Cele mai bune supliment de biotină pentru reducerea căderii părului 

Flacon cu suplimente rasturnat pe o masa.

Căderea părului este, din păcate, un aspect inevitabil al îmbătrânirii. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că poți sa renunți la hrănirea părului după ce atingi o anumită vârstă.

Indiferent de vârstă, părul poate fi natural subțire sau poate pierde brusc din volum din cauza anumitor boli sau a efectelor secundare ale medicamentelor. Aici intervin suplimentele de biotină.

Probabil ai auzit despre biotină. A devenit rapid unul dintre cele mai populare suplimente pentru creșterea și stoparea căderii părului în ultimii ani. Dar este totul doar publicitate, sau o pastilă mică poate restabili cu adevărat aspectul bogat şi sănătos al părului în câteva luni (sau chiar săptămâni)?

În acest articol, voi explica exact modul în care funcționează suplimentele de biotină și cine poate beneficia de administrarea acestora. De asemenea, voi revizui unele dintre cele mai bune suplimente de biotină existente în prezent pe piață și vă voi împărtăși produsul preferat personal la final.

Top 5 cele mai bune supliment de biotină pentru reducerea căderii părului

Flacon cu supliment de biotina Swanson.Supliment Alimentar, Swanson, Biotin 5000Mcg

Un aport de biotină care poate îmbunătăți creșterea părului, starea pielii și întări unghiile. Fără aditivi.

Flacon cu suplimente de biotina Haya Labs.Supliment alimentar, Haya Labs, Biotina Maximum Strength, 10000 Mcg

Proiectat cu o formulă cu eliberare rapidă pentru a asigura absorbția rapidă a biotinei.

Flacon cu suplimente de biotina Vegavero.Biotina 10.000 mcg Zinc, Vegavero

Formulat pentru femei, acest supliment include zinc pentru îmbunătățirea sănătății părului, a pielii și a unghiilor.

Flacon cu suplimente de biotina Now Foods.Supliment nutritiv Now Foods, Biotin, 5000 mcg

Utilizatorii au lucruri copleșitor de pozitive de spus despre acest supliment de biotină. Mulți susțin că a ajutat rapid la creșterea părului.

Vitamine Natrol Biotin Maximum Strength 10,000mcgFlacon cu suplimente cu biotina Natrol Biotin.

Formulă puternică, ce asigură sprijinul nutritiv pentru păstrarea sănătății părului şi unghiilor.

Ce este Biotina?

Biotina este, de asemenea, cunoscută sub numele de vitamina B7. Uneori este denumită „vitamina H”, care provine din cuvintele germane, Haar și Haut, care înseamnă „păr și piele”.

Este posibil să fi văzut biotina listată ca ingredient în diferite produse de înfrumusețare. Biotina nu este bine absorbită prin piele, așa că loțiunile și alte tratamente topice nu sunt foarte eficiente. Acesta este motivul pentru care ar trebui să iei în considerare administrarea unui supliment oral de biotină.

Cine are nevoie de suplimente de biotină?

Funcția tradițională a unui supliment de biotină este de a trata un deficit de biotină. Cu toate acestea, deficiențele de biotină sunt destul de rare. Doar aproximativ 30 micrograme (mcg) de biotină sunt necesare pe zi pentru un adult. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, un ou întreg conține 13-25 mcg de biotină. Alte alimente care conțin biotină includ somonul, ficatul, drojdia, nucile și avocado.

Cu toate acestea, dacă ai un deficit de biotină, este posibil să prezinți unele dintre următoarele simptome:

 • Păr fragil sau căderea părului
 • Halucinații
 • Erupție cutanată, roșie, în jurul ochilor, nasului și gurii
 • Amorțeală și furnicături la nivelul extremităților
 • Piele uscată
 • Convulsii
 • Leziuni ale nervilor
 • Deficiențe cognitive

Poți beneficia de un supliment de biotină dacă ai oricare dintre aceste simptome, în special părul fragil sau căderea părului. Medicul  poate diagnostica rapid și ușor deficitul de biotină printr-un test de sânge.

Chiar dacă nu ai un deficit de biotină, este posibil să te confrunți cu căderea părului sau subțierea firelor naturale pe măsura înaintării în vârstă. Modificări ale calității părului pot apărea și în timpul sarcinii sau dacă eşti constant stresată. Suplimentele de biotină sunt utile și pentru cei nefericiți dintre noi care sunt victime ale căderii ereditare a părului.

De asemenea, este posibil să te confrunți cu căderea părului dacă ești afectat de anumite tulburări, cum ar fi anemia (fier scăzut) sau tulburările tiroidiene (fie hipotiroidism, fie hipotiroidism).

De asemenea, părul poate deveni subțire datorită utilizării excesive a tratamentelor dure, cum ar fi îndreptarea, uscarea prin suflare sau vopsirea.

În cele din urmă, atunci când iei anumite medicamente (cum ar fi imunosupresoare, medicamente pentru acnee sau antidepresive), căderea părului poate fi un efect secundar.

În toate aceste cazuri, un supliment de biotină poate ajuta.

Ce fac suplimentele cu biotină?

Biotina joacă un rol crucial în metabolismul glucidelor, grăsimilor și proteinelor. Ne interesează totuși ce face pentru păr.

Deci, cum ajută exact biotina la creșterea părului? Este de fapt legitimă sau e doar o altă reclamă de tratament pentru păr?

Mai întâi să examinăm câteva fapte de bază. După cum îţi amintești de la orele de biologie, părul tău este alcătuit din proteine, keratina. Aminoacizii sunt elementele constitutive ale proteinelor, dar ceva trebuie să declanșeze o reacție în lanț pentru a începe procesul de construcție.

Când vine vorba de keratină, biotina este acel lucru special. Reacționează cu enzimele celulare și produce aminoacizii necesari construirii cheratinei.  Deci, luarea unui supliment de biotină îi va permite părului să crească cât de repede și gros posibil.

Cum să alegi suplimentul de biotină potrivit pentru tine

Există nenumărate suplimente de biotină pe piață, ceea ce face dificilă găsirea celui mai bun supliment de biotină pentru tine.

La ce ar trebui să fii atent? Aruncă o privire la această listă la îndemână.

Calitate

La fel ca în orice vei pune în corpul tău, calitatea este rege. Ar trebui să eviți suplimentele de biotină cu ingrediente inutile sau sintetice. Este posibil ca multe dintre aceste ingrediente să nu fi fost testate pentru eficacitatea lor și este posibil să dilueze cantitatea de biotină cu fiecare ingredient adăugat.

Siguranță și dozare

Nu există nici o îndoială că vrem cu toții să fim în siguranță atunci când folosim suplimente nutritive. De fapt, siguranța și calitatea merg mână în mână. Deci, atunci când alegi un supliment de biotină, caută unul care este fabricat într-o instalație certificată conform bunelor practici de fabricație (GMP) sau aprobată de Ministerul Sănătății.

Dacă ai alergii, îţi recomandăm să te asiguri că suplimentul nu conține alergeni. Deși lista ingredientelor unui supliment poate să nu conțină un anumit alergen, suplimentul poate fi contaminat dacă instalațiile companiei se ocupă cu alte produse care conțin alergenul.

În cele din urmă, ar trebui să iei în considerare doza furnizată pe porție. Suplimentul conține suficientă biotină pentru a face ceea ce ai nevoie? Suplimentele de biotină pentru creșterea părului au de obicei o doză de 5.000 până la 10.000 mcg. Cu toate acestea, este posibil ca unii oameni să constate că 10.000 mcg sunt prea mult pentru ei.

Alte considerente

Dacă ești vegetarian, vei dori să verifici eticheta pentru a vedea dacă produsul este vegetarian. Multe mărci folosesc o capsulă de gelatină dintr-o sursă animală, ceea ce este uneori neașteptat. Pectina este o alternativă derivată din plante.

De asemenea, te poți întreba care sunt efectele secundare ale biotinei. Ei bine, practic nu există efecte secundare, deoarece biotina este o vitamină solubilă în apă. Aceasta înseamnă că corpul tău va scăpa de orice cantități în exces.

Cu toate acestea, în cazul în care consumi un supliment de biotină în doze foarte mari pentru o perioadă prelungită, poate duce la efecte adverse. Această supradoze rară pot duce la revărsare pleuropericardică eozinofilă, o afecțiune care poate pune viața în pericol. Insistăm, acest lucru este foarte rar și nu s-au găsit efecte adverse pentru doze de până la 5.000 mcg pe zi.

Și ţine minte, așa cum este cazul atunci când începi orice alt supliment, este recomandat să discuţi cu medicul sau cu farmacistul înainte de a lua un supliment de biotină. Acest lucru este important mai ales dacă iei un alt medicament eliberat pe bază de prescripție medicală sau suferi de  o afecțiune cronică.

Alegerile noastre pentru cel mai bun supliment de biotină

Acum, că ai înțeles ce să cauți într-un supliment de biotină și, mai important, de ce, voi analiza cinci dintre cele mai populare opțiuni de pe piață în acest moment. Am enumerat principalele argumente pro și contra, astfel încât să poți compara cu ușurință mărcile. Sperăm că recenziile noastre te vor ajuta să iei o decizie în cunoștință de cauză.

Supliment Alimentar, Swanson, Biotin 5000Mcg

Flacon cu supliment de biotina Swanson.

Acest supliment de biotină de la Swanson conține 5000 mcg de biotină la un preț decent. De asemenea, este vegan, non-OMG și fără gluten.

Suplimentul este făcut într-o instalație conformă GMP. Acest lucru îmi oferă liniște sufletească știind că suplimentul pe care îl primesc este sigur.

Utilizatorii spun că acest supliment de biotină previne pierderea în continuare a părului și îl face să crească mai repede. Singura plângere este că provoacă erupții la unii utilizatori (deși nu la fel de mult ca suplimente pe care le-am analizat care conțineau alte adaosuri).

Avantaje

 • Dozare mare (5.000 mcg)
 • Non-OMG
 • Vegetarian
 • Fără gluten, fără soia

Dezavantaje

  • Unii utilizatori spun că provoacă acnee

Verifică preț Swanson, Biotin 5000Mcg aici!

Supliment alimentar, Haya Labs, Biotina Maximum Strength, 10000 Mcg

Flacon cu suplimente de biotina Haya Labs.

Puteți conta pe Haya Labs pentru a obține cele mai mari doze de biotină posibile. În acest caz, oferă 100 capsule de biotină de 10.000 mcg.

Deși biotina este excretată din corp dacă există un exces, este totuși posibil să iei prea mult. A lua cantități mari pentru o perioadă lungă de timp poate provoca o reacție adversă. Într-adevăr, unii utilizatori au experimentat acest lucru cu acest supliment, deoarece le-a cauzat izbucnirea. Deci, cu excepția cazului în care medicul tău recomandă un supliment cu doze mari, acest supliment poate fi prea mare. Este un brand decent, care îndeplinește standardele GMP și nu folosește culori sau arome artificiale.

Utilizatorii spun că le ajută părul să crească din nou mai repede și mai mult.  Suplimentul este recomandat şi pentru vegani sau vegetarieni.

Există o atenționare pentru persoane cu alergii, produsul fiind fabricat în linii de producție care procesează şi produse cu conținut de lapte, ouă, grâu şi soia.

Avantaje

 • Dozare mare (10.000 mcg)
 • Fără arome artificială sau îndulcitori
 • Potrivit şi pentru vegetarieni
 • Preț bun

Dezavantaje

  • Atenționare pentru persoane cu alergii

Verifică preț Haya Labs aici!

Biotina 10.000 mcg Zinc, Vegavero

Flacon cu suplimente de biotina Vegavero.

Vegavero oferă, de asemenea, un supliment cu doze mari, care conține 10.000 mcg pastile de biotină. Flaconul conține 180 de capsule.

Mulți utilizatori laudă acest supliment pentru că și-au îndesit părul în decurs de două săptămâni. Încă o dată, câțiva oameni s-au plâns de faptul ca pot apărea reacții nedorite, cum ar fi o erupție cutanată. Acest lucru se datorează probabil dozei mari oferite. În cazul în care observi astfel de reacții ar trebui să te orientezi pentru un produs cu o doză mai mică, cel puțin pentru a începe.

Zincul este un ingredient adăugat în acest supliment de biotină, ceea ce este un lucru bun, deoarece susține efectele naturale ale biotinei. Zincul este esențial pentru organism deoarece nu poate fi produs de la sine.

Avantaje

 • Dozare mare (10.000 mcg)
 • Conține zinc
 • Vegetarian
 • Flacon cu 180 capsule
 • Fără grâu, fără soia, fără zahăr
 • Capsule ușor de înghițit
 • Fără arome sau culori artificiale

Dezavantaje

  • A determinat unii utilizatori să aibă reacție alergică (erupție cutanată)

Verifică preț Vegavero aici!

Supliment nutritiv Now Foods, Biotin, 5000 mcg

Flacon cu suplimente de biotina Now Foods.

Acest supliment de la Now Foods oferă 60 de capsule vegetariene care conțin 5000 mcg de biotină.

Suplimentul de biotină al firmei Now Foods este de foarte bună calitate, fără gluten și procesat într-o unitate aprobată de FDA. Pastilele sunt ușor de înghițit (ceea ce este minunat pentru că personal îmi este greu să înghit pastile mari).

Utilizatorii au lucruri copleșitor de pozitive de spus despre acest supliment de biotină. Mulți susțin că a ajutat rapid la creșterea părului (permițându-i să crească din nou mai puternic, mai strălucitor și mai des).

Cu toate acestea, există câteva ingrediente în acest supliment care nu sunt atât de bune. În special, conține stearat de magneziu. Acesta este utilizat în suplimente pentru proprietatea de lubrifiere. Cu toate acestea, are efecte potențial dăunătoare asupra sistemului imunitar. Unele studii au arătat că acidul stearic suprimă celulele T, care reprezintă o parte importantă a răspunsului imun împotriva agenților patogeni străini.

Avantaje

 • Doză mare (5000 mcg)
 • Vegetarian
 • Fără gluten, fără grâu, fără lactat
 • Pastilele ușor de înghițit
 • Fără ingrediente artificiale
 • Unitate certificată GMP

Dezavantaje

  • Conține stearat de magneziu

Verifică preț Now Foods aici!

Vitamine Natrol Biotin Maximum Strength 10,000 mcg

Flacon cu suplimente cu biotina Natrol Biotin.

Produsul Natrol are 100 de capsule de proveniență 100% vegetariană care conțin 10000 mcg de biotină. Nu are OMG, fără gluten și fără stearat.

Ca și în cazul suplimentului anterior, aceste tablete sunt ușor de înghițit

Utilizatorii spun că acest supliment le face părul să crească mai repede, dar unii se plâng că au avut acnee (în special persoanele cu tenul gras).

Avantaje

 • Doză mare (10,000 mcg)
 • Non-OMG
 • Fără gluten, fără soia, fără stearat și fără ingrediente artificiale
 • Ambalat în instalații certificate GMP
 • Vegetarian
 • Ușor de înghițit

Dezavantaje

  • Doza mare ar putea produce reacții nedorite unora intre utilizatori

Verifică preț Natrol Biotin Maximum Strength aici!

Concluzie

Aceste suplimente de biotină au fost foarte apropiate în ceea ce privește evaluările, ceea ce face dificilă alegerea unui singur câștigător. În opinia mea, din cele cinci suplimente examinate, cel mai bun supliment de biotină este suplimentul Swanson de 5000 mcg.

În primul rând, cred că 5.000 mcg este o cantitate sigură de biotină de ingerat. De asemenea, funcționează bine în scopul prevenirii căderii părului și stimulării creșterii părului.

În plus, formula suplimentului de biotină Swanson conține ingrediente cu proprietăți antioxidante, care protejează împotriva încărunțirii părului  și a căderii părului. Nu există materiale de umplutură în acest produs, așa că știu că primesc cu adevărat ceea ce am plătit.

Suplimentul lor este verificat non-OMG și procesat într-o instalație conformă GMP. Aceasta înseamnă că nu trebuie să îţi faci griji cu privire la faptul că este nesigur sau de calitate scăzută.

Mă bucur atât de mult că acest produs nu conține stearat, dar este ușor de înghițit și pare să funcționeze foarte bine. Prețul este, de asemenea, destul de bun, așa că nu trebuie să te simțiți ca și cum ai cheltui o avere doar pentru a-ţi îngriji părul!

Din toate aceste motive, Swanson este alegerea noastră de top pentru suplimentele de biotină.

Citește și: Cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc