Cum să scapi de paraziți în mod natural

Reprezentarea unor paraziti.

Aș spune că majoritatea dintre noi am glumit la un moment dat că ne-ar plăcea să avem o tenie care să ne permită să rămânem subțiri în timp ce ne înfruptăm cu delicii. Totuși, dacă ai avea cu adevărat un parazit, cred că ne-am înspăimânta! Doar ideea a ceva care trăiește în mine, care se scurge din mine, mă face să mă cutremur.

De fapt, este normal să avem milioane de lucruri vii … (nu pot să le numesc animale întrucât sunt în principal bacterii) în interiorul și pe corpul nostru. Acestea sunt bine-cunoscutele bacterii „bune” care ajută la orice, de la apărarea imună la digestie.

Paraziții sunt o poveste diferită – sunt inutili și nedoriți, chiar ne pot face să ne îmbolnăvim. Din fericire, nu trebuie să rămânem cu ei odată ce îi avem. Iată cum să scapi de paraziți în mod natural.

Ce sunt paraziții?

Un parazit prin definiție este orice organism care are nevoie de o altă plantă sau animal viu pentru a supraviețui – numit „gazdă”. Este nevoie de nutriție de la această gazdă, provocând de obicei simptome neplăcute și, în cele din urmă, boli grave. Dacă parazitul este evacuat din gazdă, acesta nu poate supraviețui mult timp, de obicei murind în câteva ore până la câteva zile.

Dimensiunea parazitului variază de la microscopică la vizibilă cu ochiul liber. Parazitul despre care am auzit cei mai mulți dintre noi – tenia – poate crește până la 15 metri! Înspăimântător, nu? Din fericire, majoritatea dintre noi vom observa simptomele infecției cu paraziți înainte de a ajunge la acea dimensiune. (sursă)

Unii paraziți comuni

Paraziții există în sute de soiuri diferite. Unele există doar în anumite regiuni ale lumii. Dacă aveți norocul de a locui într-o țară dezvoltată, atunci aveți un risc scăzut de a fi infectat de un parazit. Paraziții diferă, de asemenea, în zona corpului uman în care locuiesc. Iată câteva dintre cele mai frecvente:

Viermi stomacali și intestinali, E.G. Threadworm, Hookworm

Viermii sunt de fapt animale întregi (deși mici) care trăiesc în interiorul corpului tău. De obicei, oamenii înghit ouăle care apoi clocesc și cresc în interior. Dacă viermii ajung să trăiască în intestinul tău, ei vor „mânca” mâncarea înainte de a avea șansa de a-i absorbi nutrienții, lăsându-te subnutriți. De asemenea, pot trăi în alte organe, cum ar fi sângele sau ficatul, provocând boli grave.

Acarienii pielii, păduchii părului și corpului, de exemplu, scabie, păduchi de cap, căpușe, acarienii sunt insecte mici, vizibile cu ochiul liber. Se pot îngropa în pielea ta, depunând ouă și materii fecale. De obicei, veți cunoaște destul de repede o infecție a acarienilor, deoarece acestea lasă o erupție cutanată roșie cu mâncărime. (Simți deja o mâncărime?)

Protozoare, de ex. Giardia, malarie

Protozoarele sunt organisme unicelulare, la fel ca bacteriile. Ele sunt invizibile cu ochiul liber. De obicei cauzează boli grave.

Unele site-uri web listează ciuperca ca gazdă, dar nu consider acest lucru corect, deoarece nu necesită o gazdă pentru a supraviețui. (sursă)

Vezi și: Cele mai bune suplimente cu L-arginină

De unde provin paraziții?

Infecțiile cu paraziți apar cel mai frecvent în țările și regiunile tropicale lipsite de igienă de bază. Mulți paraziți sunt trecuți pe calea fecal-orală de la o persoană infectată la o altă persoană, de ex. apă contaminată, alimente murdare, sol contaminat.

Acarienii și păduchii călătoresc de la persoană la persoană prin cearșafuri (de exemplu, la pensiuni și case de bătrâni), îmbrăcăminte, împrumutul periilor de păr și contact direct.

În țările dezvoltate, copiii și membrii lor direcți ai familiei sunt cel mai probabil să dezvolte un parazit din cauza contactului strâns cu alți copii, a tendinței de a se juca în sol murdar și a lipsei practicilor de spălare a mâinilor. (sursă)

Factorii de risc pentru dezvoltarea paraziților

Din păcate, în afară de evitarea factorilor menționați mai sus, nu putem face prea multe pentru a ne face imuni la paraziți. Menținerea sănătoasă a bacteriilor naturale „bune” cu suplimente probiotice, iaurturi naturale și o dietă echilibrată ar putea fi totuși de ajutor. (sursă)

Simptomele unei infecții cu paraziți

Simptomele vor varia în funcție de varietatea exactă a parazitului implicat și de localizarea acestuia. În majoritatea cazurilor, dacă aveți una, o veți ști.

Simptomele stomacului includ anemie, diaree, febră, constipație, mâncărime anală, viermi vizibili în fecale, dureri de stomac, scădere în greutate și slăbiciune. Cu păduchi și acarieni, veți observa o erupție cutanată și mâncărime.

Cum să scăpați de paraziți în mod natural

Trebuie să fiu sincer cu tine aici, sunt pro remedii naturale atunci când vine vorba de sănătatea familiei mele, dar paraziții sunt ceva pentru care aș merge direct la medic. Pur și simplu nu există dovezi substanțiale care să o susțină, cu excepția păduchilor.

De obicei, pentru boli minore, voi încerca un remediu natural pentru câteva zile sau săptămâni și dacă nu funcționează, apoi mă voi îndrepta către farmacie. În cazul unui parazit, câteva zile petrecute hrănindu-mi copiii cu un tonic de casă ar putea însemna că paraziții s-au înmulțit și s-au răspândit în toate cearșafurile noastre și restul gospodăriei.

Consecințele unei infecții cu paraziți pot fi și ele grave, mai ales la copii. De exemplu. infestarea cu viermi poate încetini, de asemenea, creșterea copiilor! (sursă) Cred cu tărie într-un echilibru risc-beneficiu când vine vorba de medicina convențională și trebuie să merg pe medicamentele în cazul aceasta. Vă încurajez să faceți la fel.

Vezi și: Cele mai bune suplimente alimentare lichide cu multivitamine

Remedii naturale pentru păduchi

Păduchii de cap sunt singura infecție parazitară în care mă simt confortabil folosind un remediu natural. Este extrem de obișnuit (copiii mei au primit scrisoarea temută acasă de la școală care avertizează despre un focar cel puțin o dată pe an) și este puțin probabil să ducă la complicații suplimentare de sănătate.

Tratamentele chimice comerciale pentru păduchii de cap pot fi destul de dure, mai ales pentru fiul meu care suferă de focare de eczeme pe frunte. Iată alegerile mele naturale preferate pentru tratarea păduchilor de cap:

  1. Primul lucru de care ai nevoie este un pieptene de păduchi. Este un pieptene mic din plastic sau metal, cu dinți foarte fini. Trebuie să pieptănați părul bine cel puțin de două ori pe zi – acest lucru zdrobește păduchii și îi îndepărtează de pe păr.
  2. Multe uleiuri neutre precum uleiul de măsline, uleiul de cocos și uleiul pentru bebeluși pot fi folosite pentru a sufoca și a ucide păduchii – nu sunt necesare substanțe chimice! Pur și simplu aplicați uleiul cu generozitate pe scalp și păr și acoperiți cu o cască de duș. Lăsați peste noapte sau atâta timp cât este practic. Spălați bine și pieptănați cu pieptenele ulterior. Repetați zilnic.
  3. Uleiul esențial de arbore de ceai are efecte insecticide. Se amestecă o linguriță de ulei de arbore de ceai, 30 g de șampon și trei linguri de ulei de nucă de cocos sau de măsline. Aplicați pe păr și acoperiți-vă capul cu o cască de duș sau prosop. Se lasă o jumătate de oră și apoi se clătește bine cu apă fierbinte. Din nou, pieptănați și repetați zilnic până când situația este rezolvată.

Concluzie

Pentru aceia dintre voi care au vrut să știe cum să scape de paraziți în mod natural, îmi pare rău că vă dezamăgesc. Dacă ai crezut că un smoothie verde îți va elimina viermii din stomac, nu te pot minți – pur și simplu nu o va face.

Vreau să vă ofer sfaturi despre ceea ce funcționează cel mai bine pentru sănătatea noastră și, în acest caz, loțiunile și tabletele medicamentoase sunt singura cale de urmat. Vestea bună este că, dacă nu ați călătorit recent într-o țară tropicală sau ați experimentat condiții de igienă slabe, probabil că sunteți în siguranță de cei mai răi paraziți. Acum plec să fac un duș, scrierea acestui articol m-a făcut să mă simt mâncărimi!

Citește și: Cel mai bun șampon împotriva căderii părului 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc