătirea necorespunzătoare
 • Clime uscate sau lipsă de umiditate
 • Expunere solară
 • Utilizarea frecventă a substanțelor chimice, inclusiv a produselor de curățat de uz casnic
 • Lipsa hidratării pielii

Pentru persoanele care se află în restaurante sau medici, spălarea frecventă a mâinilor este adesea cauza mâinilor uscate crăpate. Asistentele se spală în mod constant pe mâini înainte și după îngrijirea pacienților. Același lucru este valabil și pentru barmani, bucătari și ospătari. Mâinile lor sunt adesea expuse la temperaturi ridicate și sunt frecvent în contact cu apa atunci când spală vasele sau curăță mâncarea de pe mâini.

Chiar dacă nu vă spălați mâinile atât de des, este posibil să folosiți un săpun abraziv sau să nu vă clătiți bine – provocând uscarea pielii.

A fi într-un climat uscat îți afectează cu adevărat și mâinile. Fie că locuiți într-un climat uscat non stop, fie că sunteți doar în vizită, vă poate afecta destul de repede pielea. Altitudinile mari înseamnă o expunere mai intensă la soare – uscându-vă pielea. Mai târziu, în articol, voi intra în detalii suplimentare cu privire la modul de prevenire și tratare a acestei cauze a mâinilor uscate.

Un alt motiv pentru care mâinile tale pot fi uscate se datorează utilizării frecvente a substanțelor chimice. Lucrați într-un loc care vă cere să aveți mâinile lângă substanțe chimice? Petreci mult timp curățând cu produse abrazive de uz casnic?

Acestea sunt toate lucrurile la care să vă gândiți dacă aveți de-a face cu pielea uscată de pe mâini. Dacă niciuna dintre cauzele de mai sus nu sună cunoscut, poate fi doar o lipsă de hidratare pe pielea mâinilor. Nu vă faceți griji; vă vom rezolva imediat cu câteva remedii naturale!

Vezi și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

5 remedii naturale pentru mâinile uscate crăpate

1. Eliminați săpunurile abrazive

Veți dori să vă asigurați că nu utilizați săpunuri dure atunci când vă spălați pe mâini. Dr. Bailey, un dermatolog din California, recomandă să folosiți doar săpunuri cu glicerină extrem de ușoare sau săpunuri lichide cu glicerină suplimentară adăugată. Un fapt interesant este că, cu cât un săpun face mai multă spumă, cu atât este mai probabil să fie dur pe pielea ta. Bine de ştiut!

Potrivit LiveStrong săpunurile cu glicerina sunt excelente pentru spălarea mâinilor și îngrijirea pielii, în general, datorită proprietăților lor naturale de hidratare. Sunt minunate pentru persoanele cu pielea sensibilă și nu provoacă adesea iritații. Glicerina este, de asemenea, un umectant, ceea ce înseamnă că atrage hidratarea.

2. Fiți atenți la spălarea frecventă a mâinilor

Dacă te speli pe mâini frecvent din cauza ocupației tale, atunci nu poți evita. Cu toate acestea, purtarea mănușilor de cauciuc rezistente vă poate ajuta. Ele vă protejează mâinile și creează o barieră între pielea delicată și condițiile dure externe.

Dacă vă spălați pe mâini frecvent doar din obișnuință, ar trebui să încercați să reduceți la minimum acest lucru. Limitați spălarea mâinilor la utilizarea după baie, înainte și după masă și, bineînțeles, orice alte situații în care se cere.

De asemenea, puteți aplica săpun numai pe partea palmei, cu excepția cazului în care partea din spate a mâinilor dvs. a fost murdărită. Zicala mea preferată este „puțină murdărie nu dăunează”.

3. Hidratează frecvent

Mâinile uscate au nevoie de hidratare constantă pentru a se vindeca. Hidratează-te de mai multe ori pe zi – mai ales după ce te speli pe mâini sau înainte de a ieși în soare sau vânt.

Ceva pe care nu îl luăm de obicei în considerare când vine vorba de mâinile noastre este protecția solară – nu este doar pentru fața ta! Protejați-vă mâinile de expunerea nocivă la soare aplicând protecție solară în mod liber sau împușcați doi iepuri deodată folosind o cremă de mâini cu SFP.

Noaptea puteți utiliza o cremă hidratantă mai densă și mai puternică, cum ar fi vaselina, pentru a fi hidratate toată noaptea. Pentru a face acest lucru, aplicați mai întâi crema de noapte, apoi un strat de vaselină și apoi puneți mănuși de îngrijire a mâinilor în timp ce dormiți. Le vei menține hidratate toată noaptea.

4. Masaje pe bază de ulei pe bază de plante

Mulți oameni nu își dau seama că uleiurile pe care le folosiți în bucătăria dvs. pot fi, de asemenea, excelente pentru îngrijirea pielii. Uleiul de cocos și uleiul de măsline sunt produse uimitoare pentru a-ţi hidrata  pielea.

Vestea minunată este că nu trebuie să cumpărați nimic pentru că probabil aveți deja ulei în dulap. Mai jos este o listă cu cele mai bune uleiuri pe bază de plante pe care le-ați putea avea deja la îndemână:

Luați uleiul preferat pe bază de plante, ungeți-vă pe mâini și frecați-le împreună timp de cinci până la zece minute. Veți dori să păstrați uleiul pe mâini timp de aproximativ 20 de minute după aceea și apoi să clătiți cu apă călduță. Repetați zilnic pentru beneficii maxime.

Vezi și: Cele mai bune blendere pentru zdrobirea gheții și a fructelor congelate

5. Tratament pentru mâini cu unt clarificat

Un alt element pe care probabil îl aveți în casă pentru a trata mâinile uscate crăpate este untul. Poate vi se pare puțin gras și murdar, dar este lubrifiantul perfect pentru mâinile uscate.

Pur și simplu luați niște unt sau ghee și frecați-l pe mâini timp de câteva minute. Potrivit Find Home Remedy, ghee nu numai că va hidrata, dar vă va ameliora și tăieturile minore și crăpăturile de pe mâini. Lasă untul să acționeze aproximativ 20 de minute și apoi clătește cu apă caldă.

Repetați acest proces de câteva ori pe zi până când observați o ameliorare.

Utilizarea acestor metode de acasă pentru amelioarea mâinilor uscate poate fi extrem de utilă. Un amestec din cele de mai sus poate fi o tactică excelentă pentru a obține pielea moale cât mai curând posibil.

De vreme ce îmi place să păstrez lucrurile de acasă și naturale, urmează să vă împărtășesc cum să vă faceţi propria cremă de mâini de casă.

Creme de mână de casă

Îmi place YouTube pentru că oferă demonstrații și rețete interminabile pentru examinarea ta. Vrei să faci o cremă de mâini acasă? Există un videoclip pentru asta!

În următorul videoclip de pe YouTube, o femeie împărtășește rețeta bunicii sale pentru cremă de mâini de casă. Verifică-l și anunță-mă ce crezi.

În caz contrar, puteți găsi o mulțime de rețete navigând pe web. La The Prairie Homestead, ei împărtășesc o rețetă fantastică pe care o puteți face acasă. Ingredientele sunt:

 • ¼ cană unt de shea
 • 1/8 cană ulei de migdale dulci
 • 1 lingură de ceară de albine
 • 10 picături de ulei esențial de smirnă
 • 10 picături de ulei esențial din lemn de cedru

Pentru a crea crema, amestecați pur și simplu untul de shea, ceara de albine și uleiul de migdale dulci împreună într-o tigaie dublă. Prairie Homestead sugerează utilizarea unei căni de măsurare Pyrex și plasarea acesteia într-o oală cu apă la foc mic.

Se amestecă conținutul pe măsură ce se topește. Odată topit complet, scoateți-l de pe foc și lăsați-l să se răcească timp de aproximativ cinci până la zece minute.

Apoi, veți amestecați uleiurile esențiale și turnați lichidul într-un recipient mic de sticlă. Lăsați-l să se întărească în următoarele câteva ore. Dacă locuiți într-un climat cald, păstrați amestecul în frigider, deoarece se va scurge dacă este prea cald.

Există literalmente 100 de rețete pe tot internetul pentru loțiuni și creme de acasă. Numai această pagină conține link-uri către 50 de rețete de loțiuni non-toxice făcute de tine.

Preferata mea este această rețetă simplă cu trei ingrediente de la Mommypotamus. Dacă urăști gătitul la fel de mult ca mine, vei aprecia, de asemenea, orice rețetă cu doar trei ingrediente! Pentru această rețetă veți avea nevoie de:

 • ¾ cană de ulei (uleiul de măsline, uleiul de avocado sau uleiul de cocos sunt cele mai bune alegeri)
 • 3 lingurițe de ceară de albine
 • ¾ cană de apă sau apă de trandafiri sau ceai de plante (la temperatura camerei sau puțin mai cald)
 • Opțional: ulei esențial dacă preferați parfumat

Notă

Când utilizați ulei de nucă de cocos, păstrați întotdeauna loțiunea de casă la temperatura camerei, astfel încât uleiul de nucă de cocos să nu se întărească și să se topească de nenumărate ori. Puteți vedea demonstrația video completă de la Mommypotamus aici.

Vezi și: Cele mai bune creme de noapte pentru piele sensibilă

Remedii fără prescripție medicală pentru mâinile crăpate uscate

Dacă pașii de mai sus nu au fost suficienți pentru a-ți vindeca uscăciunea, există și alte opțiuni. După cum sunt sigur că ați văzut, există cantități interminabile de produse de îngrijire a pielii pe piață. Când vă uitați la produse din farmacie sau magazin, țineți cont de aceste ingrediente esențiale pentru pielea uscată:

 • Glicerină
 • Unt de shea
 • Aloe
 • Lanolină
 • Vaselina

Conform LiveStrong, aceste ingrediente au proprietăți benefice unice pentru pielea ta. Glicerina și untul de shea oferă o hidratare profundă și durabilă în porii pielii, ajutând la restabilirea hidratării.

Aloe a fost folosită de mult timp ca tratament și tactică de ameliorare a arsurilor. Lanolina calmează iritațiile pielii și poate ajuta la scăderea durerii care vine cu pielea uscată crăpată.

Vaselina acționează ca o protecție uimitoare care vă calmează și vă protejează mâinile de daune suplimentare. Îți ajută pielea să evite daunele mediului și păstrează mâinile tale hidratate.

Dacă ați mers mai departe și ați încercat majoritatea sau toate remediile de mai sus și aveți încă pielea uscată sau disconfort, este necesar să consultați dermatologul. El poate arunca o privire asupra pielii dvs. și poate determina dacă există o afecțiune a pielii subiacentă, cum ar fi eczema.

Eczema este o afecțiune a pielii care necesită de obicei tratament pe bază de rețetă de la dermatologul dumneavoastră. Există mai multe tipuri diferite de eczeme. Un tip se numește „dermatită de mână”. Potrivit Asociației Naționale a Eczemelor din SUA, acest tip de eczemă poate provoca:

 • Roșeață
 • Piele uscată, descuamată
 • Piele crăpată
 • Blistere ale pielii
 • Durere și mâncărime

Această afecțiune este cea mai răspândită la persoanele cu ocupațiile pe care le-am discutat mai devreme, cum ar fi ospătar, asistența medicală sau un loc de muncă care implică expunerea la produse de curățare sau chimice.

Dacă credeți că s-ar putea să aveți simptome de dermatită la mână, stabiliți o întâlnire cu medicul dumneavoastră pentru a obține un diagnostic. Dermatologul dvs. vă poate prescrie unguente și creme mai puternice.

Gânduri finale

Deci ce credeți? Vă simțiți gata să vă vindecați mâinile uscate cu încredere? Am discutat câteva modalități naturale de a vă vindeca mâinile, inclusiv:

 • Spălarea mâinilor cu o frecvență mai redusă
 • Folosind săpunuri mai puțin abrazive
 • Protejându-vă mâinile de substanțe chimice și produse de curățare la locul de muncă
 • Hidratează adesea, fie cu produse fără rețetă sau rețete de casă pentru loțiuni pentru mână

Care este abordarea ta preferată? Sau vei fi ca mine și vei încerca câteva? Oricum ar fi, noroc și spuneți-mi ce se întâmplă în comentariile de mai jos. Mulțumesc din nou pentru lectură!

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc