Beneficiile dușurilor reci – un duș înghețat pentru sănătatea ta

Para unui dus curgand vazuta de aproape.

Nu este nimic mai rău decât farsa cu o găleată de apă rece aruncată asupra ta în timp ce te relaxezi în căldura unui duș fierbinte. Dar știați că a face un duș rece poate de fapt să vă facă bine? Hidroterapia cu apă rece este de fapt utilizată în multe spa-uri și clinici și veți descoperi că există multe avantaje ale dușurilor reci:

Îți mărește imunitatea

A face un duș rece este o modalitate excelentă de a vă stimula sistemul imunitar. Oricât de ciudat ar părea, a face un duș rece vă va ajuta de fapt corpul să producă mai multe celule albe din sânge – celulele responsabile de protejarea corpului dvs. împotriva invadării agenților patogeni.

Se crede că dușul rece vă stimulează rata metabolică, deoarece corpul dvs. încearcă să se încălzească sub potopul de apă rece. Acest lucru face ca sistemul imunitar să fie activat, eliberând o mulțime de limfocite – celulele albe din sânge responsabile de eliminarea toxinelor, virușilor și bacteriilor – și monocitelor – celulele responsabile de înghițirea și consumul agenților patogeni care vă invadează corpul.

Reglează temperatura corpului

Când faceți un duș rece, corpul dvs. nu are de ales decât să ridice termostatul intern doar pentru a vă menține cald. Acest lucru are ca rezultat termogeneza, care este generarea internă a căldurii corpului. Căldura corpului tău va rămâne ridicată pentru o vreme și te poate ajuta să să te încălzești făcând un duș rece din când în când.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru bărbații peste 50 de ani

Îmbunătățește circulația

Apa rece care trece peste corpul dumneavoastră determină contractarea vaselor de sânge din corp, ceea ce se numește „vasoconstricție”. Această strângere vă poate ajuta să reduceți presiunea din vasele de sânge, deoarece există mai puțin spațiu pentru a circula sângele și astfel vă îmbunătățiți circulația.

Sângele dvs. va circula mult mai repede în timp ce faceți un duș rece și va curge în întregul corp mult mai eficient datorită constricției vaselor de sânge. Îmbunătățirea circulației este cheia îmbunătățirii stării generale de sănătate, astfel încât să faceți un duș rece vă poate ajuta să vă mențineți mușchii în lucru, inima fără colesterol, tensiunea arterială scăzută și pielea fără varice.

Te ajută să slăbești

Dușurile reci au fost deseori recomandate pentru a ajuta la promovarea pierderii în greutate, deoarece ajută corpul să ardă grăsimile.

Grăsimile maronii sunt folosite de organism pentru a produce căldură internă, iar dușul rece va promova producția mai multora dintre acestea în loc de grăsime albă care este inactivă și mai greu de ars pentru corpul dumneavoastră.

Cu cât există mai multe grăsimi brune în corpul tău, cu atât vei arde mai multe grăsimi în fiecare secundă. În plus față de arderea grăsimii brune, metabolismul tău trebuie să funcționeze cu viteze mari pentru a te menține cald.

Creșterea metabolismului va duce la arderea grăsimilor naturale și la scăderea în greutate, deci este o idee bună să faceți un duș rece după antrenament pentru a vă asigura că ardeți cât mai multe grăsimi.

Combate depresia

Acesta este un avantaj foarte interesant al unui duș rece și este unul pe care mulți oameni l-ar găsi util. Știi cum te simți cald și confortabil după ce ai ieșit dintr-un duș rece și te-ai îmbrăcat cu hainele tale călduroase?

Acest lucru se datorează faptului că apa rece vă stimulează creierul să producă noradrenalină. Aceasta este una dintre substanțele chimice din corpul dvs. care ajută la combaterea depresiei, astfel încât să faceți un duș rece vă poate face să vă simțiți mult mai bine.

Vezi și: Cele mai bune șampoane pentru părul alb

Îmbunătățește sănătatea părului și a pielii

Se știe că apa fierbinte dăunează pielii și părului, deoarece provoacă deshidratarea lor cu căldură. Apa rece îți va face părul să pară mult mai mătăsos și mai lucios și va îmbunătăți și aspectul pielii.

Acest lucru se datorează faptului că apa rece face ca porii și cuticulele din scalp și piele să se strângă, ceea ce le împiedică să se înfunde și să provoace acnee. De asemenea, ajută la detoxifierea pielii, vă face părul mai puternic, împiedică acumularea murdăriei pe scalp și încetinește căderea părului.

Crește nivelurile de energie

Un duș rece după antrenament poate ajuta la restabilirea energiei pe care ați ars-o în timpul exercițiilor. Un duș rece va face inima să pompeze și sângele să curgă, ceea ce vă va crește nivelul de energie după duș.

Dușul rece vă poate ajuta să vă mișcați din nou corpul, ceea ce poate fi extraordinar dacă încercați să scăpați de letargie care vă cuprinde după un antrenament obositor sau o zi lungă de muncă stresantă. Este știut că dușurile reci reduc stresul.

Dacă veți face un duș rece, țineți minte aceste lucruri:

  • Treceți încet de la cald la rece și nu săriți doar în dușul rece.
  • Asigurați-vă că țesuturile și oasele sunt calde înainte de a transforma apa caldă în rece.
  • Dușul cu apă rece trebuie să dureze timp de cel mult 1 minut.

Citește și: Cele mai bune probiotice pentru diverticulită

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc