Ghid complet al surselor și simptomelor metalelor toxice 

Semnul pericolelor cu un cap de mort cu oase.

În ziua de azi, toată lumea are metale toxice în corp. Depozitarea și fabricarea industrială elimină metale în aer, alimente și apă. Acumularea de metale este, de asemenea, agravată de deficitul de nutrienți.

Acest ghid vă va informa despre sursele de metale grele toxice, despre simptomele de toxicitate și despre cum să le eliminați din corp. Metalele grele sunt toxine ascunse mortal în alimentația și mediul nostru.

Cadmiul, aluminiul, mercurul, antimoniul, plumbul, arsenicul și altele sunt adăugate lanțului alimentar din depozitarea și poluarea industrială din amonte, scurgerile de pesticide, emisii ale incineratoarelor, furnale, din poluarea lăsată de avioane și  evacuarea mașinilor. Corpurile noastre nu pot metaboliza aceste metale, care trebuie să fie curățate și detoxifiate în mod activ din organism în mod continuu înainte de a provoca boli.

Arsenic

Păsări de curte crescute în mod tradițional, pesticide, bere, sare de masă, apă de la robinet, vopsele, pigmenți, produse cosmetice, fabricarea sticlei și oglinzilor, fungicide, insecticide, lemn tratat, alimente contaminate.

Beriliu

Poluarea aerului (arderea combustibililor fosili), fabricarea de materiale plastice, electronice, aliaje de oțel și cenușă vulcanică.

Cadmiu

Țigări, (tutun și marijuana), alimente procesate și rafinate, pește, crustacee, apă de la robinet, evacuare automată, recipiente placate, țevi galvanizate, poluarea aerului prin incinerare și expunere profesională.

Cupru

Conducte de apă din cupru, cupru adăugat la apa de la robinet, pesticide, înot în piscine, dispozitive intra-uterine, diete vegetariene, amalgame dentare, suplimente nutriționale – în special vitamine prenatale, pilule contraceptive, glande suprarenale slabe și expunere profesională.

Plumb

Apă de la robinet, fum de țigară, vopsele de păr, vopsele, cerneluri, glazuri, reziduuri de pesticide și expunere profesională în fabricarea bateriilor și în alte industrii.

Mercur

Amalgame dentare, pești mari, crustacee, medicamente, poluarea aerului, fabricarea hârtiei, a clorului, a adezivilor, a balsamurilor și a cerii.

Nichel

Coroane și dispozitive dentare, uleiuri hidrogenate (margarină, unt de arahide și grăsime), crustacee, poluarea aerului, fum de țigară, placare și expunere profesională.

Niveluri ideale de metale în corpurile noastre

Nivelurile acceptabile de metale toxice variază oarecum, dar cred că ar trebui să se urmărească ca metalele să fie la aceste niveluri foarte scăzute.

Primul număr, de exemplu 0,1 mg%, se referă la nivelul ideal care ar trebui să fie la o analiză minerală a părului. Al doilea număr, ppm, se referă la părți pe milion.

  • Plumb 0,1 mg% sau 1 ppm
  • Mercur 0,025 mg% sau 0,25 ppm
  • Cadmiu 0,008 mg% sau 0,08 ppm
  • Nichel 0,06 mg% sau 0,6 ppm
  • Aluminiu 0,2 mg% sau 2 ppm
  • Arsenic 0,009 mg% sau 0,09 ppm
  • Cupru 2,5 mg% sau 25 ppm
  • Fier 1,9 mg% sau 19 ppm
  • Mangan 0,04 sau 0,4 ppm

Dacă ați făcut un test, vă rugăm să rețineți că un prim test bun nu înseamnă nimic – metalele grele stocate în țesuturile voastre, cum ar fi oasele, creierul și organele, nu vor apărea la primul test. Mulți oameni sunt foarte bolnavi până când fac un test de păr, iar corpul lor nu are energie sau este prea bolnav pentru a se mai dezintoxica.

Majoritatea metalelor sunt ceea ce numim „ascunse”, ceea ce înseamnă că metalele toxice nu apar în păr, chiar dacă se află în alte părți ale corpului. La mulți oameni, corpul lor este prea obosit și subnutrit pentru a scăpa de aceste toxine, așa că rămân „ascunse” în aceste țesuturi.

Când corpul devine mai puternic, va începe să împingă metalele și să le îndepărteze, ceea ce va fi dezvăluit în viitoarele teste de analiză a mineralelor părului. Dacă corpul are suficientă energie pentru a scăpa de el în mod continuu, nivelul este mai mare la testarea părului.

Un nivel foarte scăzut înseamnă că nu se poate scăpa de el și se acumulează în interiorul corpului. Metalele grele trebuie curățate în mod activ timp de ani de zile și se vor dezvălui numai la testele ulterioare ale părului, pe măsură ce sunt scoase din corp.

Citește și: Cele mai bune probiotice pentru piele sensibilă şi acnee

Simptome ale intoxicării cu substanțe toxice

Aluminiu

Anemie și alte afecțiuni ale sângelui, colici, oboseală, carii dentare, hiperparatiroidism, disfuncții renale și hepatice, afecțiuni neuromusculare, osteomalacie.

Arsenic

Durere abdominală, ECG anormal, anorexie, dermatită, diaree, edem, febră, pierderi de lichide, gușă, căderea părului, cefalee, inhibarea sistemelor enzimatice sulfhidril, icter, spasme musculare, paloare, vasodilatație, vitiligo și slăbiciune.

Beriliu

Insuficiență suprarenală, artrită, pinteni osoși, bursită, depresie, oboseală, osteoporoză și simptome ale metabolismului lent.

Cadmiu

Hipertensiune arterială, artrită, anemie, arterioscleroză, afectarea vindecării osoase, boli cardiovasculare, fertilitate redusă, hiperlipidemie, hipoglicemie, cefalee.

Cupru

Acnee, hiperactivitate și / sau insuficiență suprarenală, agorafobie, alergii, căderea părului, anemie, anxietate, colesterol crescut, fibroză chistică, creșterea estrogenului, oboseală, dureri de cap, hiperactivitate, hipertensiune arterială, hipotiroidie, infecții, inflamație, insomnie, fier boli de depozitare, scăderea libidoului.

Plumb

Dureri abdominale, insuficiență suprarenală, anemie, artrită, arterioscleroză, deficit de atenție, probleme de spate, constipație, convulsii, oboseală, depozitare afectată de glicogen, halucinații, hiperactivitate, inflamație, libidou diminuat, cefalee de migrenă, cariile dentare.

Mercur

Disfuncție a glandei suprarenale, alopecie, anorexie, ataxie, roșeață, dermatită, descurajare, amețeli, oboseală, dureri de cap, pierderea auzului, hiperactivitate, insomnie, pierderea autocontrolului, pierderea memoriei, schimbări ale dispoziției, nervozitate, amorțeală și furnicături, durere la nivelul membrelor, erupții cutanate, salivare excesivă.

Nichel

Hemoragii, tensiune arterială scăzută, stare de rău, tremurături și paralizie musculară, greață, probleme ale pielii, tetanie și vărsături.

Îndepărtarea metalelor toxice

Un program Mineral Power este cel mai bun program pe care l-am văzut pentru a elimina toate metalele grele din corp. Alte metode elimină metalele doar superficial și dezechilibrează corpul, deoarece corpul folosește metalele în scopuri diferite.

Pe baza analizei minerale a părului vostru, vi se vor oferi suplimente pentru echilibrarea și completarea mineralelor și a detoxifierii metalelor grele și a substanțelor chimice. Trebuie să readuceți la normal nivelurile de minerale pentru ca organismul să elibereze metale grele.

Stilul de viață și protocoalele de detoxifiere ajută la eliminarea de către organism a metalelor din acest program. Îndemn să încetinească, să se odihnească, să doarmă 8-10 ore pe noapte și să mediteze, ceea ce ajută la detoxifiere prin inhibarea sistemului nervos simpatic.

Când suntem în această stare de dezechilibru, corpul nu se poate detoxifia. Clismele cu cafea și saunele cu infraroșu sunt folosite pentru a ajuta organele eliminatoare ale corpului, care sunt supraîncărcate în mediul nostru toxic.

Odată ce cunoașteți și furnizați substanțele nutritive exacte de care întregul corp are nevoie prin dietă și suplimente, în combinațiile exacte pentru a vă echilibra corect chimia corpului, corpul începe să se vindece singur. Metalele și substanțele chimice toxice sunt îndepărtate în mod natural și în siguranță, iar simptomele și bolile încep să dispară.

Citește și: Cele mai bune pudre proteice pentru persoanele ce suferă de diabet

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc