Ulei de cocos în cafea: este o idee bună?

Cana cu cafea langa o nuca de cocos cu o lingura de lemn.

Trebuie să recunosc, nu am ținut  cont de moda cu uleiul de cocos. Întotdeauna mi-a plăcut orice are un parfum sau o aromă de cocos, așa că, când am auzit despre numeroasele beneficii pentru sănătate asociate cu uleiul de cocos din cafea, a fost o scuză perfectă pentru a-l adăuga la rutina mea zilnică.

Am borcane cu ulei de cocos în dulapul meu de baie şi în cămară. Îl aplic zilnic pe piele (mi-a vindecat pielea uscată!) Și folosesc ulei de nucă de cocos în cafea de peste un an.

Recent, a existat o mică controversă online cu privire la faptul dacă uleiul de cocos din cafea este bun sau rău pentru dvs. Am prezentat faptele, astfel încât să puteți ajunge la propria concluzie. Citiți mai departe pentru a afla despre uleiul de cocos din cafea: este o idee bună?

Ce este cafeaua cu ulei de cocos?

Ideea de a folosi grăsimi precum uleiul de cocos, untul sau ghee-ul în cafea sau ceai există de mult. Cu toate acestea, a câștigat popularitate în ultimii ani odată cu crearea așa-numitei „Bulletproof Coffee” de Dave Asprey.

Asprey a avut ideea acestui amestec de cafea și grăsimi după ce a călătorit în Tibet și a încercat băuturi tradiționale de ceai cu unt de iac. Rețeta sa folosește propria sa marcă de boabe de cafea, unt  nesărat și un tip de ulei numit „Brain Octane”.

Pasionații de cafea Bulletproof raportează numeroase beneficii, cum ar fi îmbunătățirea performanței cognitive și pierderea în greutate – făcându-o o alegere populară pentru sportivi și antreprenorii din Silicon Valley. (sursă)

Multe dintre aceleași beneficii se aplică consumului de cafea cu ulei de cocos, deoarece are o compoziție similară cu „Brain Octane”. Este o opțiune mai ieftină și mai ușor accesibilă pentru mulți care nu doresc să cumpere produsul de marcă. Există o mulțime de dovezi științifice care susțin și efectele pozitive ale uleiului de cocos asupra sănătății.

Beneficiile uleiului de cocos din cafea

1. Vă poate crește metabolismul

Uleiul de nucă de cocos este descris ca un aliment „termogen”, adică atunci când îl mănânci, consumul tău de energie crește – arderea mai multor grăsimi. Mi s-a părut greu să cred asta până nu am încercat. Efectul nu este uriaș – un studiu a constatat că consumul a  -2 linguri de ulei de cocos pe zi a dus la 120 de calorii suplimentare arse pe zi. (sursă)

Cafeaua are, de asemenea, un efect bine documentat asupra metabolismului. Un studiu a constatat că creșterea se situează în jurul valorii de 3-4%, deci este în jur de 80 de calorii în plus. (sursă) Nu este prea mult, dar combinat cu ulei de cocos acest obicei zilnic ar putea avea un impact vizibil.

2. Te ajută să mănânci mai puțin

Pe lângă puterile sale directe de a arde calorii, uleiul de cocos vă poate ajuta, de asemenea, să evitați supraalimentarea. Studiile au arătat că consumul unei cantități mici de ulei de nucă de cocos vă face să vă simțiți plin, astfel încât sunteți predispuși să mâncați mai puțin la mese și să evitați gustarea.

Efectul este destul de complex și poate fi legat de corpurile cetonice produse de ficat când se   consumă de ulei de cocos. Corpurile cetonice îți reduc apetitul și pofta. Un mic studiu a constatat că participanții au mâncat cu aproximativ 250 de calorii mai puțin pe zi, la suplimentarea cu ulei de cocos. (sursă)

Cofeina are, de asemenea, un efect de suprimare a apetitului. Un studiu a constatat că, după ingerarea cofeinei, participanții de sex masculin au consumat cu 21,7% mai puține calorii comparativ cu grupul de control. (sursă)

3. Vă oferă un impuls energetic

Efectele energetice ale cafelei cu ulei de cocos se datorează nu doar cofeinei – deși asta ajută. Uleiul de cocos are o proporție mare de acizi grași cu lanț mediu, mai degrabă decât soiurile cu lanț mai lung găsite în alte uleiuri. Acest lucru înseamnă că acestea sunt transformate în energie rapid, mai degrabă decât să fie stocate ca grăsime în corpul dumneavoastră. (sursă)

4. Îmbunătățește digestia

Ambele ingrediente din cafeaua cu ulei de cocos vă ajută să vă mențineți sistemul digestiv în mișcare. Cofeina este un stimulent, deoarece majoritatea dintre noi știm asta din capacitatea sa de a ne menține treji. Cu toate acestea, sunt și muşchii dvs. – inclusiv mușchii din intestinul gros. Cofeina oferă digestiei un plus de impuls, ca să spunem așa, și ajută la prevenirea constipației.

Uleiul de cocos acționează, de asemenea, și un laxativ natural. La fel ca majoritatea uleiurilor atunci când sunt consumate direct – lubrifiază sistemul digestive.

5. Combate infecția

Unul dintre principalii acizi grași găsiți în uleiul de cocos este acidul lauric. Acidul lauric are efecte antimicrobiene împotriva multor organisme diferite. Un studiu a constatat că a fost eficient împotriva bacteriilor gram-pozitive și gram negative (sursă).

Un altul a arătat că acizii grași din uleiul de cocos pot fi utili în tratamentul infecțiilor fungice, în special Candida care devine rezistentă la tratamentele convenționale cu medicamente. (sursă) Un al treilea studiu a arătat efecte inhibitoare asupra Staphylococcus Aureus, o tulpină de bacterii care cauzează boli grave la om. (sursă)

6. Vă ține sub control glicemia

Substanța din corpul dumneavoastră care vă controlează glicemia este insulina. Ne dorim ca nivelul zahărului din sânge să rămână stabil – dacă nivelul nostru scade și scade constant, acesta duce la scăderea energiei, poftei și alte simptome neplăcute.

Majoritatea alimentelor pe care le consumăm declanșează eliberarea insulinei, cu toate acestea, uleiul de cocos nu. De asemenea, vă ajută celulele să se lege cu insulina existentă, ducând la un proces global mai eficient. (sursă)

7. Poate stimula funcția creierului

Cafeaua cu ulei de cocos este adesea recomandată ca o băutură bună  înainte de a merge la muncă dimineața, deoarece pretinde că îmbunătățește productivitatea. Există cu siguranță un adevăr în acest sens. În primul rând, știm că cofeina din cafea este un stimulent mental, crescând vigilența. Cu toate acestea, uleiul de cocos are efecte și asupra creierului.

În ultimul timp s-au făcut cercetări despre legătură dintre corpurile cetonice și boala Alzheimer. Practic, corpurile cetonice ajută la hrănirea celulelor creierului în această boală, ceea ce poate ajuta la ameliorarea simptomelor. Acizii grași din uleiul de nucă de cocos cresc nivelul sanguin al corpului cetonic. (sursă)

Ceea ce înseamnă acest lucru pentru creierul sănătos este pură speculația în acest moment, dar este cel puțin o cercetare interesantă. Dacă există o șansă ca uleiul de cocos să-mi păstreze creierul sănătos, cu siguranță vreau să-l încerc.

Vezi și: Cele mai bune supliment de biotină pentru reducerea căderii părului 

Uleiul de cocos în cafea: controversă

Există câteva puncte de îngrijorare atunci când vine vorba de consumul regulat de ulei de cocos. Voi lăsa discuția despre componenta cafelei pentru o altă zi, întrucât comunitatea științifică pare să se contrazică , dacă este sănătoasă sau nu. Iată datele despre controversa privind uleiul de cocos:

1. Este bogat în calorii

Nu uitați că la sfârșitul zilei, uleiul de cocos este o grăsime. Prin urmare, conține o mulțime de calorii. Dacă consumați prea mult din acesta fără a vă ajusta dieta, s-ar putea să vă îngrășați. Rămâneți la o lingură sau mai puțin în cafea și, dacă vă urmăriți greutatea, asigurați-vă că vă notați caloriile pentru a vă asigura că vă respectați în continuare obiectivele. (sursă)       

2. Este bogat în grăsimi saturate

Grăsimile saturate sunt ceva care, în general, suntem instruiți să evităm. Un exces de grăsimi saturate din dietă crește nivelul colesterolului „rău” din sânge. La rândul său, acest lucru vă crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. (sursă)

Dieta occidentală modernă este plină de grăsimi saturate în alimente precum brânză, unt, ciocolată, fripturi, bacon și fast-food. În culturile asiatice în care uleiul de cocos este frecvent consumat, tinde să lipsească din alte surse de grăsimi saturate.

American Heart Association recomandă limitarea consumului de grăsimi saturate la mai puțin de 13 grame pe zi. Este vorba despre 1 lingură de ulei de cocos. Dacă dieta dvs. conține alte surse de grăsimi saturate, va trebui să le reduceți înainte de a adăuga ulei de cocos. (sursă)

Doar pentru a fi în siguranță, nu beau cafea cu ulei de cocos în fiecare zi (de aproximativ 3 ori pe săptămână când nu am timp pentru un mic dejun complet). Folosesc doar o linguriță în cafea, deoarece nu am reușit să elimin din dietă alte surse de grăsimi saturate și nici nu vreau cu adevărat.

Este întotdeauna o idee bună ca medicul dumneavoastră să vă măsoare colesterolul și alte niveluri din sânge la fiecare șase luni. În acest fel, dacă cafeaua cu ulei de nucă de cocos cauzează o problemă, o puteți detecta devreme și puteți face o ajustare.

3. Este o înlocuire a meselor nesănătoase

Acesta este un alt punct de vedere împotriva cafelei cu ulei de cocos. Mulți oameni, în special cei care încearcă să slăbească, folosesc cafea cu ulei de cocos în loc de micul dejun. Făcând acest lucru, ei pierd vitaminele, mineralele și nutrienții esențiali, cum ar fi proteinele.

Dacă mâncați un prânz și o cină decente și bine echilibrate, probabil că veți fi bine. În caz contrar, nu vă recomand să tăiați cu totul micul dejun. Luați-vă cafeaua cu nucă de cocos cu o omletă sau înlocuiți-o pentru un mic dejun complet la sfârșit de săptămână pentru a vă asigura că vă îndepliniți obiectivele nutriționale.

Cum se face cafea cu ulei de cocos

Prepararea cafelei cu ulei de cocos este foarte simplă odată ce știi cum. Veți avea nevoie de un blender, cu excepția cazului în care doriți ca un strat de ulei gras să plutească deasupra băuturii calde.

Faceți-vă cafeaua cu apă ca de obicei, eu folosesc o presă franceză. Se toarnă cafeaua în blender și se adaugă o lingură de ulei de cocos. Amestecați-l până când se deschide la culoare. Puteți adăuga zahăr, stevie, esență de vanilie – orice ați adăuga la cafeaua dvs. normală. Rezistă şi în frigider dacă vrei să se răcească.

Puteți folosi orice tip de ulei de cocos?

Nu toate uleiurile de cocos sunt create egal. Dacă îl veți consuma, trebuie să vă asigurați că obțineți o varietate de înaltă calitate dintr-o sursă de încredere. Uleiul de cocos virgin este cel mai bun. Este fabricat din pulpă sau lapte proaspăt de nucă de cocos, spre deosebire de uleiul de nucă de cocos rafinat, care este tratat și procesat chimic. (surse 1, 2)

Concluzie

Deci, ce părere aveți despre uleiul de cocos din cafea: este o idee bună? Dacă vrei părerea mea personală, cred cu tărie în a lua totul cu măsură. Cafeaua cu ulei de cocos nu face excepție.

Cred că consumul zilnic de cantități uriașe de ulei de cocos pentru tot restul vieții va avea un impact negativ. Cu toate acestea, o lingură din când în când, într-o dietă altfel echilibrată, e bine. În plus, uleiul de cocos din cafea este delicios, așa că nu intenționez să renunț la el în curând.

Citește și: Cele mai bune suplimente de potasiu

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc