Puteți utiliza Listerine ca tratament pentru păduchi?

Raft plin cu sticle Listerine.

Dacă aveți copii, probabil că au adus păduchi în casă de la școală cel puțin o dată. Dacă nu, ai noroc! Opțiunile de tratament convențional pot fi costisitoare și noi, ca părinți, ne îngrijorăm cu privire la efectele produselor medicamentoase asupra pielii copilului nostru.

De aceea am fost intrigată când căutam online un remediu alternativ pentru păduchii de cap și am găsit Listerine. De multe ori îl folosesc ca apă de gură, dar nu am auzit niciodată că este folosit pentru păduchi. M-am uitat mai mult la el pentru a răspunde la întrebarea „puteți utiliza Listerine ca tratament pentru păduchi?”.

Ce este Listerine?

Listerine este o apă de gură antiseptică foarte populară din patru uleiuri esențiale – eucaliptol, mentol, timol și salicilat de metil. A fost creat în 1879. Uleiurile esențiale funcționează după cum urmează:

 • Eucaliptolul provine din arborele eucaliptului și acționează ca un agent antibacterian și antifungic.
 • Mentolul din familia mentelor de ierburi ucide germenii și previne dezvoltarea bacteriilor în gură
 • Timolul provine din planta ajowan – un tip de semințe de chimen. Combate infecțiile orale și scade riscul de boli ale gingiilor și respirația urât mirositoare.
 • Salicilatul de metil este derivat din wintergreen și este utilizat în Listerine ca agent aromatizant pentru respirația proaspătă.

De asemenea, conține 29,6% alcool pur, care servește la dizolvarea uleiurilor. Listerine este utilizat pentru prevenirea și tratarea plăcii, a gingivitei și a respirației urât mirositoare. (sursă)

Ce sunt păduchii?

Păduchii de cap sunt insecte parazite mici, fără aripi. Trăiesc printre firele de păr umane și se hrănesc cu sânge aspirat de pe scalp. Sunt inofensive, dar extrem de contagioase. Acestea sunt deosebit de frecvente în rândul copiilor care le răspândesc cu ușurință prin contactul direct în școală. (sursă)

Cum faci păduchi?

Așa cum am menționat mai sus, principala modalitate de răspândire a păduchilor este de la persoană la persoană, în special în cadrul grupurilor, cum ar fi școli, activități sportive și tabere. Păduchii nu pot zbura sau sări, dar se pot răspândi printr-o îmbrățișare sau împărțind haine, cearșafuri, pălării sau perii. (sursă)

Vezi și: Cele mai bune mărci de oțet de mere de pe piață 

Simptomele infestării cu păduchi

Când o infestare cu păduchi a progresat de la etapele inițiale, cel mai probabil veți putea vedea ouăle („lendini”) cu ochiul liber. Ouăle arată ca niște puncte galbene sau maronii în apropierea firelor de păr aproape de scalp.

Mâncărimea va începe în decurs de o săptămână de la infestare. Acest lucru se datorează cel mai probabil unei reacții la saliva păduchilor. Gravitatea mâncărimii depinde de persoană. Este posibil să observați pielea roșie, inflamată de la zgârieturi. (sursă)

De ce să utilizați Listerine ca tratament pentru păduchi?

Există multe motive pentru care oamenii sunt atrași de utilizarea Listerine. Pentru început, este mult mai ieftin decât produsele autorizate pentru tratarea păduchilor de cap. Dacă aveți câțiva copii și trebuie să îi tratați, vă poate costa cu ușurință până la 500 RON. Listerina vine în sticle mari și ar trebui să nu coste mai mult de 50 RON.

Ulei esențial atrage, de asemenea, mulți fani ai remediilor naturale. Da, Listerina conține 4 uleiuri derivate din plante, dar nu este mai puțin un produs farmaceutic decât este un tratament convențional pentru păduchi. În prezent, Listerine este deținută de McNeil Consumer Healthcare, unul dintre cele mai mari nume în medicamentele fără prescripție medicală și produsele pentru sănătate.

Toate uleiurile esențiale din Listerine au proprietăți antimicrobiene și vor produce o senzație de răcire atât datorită mentolului, cât și evaporării alcoolului din piele. Acest lucru va duce spre ameliorarea mâncărimii persistente asociate cu păduchii. Deci știința are sens atunci când vine vorba de utilizarea Listerine ca tratament pentru păduchi.

Pericolele utilizării Listerine ca tratament pentru păduchi

Deci, am ajuns la concluzia că da, puteți utiliza Listerine ca tratament pentru păduchi. Dar ar trebui? Mai ales când vine vorba de copiii dvs., trebuie să fiți prudenți. Oficial se spune să nu folosim niciodată Listerine pentru tratarea păduchilor. (sursă) Să analizăm de ce.

Listerine ca produs medical nu este autorizat pentru utilizare ca tratament pentru păduchi. Pentru ca un produs să fie permis pe piață, acesta trebuie să treacă prin studii clinice și teste de siguranță pentru a determina dozele sigure, efectele secundare și interacțiunile. Aceste informații sunt disponibile pentru utilizarea Listerine ca apă de gură, dar nu avem date fiabile pentru a fi utilizat ca tratament pentru păduchii de cap.

În al doilea rând, dacă aplicați ceva pe scalp – mai ales dacă îl lăsați să acționeze pentru o perioadă prelungită – o parte din acesta se va absorbi prin piele în fluxul sanguin. Alcoolul se va evapora și tu îl vei inhala.

Probabil că acest lucru nu este mare lucru pentru adulți, dar pentru copii este. Copiii dvs. vor absorbi o concentrație mare de alcool din acest tratament.

Sticla de Listerine în sine spune „AVERTISMENT: Nu administrați copiilor cu vârsta sub 12 ani. Nu lăsați acest medicament și toate celelalte medicamentele la îndemâna copiilor. Nu înghiți. În caz de supradozaj accidental (oral), solicitați asistență profesională sau contactați imediat un centru de control al otrăvurilor. ”

Avertismentul de mai sus vorbește despre Listerine ca despre un lichid cu care vă clătiți gura și apoi îl scuipați. Cu greu alcoolul va fi absorbit în acest fel, dar tot nu este recomandat. Pe scalp este mult mai periculos. Există, de asemenea, problema copiilor care îl beau accidental, care este foarte toxic.

În cele din urmă, conținutul de alcool al Listerine poate irita și usca scalpul, mai ales dacă există tăieturi sau zgârieturi acolo. (sursă) Per ansamblu, nu aș folosi niciodată Listerine ca tratament pentru păduchii capului pentru copiii mei. Există prea multe lucruri care pot merge prost. Mi-ar plăcea să economisesc banii, dar credeți-mă, dacă ar fi fost o idee sigură și eficientă, farmciile ar fi obținut deja licența și ar fi făcut bani din ea.

Vezi și: Cele mai bune blendere pentru zdrobirea gheții și a fructelor congelate

Cum se utilizează Listerine ca tratament pentru păduchi

Dacă trebuie să utilizați Listerine ca tratament pentru păduchi de cap, iată câteva dintre metodele comune utilizate. Vă recomand să nu-l lăsați prea mult timp pentru a preveni absorbția prea multă a alcoolului.

Tratamentul tradițional al păduchilor cu Listerine (din remedii casnice care funcționează cu adevărat)

 • Udați părul și scalpul cu generozitate cu Listerine. Evitați fața și urechile
 • Acoperiți părul și scalpul cu o cască de duș
 • Lăsați-l să stea timp de 2 ore (spălați imediat dacă provoacă iritații)
 • După 2 ore, spălați părul cu apă
 • Folosiți un pieptene pentru îndepărtarea păduchi pentru a îndepărta păduchii și ouăle de păduchi
 • Repetați acest tratament o dată pe săptămână

Spray de prevenire a păduchilor cu Listerine (din remedii casnice care funcționează cu adevărat)

Dacă la școala unde sunt copiii dvs. este o infestare cu păduchi, un spray de Listerine poate ajuta.

 • Puneți niște Listerine într-o sticlă cu pulverizator
 • Pulverizați peste păr (evitați ochii și fața)
 • Pieptănați
 • Faceți asta în fiecare dimineață înainte de școală
 • Tratament cu oțet și Listerine pentru păduchi (din Lumea sănătoasă și naturală)
 • Udați capul cu Listerine până când părul este complet ud.
 • Acoperiți părul cu o cască de duș
 • Lăsați o oră sau mai mult
 • Clătiți părul pentru a îndepărta Listerine
 • Aplică oțet alb pe cap și masează
 • Acoperiți din nou cu o cască de duș
 • Lasă încă o oră
 • Șamponează ca de obicei
 • Pieptănați păduchii și ouăle cu un pieptene pentru păduchi

Îngrijirea de după

Asigurați-vă că fierbeți sau spălați cu înălbitor toate așternuturile, hainele și jucăriile moi. Dacă nu pot fi spălate în acest fel, păstrați-le într-un sac de gunoi timp de două săptămâni și nu le atingeți. Păduchii vor muri după 2 săptămâni și apoi le puteți spăla normal. (sursă)

Concluzie

Sper că acest articol a furnizat suficiente informații pentru a vă ajuta să decideți dacă utilizarea Listerine ca tratament pentru păduchi este potrivită pentru dvs. Chiar nu aș recomanda – probabil că va ucide păduchii, dar nu este sigur. Există o mulțime de alte opțiuni naturale, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de arbore de ceai, care sunt mult mai bune.

Citește și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc